Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tavsiye: Byousoku 5 Centimeter

ssj4songoku

Öne çıkan mesajlar

Kusura bakmayın çok tembelim o yüzden direk copy/paste yapcam.

said:
Tono Takaki and Shinohara Akari went to the same elementry school, after graduation her parents forced her to go to a different school. Despite the love they had for each other, they lost contact and years pass. One day, Takaki goes to visit Akari in the heavy snow.

This movie is a collection of three stories: Episode 1, "Okasho", shows the day of their reunion. Episode 2, "Cosmonaut", is the story after Takaki reunites with Akari from a third person point of view. The last episode, "Byosoku 5 centimeter", shows the situation from both of their point of views.

Hani çoook süper bir anime değil. Hatta hoşunuza da gitmeyebilir belki. Ama şahsen benim hoşuma gitti. Çok doğal bir havası var. Ayrıca çizimleri cidden çok iyi, soundtrack de güzel. Kesinlikle izliycekseniz HDTV indirin.
Sosyal ağlarda paylaş

Makoto Shinkai nin diğer filmlerini / kısa filmlerini izlediyseniz zaten tarzını bilirsiniz, 5cm per second aynı formülün mükemmelleştirilmiş hali.

İnsanüstü animasyonu, sizi içine çekip hapseden atmosferi, gözlerinizi sulandıran müziği, sıradan insanları, candan seslendirmesi ile 2007 nin en iyi filmi ve belkide anime tarihinin en iyi dram/romantizm filmi.

İzlemezseniz çok şey kaçırırsınız.

http://uk.youtube.com/watch?v=fvnGRsApsRI
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
yarina yetistirecek odev(ler)im olmasina ragmen konusunu gorunce dayanamayip tekrar izledim. tekrar cizimlere, hikayenin islenisine, karakterlerine hasta oldum. ustunde simdi 1080p versiyonunu indiriyorum, bu film icin deger. ya of bana yine bi suru is cikardiniz bu kadar assignment arasinda tesekkur mu etsem sovsem mi bilemedim =P
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

1 yıldırdır belki daha fazla duruyo ole izlesem bende bari, kocamanda cekmiştim hem 7gblik bişi

1080p si bile 7 gb yok. Başka bir şeyle karıştırıyor olma :D

said:
Hikaye : Bu film 3 hikayenin bir araya gelmesinden oluşuyor; ilk bölüm “Okasho,” Takaki ile Akari'nin bir araya geldikleri günü gösterir. Sonraki bölüm, “Cosmonaut,”da başka birinin bakış açısıyla bu buluşmadan sonra Takaki’nin hikayesi anlatılır. Son bölüm olan “Byosoku 5 centimeter,”da ise düşünceleriyle ilgili kısa klipler vardır.

1. Hikaye: The Chosen Cherry Blossoms - Okasho (26 Dakika): Ailesinin iş değişikliğinden dolayı Akari Shinohara, ilkokulu bitirdikten sonra Takaki’den ayrılmak zorunda kalmıştır. Takaki ve Akari arasındaki derin bağlar, onların bugüne kadar birbirlerinden kopmasını engellemiş ve birbirleriyle mektuplar yoluyla iletişim kurmuşlardır. Ancak Takaki, ailesinin Kagoshima’ya taşınacağını öğrenince bu fırsatı değerlendirerek trenle Akari’nin ziyaretine gitmeye karar verir

2. Hikaye: Cosmonaut (21 Dakika): Yıllar geçmiş ve Takaki lise son sınıf öğrencisi olmuştur. Takaki, hala Akari için mektuplar yazmakta fakat bu nektupları Akari’ye göndermemektedir. Bu sırada Takaki’nin sınıf arkadaşı Kanae Sumita, takaki’ye aşık olmuş ancak Takaki’ye açılmak için gerekli cesareti toplayamamıştır.

3. Hikaye: 5 Centimeters per Second (16 Dakika):Yıl 2008, Akari ve Takaki’nin yolları ayrılmıştır. Takaki, bir bilgisayar programcısı olarak artık Tokyo’da yaşamaktadır. Akari ise evlilik hazırlığı yapmaktadır. Bir gün, Takaki, trenyolunun orada, kendisine tanıdınık gelen bir bayan görür.

Bir film düşünün ki izlediğinizde gözleriniz dolmasın , aynı sahneler , aynı sözler aklınızdan çıkmasın , işte Byousoku 5 Senchimeetoru'da öyle bir anime.Her karesini tekrar ve tekrar izlemek isteyeceğiniz , hiç bir karesini unutmayacağız bir yapım.Makoto Shinkai'nin her yaptığı eğerde olduğu gibi Byousoku 5 Senchimeetoru'de görsellik ve hikaye o kadar mükemmel o kadar kusursuz ki , izlerken insan kendini onun dünyasına bırakıyor.Öyle yalın ama bir kadarda özgün ve de içten hikayeki Byousoku 5 Senchimeetoru , her insanın kendinden birşeyler bulduğu ve o kaybolan anılarını tazelediği bir anime...

Byousoku 5 Senchimeetoru'ı belkide bu kadar etkili kılan bir başka özelliği ise soundtracki olan "One More Time , One More Chance". Şarkı o kadar güzel ve etkili ki ne zaman duyarsak gözlerimiz yaşarıyor ve içimizi bir melankoli kaplıyor.Bir şarkı bir animeye bu kadar yakışalabilir ve onunla özdeşleşebilir.Anime'yi her izlediğinizde her karesinde bu şarkıyı söylüyor ve duyuyoruz ,aynı şekilde her şarkıyı duyduğumuzda bu anime aklımıza geliyor ve bizi hüzünlendiriyor.

Itsudemo sagashite iru yo dokka ni kimi no sugata wo (Hep seni arıyorum, bir yerlerde bulma ümidiyle.)
Mukai no hoomu rojiura no mado (Orada olmadığını bile bile,...penceremde bekliyorum.)
Konna toko ni iru hazu mo nai no ni (İstediğim tek bir şey vardı,o da senin yanında olmak.)
Negai ga moshimo kanau nara ima sugu kimi no moto e (Bunun için yapamayacağım şey yoktu.)
Dekinai koto wa mou nanimo nai subete kakete dakishimete miseru yo (Herşeyi bir kenara bırakıp,sana sımsıkı sarılırdım.)

Sabishisa magirasu dake nara dare demo ii hazu na no ni (Sadece yalnızlığımı gidermek isteseydim,herhangi biri yeterli olurdu.)
Hoshi ga ochisou na yoru dakara jibun wo itsuwarenai (Ama kendimi kandırmış olurdum.)
One more time kisetsu yo utsurowanaide (Bir kez daha, ah zaman, akıp gidiyor.)
One more time fuzake atta jikan yo (Bir kez daha, tembellikettiğimiz zamanlara dönsek.)
Itsudemo sagashite iru yo ,dokka ni kimi no sugata wo (Hep seni arıyorum,bir yerlerde bulma ümidiyle.)
Kousaten demo , yume no naka demo (Caddelerde, ya da rüyalarımın içinde.)
Konna toko ni iru hazu mo nai no ni (Orada olmadığını bile bile.)
Kiseki ga moshimo okoru nara ima sugu kimi ni misetai (Bir mucize olsa da karşıma çıksan.)
Atarashii asa korekara no boku ienakatta suki to iu kotoba mo (Yeni bir sabah, kimim ben artık, ve hiçbr zaman söyleyemediğim kelimeler "Seni Seviyorum".)
Natsu no omoide ga mawaru fui ni kieta kodou (O yazın hatıraları canlanıyor gözümde, birdenbire kaybolan o çarpıntı.)

Itsudemo sagashite iru yo ,dokka ni kimi no sugata wo (Hep seni arıyorum, bir yerlerde bulma ümidiyle.
Akegata no machi, sakuragichou de (Arka sokaklarda, Sakuragi-chou'da.)
Konna toko ni kuru hazu mo nai no ni (Orada olmadığını bile bile.)
Negai ga moshimo kanau nara ima sugu kimi no moto e (Bunun için yapamayacağım şey yoktu.)
Dekinai koto wa mou nanimo nai ,subete kakete dakishimete miseru yo (Herşeyi bir kenara bırakıp, san sımsıkı sarılırdım.)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
Bu kadar eski bi konuyu upladığım için kusuruma bakmayın ama allah belamı vermesin gece gece şunuda izleyeyim yatarım diye izledim...Bitti ve uyku muyku kalmadı bende.İçime oturdu resmen anime bir tuhaf oldum ya.Kesinlikle çizimleriyle , konusuyla , seslendirmeleriyle , karakterlerle , müzikleriyle ya daha ne sayabilirim bilmiyorumda kusur bulamadım mükemmel bir anime ya.Hele o son ending müziği girince bende ipler koptu zaten baştan beri zor duran gözlerim başladı dolmaya.Kesinlikle izleyin.İnanılmaz iyiydi ya of :D...
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
yazuach said:

Bu kadar eski bi konuyu upladığım için kusuruma bakmayın ama allah belamı vermesin gece gece şunuda izleyeyim yatarım diye izledim...Bitti ve uyku muyku kalmadı bende.İçime oturdu resmen anime bir tuhaf oldum ya.Kesinlikle çizimleriyle , konusuyla , seslendirmeleriyle , karakterlerle , müzikleriyle ya daha ne sayabilirim bilmiyorumda kusur bulamadım mükemmel bir anime ya.Hele o son ending müziği girince bende ipler koptu zaten baştan beri zor duran gözlerim başladı dolmaya.Kesinlikle izleyin.İnanılmaz iyiydi ya of :D...

Lan allah kahretsin aynısı yaşıyorum ve tam olarak aynı şeyleri yazmak için girmiştim

Hayat enerjimi emdi ya. Sigara yakıp 3 sene viski içelim var. Dağıldım ben abi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...