Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik Notları

cenx

Öne çıkan mesajlar

cenx said:
atoyo sen nerde yapıosun?

Abi ankaradayım ben... Benim acemiliğim konya inzibat personel okulu idi 7 gün orda durdum sonra Muhabere elektronik bilgi sistemi okuluna yolladılar ankaraya.Usta birliğimde Ankara merkez komutanlığı merasim bölüğü.Törenciyiz kısacası : P Ankaradaki bütün Kara kuvvetleri Törenlerindeki tipler biziz.
Sosyal ağlarda paylaş

Askerlik zor ama doğu zor.Biz halimize şükretmeliyiz.Ben okadar alıştımki artık askerliğe, yani gerçekten askerlik yapmak lazım.Seni gelecekteki zorluklara falan herşeye karşı okadar iyi geliştiriyorki dayanma gücün oluyor.Mesela ben ilk soğuk olmaya başladığında.İsyan ediyordum, şimdi ise umursamıyorum bile -17 derecede eldivensiz nöbet tuttum.İçimde atlet,içlik,kazak,kamuflaj ve parke ile nöbet tuttum.Kendimi hep zorluklara alıştırmak için.Sanırım alıştım.Artık hiçbişeye isyan etmiyorum zoruma gitmiyor.Askerlik güzel , acayip insanı olgunlaştırıyor, Bitiş noktası.
Sosyal ağlarda paylaş

19.01.08 Cumartesi

Öğleye kadar çarşıcıları çıkarmadılar, mesai varmış, hava öğlen ısındı güzel oldu. çeşitli laf salataları ve internet eşliğinde geçirdik günü. fatihle 2 gibi boş bi koğuşa gittik uyuduk. 5 te içtima vardı biz 4.55 te uyandık. koşa koşa yetiştik. atm bozuktu para çekemedim soyer asteğmen saolsun 10 ytl borç verdi. arkadaşta çarşıdan çekti benim için. ii oldu güzel oldu.

20.01.08 Pazar

Bizimn koğuşun kirli olduğunu bu yüzden çarşımızın kitlendiğini söylediler. ciddende çarşı listesinde adımız yoktu. ama biz yinede sivilleri giydik çıktık içtimaya. çünki binbaşının izin verdiğini biliyorduk. çıkıcaktık kesin. çıktıkta zaten. yannız bu binbaşının verdiği izni bilmediğimizi zanneden her komutan. "ben uğraştım izinleri açtırdım" dedi bize. acaip uyuz olduk. koskoca adamlar triplerdeler. hayır açtırsan ne olur açtırmasan ne olur. niye yalan soyluosun koskoca uzmansın. bide komutanımız teker teker imzalayıp bizi hemen yollamaya üşendi. bizi taa idare binasına kadar yürüttü, gitti oturdu masasına. biz soukta bekledik posta başları izin kaatlarını imzalattı. sonra bi baktık en son biz kalmısız. dolmus zor bulduk. interrnete girdik. fatihler öldürdü beni gülmekten. adam sokağın ortasında bağrıyo taksim zannetti burayı dövücekler haberi yok :D akşam taburda amerkan sapığı 2 vardı ona gittikfilm çok boktandı. görüntü falanda çok dandikti. başında biraz müzik klibi falan verdiler güzeldi. zevkli bi pazardı.

21.01.08 Pazartesi

Yemekhane postasıydık. çok yorulduk tabikide. fatih murat hep kaytardı dövücektim herifi. sonra tabur komutanı çağardı beni. tırsa tırsa gittim eski arkadaşım hüseyinin tanıdığıymış halimi hatrımı sordu. yok çok memnunum dedim. komutanlar geldi sordu ne iş die yok bişi dedim :D çıktım ordan facebooka girdim öle böle derken gün geçiverdi. şınav mekik çektim 10 -11 nöbetimi tuttum uyudum.
askerliğin en iglinç yanlarından biri normal hayatta herhangi bir şekilde muhattap almayacağınız insanlarla muhattap olmak zorunda kalmanız. bu yeşil kıyafetin içinde herkes aynı sosyal statude oluyor. insanlar hakkında yeni yeni bi çok şey ööreniyorum. umarım usta birliğinde kafa dengi insanlara rastlarım. yoksa işim zor. sivildeki arkadaşlarımı bir kez daha sevdim.mesela buradaki adamları toplasan bi ceyhun etmez. bi berq etmez, hüseyin, timuçin, ferhan, turgay, zeynel... bir yıl daha her gün günlük yazabilecekmiyim merak ediyorum. hayırlısı artık

22.01.08 Salı

anfiye su tasıdık. bideonu karlarda sürüdük rahatça taşıdık. geldik bi baktık su sıcacık olmuş şaşırdık tabi. bu arad 1.5 km bu yol. günlüğü aynı gün yazmayı unuttuğumdan detayları pek hatırlamıyorum.

23.01.08 Çarşamba

Atış postasına Fatih Murat, Spor postasına Mehmet Fatih eğitim postasınada ben seçildim. yani 3 koldanda saldırıyoruz :D duvar dibine oturduk guneslendık sarkı bulmaca oynadık. şarkılar söyledik. güzeldi. akşam çarşafları yıkadılar. tekrar düzdük. posta başına yardım ettim falan derken duş almaya zamanım olmadı ve çok yorgunum. tufan komutan enseme toplamda 3 şaplak yedim bu gun içinde. ya benı cok sevıo. yada sinir oluo heh.

24.01.08 Perşembe

Frp oynadık.güzeldi. cıvıttılar hemen o ayrı konu. bi ara bi astek. onlara baktıımızı görünce"ne var?" dedi, fatihte gök yüzüne bakıp "kar yağıyooo" dedi. adam kaldı öylece "ne dio bu?" der gibi. güldük. fatih çok güzel slak yapıo. bu gun murat komutanla uğur komutan araba kazası geçirmiş. gizli buzlanma vardı yollarda 10 milyarlık hasar ama allahtan komutanlarımıza bişi olmamış. üzüldük.

25.01.08 Cuma

Sabah dereden buhar yükseliyodu gittik bilimsel deney yapıoruz ayaana takıldık. bi ara bizim fatih murat şapkasını düşürdü dereye. anlayana kadar bi 15 sn geçti. sırılsıklam oldu. bende sölemiom anladı sandım :D Birkan komutan çift çarşı vericem dedi. komutanlar bize iyi davranamya başladı nedense.kamuflajlar çok kalın olduundan box yaptık. ama vuruşları hissetmiyoruz bile. çok zevkli oluyor.

26.01.08 Cumartesi
çarşı günü. bi baktık birkan komutan vermemiş çift çarşı. üzüldük. neyse dedik. cumartesi günleri çarşıya 1 de cıkılıyor. 2-3 saat takıldık. arkadaşlar traş oldu. bi ense düzeltme bi yıkama 8 ytl dedi adam. şerefsizmi nedir. sonra bi et lokantasına gittik. sırf et yedik. doyduk. çıkıp tabura geldik. öyle geçti gün.

27.01.08 Pazar

sabahtan akşama kadar bişiler yedik. 2 saat internet sırası bekledık. boş bi gündü. yarın dağıtım yerlerımızı öğrenicez.heyecanlıyız.
Sosyal ağlarda paylaş

cenx said:
Yeni güzel bi marş öğrendik

Dağlara atarız biz pusu.
Haram oldu gece uykusu.
Jandarmaya bir bardak su,
Vermezmisin Kastamonu kızı?
Vermezmisin Gölköy kızı?

Şırıl şırıl suyun akışı
Belinede bağlamış al nakışı
Jandarmanın bir bakışı
Bakmazmısın Kastamonu kızı.
Bakmazmısın Gölköy kızı.

bizim acemi birliğini geçirdiğimiz bölükte de şu söyleniyordu ilaveten:

kırmızı mavi nefteli
gözleri bakar iğneli
genç kızların sevdiği
jandarma komando

bir kar yagar ince ince
komandonun hali nice
bir operasyon var bu gece
jandarma komando

komando gider şırnağa
eşkiyalar sığınağa
andımız var andımız
piç apo'yu vurmaya....

biraz eski bi marş ama söylemesi güzel =)

not: komando degilim.. istesem de olamam.. olmak da istemem.. acemiliğimi komando bölüğünde yaptım o kadar =).. şimdi de urfa'nın az da olsa terör tehlikesi içeren bir ilçesindeki (Suruç) payamlı köy karakolunda ustalığımı yapmaktayım.. bizim karakol nispeten rahat.. etrafı dümdüz.. büyük bir futbol sahası gibi.. o yüzden teroristin bi tarafı yemez yaklaşmaya =). sadece çarşı izni kullanmamızı engelliyor ibneler.. bugun ailem geldiği için çıkabildim.. ara ara çıkabilirsem buraya yazarım..

2. not: yukarda denmis iste dayak yersem dayanamam, ya ağlarım ya ben de girişirim falan diye.. ben urfa'da yaptığım için burayı biliyorum ama büyük ihtimal her yerde boyledir ki askerde kısa dönemlere dayak yok.. atarsa da hakkınızı alırsınız.. misal burda kıçı kırık bi uzman çavuştan dayak yesem direkt çıkabilirim albaya.. o da gerekeni yapar.. umuyorum diger memleketlerde de durum budur.. ha yalnız askerlikte üstün asta şiddet uygulamasının cezası 1 ytl'i bulmuyor diye duymustum.. ne kadar dogru bilemem ama yine de kısa dönem çavuşlara burada kimse ne el kaldırabiliyor ne de hakaret edebiliyor.. görüşmek üzere.. herkese kolay gelsin..
Sosyal ağlarda paylaş

28.01.08 Pazartesi

Usta birliklerimiz belli oldu. sabah söylerler dedik. öğlen söylerler dedik. yok. akşam anfide topladılar bizi. herkese bi konusma yaptılar. sonra başladılar okumaya. hızlı hızlı okunuyor. en yakın arkadşlarımızın nerelere düştüğünü öğrenip coştuk. hepimiz batıya düştük belliki dedim. adımı okudular. ayağa kalktım "burda" diye bağardım. "Kütahya!" dediler. o anki heyecanımı anlatmam mümkün değil. Fatih Murat Ceylan burdura, Mehmet Fatih Yokuş ise karamana düştü. bütün gün bunun heyecanı yetti bize. buradan ayrılmamıza 3 gün kaldı. bi daha ankaranın ötesine geçemem diye düşünüyorum. e okul cankırıda askerlik kastamonuda yeter artık. yetsin. sevmiorum anadolunun bu kesimlerini. Su son gün denetimlerini atlattıkmı rahatız artık. hadi hayırlısı...

29.01.08 Salı

Denetimlerin 1. günü. bina ve mesken araması yaptık. iyi oldu. birşeye dikkat ettim her komutan farklı anlatıyor mevzuuyu ya :S bide denetim heyeti bi posta seçiyor ya. bizimkiler en iyi bilenleri toplayıp oraya yolluyor. bi liste yapıp veriveriyolar ellerine. yani adam kaçıncı postayı derse desin. resmen sahtekarlık. neyse biz sıradayken heyetten bi eleman çocuğa "kaçıncı postadansın sen?" dedi. eleman "6. komtanım" dedi dierine sordu "4" dieri "3" ee dedi bunlar karışık. uğur uzmana döndü. "yahu bunlar neden karışık" dedi. o erlere bülbül gibi şakıyan ağazını açamadı adam. gık mık kaldı. e be adamlar bize desenize bak sorarlarsa su postasınız bu postasınız die. elaam yaa. neyse öle böle geçti bi gün işte. bu gunde yemekhane postasıyız zaten sinirlerim bozuk :D bide ben öğlen kalan 3 kişi arasındaydım işte ekmekleri falan ayarladık. benim silah anfide kaldı. sen bizim çocuklar unut o silahı! tufan komutan bana ceza verdi. allahım ya sinirlendim çok. o kadar ceza yedim ama buna çok içerledim çünki benim en ufak bi suçum yok. tamamen emirlere uydum. zaten bi kaç gündür ilacımı almıyorum iice kızdım.

30.01.08 Çarşamba

Canım sıkılıyor, uykum var. Kahvaltı öncesi içtima yaptık donduk. İzinde hasta olursam yandımki ne yandım. Bu gun 2400 mt techizatlı koşu yapıcağız dediler yusuf yusuf olduk. Allahtan iptal oldu. 5-6 km yürüttüler bizi bütün taburun sınırını dolaştık. Çok zevkliydi. İkişerli kol düzeninde uzun bi sıra yaptık. Ben ve fatih murat en arkadan geliyorduk. Bizim arkamızda da İbrahim ve Soyer komutanlar vardı. Bi ara fatihle ben geri kaldık iice komutanlar bile geçti bizi. Fatihte baktı yetişemioz adamlara. “gelmiom ben!!” diye bağardı. Normal şartlarda komutanın bu adamı hacamat etmesi lazım ama fatih bi salak yapıo varya. Komutanlar şöle bi bakıp önlerini döndü. Ben gülmekten nefes alamamaya başladım. Sonra komutanların yanından hızlıca geçtim anlamasınlar güldüümü die. Bu adam da tam yanlarından geçerken lak die düştü. Be nice koptum. Bide tam ben krize girmişken adam kalkarken “ah, düşe yazdım” dedi. Ben orda nasıl ayakta durabildim şaşırıyorum kendime. Millet ağlıyo sandı beni. İbrahim komutan eğilip iki elinden Mehmetçiğe çektirdi kendini kaydıda kaydı. O kadr ciddi adam bide böle atraksiyonları var kopuyoruz. Nöbetçilerin yanından geçerken sigara verdik :D sonra anfiye geçtik ve ben “ilk ve son şiirim” adlı eserimi yazdım. Şöyleki:

Bana şiir yaz deseler,
Kalırım öyle, abi ben beceremem
Ama sen aklıma gelince
Birden şair olurum
Uyak muyak dinlemem
Necip fazıl olurum
Kaldırımlardan inmem
İlk şiir okuttuklarında bana
Dedim ulan ne saçma
Düz yazının özgürlüğü varken
Niye bu cefa?

Sonra dışarıda uzunca bir ağaç dalı buldum. Böyle vurduummu kamçı gibi şaklıyodu. Fatihler bana kar topu atmaya başladı 2vs1 bende bi dal bide keleş vardı. Keleşle yüzümü korudum dalla vurdum. Çok kar yedim. Ama o dalla çata çota vurmanın zevki bir başka idi. Rahatladım. Sonra fatih muratı merdivenlerde sıkıştırdım. Oda misilleme yaptı. Ee 67 kiloyum ben. Adam 92 adam beni bi prese aldı duvarla. Kaburgam kırıldı. Tam jackass moduna girdik tamam dedim. Akşam yemeğinde nohut pilav vardı. Çok yedim kendimi yatağa zor attım. Aah ooh die die. Akşamda koğuşta ha bire arabesk söylediler. Nan bıktım arkadaş türkiyede başka müzikmi yok ya bütün askerler arabesk sölüo.

31.01.08 Perşembe

Ocak ayının son günü. Silah bakımı yaptık. Silahlarımızı teslim ettik. Teslimi beklerken (8. postayız en son posta sıra bol yani…) oturduk buyuk bi çam ağacının dibine bi sigara tüttürdük. Güneşle arama giren onca eli silahlı çocuğa baktım. Yahu ilkokulda kuşlar böcekler, ortaokulda insanlar sevgi saygı, lisede insan hakları yine, ünide demokrasi. E onlar bitti şimdi bana adam öldürmeyi öğretiyosunuz. Seminerler verip komşularımızın ne kadar kötü ve art niyetli olduklarını anlatıyorsunuz. Bu ne ya? Hani bunu öğreticeksiniz cocukken nie onları öğrettiniz. Daha iyi beyin spazmı geçirelim diemi? Silahımın harbisini çalmışardı. Bende adamlarımı yollayıp başkasından araklattım bi tane. Neyse akşam yemeğine girmedik. Kantine gittik abur cubur aldık. O sırada fatih murat ceylan “ abi ben bi kızla yattım kızı nasıl ..ysem bi daha beni aramdı kız” dedi “bi hafta kimseyle konusmadım” dedi öldüm gülmekten. Sonra baktık kantinci kantin başkanlığına girdi. Ben camdan bakıom adam konusuo komutanlarla. Fatih gel lan gel dedi kantinciyi mikiolar. Baktım kapıda duruo adam bende bina kapısına yanaştım sesleri dinliorum. Sonra yine camdan bakmak için yana geçtim. Bi süre sonra geri geldiğimde bi baktım fatih yok. Nerdesin lan die bağardım. Bi kafa uzandı içerden. Adam içeri girmiş!! Cesarete bakarmısın? İçerden dinlio. Neyse sonra otobüs biletlerimizi dağıttılar. Akşam koğuşlara girdik çarşafları çıkarmışlar, çarşafsız yattık.

01.02.08 Cuma

Son günümüz. Askılarımızı palaskalarımızı teslim ettik. Baktım fatihler yine 2vs1 palaskaları almışlar bana vuruolar. Bende elimdeki askılarla (her elde 2 tane) drrizt do urden gibi bi saydırdım varya adamların orası burası morardı yalan oldular. Sonra askılara bi baktım adamların vücut şeklini almış. :D Bütün gün serbesttik bi tek içtima aldılar. Çarşafları verdiler. Hepsi boyanmış yıkanmış mis gibi olmuş. Onları serdik. Akşam Birkan komutan nöbetçiydi. Zehir etti bize son gecemizi. Sinir hastası adam…

02.02.08 Cumartesi

Sabah 4 te kalktık hazırlandık otobüslere bindik. Fatih yokuşla aynı otobüste geldik memleketimize. Aynı gün taksime çıktık ve böylece başladı izin günümüz. Son dakkalarda Birkan komutanı dövüodu fatih zor durdurdular :D

...ve böylece acemilik bitti çok şükür. herşey 4 4lük değildi ama yinede çok özlicem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...