Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yan Flüt vol23423

-Cleglaw-

Öne çıkan mesajlar

Elimde 235 ytl var. Haftada 20-30 daha koyabilirim üstüne. Dandik olmayan, orta kalite mi diyim nasıl diyim bilmiyorum bi flüt istiyorum. Fiyat ve marka konusunda yardım istiyorum sizlerden. Uzun zamandır enstrumanların her türlüsüne açtım. Klasik müzikle beraber flüt, piyano vs sevgisi falan dahada bir coştu bende. Heves olduğunu sanmıyorum, böyle hatta götünüzle güleceksiniz belki ama besteci olmak istiyorum ilerde (: Zamanla bir çok enstruman için beste yapmak kendi müziğimi yapmak falan hayalim... Herneyse uzatmiyim. Flüt alınca birde ders almak yada mümkünse kitaplardan halletmek istiyorum. Aylık parası az olan mümkünse 50'nın altında özel ders, yada özel ders gibi olan aynı anda 2-3 kişiden fazlasına ders vermeyen hoca vs vs arıyorum. "Eğer yok öyle bişey o kadar paraya" yada "Bulamazsın o paraya iyi öğreten" diyorsanız flüttende vazgeçicem, erteliyecem ilerde bi zamana. Haydi yardımcı olun Lütfen nerden ne kadar ucuz kaliteli ders imkanı alabilirim? söylediğiniz güzel yerleri birbir gezip sorucam fiyat. Flüt alırsam elimde patlamasın, ders alamazsam hiç bi halta yaramaz /:
Sosyal ağlarda paylaş

İyide bu kadar mı cevap? Ciddi yardıma ihtiyacım var benim.

Biraz araştırdım iyi flütle başlayın kesinlikle falan denilmiş hep, yamaha 211 gibi şeyler önerilmiş. Onların fiyatlarıda 1 milyar falan ): Çalan eden arkadaşlar var mı yazın lütfen ciddi istekliyim bu iş için geerkiyosa parada biriktiririm uzun süre.

Sizce ne yapmalıyım?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Flüt kitaptan öğrenilmez; ev arkadaşım kuzenim flütçü, ona sordum şimdi: ''1000YTL altı flütten hayır gelmez, eğer çalışırsa 6-7 ay sonra değiştirmek zorunda kalır'' dedi. Zaten her alet böyledir, gitar olsun, keman olsun adisinden hayır gelmez.

Şimdi alırım, öğrenirim, sonra update ederim diyorsa 400YTL'lik falan araştırılıp alınabilir ama sakın ikinci ele ya da bilinmeyen bir üreticiye yönelmesin, yanına bilen birini almadan almasın dedi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ankara'da isen eğer,gayette 50 ytl altına(tam olarak emin değilim ama taş çatlasın 30-40 ytl olur,bireysel ders olur) ders veren birilerini ayarlayabilirim,konservatuvar öğrencisi.İstanbul'da da muhtemelen birilerini bulabilirsin konservatuvardan,öğrenci falan.Alabileceğin en ucuz ama kaliteli ders böyle olur muhtemelen.

Onun dışında flüt olayına gelince,para biriktirip iyi bi flüt alman daha iyidir elbet.Nefesli enstürmanlarda,enstürmanın kalitesi çok önemlidir.Kötü bi enstürman denk gelirse ilerlemeni de engeller,adamakıllı çalmanı ses çıkarmanı da.Benim de tavsiyem bisüre biriktirip düzgün bi flüt almandır.Buarada 2. el belki 800-900 ytl'ye orta karar bi flüt bulabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi de 5 senedr istanbul üni. devlet konservatuarında yarı zamanlı flüt okuyan biri olarak şöyle söyliyim

başlangıç olarak yamaha iyidir ama biraz pahalı olabilir
taiwan malı olanların fiyatını bilmiyorum ama benimkisi japon ingiltereden getirttim 1500ytl ye geldi

ders hakkında şunu söyliyim
özel dersle pek olacak şey değil çünkü gerçekten çok zor bir alet şöyle ki tuba dan sonra en çok nefes gerektiren enstruman çünkü ağıza giren bir pipet olmadığı içi üflenilen havanın yarısı dışarı gidiyor bu yuzden 2 katı üflemek gerekiyor bu nedenle konservatuara başladığımda 1 ay flütü elime almadan nefes çalıştım
ondan sonra flütün sadece ağızlığı ile üfleme tekniği çalışmak zorundasın daha sonra gövde ve kuyruk eklenildikten sonra yine dururş tutuş çalışmalısın GEERÇEKTEN ZOR!!
daha sonra çalmaya başlayabilirsisn

bide şu var
2 cins flüt vardır delikli ve deliksiz onu öretmenin önermesi lazım parmak uzunluğuna bağlı ama o durumda karışık biraz
bazen parmakların tam uygun uzunlukta olduğu zaman delikli flüt alırsın tam kapatır parmakların eğer daha kısaysa deliksiz daha uzunsa da deliksiz olabilir yani onu öretmenler bilir
karışık
iş ben girişme derim
Sosyal ağlarda paylaş

rayka said:
başlangıç olarak yamaha iyidir ama biraz pahalı olabilir
taiwan malı olanların fiyatını bilmiyorum ama benimkisi japon ingiltereden getirttim 1500ytl ye geldi

ders hakkında şunu söyliyim
özel dersle pek olacak şey değil çünkü gerçekten çok zor bir alet şöyle ki tuba dan sonra en çok nefes gerektiren enstruman çünkü ağıza giren bir pipet olmadığı içi üflenilen havanın yarısı dışarı gidiyor bu yuzden 2 katı üflemek gerekiyor bu nedenle konservatuara başladığımda 1 ay flütü elime almadan nefes çalıştım
ondan sonra flütün sadece ağızlığı ile üfleme tekniği çalışmak zorundasın daha sonra gövde ve kuyruk eklenildikten sonra yine dururş tutuş çalışmalısın GEERÇEKTEN ZOR!!
daha sonra çalmaya başlayabilirsisn

bide şu var
2 cins flüt vardır delikli ve deliksiz onu öretmenin önermesi lazım parmak uzunluğuna bağlı ama o durumda karışık biraz
bazen parmakların tam uygun uzunlukta olduğu zaman delikli flüt alırsın tam kapatır parmakların eğer daha kısaysa deliksiz daha uzunsa da deliksiz olabilir yani onu öretmenler bilir
karışık
iş ben girişme derim

Japon malı flütler en iyi olanlar sanırım.Bizim okulda da herkes japon malı kullanıyodu.Yalnız arkadaşın aradığı o derece profosyonel bişey değil,orta halli bişey bence,enazından başlangıç için :)

Nefesli sazların hepsi ayrı ayrı zordur.Flütünde kendine göre zorluğu çoktur elbet,ama diğerlerine göre yine daha bi kolaydır,hatta nefesli sazlardaki en kolay enstürmanlardan biridir diyebilirim.Yani özel ders alıp(klarnet,flüt),sonradan liseden konservatuvara giren arkadaşlarım falan var.1 ay üfleme,sonra sadece ağızlıkla üfleme falan güzel,detaylı bi eğitime başlangıç süreci.Flütü tutma açısı bile çok önemli,netekim,ona göre ses çıkıyo zaten aletten,yanlış oturtursan tutuşunu ilerde sakatlanabilirsin bile.Ama gözde büyütülecek kadar zor bişey değil.Severek ve hevesle yaptıktan sonra hepsini yapar geçersin hızlı hızlı.

Onun dışında 2 tür flüt olayına değinicem.Açık/Kapalı flüt yerine Açık perde/Kapalı perde diye geçiyo genelde.Açık perdeli flütlerin tonları daha güzel oluyo genelde,çünkü fabrikasyon olmuyolar bi çoğu ve el yapımı oluyolar diye biliyorum.Yani parmak olayı ölümcül derece de önemli değil.Genelde yeni başlayan(11-12 yaş) yaşındaki öğrencilerin parmakları açık perdeleri kapatamadığından tercih edilmiyo başlangıç için.Sonradan zaten kapalı perde çalan birisi biraz tuşe olayına alıştıktan sonra rahatça çalabilir açık perdeyi.

Son olaraktan,bukadar korkutmayın yahu :) o kadar da zor değil.Biraz yetenekliyseniz,az biraz dersle kendinizi eğlendirip,geliştirecek kadar ilerletirsiniz flüt çalma olayını.Azimle taşı delersin yani :D
Sosyal ağlarda paylaş

ya içinde olunca kasış gerçekten 10 yaşımda delikli flütle başladım uzun parmaklı olduğum için o yönden şanslıydım ama gerçekten nası başlarsan öyle devam ediyo yani yanlış örenilen birşeyi düzeltmek gerçekten zor sınıfa güzel sanatlar son sınıfta flüt örencisi olan bi kız girmişti güzel sanatlarda tamamen baştan savma örenmiş(güzel sanat liseleri hakkında genelleme yapmıyorum ama o arkadas gerçekten kötü öğrenmişti) konservatuarda ilk seneden atıldı ve gerçekten birçok şey yanlış yerleşmişti
bende başladıktan yarım dönem sonra tel takmıştım 2 sene tel ile çaldım (ayuptır söylemesi flüte yatkın bi vücut yapım olduğu için çok büyük sorun olmadı) ama teller çıktıktan sonra alışmakta zorlandım çünkü teller dudaklarımı ittiği için dil vuruşunu farklı yapıyordum onu değiştirmek zorunda kaldım
tutuşla ilgilide sorun oldu hala onu düzeltmekle uraşıyorum

ama senin tel takmicağını düşünüyorum
yani iyi biryerden ders alırsan ve düzenli hevesli istekli bir şekilde çalışırsan yapabilirsin
ben sadece önceden zor kısmını anlatıp bilmeni istedim :) çok ağır ve sert olduysa özür dilerim
Sosyal ağlarda paylaş

rayka said:
yok beni sınava girmeden önce uyardılar enstruman seçiminde salonda sakın yan flüt deme diye
ben demedim
başka bi kız dedi
psikopat yaşlı sanatçı teyzelerimiz bir araba laf söylediler ve flüte vermediler kızı :D

İşte konservatuvar yaşamım boyunca sevmediğim şey :) ha yan flüt ya flüt ne farkeder.Neticede flüt ve yan flüt olarak adı yaygınlaşmış.Benim nefret ettiğim durum,bu kendilerini entel ötesi ve kültür elçisi sanan gerizekalıların,konservatuvar dışından herkesin her terimi ve herşeyin adını dört dörtlük bilmeleri gerekmiş gibi davranmaları,kendilerini üstün görmeleri.Konservatuvar hayatım boyunca tiksindim böyle tiplerden,böyle tiplerden bıktım yine konservatuvar hayatım boyunca.Böyle tipler sayesinde çaldığım enstürmandan soğudum,ve yine böyle tipler sayesinde okuduğum enstürmanı çalmıyorum şuan için :D
Sosyal ağlarda paylaş

rayka said:
ya içinde olunca kasış gerçekten 10 yaşımda delikli flütle başladım uzun parmaklı olduğum için o yönden şanslıydım ama gerçekten nası başlarsan öyle devam ediyo yani yanlış örenilen birşeyi düzeltmek gerçekten zor sınıfa güzel sanatlar son sınıfta flüt örencisi olan bi kız girmişti güzel sanatlarda tamamen baştan savma örenmiş(güzel sanat liseleri hakkında genelleme yapmıyorum ama o arkadas gerçekten kötü öğrenmişti) konservatuarda ilk seneden atıldı ve gerçekten birçok şey yanlış yerleşmişti
bende başladıktan yarım dönem sonra tel takmıştım 2 sene tel ile çaldım (ayuptır söylemesi flüte yatkın bi vücut yapım olduğu için çok büyük sorun olmadı) ama teller çıktıktan sonra alışmakta zorlandım çünkü teller dudaklarımı ittiği için dil vuruşunu farklı yapıyordum onu değiştirmek zorunda kaldım
tutuşla ilgilide sorun oldu hala onu düzeltmekle uraşıyorum

ama senin tel takmicağını düşünüyorum
yani iyi biryerden ders alırsan ve düzenli hevesli istekli bir şekilde çalışırsan yapabilirsin
ben sadece önceden zor kısmını anlatıp bilmeni istedim :) çok ağır ve sert olduysa özür dilerim

Yok yauv,ağır sert olmamış,gayet yerinde açıklamışsın bence,güzel olmuş yani :) Nasıl başlarsa öyle gider olayına kesinlikle ve kesinlikle katılıyorum.Çok önemli oyüzden,bi aleti düzgün bi teknikle rahat çalabilmek.Ha yanlış çalan ve çok güzel çalanlarda yokmu,var elbette ama,hem zararlı olabilir yanlış çalmak,hemde rahat çalım olayı söz konusu.Bikere oturdumu değiştirmesi çok zor.
Bass gitar çalıyorum şuanda bende.Kendimi hiçbişeye alıştırmadım,enazından doğru çalımın dışında hiçbişeye alıştırmadım.Hep viyolonsel ve kontrabass çalan arkadaşlarımdan teknik tavsiyeler,egzersiz tavsiyeleri aldım(tembellikten oturup çalışmadım 3-5 baştan savma çalışma dışında)videolar izledim,buadamlar nasıl böyle güzel çalıyo diye.Dikkat ettim,tutuşundan tekniğine kadar.Biara sol el 3. ve 4. parmak olayı çok yanlış oturmuştu,değiştirmek zamanımı aldı bisüre.

İşte öyle :) (gevezelik tuttu yine)
Sosyal ağlarda paylaş

rayka said:
psikopat yaşlı sanatçı teyzelerimiz bir araba laf söylediler ve flüte vermediler kızı

said:

düzeltmeci teyzeler yaşamın her kısmında var ne yazık ki..

bu kıl teyzelerin orta yaşlı olanları düzeltmeci olarak anılırken daha yaşlıları ise menopoz teyze olarak anılır. düzeltmeci teyzelerin büyük bir kısmı evlenmemiş veya mutlu bir evliliği olmayan kişilerdir. genellikle çocukları olmaz. bazıları erkeklerden bazıları ise kızlardan nefret ederler. düzeltmeci teyzelerle karşılaşıldığında çıkar ilişkinizin olduğu çevrelerde "ağamsın, paşamsın" sistemi uygulanırken günlük hayatta dediklerinin tam tersi yapılarak gıcık edilmeli ve çatlatılmalıdır. menopoz teyzeler ise daha sert ve gıcıktır. başlarına sert cisimler vurulması suretiyle etkisiz hale getirilmelidirler..

gıcık teyzeler, türkiye atlası isimli kitaptan alınmıştır. sf42
yazarı: dasaaa emilian, 2005
Sosyal ağlarda paylaş

Çok güzel açıklamalarda bulunmuşsunuz :)

Korktum bu arada evet heheh. Yok ama ya azimli olucağımdan eminim zaten hedeflerim hayallerim var ne kadar zor olursa olsun eninde sonunda yaparım. Vazgeçme ihtimalim yok, bigün bi başlangıç yapıcam ve devamı gelicek :)

Dediğim gibi şimdilik para biriktiricem, hazır en az 1 milyar olsun kenarda, bu işlere başlayınca adam gibi tavsiyelerle adam gibi bi flüt alırım en temizi olur herhalde.

Bu arada parmaklarım kısadır, elim küçük. Zaten beden olarak küçük bir insanım :) 1.65

Parmak meselesinde ne tarz engeller yaşayabilirim kısa olmasından kaynaklanacak?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...