Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ispark otopark ve harac ucgeni

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Anahtar birakmak yok, "lan gelince lastikler yerde olacak mi acaba" yok, "cekmesinler lan eyvah" yok. Daha ucuzsa gider en yakin 'esnaf otoparkina' birakirsiniz arabayi, balik istifi ederler, hayatinda araba gormemis ama kendini F1 pilotu zanneden gorgusuz denyolar arabanizi 5500 devirde parkeder, parkederken sagini solunu cizer, yeterince sanssizsaniz aynanizi kirar, falan filan.

"Bizim okulun onu belesti simdi parali" diye bencilce dalmissin olaya, ayni "banane lan kureselden dunyadan, ben geberene kadar dunya dursun da gerisi ne olursa olsun" seklindeki cahilce yaklasimla gayet uyumlu. Eskiden bedava olan yerler simdi parali oldu diye dert edip, sonra milleti en kolay nasil gaza getiririm diye dusunup TAYYIBIN OGLU diye giriyosunuz hemen olaya, halbuki olayin tek yonu bu degil.

Eskiden park yasagi olan yerlerde artik Ispark var, boylece park olanagi artiyor. Mafya ve degnekcilerle isleyen yerlerde de Ispark var, hem de daha ucuza. Ayni zamanda "oha beles lan nasilsa" diye hem yamuk yumuk, hem 1.5 arabalik yere, hem de saatlerce gereksiz park eden insanlarin onunu kesiyor ortada 2 saat basina verilen bir para olmasi, iyi veya kotu duzen saglaniyor.

"Banane lan Avrupa'dan dunyadan, gider doverim ben hic anlamam, Tayyip sux me rulz, bedava sirke baldan tatlidir, ayrica burada bile FB'ye laf arasinda satasirim cok kralimdir ben" diye bi yere varilmiyor. Adam gibi fikir alisverisini kaldiramiyorsan boyle topikler acma yani, insanlara verdigin tepkilere bak. (Jedi'ye de fazla yuklenme, o da seni ornek aliyor sanirsam, gereksiz agresifligi marifet saniyor forumun genelinde okudugum kadariyla.)

[typo.]
Mesaj tarihi:
fikir alisverisi amaciyla acmadim ki topici? isparktan nefret edenler kaynassin diye actim, duzen yardakcilari dolustu ortama.

degnekcilere yagmurluk giyip sokaga salan, park edilmesi yasak olan yerleri para icin park yapan bir sirkete bu icraatindan dolayi ovgu yagdirman ise daha komik. bir sokaga 5 gorevli koymakla is olanagi yarattigini, issizlige kismen care oldugunu da savunacaksin neredeyse.

bu kadar koyun olmaniz inanilmaz iyi. koy bir coban gut istedigin kadar. et sut kurk gibi inanilmaz faydalariniz var toplumumuza.

yanlis batililasma diye bir konsept var turk literaturunde, avrupai vergileri, maddi kulfetleri getirip onunuze koyduklarinda "yasasin batililastik, avrupada da boyle zaten" diye seviniyorsunuz.

kanunu var muhabbetine de, buldugum yazilari gosteriyorum tekrar. sokaklar halkindir, ama sen devleti her seviyede tek bir guce birakirsan kanunu kukla yapar iki tel oynatip harac keserler boyle.

bir gun cebinizde paraniz olmaz, arabanizla bir yere gitmeniz gerekir, birakirsiniz aracinizi ve sonra gelince bulamazsaniz "ah monşer ne kadar avrupai" der, ondan sonra super nazik arac cekme kamyonu izleriyle suslenmis, olgunlasmis arabanizi almak icin ugrasip durursunuz.
Mesaj tarihi:
belediye şu şekilde bir uygulama yapabilir öğrenci belgesi bulunan araçlara indirim

bu arda türkiyede toplu taşıma bazı bölgelerde biyik sorun ama sorun olmadığı bölgelerde de insanlar sorun

türkiye hep sorunlu "ne lanet toprakmış" diyorum bazen ve bu topraklar üzerinde yaşamakta olan kaçıncı medeniyet olduğumuz aklıma geliyor.. hatta önceki medeniyetlerden de ne kdar uzun kaldığmız aklıma gleiyor

her neyse benim tavsiyelerim:
1- öncülükedecek biri bir öğrenci konseyi vs oluştursun yaklaşık 40 üyeli. ehliyet sahibi öğrencielrden imza toplansın ve ispark yönetimine iletilsin ki en azından öğrenci indirimi sağlansın

2- 1. maddedeki uygulamayı isparkın genel fiyatları için yapabilirsiniz

3- aramızda hukukçu olan birileri vrsa ve bir şeyler yanlışsa (mesela isparkın olmasına gerek olmayan sokaklar, fazla otoparkçı gibi) hukuksal yollardan çare araya bilir (olamz olmaz demeyin izmirli avukat interin başını yakacak gibi)

4- yok bunları yapamayacak kadar tembelseniz toplu taşıma kullanın
Mesaj tarihi:
Ben savunuyor falan degilim, sadece ofke kusmadan once her yonunden bakin olaya diyorum. Iki kez arabam cekildi, bi kere park cezasi yedim, bi kere de degnekci camurluguma gokkusagi pinstripe yapti, bunlarin hicbiri Ispark degildi.

Park yasagi neden olur? Insanlar bokunu cikarip ikinci sirayi yapmasin, durakti garaj cikisiydi boyle yerlere park etmesin, ayi gibi parkedip yola tasmasin, isi iki saatken nasilsa park beles diye bes saat ortalikta gezinmesin. Butun Ispark noktalarinda arabalarin park yonunu ve sinirlarini belirleyen cizgiler var, en azindan benim gorduklerimde.

Avrupa falan da gidip gormedim, kismet olmadi henuz okuldan sundan bundan, sadece mantikli yonleri de var diyorum bu isin. Yoksa gidip bir Q7 alayim desen 250 bin Euro vermen gerektigini, bunun yaklasik 140'inin (65% falan oluyor heralde) vergi oldugunu, aldigimiz benzinin aslinda 1 YTL'den ucuza satilabilecegini falan biliyorum merak etme. Manasiz genellemelere gerek yok.

Herseyi toptan kabullendigimi varsayarak bana koyun surusu yakistirmasi yaptigina gore, toptan reddetme'nin de bu koyun surulerinin diger kolu oldugunu biliyosundur heralde?
Mesaj tarihi:
arabam hic cekilmedi, hic park cezasi yemedim, hatta hic cezam bile yok daha. gecen haftaya kadar da yillardir herkesin kullandigi sokaga, halka ait olan sokaga, park ucreti vermemistim. degnekciye de hic para vermedim, isini bilmekle alakali biraz bu. degnekciler islek caddelerde olur, ispark kanser gibi ara sokaklara yayiliyor.

koyunlar reddetmez, itaat eder.
Mesaj tarihi:
BabacumMostors said:
belediye şu şekilde bir uygulama yapabilir öğrenci belgesi bulunan araçlara indirim

Neye gore ve nerelerde? Nisantasi'nin ortasina TT ile gelen, kampusu alakasiz bir yerde olan ozel universite ogrencisine yapilacak indirimle; okulunun onune/yakinina park eden, zar zor bir Uno falan edinmis devlet universitesi ogrencisine yapilan indirim ayni mi olacak mesela? Olmayacaksa bu neye gore belirlenecek, arabanin ederine gore belirlenip resmen sinif ayrimi mi yapilacak, yoksa isi goren memura birakilip rusvetler, torpillerle mi yapilacak? Biraz sorunlu bi is olur bence.
Mesaj tarihi:
pwnbot said:
koyunlar reddetmez, itaat eder.

Toptan kabullenme ve toptan ret durumlarinin her ikisinde de koyunsundur; birinde cobanin duzendir, digerinde anarsi, tek fark bu. Herseyin iyisini de kotusunu de gorup ayirt edebilmektir esas olan, madalyonun iki yuzu derler halk arasinda.
Mesaj tarihi:
Baggio said:
BabacumMostors said:

Neye gore ve nerelerde? Nisantasi'nin ortasina TT ile gelen, kampusu alakasiz bir yerde olan ozel universite ogrencisine yapilacak indirimle; okulunun onune/yakinina park eden, zar zor bir Uno falan edinmis devlet universitesi ogrencisine yapilan indirim ayni mi olacak mesela? Olmayacaksa bu neye gore belirlenecek, arabanin ederine gore belirlenip resmen sinif ayrimi mi yapilacak, yoksa isi goren memura birakilip rusvetler, torpillerle mi yapilacak? Biraz sorunlu bi is olur bence.

ov olay bu muydu yani?

ogrenci TT'ye binmez, nisantasina gitmez, kampusu alakasiz bi yerdeyse de cani cehenneme. liseli komunist savlari bunlar.
Mesaj tarihi:
Neye/kime gore olacak, onun da sonunda yolsuzluk/haksizliklar olmayacak mi anlaminda yazdigim bi mesaji "komunist mesaj" diye lanse etmeye calistigina gore diyecek lafin kalmamis pek, abuk subuk yerlere cekip uste cikmaya calisiyorsun her zamanki gibi :) Ben ufaktan kacayim onun icin, hic ugrasamam valla.
Mesaj tarihi:
Abi hakkaten ya,negüzel açıklamış baggio işte olayı,anlatamadığım,atladığım yada düşünemediğim birsürü noktayı eklemiş.Avrupalı olalım,oley vergiler avrupa gibi göbek attığımızdan demiyoruz bizde elbet.Ayrıca avrupa parasıyla burası birmi diyosunuzda,2 saat 3ytl ile avrupadaki 2 saatlik bi park ücreti arasında eminim dağlar kadar fark vardır.2 saatlik otoparka dertsiz tasasız(park cezasıydı,çekmesiydi,deynekcisiydi) 3 ytl vermek var,bide bütün diğerleri ile uğraşmak var.Paranız yoksa binmeyiverin arabayada napalım :D
Mesaj tarihi:
ben hala diyorum ki, ara sokaklarda parka 3 ytl soygundur. neyse bir kac sene icinde iyice yayginlasinca kanserden once buna care arayacaksiniz.

eger evinizin onune ispark tabelasi dikerlerse, 60 gun icinde dava acmaniz lazim aklinizda bulunsun, erken tehsis hayat kurtarir.
Mesaj tarihi:
artık "neye göre kime göre" tartışması yerine "ne yapılmalı ne yapılmamalı" tartışması yapsanız daha ielrleyici ve çözüme yönelik olur.. sonuçta sağlanması gereken bir indirim varsa ya da başka bir şey onun üzerine odaklanın derim ötgeki ürlü havnda su dövülür

harcanan zaman ve emeğe yazık zaten bu tür durumlar yüzünden aynı yerde otluyoruz :)
Mesaj tarihi:
Aaa bide unutmuşuz bak, "değnekçilere yağmurluk giydirip isparkman yapıyorlar"
İş olanağı sağlıyor adamlar işte,buda güzel bişi.
Ara sokakta evin onunde olması kötü tabi, ama demek ki çok kullanılan bir yolki orası orayı ispark yapmışlar. Tabi bilemiyorum.

Ben de illegal tuvaletlere karşıyım,
1 ytl veriyosun adam suratına bakıyor. Direk fiş istiyorum, hadi sana 500 diyor.
Ben daha az ödemek istemiyorum ki, paşa paşa öde vergini kardeşim.Dükkandan fazla kazandırıyor o tuvaletler ona.
Mesaj tarihi:
ispark kötünün iyisidir. gönül isterdi ki amerikan filmlerindeki gibi gitmek istediğimiz binanın tam önünde boş yer bulalım, ama olmuyor. 3 milyon araç, az yol, abidik gubidik sokaklar falan var. ispark da eminim bu kadar tatlı kâra sahip bir kuruluş iken teşkilattan birilerine kazandırıyordur, ama mafyadan iyidir ve nispeten daha güvenlidir.

açıkçası tüm sokaklar günün birinde ispark olursa ona da şaşırmamalısın, 10 yıl sonraki araç yoğunluğunda balkonuna bile ispark tabelası dikilebilir.

ama sen erken davranıp DE LA AUTOPARQUE diye tabelalar dikmeye başlayabilirsin, erken TEHSIS hayat kurtarır demişler, aslında TEĞŞİS olacak o yanlış yazmışsın.
  • Yeni Oluştur...