Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wireless Router Hakkında

orc_lord

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Wireless olan adsl modeme sahibim ve bu adsl modem 4 tane bilgisayar + wireless ağa hizmet veriyor. bu modemden çıkan bağlantılardan bir tanesini daha doğrusu ethernet bağlantısını router veya türevi bir cihaza bağlayarak çoook daha uzak mesafedeki bir sisteme bağlantı sağlamak durumundayım. 2 bilgisayar + wireless istemciler mevcut sanırım bu durum için wireless router veya access point tarzı birşey kullanmam gerekiyor. philips'in 6500 olan routerını aldım ancak sanıyorum ki bu adsl modem ve direk olarak adsl bağlantısı olmadan diğer taraftan gelen bağlantı ile router özelliği görmüyor? bu konuda yanılıyormuyum yoksa buna benzer bir özellik gerekli ayarlamalar sağlanabilirse çalışabilir mi? çünkü ana modemden gelen bağlantıyı taktıktan sonra router olarak kablolu + kablosuz olarak internete bağlanabildim. ancak sorun şuki bu philips modemin sayfa adresi olan 192.168.2.1'e ulaşamıyorum. bu sorunları aşamadığım ve emin olamadığım için acilen yardıma ihtiyacım var, aksi durumda yarın akşam 5'te gidip değiştireceğim. eğer alırsam başka hangi markayı tavsiye edersiziz?

birde philips'i kullandığım bilgisayarlardan 1 tanesinde ip adresi 0.0.0.0 şeklinde takılı kaldı ve tekrar ana modemden gelen bağlantı kurarak internet bağlantısı sağlayamadım, bu konuda ne yapabilirim?
Sosyal ağlarda paylaş

Pek bir şey anlayamadım yazdıklarından. Philips'in 6500 kodlu 3 tane cihazı varmış. Router'ını aldım dediğine göre Philips Wireless Base Station SNB6500 11b/g True Turbo SNB6500/00 aldığını varsayıyorum.

Router dediğin şey internet bağlantısını alır ve dağıtır sonuçta. Router'ın arkasında bir modem olması lazım. Bende modem var demişsin zaten. Bu durumda aletin işini görmesi lazım.

Yeni aldığın router'ın konsoluna ulaşamaman ilginç. Router'a kablosuz bağlanıyorsan bir de kabloyla bağlanmayı dene bence.

Biraz da detaylı (ve lütfen daha anlaşılabilir ;)) daha yazarsan yardımcı olmaya çalışırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Wireless router moden vs gibi şeyler görünce özellikle başında wireless varsa gözlerim kısılıyor kan dolaşımım hızlanıyor neler oluyor daha anlatamam.

Sana benzer bir kaç sorun ile karşılaştım wireless router modem(robotics) yanında wireless router ve hub kombosu ile kurulu basit bir networkde çıkan sorunlar ile 3 ay uğraştım.

Ve sonunda duvar yanlarına süpürgeleri çekip kablolama yaptım.

Eğer şansın varsa vazgeç wireless işlerinden ek olarak sorununu detaylı yazman lazım mirage dediği gibi ki yardımcı olalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
aldığım modem ile çok uğraştım ancak olmadı o yüzden geri iade ettim. şimdi şöyle açıklıyayım, adsl bağlantısı kullandığım datron marka bir modemim var. 4 tane kablolu ve kablosuz bağlantı imkanı sunuyor. ancak bu modemden çıkan bir ethernet bağlantısını alıp başka bir cihaza bağlayarak gene 4 tane kablolu ve wireless network yaratmak istiyorum. ancak sorunum piyasada satılan çoğu modemlerin hepsi adsl girişli yani direk olarak bunu yapmaya odaklanmış doğru düzgün ürün yok..
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi yapmak istediğin tam olarak ne?

4'ten fazla bilgisayarı bağlayabilmek mi istiyorsun yoksa ikinci bir ağ yaratmak mı? (ki ikinci bir ağ yaratmak istemiyorsan niye tekrar kablosuz ağ yaratmak istiyorsun?)

eğer 4'ten fazla bilgisayar bağlayabilmek istiyorsan al bir hub, sorunu çöz. yanında kablosuz ağ kapsamını genişletmek de istiyorsan al bir access point, onu da çöz.

tabi ne kadar uzaklıkta istediğini de belirtmemişsin. zaten yazında genel olarak bilgi verme eksikliği var gibi =) yani bize neyle nasıl yapmak istediğini değil de nasıl yapmak istediğini söylersen neyle yapabileceğin konusunda detaylı bilgi vermeye çalışırız.
Sosyal ağlarda paylaş

orc_lord said:
ancak sorunum piyasada satılan çoğu modemlerin hepsi adsl girişli yani direk olarak bunu yapmaya odaklanmış doğru düzgün ürün yok..

Modem dediğin bu işi yapar tabii ki. Sana modem değil, router + access point lazım. Yani wireless router denilen aletlerden lazım. Bu aletlerde modem bulunmuyor. Herhangi bir internet bağlantısını, ister kablolu, ister kablosuz bu router'a giriyorsun. Router da bu internet bağlantısını dağıtarak sana yeni bağlantı imkanları sağlıyor. Genelde senin istediğin gibi 4 kablo girişi imkanı sunuyorlar. Bir de yeni kablosuz access point'in olmuş oluyor.

Edit: Tabii illa yeni alette kablolu giriş olması şart değil dersen, sadece access point alman da işini görür. Router + access point'e göre daha uygun olur fiyat olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

bende kablonet war
bunu bi wireless router vasitasiyla eve daitiyorum
baglanti modemden routera gidiyor
bole bi urun ariyorsan

c-net cwr 854 war
runun adi wireless router + adsl modem olarak geciyor
olurda almayi dusunursen tekrar tekrar soyliyim ki
aldigin urunun hardwareina dikkat et
bende hardware version d war
bu urun u-pnp desteklemiyor
ve arayuzu felaket kotu
ayni urunun f hardware versiyonlusuysa daha kullanilabilir durumda

ama bana sorarsan bunu almak yerine 20 30 dolar fazl averip
us robotics marka bi router alman olcaktir
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
adsl + modem olarak aldigimda ne yazik ki duzgun olarak calismadi. dun aldigim adsl + modemi degistirmek icin giderken wireless router gorevini goren philips'in SNK5600 Wireless Network Starter Kit denilen hedesini bulup aldim. aslina bakarsaniz yapmak istedigim oldukca basit ancak aciklamasi karmasik duruyor. aldigim bu alete modemden gelen taktigim ethernet ile ekstradan 4 tane kablolu ve wireless ag yarattim. bu alette basta problem yaratti problemin sebebi saniyorum ki iplerden kaynakliymis. internet baglantisini saglayan modemin ip numaralari 192.168.1.2 veya 192.168.2.1 olarak geciyormus. 192.168.2.1 ile cakistigi icin 192.3'lu bir deger atmak durumunda kaldim. ondan sonrada takir takir calisti. dusundumde eger adsl + router seklinde bonepart'in dedigine benzer bir sistem alip bu sekilde bir atama yaparsam calisabilirmi? cunku bundan once aldigim adsl + router seklindeki sistemde internet baglantisi kablosuz olarak saglaniyordu ancak modemin sayfasina ulasilamiyordu belkide sayfa adresini degistirerek halledebilecektim. bunun haricinda sormak istedigim birsey daha var, acaba aldigim bu urun iyi midir? yoksa daha iyi bir marka mi tercih etmeliyim suan icin iyi gibi gorunuyor?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
adsl + router denen zımbırtılar içerisinde adsl modem özelliği bulunup 4 bilgisayara kadar internet bağlantısını dağıtan cihazdır.

ben öyle birşey istediğimi yazmadım, ben başka bir adsl modemimden gelen bağlantıyı alacağım ve yeni bir cihaz sayesinde wireless + 4 bilgisayara kablolu olarak dağıtmak istediğimi söylemeye çalıştım.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam işte yukarda yazmışım nasıl yapabileceğini. Router ve wireless access point lazım sana. Tek cihazda ikisi olunca wireless router diyorlar.

Mirage said:

Sana modem değil, router + access point lazım. Yani wireless router denilen aletlerden lazım. Bu aletlerde modem bulunmuyor. Herhangi bir internet bağlantısını, ister kablolu, ister kablosuz bu router'a giriyorsun. Router da bu internet bağlantısını dağıtarak sana yeni bağlantı imkanları sağlıyor. Genelde senin istediğin gibi 4 kablo girişi imkanı sunuyorlar. Bir de yeni kablosuz access point'in olmuş oluyor.

Örnek cihazlar:
http://www.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Product_C2&childpagename=US%2FLayout&cid=1175233984378&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper&lid=8437839789B01
http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=565
http://www.usr-emea.com/products/p-wireless-product.asp?prod=net-5464&loc=trky

ve benzerleri
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
aslına bakarsanız herhangi bir sorun yaratmadı gayet güzel bir biçimde çalışıyor. ancak kapsama alanı biraz zayıf gibi geldi, yoksa normalmidir bu? daha doğrusu cep telefonu ile biraz daha uzak mesafede denediğimde fark ettim ve şüphelendim.

birde adsl modem görevi gören bir cihazlada buna benzer bir sistem kurabilmem mümkün olur mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Buna benzer sistem derken? Adsl modem + router + wireless access point tek cihazda olsun, ama adsl özelliğini kullanmayayım diyorsun yanlış anlamadıysam?

Bu son aldığın Philips yerine adsl modem + router + wireless access point barındıdan bir alet takarsan, iki modem arka arkaya devreye girmiş olduğu için çalışmaz. Ancak cihazda adsl girişinin yanında extra'dan bir de ethernet girişi varsa olur. Yada cihazından konsolundan adsl girişine taktığın kablonun ethernet bağlantısı olduğunu ayarlayabilirsen olur. Bu durumda cihazın adsl modem kısmı çalışmaz. Öyle bir cihaz görmedim ama vardır belki.

Yine alakasız şeyler anlattıysam affola. Anlayamıyorum valla anlatmak istediğini orc. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
anlıyabiliyorum çünkü görmeden veya göstermeden anlatmak gerçektende karışık ama son dediğin doğru. aslına bakarsan ilk önce dediğin gibi adsl modem olan bir cihaz almıştım. 4 port kablolu ve wireless özelliği vardı. ikisi birden çalışmıştı ancak modemin sayfasına ulaşamama gibi bir sorun yaratmıştı. o anda modem sayfasının diğer modemle çakışacağını düşünmediğimden değiştirmemiştim. en son aldığım philips (adsl modem özelliği barındırmayan) benzer bir sorun yarattı ancak değiştirme önerisinde bulundurarak bu sorunu ortadan kaldırdı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...