SbNN Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Arkadaşlar bilenlerden yardım istiyorum. 10 Şubatta Amsterdam'a gitmeyi düşünüyoruz. Dolayısı ile Schengen vizesi gerekiyor. Bu Hollanda için vize işlemleri konsolosluktan mı yapılıyor.Örneğin İngiltere konsolosluğu bu işlemler için bir tur şirketini sanırım ETS yi görevlendirmişti. Kısacası ben 19 yaşında bir üni. öğrencisi olarak neler yapmam gerekiyor ? Not: 2 sene önce aldığım İngilere vizem var sanırım kolaylık sağlıyor değil mi ??
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Hocam ben bu işi yapıyorum yardımcı olabilirim eğer istersen. msn adresimi ö.m attım. edit:İngiltere o iş için setur u görevlendirdi ama suan parmak izi uyguladığı için randevulu sisteme geçti herkes şahsi basvuruyor.
Kithnos Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Hollanda konsolosluguna gidip gerekli belgeleri isticeksin , onlari toplayip gidip basvurucaksin.Aradaki sirketlerin bir faydasi olmaz,tur sirketleri de genelde yapmaz o isi , ( bazen kendi alt kurumlari gibi seyler oluyor , misal Italyan kons ) once belgelerini toplayip oraya veriyorsun onlar kons a gitmen ici randevu veriyor falan ama neticeseinde bi tur , sirket ivir zivir araciligyla basvurman biseyi degistirmez. Ogrenci belgesi alicaksin bu kesin , ailenden yazi alcaksin - eger bordrolu bi calisan degilsen- oglumun/kizimin masraflarini karsilicam diye , bu arada onu yazan kisnin de pasaport fotokopisi olsun,saglik sig yaptircaksin ( y disinda gecerli ) banka hesaplarini tapularini falan goturceksin . Benim bildiklerim bunlar , aklima baska bisey gelmedi . Gidis - donus biletinin alinmis olmasi da bi avantaj bu arada.. Ayrica ing e gitmis olman da onemli tabi faydasi bulunur.
enema Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 bu adamlardan randevu alman gerekiyor ilk önce, onun için bankaya 18 lira yatırıp pin kodu alacaksın. bankaya yatırırsan pin ertesi gün aktif oluyor veya hemen halledeyim diyorsan telefonda kredi kartından ödersin, pinin hemen aktif olur. neyse işte onlar sana belli bi randevu tarihi veriyorlar konsolosluğa, gereken belgeleride söylerler telefonda. sorun çıkarmıyolar pek vize verirken, konsolosluktaki upsye para verirsen ertesi gün geliyor pasaportun evine.
kertenkel Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 aaa lucifel ulaşıcam sana almanya'ya gidicem yakında hatırlarsın konuşmuştuk =) lucifel'e şey edebilirsiniz sorularınızı..
Korax Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Her ülkenin,konsolosluklarındaki uygulamalar farkediyor.Daha önce ingiltereye gidip gelmiş olman büyük bi avantaj kanımca.Zor vize verenlerden birisi ingiltere. Ekleme yapıyım,tur şirketlerinin faydası var.Netice olarak bireysel başvurudan daha etkili olduğu kanısındayım.Adamlar bu işi yapıyo ve,bizim ömrümüz boyunca belki 1 yada 2 kere gidip görüşeceğimiz insanlarla,belki hergün bi görevlileri gidip görüşüyo.Doğal olarak daha avantajlı.Ama şöyle bi durum var(yine bazı ülkelere göre değişiyo ama,genel olarak schengen vizelerinde böyle) eğer ilk defa schengen vizesine başvuruyosanız,bireysel başvuru yapmak zorundasınız.Yani tur ile falan başvuramıyosunuz ozaman. Randevu için alt kurum değil de,anlasmalı oldukları bi kurum oluyo sanırım genelde.Onlar randevu veriyo,ona göre sıra mıra falan filan,bide para ödeniyo elbet randevu için diye biliyorum almanya konsoloslugunda öyleydi sanırım. Reşit olmayanlar için yazı istiyolar galiba.Olanlar için aileden yazı gereklimi yine bilmiyorum çünkü konsolosluklara göre değişiyo yine uygulamalar.Sağlık sigortasını vize çıkınca istiyo isveç konsolosluğu,onu hemen yaptırmayın bence,zaten vizeye başvururken şart ise sağlık sigortası,"bunu yaptır gel" diyolar,yaptırınca başvuruyosun.Heryer tapu,araba ruhsatı istemiyo bide,yine uygulama farklılıkları.En iyisi,gidip konsolosluktan yada websitesinden ne istendiğine dair bilgi almak.Uygulama farklılığı var çünkü hemen heryerde baya bi.
Kithnos Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Evet Korax in dedigi gibi heryer farkli uygulamalar olabiliyor.Ben bu yaz Italya dan aldim schengen orda zorunluydu saglik sigortasi.Zorunlu olmasa bile yaptirablrsn 3 aylik 40 ytl mi ne,Isvicre sigorta idi sanirim.Hastalik durumunda falan ise yarar sanirsam. Mal varligini gostermenin de bi zarari olmaz faydasi olur,uc bes paran varsa,en azindan borclu olmadigini gostermis olursun k kartinin falan ne biliyim :) Aileden yazi olayina gelince resitlikle ilgisi yok,eger aslan gibi sigortali , bordrolu isin varsa sorun yok da duzensiz para alan (ufak tefek isler , harclik falan ) kanitliyamiyacagin icin konsolosluk da hakli olarak diyor ki,paran kesilirse napican lan , kendine sponsor bul diyor :) Bu tarz meselelerde zorunlu istenen belgeler haricinde boyle faydasi olan seyler oluyor onlari da goturmek lazim.Randevu aldigimiz kadin o aileden imzali kagidi vermesen de ben basvurunu alirim ama kabul gormezse aglama gibisinden biseyler demisti mesela.
LucifeL Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Beyler hanımlar shengen ülkelerinin konsolosluklarında ki uygulama ve evraklar aynıdır.Sadece randevu sistemi vardı.Ama Hollandanında bulunduğu benelux ülkelerinin vize uygulama biçimi farklıdır. Şöyle ki;Fransa shengeni ile Almanya'ya girersin ama Hollanda'ya giremessin gibi. Bu arada yukarıda bi arkadaş Hollanda konsolosluğuna git evraklarını ilet falan demiş ama Hollanda konsolosluğu randevu ile çalısıyor ve konfirme uçak ve otel istiyor o yüzden öle hemen gidemiyorsun konsolosluğa falan. Dipnot:Eğer vize ile ilgili bi sorunuz olur ya da vize almak için aracı ararsanız bana özelden ulaşın yardımcı olurum. Dipnot2:kertenkel hatırlamazmıyım ben sana yardımcı olacam sen merak etme :D:D
LucifeL Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 @Korax hayır ilk shengen başvurunu asıl tur şirketleri yaparsa daha faydalı olur.ilk shengen başvurunsa şahsi gideceksin diye bir şey yok.
LucifeL Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Kithnos said: Hollanda konsolosluguna gidip gerekli belgeleri isticeksin , onlari toplayip gidip basvurucaksin.Aradaki sirketlerin bir faydasi olmaz,tur sirketleri de genelde yapmaz o isi , ( bazen kendi alt kurumlari gibi seyler oluyor , misal Italyan kons ) once belgelerini toplayip oraya veriyorsun onlar kons a gitmen ici randevu veriyor falan ama neticeseinde bi tur , sirket ivir zivir araciligyla basvurman biseyi degistirmez. Ogrenci belgesi alicaksin bu kesin , ailenden yazi alcaksin - eger bordrolu bi calisan degilsen- oglumun/kizimin masraflarini karsilicam diye , bu arada onu yazan kisnin de pasaport fotokopisi olsun,saglik sig yaptircaksin ( y disinda gecerli ) banka hesaplarini tapularini falan goturceksin . Benim bildiklerim bunlar , aklima baska bisey gelmedi . Gidis - donus biletinin alinmis olmasi da bi avantaj bu arada.. Ayrica ing e gitmis olman da onemli tabi faydasi bulunur.Kithnos yazmışsın da yanlış yazmışsın acenta olarak asıl ben uğraşıyorum ıvır zıvır ile benimle birlikte başvurduğu zaman emin ol çok faydası oluyor.Çünkü çoğu insan acenta aracılığı ile başvuruyor yoksa ben nasıl para kazanacağım ki? 2.olarak evraklar şunlar Öğrenci ise 1.öğrenci belgesi 2.şahsına ait veya anne babaya ait banka hesap cüzdanları tapu araba ruhsatı(bilimum bütün ekonomik durumunu gösteren belgeler) 3.Confirmeli uçak ve otel rezervasyonu 4.Gidilecek ülkenin başkosolosluğuna yazı 5.Seyehat sağlık sigortası Çalışan ise 1.çalıstığı yerin faaliyet belgesi imza sirküleri sicil gazetesi vergi levhası(eğer şahıs şirketi ise imza sirküleri olmaz) 2.Şirketin antetli kağıdına gidilecek ülkenin başkonsolosluğuna dilekçe 3.Ssk işe giriş bildirgesi 4.Ssk hizmet prim dökümü 5.Otel ve Uçak rezervasyonu 6.Eğer ticari ya da fuara gidiliyorsa gidilecek fuar ya da iş görüşmesi yapılacak şirketten davetiye 7.Çalıtığı şirketin banka hesap dökümleri 8.Seyehat sağlık sigortası Şirket sahibi ise 1.faaliyet belgesi imza sirküleri sicil gazetesi vergi levhası(eğer şahıs şirketi ise imza sirküleri olmaz) 2.Şirketin antetli kağıdına gidilecek ülkenin başkonsolosluğuna dilekçe 3.Otel ve Uçak rezervsyonu 4.Şirketin ve Şahısın Banka Hesaplarının dökümü 5.Seyehat sağlık sigortası yukarıda belirttiğim belgeler shengen vizesi için geçerlidir.shenegen üyesi olan bütün ülkeler vize için bu evrakları istemektedir. Bu evrakları tamamladıktan sonra eğer bi sabıkanız yoksa ve daha önce avrupada trafik cezasıda dahil olmak üzere eğer bi suçunuz yoksa eğer para durumunuz iyi ise vize alma olasılığınız %90 dır. Ama acentaların işlevi eğer o %10 paya denk gelirseniz bile bir şekilde o vizeyi size aldırmanızı sağlarlar.Olay budur.
Korax Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 said: Öğrenci ise 1.öğrenci belgesi 2.şahsına ait veya anne babaya ait banka hesap cüzdanları tapu araba ruhsatı(bilimum bütün ekonomik durumunu gösteren belgeler) 3.Confirmeli uçak ve otel rezervasyonu 4.Gidilecek ülkenin başkosolosluğuna yazı 5.Seyehat sağlık sigortası Elbet işine karışmak gibi olmasın ama,şehirden şehirede konsolosluk uygulamaları değişebiliyor. Yukarıdaki belgelerin hepsine sahip olarak zamanında isveç konsolosluğuna turistik vize için başvurdum ben.İstememelerine rağmen bu belgeleri hazırlayıp gittim,kadın annemin babamın üstlerine olan eve,arabaya,banka cüzdanlarına,bakmadan bana geri verdi.Konfirmeli uçuş rezervasyonumuda almadı.Yazı yerine başvuru formu doldurdum.Sağlık sigortasınıda yaptırmıştım,onuda geri verdi "vize sonucu alındığında isteniyor sağlık sigortası" dedi.Sonucu almaya gittiğinde,"sağlık sigortanı yaptır gel,vizeni al" diyolar genelde. Schengen vizesi için kabataslak bi şekilde istenen belgeler böyle.
Kithnos Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 LucifeL said: Kithnos said: Hollanda konsolosluguna gidip gerekli belgeleri isticeksin , onlari toplayip gidip basvurucaksin.Aradaki sirketlerin bir faydasi olmaz,tur sirketleri de genelde yapmaz o isi , ( bazen kendi alt kurumlari gibi seyler oluyor , misal Italyan kons ) once belgelerini toplayip oraya veriyorsun onlar kons a gitmen ici randevu veriyor falan ama neticeseinde bi tur , sirket ivir zivir araciligyla basvurman biseyi degistirmez. Ogrenci belgesi alicaksin bu kesin , ailenden yazi alcaksin - eger bordrolu bi calisan degilsen- oglumun/kizimin masraflarini karsilicam diye , bu arada onu yazan kisnin de pasaport fotokopisi olsun,saglik sig yaptircaksin ( y disinda gecerli ) banka hesaplarini tapularini falan goturceksin . Benim bildiklerim bunlar , aklima baska bisey gelmedi . Gidis - donus biletinin alinmis olmasi da bi avantaj bu arada.. Ayrica ing e gitmis olman da onemli tabi faydasi bulunur.Kithnos yazmışsın da yanlış yazmışsın acenta olarak asıl ben uğraşıyorum ıvır zıvır ile benimle birlikte başvurduğu zaman emin ol çok faydası oluyor.Çünkü çoğu insan acenta aracılığı ile başvuruyor yoksa ben nasıl para kazanacağım ki? 2.olarak evraklar şunlar Öğrenci ise 1.öğrenci belgesi 2.şahsına ait veya anne babaya ait banka hesap cüzdanları tapu araba ruhsatı(bilimum bütün ekonomik durumunu gösteren belgeler) 3.Confirmeli uçak ve otel rezervasyonu 4.Gidilecek ülkenin başkosolosluğuna yazı 5.Seyehat sağlık sigortası yukarıda belirttiğim belgeler shengen vizesi için geçerlidir.shenegen üyesi olan bütün ülkeler vize için bu evrakları istemektedir. Bu evrakları tamamladıktan sonra eğer bi sabıkanız yoksa ve daha önce avrupada trafik cezasıda dahil olmak üzere eğer bi suçunuz yoksa eğer para durumunuz iyi ise vize alma olasılığınız %90 dır. Ama acentaların işlevi eğer o %10 paya denk gelirseniz bile bir şekilde o vizeyi size aldırmanızı sağlarlar.Olay budur. Evet baya yanlis yazmisim, sen de yanlis yazmissin demek ki benle ayni seyleri soyledigine gore.Bu isten para kazaniyo olabilirsin bu beni suclamani gerektirmez,acenteye ihtiyaci oldugunu kanitlaman icin Kithnos yanlis demene gerek yok , onu diyip ben yazdiklarimin nerdeyse aynisini yazmissin zaten. Eger turdan kastiniz turist kafilesi olarak gezmekse o zmn vizenin cikmasi daha kolay olabilir ama burda onu tartismiyoruz sanirim,bireysel gezmek isteyen kisiler icin de acentalar araciligiyla vize alin diyorsunuz , bunun fazladin para harcamak disinda bir olayi yok. Kendin arastir sor konsolosluk calisanlarina bizim dediklerimiz disinda ekstra birsey istiyorlar mi diye , ben oyle yaptim y disina giderken,hic de sorun cikmadi,senin de referans olarak gosterebilcegin ing. seyahatin varken sorun cikicagini sanmiyorum..
KingOfLoss Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 abi susayım diyorum da yok. shengen değil schengen. tabi mesele bu değil. aldığın herhangi bir schengen vizesiyle istediğin schengen ülkesine girebilirsin. falsolarını yakaladıkça düzelticem kokartsız rehber seni. ayrıca bu acenta aracılığı nedir bilmiyorum bilmeme de gerek yok gereksiz bir şey, randevu sistemi olmayan konsolosluk yoktur. kimse "hayır biz bakmıyoruz x acentasına git" demiyor. şahsen belgelerini verip, günün öğleden sonrasına, ya da en geç ertesi sabaha vizeni almak varken acentayla uğraşmayı hem gereksiz hem de para tuzağı olarak görüyorum.
Aiko Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 2007 yılında viyanadan bu vizeyi çıkartmışım. süresi ne kadar oluyor bunlar yakın zamanda madrid'e gitmeyi düşünüyorum ama bu konular hakkında bilgim 0.
Korax Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Basvurdugunda nekadar surelik gitmek istedigini söyluyosun, tarihlerini belirtiyosun, istedigin tarih kadar veriyolar.
Goarth Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 geçmiştir süresi herhalde şu an en fazla 1,5 ay veriyorlar oturma iznin yoksa
Korax Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Ulkeye gore degisiyo genelde ama enfazla 3 aylik veriyolar.
Öne çıkan mesajlar