Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Benazır Butto öldü

_TaYFo_

Öne çıkan mesajlar

Acaba bazi seyler icin yorum yapmak icin yorum yapabilecek bilgiye sahip oldugumuzu beklesek??

Bir insanin oldurulmesi evet cok kotu kim olursa olsun ama savundugu dusunceler, hareketler vs vs..

Butto bir kahraman degildi olmaya cok uzakti.. Demokrasi sehidi fln da degildir..

Kendisi icin uzuldum.
Pakistanin durumu zaten rezaletti cok birsey etkilemez..
1 hafta sonra konusan bile kalmaz bu durumu..
Sosyal ağlarda paylaş

Pakistan dünya dengelerinde çok önemli bir yere sahip. Bütün Asya bir ateş topuna dönebilir bir anda. Birinci sorun Müşerref ne yapacak? Seçimler ertelenir mi? Ertelenmezse islamcılar kazanır mı? Kazanırsa Müşerref ne yapar? İkinci soru Hindistan ne yapacak?.

Kıyamet senaryosu: Aşırı dinicler iktidara gelir, Müşerref darbe yapar. İç savaş çıkar; Keşmir'e sıçrar. Hindistan Keşmir'e müdahele eder. :D

Olmaz olmaz demeyin Bu iki ülkenin kalkınması hiçbir büyük gücün işine gelmiyor. Bir anda karıştırıverirler Asya'yı.
Sosyal ağlarda paylaş

Soulless said:
Birgun gelipte fanatik olmayan muslumanlar bu insan kiligindaki seytanlara hayir diyene kadar boyle olaylara daha cok rastlayacagiz.

Bu dediğini anlamadım ben nasıl gerçekleşicek? Biz zaten (fanatik olmayan müslümanlar adına konuşuyorum) radikal islama hayır diyoruz ama gerek maddi olanaklarımız gerek aldığımız eğitim bize seçme şansı sunuyor. Bunun aynısını pakistandaki bi grup insan için de söyleyebilirim. Ama Lal medresesinde savunma yapan öğrencilerin ne seçeneği vardı? Olay hep dönüp dolaşıp ekonomiye ve kalkınmaya ordan da eğitime geliyor.

Müşerrefi suçlamak için aceleci davranmayın bence. Taliban yanlıları askeri yönetim üzerinde baskı kurup ülkedeki bu durum senin yüzünden demeye getiriyorlar şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Olsa olsa forum koselerinde hayir diyorsunuz ama Axe.Ustelik helal olsun iyi yapmislar diyende cok.Benim kastettigim bunlara katilmamak degil sadece , degisik yabanci forumlara uyeyim boyle olaylar oldugunda hep soruyor yabancilar , niye ilimli muslumanlar bunlara karsi seslerini cikarmiyorlar hic diye ?
Ondan sonra muslumanlarin geneline karsi tepki olusuyor tabi. Yillardir ruh hastalari heryerde islam adina kendini havaya ucuruyor.Kac tane musluman ulkede intihar bombacilarina hayir , radikal islama hayir mitingleri duzenlendi ? Kacinda cogunluk sesini duyurdu su yada bu sekilde bunlara karsi ? Bu hayvanlarmi cogunluk yani butun musluman ulkelerde ? Degilse geri kalan muslumanlarda bir sorumsuzluk var demektir.
Niyeyse sadece gaza gelip saga sola saldirirken goruyoruz 'baris dini' mensuplarini.
Sosyal ağlarda paylaş

soulless o dediginin olması için (daha dogrusu işe yarar bir şekilde gerçekleşmesi için ) müslüman insanların saygı duyacagı baglı olacagı bir adam yada kuruluş gerekli. 1-halife 2-islam birligi

halife, problemi %100 çözmesede cok etkili olacagı kesin
kaldıki halifeligin canlanması artık imkansız
istikrarlı tüm müslümanlarca tanınan bi islam birligi halife seçebilir misal

ne hristiyan nede musevi cemati halifeligin tekrar getirilmemesi için elinden geleni yapar.

hadi geldi diyelim halife cıkıp şu saldırılar hakkında 1 tane olumlu şey söylese o zaman geri dönüşüde olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Iyi oldugunu ve digerkilerinde iyiligini istedigini iddia eden insanlarin manyak katillere hayir demesi icin bir cobana ihtiyac
duymalari dogru gelmiyor bana.
Bence sorun ilimli denilen muslumanlarin bile yeterince medeni , yeterince humanist ve yeterince sesleri cikan insanlar olmamasi.Cogu musluman ulkede insan hayatinin degerinin nekadar dusuk oldugu bilinen bir gercek.Baskalarinin hayatina dahada az deger veriyorlar bunun sonucu olarak.Biraz Axe'in bahsettigi konuya bagli bu.Egitim ,kultur problemi.

Iyi olmus demese de banane diyor muslumanlar , eniyisi cikip forumda , kahvede vs elestiriyor bu katilleri.Ama biri muhammedin karikaturunu cizse yer yerinden oynar.Sen digerkinin hayatina vermedigin degeri kendi sacma kurallarina versinler istiyorsan sagliksiz bir dusunce sekli var demektir ortada
Sosyal ağlarda paylaş

O sadece milli gelire dayalı bir tablo bence. Zira Libya'yı kendim gördüm canlı canlı orası gelişmiş ülke falan değil. Para olukla akıyor ama gelişmiş olmak için tek kriter para değil. Sanayileşme oranı, okullaşma oranı, özgürlükler, bağımsızlık vs. kriterleri vardır. Ve evet gelişmiş islam ülkesi yoktur. En yakınları Malezya ve Türkiye (onların halide meydanda zaten).

Bu arada Güney Asya'dan yeni bir gelişme: Nepal'de monarşi yıkıldı. Kral görevden alındı.
Sosyal ağlarda paylaş

tablo HDI ustunden

HDI nedir?
said:

İnsani Gelişme Endeksi (Human Development Index), Dünya'daki ülkeler için hayat uzunluğu, okur yazar oranı, eğitim ve yaşam standardı doğrultusunda hazırlanan bir ölçümdür. İnsanların düzgün yaşaması, özellikle çocuk hakları için bir standart teşkil eder. Bu araştırma sonucunda bir ülkenin gelişmiş, gelişmekte olan ya da gelişmemiş bir ülke olduğu; bunun yanı sıra ekonomisindeki etkinin yaşam kalitesini ne seviyede etkilediğini gösterir. Dağılım ilk olarak 1990 yılında Pakistanlı ekonomist Mahbub ul Haq tarafından geliştirilmiştir ve 1993 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Gelişme Programı tarafından yıllık Gelişme Raporu'nda sunulur.

İnsani Gelişme Endeksi ülkelerde üç başlıca gelişimleri göz önünde tutar:

* Uzun ve sağlıklı bir hayat; ölçümü ortalama hayat süresi ile yapılır.
* Bilgi, ölçümü okur yazar oranı (2/3'ü) ve ilkokul, lise ve üniversite kayıtları yüzdesi (1/3'ü) ile yapılır.
* Standart yaşam standartları, ölçümü kişi başına düşen gelir ve alım gücünün Amerikan Doları'ndan hesaplanmasıyla yapılır.

wikipedia ya baakrsaniz formulude var

koyudan yesilin tonalrina gidiyor
turkiye dunyada 83. su anda

yani BM in yaptigi calismaya yalan dedinizya daha ne diyim :)

beni mgibi sizede dokunmus olmali ama olay bu
haberlerede cikti ilkokul bitirme oraninda etiyopyadan filan gerideyiz
Sosyal ağlarda paylaş

birşeyi bm diyor diye körü körüne inanacak değilim, ölçülüp tartılır ona göre bir sonuca varılır.
etiyopya eski sosyalist bir ülke o yüzden şaşırma.

ombakkombak said:
keşke olmasa ama maalesef öyledir. Bana 7 sene zorla sünni islam okutulmasını başka türlü açılayamıyorum kusura bakma.

iyi sana 7 sene göstermişler, ben 9 sene gördüm. türkiye din dersinden önce de vardı sonra da olacak, bizi bu durumlara getirenler başımızda değilken de vardı sonra da olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

ehm koru korune inanilicak bisey degil

bilimsel formulu var acar bakarsin her ulke icin hesaplanmis

"bilmemkim eski sosyalist" diyicne senin aysam standardin onunkini gecmiyor otomatik

orda omrunde sosyalizm gormemis ancak yasam standardi yerlerde surunen ulkelerde var

ideoloji ile olmuyor bu isle, hangi ulke vatandasini ne kadar rahat ettirebilmis cikiyor boyle

inanmayi reddediceginize inanip yukseltmek icin ben ne yapabilirim diye dusunun

bizi bu hale kimler getirdi diye dusunun
Sosyal ağlarda paylaş

ben inanmam demedim, ilk başta saçma geldi sen açıklamasını yapınca anladım itiraz da etmedim.
sosyalistler sürünüyor da demedim, etiyopya'da ilk okul mezunları fazla dedin ben de "şaşırma onlar eski sosyalist" dedim. sosyalist ülkelerde eğitim oranı yüksektir çünkü. neden tam tersini anladın çözemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...