sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/7960817.asp
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Eee zam yapmak en kolay çözüm. Ödeyen enayileri daha çok yolmak... Halbuki elektrik dağıtım santrallerini revize etseler nükleer santrale bile gerek kalmaz, %30 civarı kayıp oluyormuş çünkü... 30 ciddi bi rakkam... onu geçtim, şu doğudaki kanca atan kaçak elektrikçü kürtlerin başına üşüşseler o da çözer işi..
Burax Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 aynen ya kaçak ve kayıpların önüne geçseler yıllarca zam yapmaya gerek kalmaz biz kaçak elektrik kullananların da parasını ödüyoruz nasıl iş anlamadım. +yıllarca keko keko şeyler özelleştirildi bi şu elektrik dağıtım fln özelleştirilmesi yerin altına alınsa kablolar şükela olacak
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Enerjinin kayıp kaçak konusunda en büyük sıkıntısı son kullanıcı kaçakları. Trafodan sonra enerji iletim hattı dahil kayıplar mevsimine göre %4 max %5 oluyor ama şehiriçinde kaçak kullananlar ile bu değer büyük şehirlerde %15-20 iken özellikle doğu ve güney doğu illerinde %60lar gibi korkunç boyutlara ulaşabiliyor. Trafoı ve hat kaçakları olarak yapılabilecek çok fazla şey yok hele enerji iletim konusu zaten dünyada ztandart gibi birşey %2 kayıp hattın kesiti ile alakalı.
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 said: Elektrik zammı yüzde 20'ye çıktı A.A Bakanlar Kurulunun elektrikte satışa esas konutlarda yüzde 15, sanayide yüzde 10 olarak belirlediği temel fiyatın ardından, perakende tarife de netleşti. EPDK'nın, temel fiyat üzerine “dağıtım bedeli, iletim bedeli ve perakende satış hizmet bedelini” ekleyerek belirlediği, nihai tüketiciye dönük tarifeye göre, elektriğin kilovatsaat ücreti konutlarda yüzde 19,5 artışla 14,830 YKr'ye yükseldi. Aynı şekilde elektriğin perakende kwh ücreti sanayide yüzde 14,2 artışla 13,280 YKr, ticarethanelerde ise yüzde 18,8 artışla 17,239 YKr olarak belirlendi. Kalkınmada öncelikli illerdeki (KÖİ) meskenlerde daha önce 11,600 YKr olan elektriğin kwh fiyatı yüzde 19,7 artışla 13,889 YKr'ye çıkarken, tarımsal sulamada kullanılan elektriğin fiyatı yüzde 14,9 artışla kwh'de 11,187 YKr'den 12,852 YKr, aydınlatmanın (sokak-cadde) 12,002 YKr olan kwh ücreti ise yüzde 14,8 artarak 13,773 YKr'ye yükseldi. Şehit aileleri ve muharip malul gazilerin kullandığı ve kilovatsaati 7,940 YKr olan elektriğin yeni fiyatı ise 9,681 YKr oldu. Bu arada tarife; gece, gündüz ve puant (tüketimin yüksek olduğu zaman) dilimini içeren çok zamanlı saatlerde değişiklik gösteriyor. haber içeriği
Apache Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 akp geldiğinden beri ülkedeki sınıf farkı kalktı herkese geçirilmeye başlandı. :)
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 zamanında yapılması lazımdı bu zamların. seçim öncesi desen hiç yapılmaz, seçim öncesi partinin üzerine halkın tepkisi mi çekilirmiş! töbee! muhalefet desen adamların muhalefeti tribün usulü.. çarşı ona buna karşı, baykal şuna buna karşı.. bunu geçemedi bi yüzyıldır.. daha bir yüzyıl daha yaşasın yine geçemez. zam yapıldı mı veya yatırım yapıldı mı yapılması gereken dönemde? hayır. hele yatırım kısmı.. şaka mı bu! adamlar satıyorlardı bi şileri o dönemde. ne yatırımı? bu konuya muhalefet yapıldı mı? hayır. zaten dalga geçiyor olmalısın. burada bile daha dayanaklı destekli muhalefet yapılıyor. ne oldu? kırılacağı belliydi ve bir yerden kırıldı. süpriz mi? değil. Benim kardeşim -böyle olacağını daha yazdan beri söylememe rağmen- evde şaşırıyor "böyle zam mı olur!?" çok şaşkaloz bi milletiz, şaşırmaya falan devam. çok şaşırtıcı bunlar gerçekten. hiç beklemiyorduk. aaaaa! zam mı gelmiş? harbi mi? aaa çok mu gelmiş!! vay vay vay! vay anasını! gelen zam az bile, onun için bıraktılar ya serbeste gazı elektriği.. az demişken boş yere sıkmıyoruz. petrolün varil fiyatı 100$a vurmuşken, gaz devleri bu fırsattan istifade boş alanda at koşturuyorken herkes zam yapıyor.. devamı gelecek (gelmeli de) bir de nükleer santral lazım (ama onu da bizimkiler 2030'a falan yaparlar belki. ya da daha da kötüsü, her şeyi son dakikaya bırakırlar ve berbat, kötü, eski teknoloji bir şeyler yaparlar. 2si de olası) bir de su meselesi var. barajlar %kaç dolulukta şimdi? sizin sokakları şu anda kazıp eski boruları değiştiren var mı? yok mu... ilginç.. olması lazım aslında çünkü suyunuzun büyük bir kısmı eski borular yüzünden toprağa karışıyor.. yaza kadar %kaç olur barajlar acaba. mevsimler kurak geçiyor sanki.. hmm sussuz kalınca da çok şaşıracağız biz.. valla bak. ben şimdiden şaşırıyorum zaten.. neden kimse yenileme, düzenleme veya geliştirme yapmıyor diye?
Burax Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 niye yapsın abi hesap soran mı var? elektriğe doğalgaza hayvani zam yapıldı memur maaşlarına ve asgari ücretlilerin maaşlarına yapılan zamlara bakın ama yarın seçim olsa yine farklı akp gelir çünkü muhalefet yok nerde mhp? hadi chp yi anladık onlar görmedi duymadı bilmiyor ama ben mhp ye çok kızıyorum yani 1 dönem siyasetten uzak kalmışın adam gibi muhalefet yapsana yoksa bu halk daha çok ezilir iktidar istediğini yapar bu gidişle daha da bi eylem bi gösteri yapamayız
Öne çıkan mesajlar