byzasz Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 @wiktor israil arap savaşını teknolojinin ne kadar önemli olduğunu göstermek sayısal üstünlüğün anlmasızlığını anlatmak için verdim, yoksa arapların rezil savaşçı olduklarını vatansverliğin ne demek olduğunu bilmediklerini düşünüyorum... öle bir savaş belki olmaz belki olur bunu tanrı bilir ama anlaşmazlıklarda masaya vurmak diye bişey vardır, yumruğun güçlüyse ses getirir.. yoksa bende bizi işgal edecekler demiyorum ama aliağa tüpraş petkim 3 tanede barajı vursalar. 5 tane santral iki tane de köprü yıktılarmı ( bu saydıklarım 1 günde olacak işler ) küt 100 milyar dolar, 5 yıl da geri..
BullDoG Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 ama teknolojimizde var bizim :D eee teknoloji+ insangucu +yunan kesin kazandık
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 adaya silah basmak ne mantıktır ki...savunma savaşı mı kaldı artık zaten çak hava saldırısını hadi gg... bu arada onu alırız bunu veririz tartışmasına dönmüş ya aslında olay antlaşmaya aykırılık...
Flameoffear Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Yunanlıların adam olacağı yok hakkatten. Bizim ordu da ha bire. "Bak uslu durun!" ayağı çekiyor yıllardır. Yakında "Çakacam ağzının üstüne iki tane ha!" başlar gibime geliyor.
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 ki daha da akıllanmazsalar direk "küt!" sesi duyulur sanki :)
ombakkombak Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Arap-İsrail savaşları konusunda: Araplar özellikle 73 savaşında çok iyi savaştılar. Özellikle Mısır'lı istihkamcıların ve anti-tank birliklerinin savaş tarihine geçen buluşları vardır. Ayrıca denizaltından balıkadam harekatı ile düşman gemisi batıran ve gemiden-gemiye füze ile gemi vuran ilk donanmada Mısır donanmasıdır. O savaşın kaybedilmesinin sebebi çok geniş ABD yardımı ve Mısır yönetiminin harekatı siyasi sebeplerle zamansız durdurmasıdır. O rezalet olan savaş 67 savaşı ve o savaşta gerçekten büyük rezletler yaşanmış ama kendine aşırı güvenden kaynaklanıyor. Nasır İsrail'in 2-3 saatlik işi olduğunu düşünüyormuş. Birde 73 savaşının aksine 67 de Türkiye Sovyet yardım sevkiyatı için hava sahasını açmamıştır bu yüzden yardım alamayan araplar 6 gün içinde çöktüler. Yunanistan mevzusuna gelinde Yunanlılar Ege adalarında 30bin asker konuşlandırdılar 74'ten beri. Yeni birşey değil. Yunanlıların personel eksiği var ama teknolojileri ve silahları iyi. Bizde olmayan yeni model F16 block 60 lar, Eurofighter Typhoonlar, Apache helikopterleri, Patriot Hava savunma sistemleri falan var. Ayrıca bizim askerimiz çok ama biz Yunanlar gibi bütün orduyu oraya yığamıyoruz. Ayrıca II.DS'nin de gösterdiği gibi son derece savaşçı bir millettirler. Tabii ki Türkiye gerek rezervi gerek sanayi üstünlüğü ile avantajlı tarafa ama iki saat işleri var falan yalan bunlar kanmayın böyle yalanlara. Gerçi Kardak dahil bütün krizlerde rezil rüsva oldu Yunan ordusu ama yinede küçümsememek lazım.
Korax Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Viktor said: Kurtlar Vadisi: Pluton (plutondaki turk kardesleirmize yardim edicek mumkunse geri donmesin) Gezegene adımını attığı anda donar muhtemelen :D Edik: Küçümsemek en büyük yenilgileri getirir benim kanımca.Bizim orduda da bilinmedik zirilyon tane silah vardır elbet.Ama denildiği gibi uzun yıllardır yunanistan adalarda asker konuşlandırıp duruyo zaten. Bizimkilerde son senelerde pek ciddiye almıyolar zaten.Habire dostluk adımları atılıyor falan ama.Ve yine denildiği gibi,bi savaşın çıkması demek,hem EU'yu hem Amerikayı,hemde ortadoğuyu olumsuz etkileyecek bişey demek.Herşeyden önce buna izin vermezler diye düşünüyorum bende.
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 simdi israil-arap savaslari 48 den belkide gunumuze akdar tarihcielrin ele alacagi uzun bri donemi kapsar 1. 48 savasinda israil ciddi bri guc degil ancak arkasinda muttefikler var hem sovyetler hem abd ingiltere fransa uclusu israil in arkasinda 2. savas misir in suveys kanalini millilestirmek istemesi sonucu cikiyor ve gene savasin buyuk bir kismini ingiltere ve fransa yapiyor meshur olan ve buyuk ihtimal konuda kastedilen 6 gun savaslari diye bilinen 1967 dekidir burda disardan bir mudehale sozkonusu degil araplarin topladigi duzenli ordu ile israil tek basina savasiyor ve 6 gunde hezimete ugratiyor daha guclu olan arap ordusunu 73 yomkippur savasi direk mini bir amerikan sovyet savasidir israil in yaninda amerika arapalrin yanidna sovyetler vardir ve cogu yerde bu iki ulkenin subaylari perde arkasindan harekati yurttuler bugun suriyenin envanterinde bulunun cogu askeri arac ogunlerden kalma sovyet yapimi hurdalardir hatta :P
Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 abi siz kanallara falan çıkıp konuşsanıza..burada harcanıyosunuz valla
Öne çıkan mesajlar