Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oturan Boğa'nın kabilesi bağımsızlık ilan etti

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

salya vs diyen sensin o ozel mesaj yaz deme nedenim oydu. Oturup burada kavga edip sen hakaret ederken hakaretle cevap vermemek icin bunu yazdim.

Ulkedeki kapitilasyonlari kullanarak, yabancilarla iliskileri kullanarak, loca faliyetleriyle ulkedeki turklerin ticaret yapmasini engellemek sence ne oluyor. Nasil para kazanma oluyor? bunlar resmi tarih falan degil, her yerde yazilan seyler. Kime neye cevap verdigin beni ilgilendirmiyor cikipta bu ulkede ayrimcilik var ve ayrimliciligi yaptiran, irkci diye tabir ettigin halk benim halkimsa cevabini veririm. Peki azinliklarin askere gitmemisini ne diyeceksin? sence bizler yillarca cephede savasirken sizlerin savasa gitmemsinin ticaretteki etkisi nedir? Nasil bir hakli kazanc mis bu

turke ticareti yasaklat, askere yolla sonrada hakli kazandik, hadi oradan. Bak bakalim kapitilasyonlar turkiyede kimler araciligiyla uygulandi, bak bakalim rusyayla her yapilan anlastmalarda o ortodosklara verilen haklar neleri iceriyor. Oyle artis artis, lumpen agiziyla suclarken iki dokuman oku ,veya git dedene sor bakayim, osmanli bankasi niye hic turklere para vermezmis, sor bakalim bu ulke taa 2046 ya kadar kime borcu kalmis osmanlidan(sonradan musul satilarak odenmistir bunlarin bir kismi, bugun musul diye aglayanlar duysun) Isbankasi kurulurken kac kere durdurulmaya calisilmis bak bakalim. Burada tarihini okumayan insanlar olabilir, sizlerde bos keseden bizleri assagiyabilirsiniz ama bu kadar ucuz degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Askerlik konusunda bu tamamen osmanlının tercihidir.Eskiden askerliğe hiç alınmazken gayrimuslimler , son yıllarda onlara da askerlik geldi ama çok ufak bir para ödeyerek gitmeyebiliyorlardı .Burda senin devletin onları askere istemiyorsa , devletinin kurduğu banka türklere para vermiyorsa .Adamlarda son derece liberal olan bir ortamda durumdan faydalandıysa bu son derece adil birşey bunda azınlıkları suçlayamazsın ancak osmanlı devletini suçlayabilirsin.Sonra sanki azınlıklar suçluymuş gibi onlardan fazla vergi almak haksızlık olur.
Bir insan aynı zamanda ülkesini sevebilir aynı zaman da dilediği gibi de eleştirebilir sen bunu öğrenememişsin matama.Eleştri yapmak ne zamandan beri nankörlük oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
salya vs diyen sensin o ozel mesaj yaz deme nedenim oydu. Oturup burada kavga edip sen hakaret ederken hakaretle cevap vermemek icin bunu yazdim.

Ulkedeki kapitilasyonlari kullanarak, yabancilarla iliskileri kullanarak, loca faliyetleriyle ulkedeki turklerin ticaret yapmasini engellemek sence ne oluyor. Nasil para kazanma oluyor? bunlar resmi tarih falan degil, her yerde yazilan seyler. Kime neye cevap verdigin beni ilgilendirmiyor cikipta bu ulkede ayrimcilik var ve ayrimliciligi yaptiran, irkci diye tabir ettigin halk benim halkimsa cevabini veririm. Peki azinliklarin askere gitmemisini ne diyeceksin? sence bizler yillarca cephede savasirken sizlerin savasa gitmemsinin ticaretteki etkisi nedir? Nasil bir hakli kazanc mis bu

turke ticareti yasaklat, askere yolla sonrada hakli kazandik, hadi oradan. Bak bakalim kapitilasyonlar turkiyede kimler araciligiyla uygulandi, bak bakalim rusyayla her yapilan anlastmalarda o ortodosklara verilen haklar neleri iceriyor. Oyle artis artis, lumpen agiziyla suclarken iki dokuman oku ,veya git dedene sor bakayim, osmanli bankasi niye hic turklere para vermezmis, sor bakalim bu ulke taa 2046 ya kadar kime borcu kalmis osmanlidan(sonradan musul satilarak odenmistir bunlarin bir kismi, bugun musul diye aglayanlar duysun) Isbankasi kurulurken kac kere durdurulmaya calisilmis bak bakalim. Burada tarihini okumayan insanlar olabilir, sizlerde bos keseden bizleri assagiyabilirsiniz ama bu kadar ucuz degil.

Öncelikle "salyalarını sil" dememin sebebi ondan önceki postunda sert çıkışmandı nitekim orada beğenmiyorsan ülkeyi terket tabirini kullanmıştın. Ayrımcılık yaptığını söylediğim halk sizin halkınız değil burada ayrımcılığı sen yapıyorsun ben bu ülkede insanlar yapiyor dedim Kürt'ü de yapiyor yeri geldiğinde Ermenisi, Yahudisi de yapiyor dedim. Ülkedeki kapitülasyonları kullanmakta haksız kazançtan çok ülkeyi yönetenlerin başarısızlığıdır. Ülkenin yaptığı bir hatayı normal olarak insanlar kullanıyor. Ayrıca bizler savaşırken sizlerin askere gitmemesine ne diyorsun demişsin? Arkadaşım anlatamadım galiba benim hakkımda hiç bir bilgiye sahip değilken bunu nasil söylüyorsun çok merak ediyorum? Şahsen ailemden herkes uzun dönemli olmak üzere askerliğini de yapti. Böyle kesin kanılara nasıl varabiliyorsun çok şaşırıyorum. Ayrıca ben burada hiç bir milleti aşağılamadım ama sen bu kanıya varmışsın. Burada insanları aşağılayan biri varsa o da sensin. Ben burada genelleme yapıp herkesi eşit göstermeye çalışırken sen kullandığın tavirlarla insanları birbirinden ayiriyorsun. Ayrıca bir askerlik örneğidir almış başını gidiyor çok merak ediyorum bu savaşlar da olmasa herkes neyin arkasına sığınacak. Tüm bu ayrımcılık kaçınmaya çalışmam halinde tebrik ediyorum sen bu işi gerçekten çok iyi başarıyorsun. Ve son olarakta

said:
irkci diye tabir ettigin halk benim halkimsa cevabini veririm.

Ben ırkçı diye bir milleti kastetmedim ama sen sözlerimi çarpıtarak yada yanlış anlıyarak buraya getirdin. Bunun yanında zaten ırkçı olan birini sırf senin halkından olan birisi diye savunuyorsan kusura bakma ama sen de ırkçısın. Öyle değil mi kendi milletinden olan birini ne pahasına olursa olsun üstün görmek savunmak ırkçılık değil midir yoksa ben mi yalnış biliyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

elm said:
Askerlik konusunda bu tamamen osmanlının tercihidir.Eskiden askerliğe hiç alınmazken gayrimuslimler , son yıllarda onlara da askerlik geldi ama çok ufak bir para ödeyerek gitmeyebiliyorlardı .Burda senin devletin onları askere istemiyorsa , devletinin kurduğu banka türklere para vermiyorsa .Adamlarda son derece liberal olan bir ortamda durumdan faydalandıysa bu son derece adil birşey bunda azınlıkları suçlayamazsın ancak osmanlı devletini suçlayabilirsin.Sonra sanki azınlıklar suçluymuş gibi onlardan fazla vergi almak haksızlık olur.
Bir insan aynı zamanda ülkesini sevebilir aynı zaman da dilediği gibi de eleştirebilir sen bunu öğrenememişsin matama.Eleştri yapmak ne zamandan beri nankörlük oldu.

Haklısın o çok mühim aman aman vazgeçilmez askerlik olayinin bir de bu yüzü var sanki Osmanlı çok istedide azınlıklar askere gitmedi...
Sosyal ağlarda paylaş

nasil yanlis okumadan yorum yapiyorsunuz ya

osmanli istememiste askere almamismis. Bakin bakalim ne zaman bitiyor azinliklarin askere gitmesinin bitme olayi. Yeniceri ocaginin kapanmasiyla! ne demek bu ulkenin buyuk borclara girdigi zamanlarda. Peki bu borclari kimden kapatiyor bu devlet? o borclar azinliklardan hangi sartlarla aliniyor? ustune hadi bakalim rusyaya savasa ulke icindeki hain azinlik ortodosklari savastiracaktik?

Neymis kapitilasyonlari devletin kotu yonetimiymis?

okke o zaman simdi fransiz devleti bugun bana gelse deseki, kardesim senin ulkende kimseye ticaret yaptirmiyacaz, ulke borc batagi haline gelicek, bunu direk solemese bile hersey bunu gosterecek, ben bunu kabul edermiyim? benim serefim var beyler size cok normal geliyorsa bilemem.

O yuzden oyle entel agizla(aa aaa) osmanli askere gitmelerini istemedi, yok iste ulke kendini kotu yonettiymis.

Bu arada abinlerin askere gitmesiyle ilgilide ben abini aileni sormuyorum su anki, varmi ailende cannakkalede sehit ? kurtulus savasinda? neci oldugun beni ilgilendirmiyor istersen afyonlu tasfirin ustasi ol, ben azinligim diyorsan bunlari bu ulkede yapmis insanlardansin, cunku bunlari soylemeyen kendilerini bizden sayiyorlar. Oturupta savunulacak hic bir yani yoktur azinliklarin osmanliya yaptiklarinin.

bir dahada basladigin kelimeye dikkat et.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

okke o zaman simdi fransiz devleti bugun bana gelse deseki, kardesim senin ulkende kimseye ticaret yaptirmiyacaz, ulke borc batagi haline gelicek, bunu direk solemese bile hersey bunu gosterecek, ben bunu kabul edermiyim? benim serefim var beyler size cok normal geliyorsa bilemem.

Biz kabul edilmesine normal demiyoruzki sorun Osmanlı'da bunu gidip azinliklara yikmak acizlikten öte birşey değildir. Senin lafından yola çıkarsak Osmanlı pekte şerefli değilmiş ki kabul etmiş yada kabul etmek zorunda kalmişki burada Osmanlının zaten gerilemekte olduğu bir dönemde bu çok normaldır. Ama dur senin yerine ben diyeyim sen yorulma bu da azınlıkların suçu!!! Sonra gelmişsin bana hâla ailende bir Çanakkale şehidi var mi diyorsun gülüyorum demek bu ülkenin vatandaşı olmak için ailende illa bir Çanakkale şehidi olmasi lazım hah ne diyeceğimi bilemiyorum ne dersem hakaret olarak algılıyorsun çünkü... Son olarakta az önce gözüme bir topic çarptı belki seversin http://forum.paticik.com/read.php?2,2972356
Sosyal ağlarda paylaş

osmanlinin gerilemesiyle, galatadaki bankerlerin yabanci destegiyle ulkeye yaptiklari hainlik dogru baglidir. Bu hainlik sayesinde zengin olanlarda azinliklardir. Sonra osmanli yikilinca canakkalede kurtulus savasinda sehit verip bu vatani kuranlarda bizlerizdir, biz bunlari yaparken hainle isbirligi yapip zenginligine devam edenlerde azinliklardir. Yeni vatan kurulunca ayni dongude bizler acliktan kirilirken zengin ve sefayi surenler azinliklardir. Peki beni somurerek aldiklari parayi esitleyince ben mi suclu oluyorum? Eger bu fasistlikse fasistim kardesim en azindan dedemin serefi bana yeter.

hadi iyi geceler
Sosyal ağlarda paylaş

said:

bizleri kesiyorlar
bu ulke bize haksizlik yapip mallarimizi aldi
sokakta dinimizi korkuyla yasiyoruz(rahip vs muhabbetinden bunu anliyorum) gibi iftiralar atarsan buna elestri degil asagilama denir

emin ol elestiriyi anliyacak kadar kapasitem var.

Eleştiriyi anlıyabilecek kapasiten olduğundan şüphemiz yok fakat sanırım bir okuma eksikliği var anlıyamiyorum demek istediklerini ben bunları derken bu ülkede ayrımcılık yoktur denilmesine karşıt olarak gösterdim. Ve hiç bir zaman da bizi kesiyorlar bize haksizlik yapip mallarimizi aldi demedim, sokakta dinimizi korkuyla yaşıyoruzda demedim bu topicte bunu böyle anlıyan bir sen varsin tebrik ederim. Ayrıca bunlar senin dediğin gibi olsa bile aşağılama değildir. Ben de bu ülkenin bir vatandaşıyım ve taleplerimi en az senin kadar dile getirme hakkım var. Ben ülkeyi bu halde görüyorum bu yüzden de bu sorunlardan yakınıyorum niye bu kadar zoruna gidiyor anlamıyorum. Çok merak ediyorum bir gün bir bayan çıkıp dese ben bu ülkede sokaklarda rahat yürüyemiyorum ona da aynı cevabi verecekmisin... Yoksa hayır bayan sen benim halkımın erkeğine hakaret ediyorsun aşalığıyorsun mu diyeceksin?...

Son olarakta

"Sadece basit insanların değer gördüğü çağımızda yanlış anlaşılmamak korkusuyla yaşıyorum." - Oscar Wilde

Sanırım seninle hiçbir türlü anlaşamıyacağız Matama ikimizde sabit görüşlüyüz en iyisi konuyu burada kapatmak...
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
osmanlinin gerilemesiyle, galatadaki bankerlerin yabanci destegiyle ulkeye yaptiklari hainlik dogru baglidir. Bu hainlik sayesinde zengin olanlarda azinliklardir. Sonra osmanli yikilinca canakkalede kurtulus savasinda sehit verip bu vatani kuranlarda bizlerizdir, biz bunlari yaparken hainle isbirligi yapip zenginligine devam edenlerde azinliklardir. Yeni vatan kurulunca ayni dongude bizler acliktan kirilirken zengin ve sefayi surenler azinliklardir. Peki beni somurerek aldiklari parayi esitleyince ben mi suclu oluyorum? Eger bu fasistlikse fasistim kardesim en azindan dedemin serefi bana yeter.

hadi iyi geceler

Ben burada bir kanıt göremiyorum? Yoksa ben de mi sorun var?
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
bu arada ben durmadan bankalar insanlar anlastmalar ornek veriyorum kanit gosteriyorum, sende bir bu haltlarin azinliklar tarafindan yapilmadigini kanitlasana merak ediyorum nasil kanitlarin var. Yada tarih bilgin vizviz dan mi ibaret

Ayrıca ben burada hiçbir azınlığın böyle şeyler yapmadığını kanıtlamaya çalışmıyorum farkındaysan ben bu ülkede yapılmış olan ayrımcılıklardan bahsettim ve yukarıda da olayları sundum sanırım Varlık Vergisi hayal ürünü değil bunda hem fikiriz... Konuyu saptırmak ve insanlara laf atmak konusunda çok başarılısın ve sunduğun klişe cevaplarla en benim kadar vizvizsin
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...