Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hamachi yardım

0ne

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar ben hamachiyi bilgisayarıma kurdum.Sırf arkadaşımla netten "heroes 3 of might and magic complete edition" u oynamak için. Fakat hamachiden chat ortamında konusabildigimiz halde hicbir sekilde birbirimizi göremiyoruz.(buna warcraft cs ve aoe 2 de dahil)Tüm sürümler ve patchler aynı.Ama sanki hamachi hiç bir görev yapmıyormuş gibi duruyor.

Peki ama neden.Nerde neyi eksik veya yalnış yaptım bilmiyorum.
Mutlaka böyle başına gelen kimseler vardır.Arkadaşım avira kullanıo die avast ı sildim(belki o engelliyodur düşüncesiyle).
Ve avira yükledim fakat yine fayda etmedi.
Hani oynatmaya az kaldı yani. :D

Biraz garip olanda ağ bağlantılarından görüyor olması ama.....

Sosyal ağlarda paylaş

Oynıyıcagımız oyunun portu malesef yok(yani bulamadım).En iyi seçenek heroes of might and magic 5 var ama ben 3 ü istiyorum.Ayrıca kullandıgım modem ise TTNET in vermiş olduğu Zyxel P-660RU-T1 V2 gerçi bununda tam olarak modelini bulamadım ama araştırmalara dwm ediyorum.

Arkadaşım başka bir arkadaşıyla hamachi üzerinden istediği oyunu oynayabiliyor ama benimle oynayamıyor.Bir yerlerde yaptıgım bir eksik var ama ne?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de uzun bir suredir ve halen hamachi uzerinden oyun oynamaktayim. Karsilastigim sorunlar arasinda sizinki vardi ama hamachinin kendisine port acarak o sorunu halletmistim. Birkac seyi denetleyebilirsin :

- Modemin firewall'unu ayarlarindan kapa.

- Windows veya baska bir software bazli firewall'un varsa bunlari ya kapat ya da ilgili ayarlardan oynadigin oyuna ve hamachiye access ver.

- Hamachi'nin ayarlarindan, versiyonuna gore ya magic port olarak gecen ya da status'deki detailed configuration bolumunden NAT ayarlarini yaparak UDP ve TCP portlari ata(misal 12970). Daha sonra kendi modeminin ayarlarindan NAT'i aktif hale getirerek(muhtemelen default olarak aktiftir) kullandigin modemin turune gore UDP ve TCP icin bu hamachiden atadigin portu acman gerekiyor. bu konuda daha fazla bilgi icin http://www.portforwad.com sitesini kullanip burada modemin hakkinda, oynamaya calistigin oyun hakkinda port bilgilerini ve nasil acacagin hakkinda daha detayli bilgi bulabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Hamachide hala cozemedigim komplike bir sorun var. Tabi bu oynadigim oyunla alakali, onu da soyle bir programla cozdum ama biraz dengesiz bir program ugrastirabiliyor. istersen bir de bunu dene.

http://www.grc.com/unpnp/unpnp.htm

ama uyarayim bazen sacmalayip modeme 2-3 kere reset atman gerekebiliyor. neticede ise yariyor ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Sereglin said:
Ben de uzun bir suredir ve halen hamachi uzerinden oyun oynamaktayim. Karsilastigim sorunlar arasinda sizinki vardi ama hamachinin kendisine port acarak o sorunu halletmistim. Birkac seyi denetleyebilirsin :

- Modemin firewall'unu ayarlarindan kapa.

- Windows veya baska bir software bazli firewall'un varsa bunlari ya kapat ya da ilgili ayarlardan oynadigin oyuna ve hamachiye access ver.

- Hamachi'nin ayarlarindan, versiyonuna gore ya magic port olarak gecen ya da status'deki detailed configuration bolumunden NAT ayarlarini yaparak UDP ve TCP portlari ata(misal 12970). Daha sonra kendi modeminin ayarlarindan NAT'i aktif hale getirerek(muhtemelen default olarak aktiftir) kullandigin modemin turune gore UDP ve TCP icin bu hamachiden atadigin portu acman gerekiyor. bu konuda daha fazla bilgi icin http://www.portforwad.com sitesini kullanip burada modemin hakkinda, oynamaya calistigin oyun hakkinda port bilgilerini ve nasil acacagin hakkinda daha detayli bilgi bulabilirsin.

Biraz daha acıklayıcı konusabilirmisin.Mesela 1 de şunu şunu yap sonra şuraya gel şunu yaz gibi.Çünkü yalnış bişey yapmak istemiyorum.

Yani 12975 i tam olarak nereye yazıcam ve modemimden hamachi portunu nasıl acıcam
Sosyal ağlarda paylaş

aslinda hepsini http://www.portforward.com da bulabilirsin.

Hamachi'nin Preferences->Status->Detailed Configuration->Connecting Through Nat bolumunde 2 tane doldurabilecegin yer var. Bunlar UDP ve TCP port ayarlari.

Eger premium Hamachi'ye sahipsen bu farkli olacaktir ve port ayarlari magic port olarak gecen bir bolumde olacaktir. biraz karistir bulman lazim.

daha sonra bu actigin portu modemin consolundan acman lazim ki bu konuda hangi modem sahibi oldugun onemli. bu konuda en iyi sonucu yukarida verdigim adreste alirsin. burdan kendi modemini bul ve her hangi bir oyun icin bilgi almaya calis. sana consolu nasil kullanacagini gosteren resimli aciklama verecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Tam olarak o nedenden. Portforward daki siteye bir daha bakınca modemin NAT sayfasında herhangi bir şekilde portun açılmadığını fark ettim.Ve önce arkadaşımla denedim olmadı.Daha sonra NAT ayarlarından herşeyi 0 ladım tüm portları kapadım.Ve Finally I've done.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...