Madcat Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 tamam işte kastettiği çocuk olduğu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Alexi_Septimus said: 14 yaşındayım ben bu arada. k. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Bunun çocuk olmakla alakası yok, çocuksun içmezsin demek komik olur. Ben de 15 yaşımda başlamıştım mesela, özentilik o yaşlarda oluyor yani, ben de özentilikten başlamıştım. Ama bırakamamak ya sigaraya ilk alışmaya başladığın zamanlardaki keyfindendir, ya da bazıları vardır elinde sigara 3 yaş büyük gösterdiğini sanar, o da olabilir. Hiç bir şekilde sigarayı bırakmak zor değil ama o zamanlarda, ben hala adam gibi bırakamıyorum mesela, yine 5 taneye indirdim günde, bazen geçiyor ama bırakamıyorum çünkü gerizekalı gibi "sigarayı bırakmak istemiyorum, ama bırakmam lazım" diyorum. İstediğim anda bırakıcam ama niye istiyim diyorum. Salak gibi yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 sigara içmeyi özendiren unsurlar kadar "sigara içmeyi bırakamama" sorununu özendiren unsurlar da var."abi şu kadar şu kadar süredir içiyorum şu şu oldu ama bırakamıyorum, yemeklerden sonra onsuz olmuyor be abii..." lafını söyleyen adama kıçımla gülerim, olmadı kafa göz girerim.nikotinin hiçbir zevk verici özelliği olmadığı halde böylesine içerken çok zevk alıyorum birayla çayla süper gidiyor diyebilmek, böylesine şartlanmış olmak oldukça komik.bırakamıyorum demekse daha da komik.5 sigaraya indirmişsin.bırak hocam 6 gün içme haftanın son günü 2 paket iç olayı bağla kasma kendini. yapılan bilimsel açıklamalar bağımlılık yapan maddeler olduğunu söyleseler de hemen hemen hepsi iradeyle bundan kurtulabilineceğini söylemekte.babamdan biliyorum adam bırakıyorum demiş ve bırakmış.ki kendisi muhasebeci günde 3 paket ile sürekli yanan bir sigara masa başında çalışırmış.eski resimlerinde sigarasız poz yok be adam.ama adam liseden beri içtiği sigarayı benim doğumumla bırakmış.irade diyorum tek geçiyorum azıcık kendine güven, azıcık kişilik.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thaumiel Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 1.5 yılda bağımlı olunmaz lafına katılmıyorum. Bende 1.5 yıldır içiyorum. Daha doğrusu paket alıyorum. Daha önceleri 1 - 1.5 haftada 1-2 tane içiyordum. Ama paket almaya geçen sene başladım. Özentilik mi? Belki. 1 tane yakayım diye aldım. Paket almam kötüydü. Zaman geçiriyom die paketi 2 saatte bitirdim. Bir dönemde günde 2.5 - 3 paket içiyordum. 450 - 500 milyon aylık harcamam vardı ve bu para ile ne yemek ne bişi. Sigara ve kolaya gidiyordu. O sıralarda zaten kola + sigara ile hergün boğaz ağrısı çekiyordum ama umrumda değildi. Fakat şimdi sigaram olmazsa kendimi yatağa atıyom. Uyuyom. Çünkü içimde tarif edemeyeceğim, berbat bir şeyler oluşuyor. Zaten başımdada bir büyüme oluyor. Sanki patlayacak. Ağrıdan çok daha farklı bir his. Eh bunada bağımlılık değil denirse ''HADE LAN'' derim. İçmeden duramam. İçmeden 1 saat geçirirsem ciğerlerim nefes alıyor diye acımaya başlıyor. İçmiyorum die öksürmeye başlıyorum. Basit ve net ifade edeyim: ''Bağımlıyım. Bırakamam.'' Bırakmayı denedim mi? Hayır denemedim. Nerden biliyorum bırakamayacağımı o halde? Bünyemi en iyi ben tanıyorum. Sonuçta 20 yılımı bu bünye içinde geçirdim. Bu bir yakınmaydı. Bırakın bu 1 senede bağımlı olunmaz ayaklarını. Ha ama haklı olunan bir konu var ki ''GEOMETRİDEN 10 ALDIM SİGARA HULEAAAANN!!'' olayı komik kaçıyor. Sigara keder için değil be zevk için. O şekilde sigara içilcekse minnacık bebek bile ''ANNEM EMZİRMİYOR'' diye sigara içerdi. Ha dersen ki benim zevkim de budur kederlenince zevklenmek, kederimi unutmak, kafa olmak için içiyom. Peki ona bişi diyemem. Zaten içipte kederlenen takınan tayfayada ayrı bir kılım. Adam 10-15 YTL harcıyor -bira için konuşuyom- kederlerin dibine vuruyor. Aptallık bence. Ama bu farklı bir konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar