Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

laptoplar da amd işlemci

DeathLord

Öne çıkan mesajlar

Bu aralar herkes laptop arıyor sanırım benim sorum biraz da farklı bi yönde o yüzden yeni konu açma ihtiyacı hissettim...
Yurtdışından getirtmeyi düşündüğüm için bestbuy dan falan bakıyorum ve pek cok fiyat performans oranı yüksek bilgisayarda amd turion işlemci kullanılmış.
Bu amd işlemcilerde geçmişte yaşanan ısınma sorunu aklıma gelince çekindim, bu konuda tam bir bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim...
Sosyal ağlarda paylaş

Yok oyle bi sey.
2000 yili itibariyle o konu tarihe karisti.

Soyle dusun, eger isi sorunu olacaksa uretici firmalar bu kadar fazla uretmezler, Bestbuy da bu isin satisina girmez. Sorunlu urunleri dogrudan raftan kaldiran bi zihniyete sahiptir Bestbuy.

Ha laptop'in mimarisinde bi sorun vardir, isi problemi olur orasi sakat. TR'de servisi olan bi yerden alirsan senin icin iyi olur. Ne zaman ne sorun cikaracaklari belli olmuyo meretlerin.
Sosyal ağlarda paylaş

eski bir amd kullanicisi olarak, laptop sogutma sistemlerinde hala pek basarili oldugunu soyleyemiyecegim..

ancak bu isi sorunu, yuksek bilesenli laptoplarda var amd nin..
ornegin ofis icin kullanicaginiz, orta karar bir laptop la alirsaniz. o zaman isi sorununu hissetmiyorsunuz..
ama yuksek ekran karti olan hizli diskleri olan bir makina da kullanirsaniz o zaman isi sorunu oluyor..

bunun cozumu basit aslinda, laptop i aldiktan sonra.. guzel bir alt fan aliyorsunuz, 70-80$ civarinda bulunuyor.. hem yukseltio laptopi ergonomik oluyor, hemde sogutuyor..

amd nin en ciddi problemi ise wireless, eger wireless la isiniz coksa.. intel in kendi chipsetleri kadar ii degil wireless receiver i, koyu bir amd fanatigi olmamla birlikte,
ne yazikki hitech bir laptop ta pek tatmin olamadigimi belirtmek isterim..

alacagin laptop in genel ozellikleriyle cok baglantili yani, islemcinin durumu..

edit: unutmadan, durum desktoplardaysa tam tersi.. eskiden yani amd K serisi varken, cok ciddi isinma sorunlari vardi ki zaten sirketi neredeyse batmanin esigine getirmisti.. K5, K6 lar igrencti.. zaten athlon la birlikte isinma sorununu cozduler. ama laptoplarda soyledigim gibi, bakir plaka yani exhaust fan sistemini kullanmak zorunda kaliyorlar.. o da etraftaki isi yukseldiginde.. yetersiz kaliyor ne yazikki :(
Sosyal ağlarda paylaş

bu makinada isi sorun olmaz..
al hocam gule gule kullan... ekran karti orta seviye bunun..
cok ciddi isi sorunu olacagini sanmiyorum..

eklenti: fan cikisi solda bu makinada.. sol elin cok makina ustunde tutarak calisicaksan, avuclarinda terleme ve isidan rahatsiz olma durumu olabilir.. ona gore al.
Sosyal ağlarda paylaş

Dedikleri gibi yüksek işlemci ve ekran kartı gücü gerektirmeyen uygulamalar hariç ısınma hissedilmiyor bile. Oyun filan oynarken artış oluyor ama hiçbir zaman rahatsız etmiyor insanı. Belki 4-5 derece artıyordur en fazla.

Hiç çekinme git al bence, 200 dolar fazla verip intel almaktansa 3 derece fazla ısıya katlanıp amd almayı tercih etmen en uygunu olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

bir tane Dell aldım zamanında ati ekran kartlı ,bir daha yemin ettim ati ekran kartlı herhangi bir sey almayacagım diye.ozellikle de laptop. ekran kartı cok dandik,surucu derdi windowsta bile cok, linuxa geceyim desem bu defa orda surucu derdi ile tepinirsin.Nvidia lı bir sey bul al en iysi,özellikle ati nin o 10xx - 14xx serilerinde laptopta uzak dur.Bırak oynamayı bazen normal bir uygulamada bile ekran kartı danikliğinden kasiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...