Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mage talent (19/0/42)


Devilmanta

Öne çıkan mesajlar

Geçen gün talent denemeleri yapıyodum şöyle bişey yaptım hem uzun süren savaşlarda arcane concentration ve arcane meditation ile mana conserv ediyoruz hemde dpsten bişey kaybetmiyoruz öncelikle tabiki PVE buildi oldu ama bununla birlikte water elemantelimizi ve counter spell ile %50 şansla silence elde ediyoruz tek kaybımız farm yaparken shatterın olmayışı
e zaten bende pve dedim bosslar donmuyoki...
işte burda tıklayanto
yorumları aliim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

PvE Frost mage asla ama asla arcane missile kullanmaz, hatta barlarımda yerini arasam bulmam 15 saniye falan sürer heralde. Arcane focus senden sheep yada cs istendiğinde resist yazısı görmeni engeller güzeldir hoştur, ice floessiz 10 dakikalık combatta 5x water elemantel çıkaramassın. Ve CS'nin silance özelliğine ihtiyacın yok.

En sağlam frost PvE talenti budur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bana göre pve'de kullanılması gereken frost build arcane temelli olmalı.

40/0/21

Tam da yazıcaktım Freemoon bi hesap yapsa,

== Arcane ile gelen ==
Presence of Mind
Arcane Instability
Spellpower
Arcane Power
Mind Mastery

== Frost ile gelen ==
Water elemental
Arctic Wind
Empowered Frostbolt

'u Kıyaslayabilirmisin?

Spellpower ile Ice Shard'ın birleşimi %150 crit spell damage bonus arttırıyor. Açıkçası deep frost'u ben pvp builde daha layık görüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O hesabı yapalı baya oluyor, yazıp burayada aktarayım ama hesabı aktarmadan sonucu şimdiden söyliyebilirim.

Water elemantel en sağlam mage'in bile %7-8i kadar dps yapıyor, hele mageimiz kötü itemli ise o değer %12-13'üne kadar çıkıyor. Ancak arcane power hiç CD kaçırmadan tam performans kullanılsa bile ancak %2.5 dps artışı sağlıyor, spell power %40 crit şansı olan frost magein dpsini %5, aynı miktarda crit şansı olan fire magein dpsini %4.8 arttırabiliyor. Yani spell power+arcane power, 1 elamaetel kadar dps yapamıyor.

Empower frostboltdan ve whinter chillden gelen %10 bonus damage ve %15 crit şansında arcane ağacında bir karşılığı yok. Üstelik yanınızda bir full frost olsa bile genede arcane ağacı size çok yüksek anlık damage değerleri gösterip, gözünü boyamanın ötesine geçemiyor.

Ben hem hesapla hem denemelerle epey bir test ettim ve full frost cidden büyük fark yaratıyor.

Marveloth said:

Spellpower ile Ice Shard'ın birleşimi %150 crit spell damage bonus arttırıyor. Açıkçası deep frost'u ben pvp builde daha layık görüyorum.

En büyük yanılgıda burda ortaya çıkıyor. Bende en başta bu şekilde sanıyordum ve "offf bee" falan diyordum ama olayın aslı şu. Normalde büyülerimiz %100 vuruyor, crit bonusu %50. Ice Shard bu %50 bonusu arttırak bir %50 daha kazandırıyor. Ve Spellpower bu %50 bonusun yarısı kadar bonus katarak %25 kazandıryor. Yani Spellpowersız %200 olan damage Spellpowerla beraber %225 oluyor. Buda toplam crit damageinizi 1/8 kadar arttırmak demek oluyor. Siz %40 ihtimalle critlediğinize göre toplam dps artışı 0.4x(1/8)=%5 oluyor. İlk başta tahmin edilenin çok gerisinde bir katkı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

50/11/0 FTW!!! PURE OWNAGE POWER! :)

ilk arena basladıgında 2 mage bu taktigi uygulardık healer ı indir digerini döv :)
sonra resilence cıktı pomlu pyro crit bozuldu :D

gecen gun 3v3 yaparken 3 tane mage geldi karsıdan(palayım) direk elektriklerini gordugum gibi bubble actım :) sonra su mesajları aldım :
immune (3 hits)[pyro bunlar]
immune (3 hits) [fireblast bunlar]
cok pis içlerinde patlamıstır :)
niye yazdım bunu bilmiyorum ama frost iyi gibiydi pve de
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Marveloth said:
Üzücü... Arcane'e olan bu ısrarıma anlam veremiyorum.


Aslında anlamak kolay. Frostboltla bile 6500 vurmak insanın gözünü boyuyor, ruhunu okşuyor. Ama PvE düzenli damage'e baktığı için bu yüksek damageler anlamını kaybediyor. Dahası ilk arcane powerı kullanmak için gerçekten epey bir beklemek zorunda kalmak koca combatta ancak 3 kere açabilmenize neden oluyor. İlk invisi atana kadar arcane ağacı size kan kusturuyor.

Oysa arcane powerla aynı CD ye sahip elemantel aynı sürede 5 kere kullanılabiliyor. Üstelik combatın 5. saniyesindede kullanmaya başlıyabiliyorsunuz. Arcane ağacını bende çok seviyorum, epeyde kullandım ama sonunda hergün kendime söyleyip durduğum gerçekleri kabul etmek zorunda kaldım ve full frosta döndüm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pve de gidecek en ağırlıklı fire oluyor arcane biraz aldatmaca geldi bana anlık yüksek dps ama uzun vadade fire ın gerisinde kalıyor ben genelikle bunu gidiyorum pve de
http://www.wowhead.com/?talent=obxVZxgMzfcIoeRx0h
pvp de çok değişik yolara gidilebilir
ben biraz karma yaptım 0/40/21 talent biraz pvp biraz raidlik tam melez oldu ama hoşta oldu bayağı memnunun bu talentten
http://www.wowhead.com/?talent=oZtgMzbccRxRxMAG0o0Lo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fire de cok ozellik var yani ap diyoruz ama o anda %30 fazla dmg verirken fazladan da mana gidiyor uzun combatlarda ap kullanmak mage yi mana konusunda sıkıntıya itiyor ama fire de crit üzerine gidip paso crit atınca bakınız scorch gibi mana restore olayı çok hoş oluyor range uzunlugu boslar %20 den aşşa düşünce ki ektra dmg olayı gerçekten pve de fire i eşsiz kıılıyor eskiden ben frost mage idim pve de ama şuan fire ideal geliyor bana
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Devilmanta said:
Geçen gün talent denemeleri yapıyodum şöyle bişey yaptım hem uzun süren savaşlarda arcane concentration ve arcane meditation ile mana conserv ediyoruz hemde dpsten bişey kaybetmiyoruz öncelikle tabiki PVE buildi oldu ama bununla birlikte water elemantelimizi ve counter spell ile %50 şansla silence elde ediyoruz tek kaybımız farm yaparken shatterın olmayışı
e zaten bende pve dedim bosslar donmuyoki...
işte burda tıklayanto
yorumları aliim...
bu specte biraz eksiklik var. şöyleki:

1- imp. arcane misilles yerine arcane focus kesinlikle bi zorunluluktur. sheeping ve counter spell + arcane expo için çok gerekli.

2- magic absorbation çok gereksiz. elinde 1 tane fazla puan kalsa da ona versen ok dicem ama 5 tane çok gereksiz

3- arcane impact is a must.. neden? çünkü hyjlal da mesela paso aoe yapıyosun. kaelde de aoe lazım. %6+ critle nası arcne crit spamlıyosun varya anlatamam. denendi test edildi dehşetle onaylandı

4- imp. cs yi direk at gitsin. pve magesin pvp ye girme.. hiç girme hem de. cs yi improved olarak diil de counter skill olarak kullan =) zamanında bas kitle..

5-improved frost nova gereksiz. cidden gereksiz. 2 sn için hiç gerek yok. nonstop nova mı kullanıyspun raidde. hayır tabiiki. direk alma imp novayı.

6- ice floes düşün derim. archimondda özellikle çok gerekli

7- şu şekilde daha bi imba. ben archimond için bunu kullanıyorum: pve frost spec

edit: yaptıım specteki arcane focusa verilen 1 fazlayı orada istediin başka bişeye de kaydırabilirsin. up to u..

edit: ayrıca şu magic absorbationa 5/5 veren arkadaşlar için söylemek istedim. arcane treenin en kötü talentine neden 5 puan harcıyosunuz ?

hadi biraz hesap yapalım. talentte diyoki, full resist ettiğin her spell sizin mananızın %5 ini size geri verir. ok

soru: bi boss fightta kaç defa bir büyüyü FULLY resist ediyorsunuz ? bu resistansınızla da alakalı diil. bu sizin şansınızla alakalıdır. bir boss eventta kaç defa bir büyüy fully resist ettiğinizi ben söliyim size. MAX 2. o da maximum. ama direk maximum yani. işte ne biliyim kael bi aoe yapıcak da hoop resist ediceksiniz. ŞANS. veya archi bi aoe çakıcak resist ediceksiniz ŞANS. kaç defa bunu yaşadınız. gün içinde wipeları asayrsak en fazla 5. tek bir eventı baz alırsak maximum 2.

diğer hesaba geçelim. bende 10.000 mana var. 5 puan verdim talente. %5 i ne eder: 500 mana. AMAN ALLAHIM. ayda yılda bi büyüyü resist edicem ve 500 mana gelicek. wooo.. iyi de güzel kardeşim saten her 5 sn de arcane meditation + bufflar + elixirler + shaow priest / veya şaman ile sana 250+ mana back geliyo. e sorarım size. 250 mana fazlası için, ki bu 250 mana fazlasını da ayda yılda 1 defa ancak belki abdestliyseniz görebilecekseniz, 5 koskoca puanı harcamaya değermi ?

yani lütfen allahaşkına bi hesap makinesine elinizi götürüp sonra talent spec önerisinde bulunun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

magic absorbation konusunda sana katılamıyorum. Çünkü belki bir bugtır yada orda yazmıyan bişeyler vardır o kadarını bilemem ama kesinlikle resist ihtimalini korkunç arttırıyor. Özellikle farm yaparken yada bol addli bir boss savaşındayken, o kadar çok resist yazısı görüyorum ve o kadar çok mana geliyorki, resmen arcane consanration o kadar mana vermiyor bana.

Sırf Illhoof'ta fire resist giyerek tüm addlerlere baştan sona arcane exp yapabiliyorsun o talentle ve bu tarz her bosslarda baya ciddi resistler görmeni sağlıyor. Orda yazmayan bir +%10 resit şans olduğundan şüpheleniyorum. Kırk yılın başı kullanacağın arcane expe fazladan %6 critten çok daha yararlı oluduğunu kesin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

FreEmoon said:
Kırk yılın başı kullanacağın arcane expe fazladan %6 critten çok daha yararlı oluduğunu kesin.
kırk yılın başı ? :O * kendi kafasına sıkar *

bence sen bi hyjlal yap sonra konuşalım bu mevzuyu..

edit: bu arada önemli olduğunu düşündüğüm bir eleştiri yapmak istiyorum. lütfen kayıtlara geçsin.

güzel kardeşim FreEmoon, mage hakkında burada hangi topik açılsa, senin bir yorumunla kargaşa kavga dövüş tartışma başlıyor. ben proyum ben bilirim, zaten mage classını da blizzard bana yaptırdı triplerinden lütfen vazgeç, vazgeçemiyosan da ne olursun buraya taşıma. dediğim dedik astığım kestik modundan bi çık lütfen. ben diyorum archimond sen diyosun illhof .. dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı..

ne deden bahsedioruz burda acaba ? yani öncelikle bahsini geçirdiğimiz mevzuyu bi belirleyelim. veya daha da güzeli bi topik açalım, herkes played timeını, acc açış tarihini ve armorysini + raiding backgroundunu yazsın. ondan sonra buyursun akıl versin. ben çok sıkıldım bu durumdan gerçekten. sorsan herkes imba, herkes pro, herkes harcore..

bu mevzuda, deneyim + tarz meselesini görmezden gelmeyin artık. fire mı frost mu muhabbeti olsa, sabah kadr tartışılır. neden çünkü bir tarz meselesidir. ama her bossta full resist muhabbeti bana kalırsa tartışma götürmez bi muhabbet. bunu tartışabilmek için önce aynı seviye muhabbettlere girmek gerekli.

ben archimond derken sen illhoof diyosan diyecek hiç bişeyim kalmaz açıkçası.

evet artık herkes farkında, bunu herkes biliyor. pati wow bölümünde mage tartışılamıyor. ve herkes mage hakkında bişiler yazmaya korkar oldu. mage diye topik açılınca daha sayfanın sonu görünmeden tartışma kavga. yav madem bukadar prosunuz, toplanın gelin bi guild kuralım, 1 tank 1 healer 564154156 mage tüm endgame raidingi bitirip çıkalım.

onca mage theorycraft forumunu takib ediyorum. öyle insanlar varki, artık adamın hayatında sosyal olan hiçbişiy kalmamış nerdeyse konuşmayı unutucak evdn çıkmadığı için. ve bu insanların %100'ü : yazıyla: yüğzde yüzü yani: tamamı, magic absorbation için en rezil talen, arcane treeden mutlaka çıkartılmalı diyo. sen bana "ohoo bi resist alıyom annatamam" diyosun.

artı o bahsettiğin gizli +%10 muhabbeti ne ? :s blizzard manyakmı, niye gizli kapaklı bişiler koysun ya :s öyle bi imbalığı olsa yazardı dı, yazardı da herkes küfür ediceğine o talente verirdi 5/5 geçerdi..

bir de hangi nasıl resistten bahsediyosun. 500 fire dmg alıp 450 sini resistlemekten bahsediyosan, .......

talent sadece fully resistte çalışıyo çünkü..

ben sana (örnek) archinin air brustını resistlemekten bahsediorum. hani öyle bişiyki, resistleyince klavye başında kalkıp 2 göek atıp oturuyosun çünkü bir mucize gerçekleşmiştir o anda.. ben sana adamın aoe fearını resistlemekten bahsediorum. bu nedemek biliyomusun. yerine göre 1 pvp trinket cooldownını kurtarmak, veya bi iceblocku veya bi pala bubleını kurtarmak demektir. bu da raidi kurtarmak demektir. ve bu bi mucizedir. şanstır. üstüne başına giydiğin resistle alakası yoktur. artı bu fightlara resist gearla diil full dps gearla girilir.

öyleyse, hangi dehşet ötesi resistten bahsediosun ?

bana diyosunki arcane expo crit +%6 işe yaramaz. o.O cidden kendimi öldürmek istedim. hyjlalda archiye kadar bütün bosslarda 8er wave aoe geliyo.. AOE.. AOE.. AOE.. tekrar edince ne olduğu anlaşılmıştır sanırım. aoe den ne anlıyosun? bak ben sana sölim. eer ben firesam, bi flame strike bi blizzard bi flamestrike bi blizzard çakarım, sonra da geçer arcane expo ile nukelerim. tanesi 1550+ dan bütün mobları öperim, wave i hızlıca bitirip oturur suyumu içerim.. ayda yılda bir atıysun dediğin arcane expoyu hyjlalda en aşağğı 25 milyon defa spamlamışımdır. eğer frost isem blizzard ve cone of cold takılırım. gene sonuna yaklaşında geçer arcane expo spamlayıp nüklerim..

olay budur.. bütün mageler de böyle yapar.. hgerşeyin bi şeyi var dır lafını unutma. warlocklar meteor atmıyo mesela.. neden ? evet herşeyin bi şeyi varda ondan. seed of curroption varken ne meteoru dimi ? işte mage de orda böle aoe yapıyo.

mesela kalede weapons phaseinde, aoe ile kesiyoruz. bowu indiriyotuz ve aoe. nasıl?

locklar bi gruba. onlara heroism. mageler de allah ne verdiyse sadece arcane expo spam. budur. 30 sn de tüm silahlar down.. hangi ayda yılda bir atttığım arcane expodan bahsediosun ?

herneyse.. bence bi yeter artık. bölümde resmen mage fobisi başladı... vallahi boğuldum ya...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@ Dragonmax bu topic'in amacı " Devilmanta" adlı arkadaşın yapmış olduğu build hakkrında yorum/geribildirim alabilmek istemesidir sonradan "o build saks anam bakh bu pewn" moduna girsede..

Magic absorbation gereksiz bi talenttir Cüzi bi miktar spell hit/30 spell penetration varken (Cloaka subtetly yerine 20 penetration alinabilir agronun herhangi bi encounter sorun olması tankin yetersiz aggro yaratmasından başka birşey değildir tabiki millet doğru zamanda kullanmali invis/shatter vs

Hyjal/Bt tadında progress'i olan mage zaten hit cap'a vuracak kadar akillidir özellikle droplar konusunda şanssız bile olsa Arcane focus yüklenip arcane gider hiçbirşey yapamazsa.
Ayrıca "arcane impact" yuayyen bi gereklilik değildir olsa iyi olur ama olmasada..
t5/6 düzeyinde bi magenin zaten 30~% civari criti vardir ki yeterlirdirde,zaten Warlocklarin seedspamindan düzgün aoe şansi kalmiyor gariban magelere :p

Ben mage olarak herzaman derin fire veyahut full arcane(LC ile) sever bi şahsiyetim frost kullanışli ve guzel sustained dpssi var amma velakin yinede diğerlerine göre yetersiz kalior özellikle LC kullaniyorsan trinket olarak (nerflenmiş haliyle bile)

Derin frost olarak tercihim budur ve gayet güzel ve eksiksiz olduğunu düşünüyorum Pve bazinda.
Derin Frost 13/0/48

Edit: Mageyi nasil magic yazdıysam.. :>
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar aslına bakılırsa bende mage hakkında kararsız kalmıştım ama en iyi mage dps i fire da gördüm fakat frost daki hayatta kalma özellikleri fire de yok. Ama önümüzdeki patchde ice block trainable olucağından yine fire gitmeyi düşünüyorum zor durumda kalınca da ice block. Şu anda TK da 3/4 yani kael deniycez ssc de 4/6.

Fire Build

sizinde düşüncelerinizi almak istedim nasıl sizce bu build ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...