Korax Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Selam. Kısa zamanda yurtdışına yerleşeceğimden,gideceğim yerdeki hizmet sağlayan bağlantı şekillerine bi göz attım.Netice olarak 24mbit(adsl2+) ve 100mbit'in(telia) fiyatlarının aynı olduğunu gördüm ve elbette 100mbit alma kararı aldım.Yalnız yine araştırlamarıma göre,ve bi kaç kişinin söylediğine göre,100mbit'te yaptığım download'lara bilmemnelere erişebiliyolar,kontrol ediyolar gibi bişey duydum nekadar doğrudur nekadar yalandır bilemicem artık.Yine bunuda araştırdım elbet ve 100mbit'in bağlantı şeklinin ve cihazın farklı bi şekilde çalıştığını gördüm. Netice olarak kabataslak herşey normal görünüyor.Adsl sistemindeki gibi.Anlamadığım kısım bu resimdeki uplink neyin nesi?Neden duvardaki bi ethernet ağına girmek zorundayız?O ethernettenmi erişiyolar bana?10/100 uplink çıkışından çıkan yer bredbandsuttag diye biyere giriyo neyin nesi o çözemedim? bu resimde de aynısının bi değişiği var.Nedir bu duvara giden ethernet?Neye yarar,bunun çalışma sistemi nedir?Gidip 100mbit bağlatıp sonra korsan morsan diye bide ceza yemeyelim.Olmazsa 24mbit alıyım onla idare ediyim falan,tarif edebilirse birisi süper sevinirim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Duvara giden ethernet kablosu acaba başka PCye bağlanabilir anlamında falan mı yani 1den fazla PC bağlayabilirsiniz veya networke bağlayabilirsiniz gibi bişi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Sanmıyorum,çünkü diğer adsl bağlantı türlerinde ne öyle bi uplink çıkış göstergesi var,nede başka bi duvarda o ibare ile yer alan bi giriş.Sadece 100mbit'te var bu duvardaki dalga.Neyin nesi halen anlayabilmiş değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 bu uplink bi kere hattın gelişi. sanırım özel bi hat. yani türkiyede kullandığımız 4 telli telefon kablosu yerine, rj45 gibi yada türevi bi kablo kullanılmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 evlere fiber optik çekiyorlar şuan avrupanın pek cok ulkesinde döşenmiş durumda fiber optik kablolar bizdeki kablo internet burda fiber optik kablo internet :) pirizden direk rj45 le almak da güzelmiş tam bilmiyorum detayı da danimarka mı orası? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Yok isveç bu :) Yani fiberoptik kablo geliyosa eğer,ozaman telefon hattını niye kullanıyo bide ben onu çözemedim.İkisini birden alıp napıyo?Bu kablodan ne yapabilirler fiberoptik kablodan yani?Bilgisayarıma girip ne indiriyo diye bakmasınlar :) öyleyse ben direk 24mbit alıp keyfime bakıyım diyorum.Ama aynı parayı ödemek varken almışkende 100 mbit alıyım diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 abi fiberoptik ile veri transferi yapıyorsun, telefon hattı ise büyük ihtimalle servislere ulaşmak ve başlatmak içindir, ya da alıcı kısım fiberoptik üzerinden atıyorum login yapamıyor ya da fiberoptik ayarları her alana göre farklı olduğundan telefon üzerinden önce ayarları synch falan etmesi gerekiyordur, ama 100mbit transferi fiberoptik olmadan yapamazsın ha fiberoptik ile sadece download yapılıyor, upload dial up ile yapılıyor olması da olası, malum adsl bir modemden fiberoptiğin diğer ucuna gidicek bi laser ışığının çıkacağını sanmıyorum eheh ayrıca 100mbit sadece fiberoptik ile dağıtılır, ethernet falan da bir noktaya kadar tamam ama belirli bir metreden sonra sinyal falan kalmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 bakın orda bence en çok dikkat edilesi steg 5 deki adaptör, ethernet sinyalini AC voltaj üzerinde taşıyor ve aynı adaptörden evin içinde farklı bi yere taktıgınınzda, networke dahil olmuş oluyorsunuz, bir nevi wireless. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 yok yav ac değil o direk telefon hattı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 O telefon hattı normal.Bizim evlerdeki 3 dişli telefon prizleri varya,onlardan.Kemi synch olayı olabilir dediğin gibi kafama yattı sanki o olay.Upload'ı sanmıyorum dialup ile yapsın.Çünkü 100/10 mbit yani 10mbit'te upload var.Birde 24mbit'te 1mbit upload veriyolar.8mbit yapmak istersen 60kron(12 ytl) extradan veriyosun.Oyüzden direk 100mbit kafama yatıyo.Ama tırsmıyoda değilim yani,bu kontrol olayından falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 nihaha .. Hasta misiniz abi, hersey normal yapilmasi gerektigi gibi.. 2. foto : Steg 3 : Modem adaptörü. EEE elektriksiz calismaz modem dedigin zimbirti.. Steg 4 : Lan kablosu ile modem-bilgisayar baglantisi.. Steg 1 - 2 : İnternet kutusundan modeme internet saglayan kablo.. Yani bizdeki telefon hatti ve adsl modem arasindaki baglantinin aynisi, sadece fiber optik kablo olayi.. Yani veri transferi yuksek hizda, geniş band ( Broadband ). Steg 7 : Modem 2 adet telefon cikisi vermiş ne güzel... Steg 6 - 5 - 8 : Yurtdisinda internet telefonculugu die bir zimbirti var, yani broadband sana aylik belli bir ucret karsiligi ayni servisi kullananlarla sinirsiz konusma imkani sagliyor bedavadan, digerlerini aramak ekstra ucret. Kahrolsun ttnet yani kisaca bizdeki sabit ucretle keske turkiye içi bedava konusabilsek dimi.. Steg 5'i atlayadabilirsin, eger telefon'un normal buradaki gibi hat aliyorsa, ama yurt disinda maalesef telefonlarin girişleri farkli olabiliyor yani steg 5 in yaptigi dönüştürme işlemi :D ps2 to usb gibi bişi yani.. Gayet normal.. Steg 8 eh telefon baglantisi anlamicak bişi yok, hat aliyor telefon... Resim 1 : Steg 2 : Gene broadband interneti aliyoruz ve modeme bagliyoruz, gene fiber optik kablo kullanimi mevcut.. Steg 3 : GEne elektirik alip modemimize veriyorz... Steg 1 - 4 : Modem bilgisayar arasi baglanti.. Steg 6 - 5 - 7 : Ayni olay gene, modemden telefon cikisi verilmiş.. 2 resim arasindaki tek fark, paralel cekimleri arasinda yaşanan farklilik.. ööh yani o da bişi mi ? :D Anliyacagin, arkadasim ikiside gayet normal internet baglantisi, avrupa'yi geçtim butun dunyada boyle baglanilir internete zaten :D Bizde ki tek fark biz broadband almiyoruz da yawrum telefon hatti cekiyoruz adsl lerimize .. Eee hal boyle olunca download hizimiz belli :D sen hiç kafani yorma, kimse sennn bilmem neni kontrol etmez. :D Arti olarak, fiyatlari muhakkak aynidir ama kotalari farklidir cnm benim :D Avrupa'da bilhassa oyle sinirsiz internet yok babam.. Atiyorum 10mb'in kotasi 20gb dir da 20mb in ki 10 dur bu durumda ikisi de ayni fiyat olabilir.. Baglantilar'in sen kotalarina bak ona gore secim yap. Aklinda bulunsun :D Fİyat farki ya da diger eşitsizlikler bu konuda olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Kota diye bi olay yok adamlarda.Sınırsız internet yani,herhangi bi kota durumu söz konusu değil :) Telefon olayı falan değil,zaten bütün kısımlarını biliyorum.Benim anlamadığım kısım,neden hem fiberoptik hemde telefon giriyoruz modeme?Adsl'de sadece telefon hattından faydalanarak bağlanıyo.Bunda ise,hem fiberoptik hem telefon hattı.Ben neden ikisini birden bağlıyo diye sormuştum balucan :) Yani fiberoptiği kullanıyosa zaten telefon hattını modeme takmaya ne gerek var diyorum. Bu broadband'in kerameti nedir,teknik olarak ondanda faydalanmasının sebebi nedir yani?ikisini birden takmanın olayı nedir,açıklaması nedir benim dediğim olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 erişsinler abi downloadlarına nolcak. utancak bişeyinmi var yoksa? yoksa child abuse mu aboo =O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Yahu yok ne child abuse'u. Film,albüm falan filan.Netice olarak p2p yasak olan bi ülke.Heriflerin polisi bizimki gibi çalışmıyodur belki,zart diye evime gelip "sen film,müzik indiriyomuşun bilgisayarına bakacaz,x ay ceza korsan" diye bi olay olmasın yani :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 uLan swedish bilmiyorum bilsem :D Herhangi bişi için kullanabilir onu yahu. Biz kablo internette upload için kullaniyoz mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar