Darksun Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 1. Ana makina internete bağlı ve diğer makine ile arasında tek kablo ile direk network bağlantısı var. Yani arada hub yok. İkiside sorunsuz çalışmasına rağmen nadir de olsa günder 1-2 defa averaj olarak diğer bilgisayar networkden kopuyor. Bir anda internet ile alakası kesiliyor ve anca restart atınca düzelebiliyor. Böyle bir sorunla karşılaşan varmı acaba? Sinir bozmaya başladığını için artık umursamamazlıktan gelemiyoruz =P 2. olarak tekrar hub ile bağlamayı deneyeyim diyorum , zira ana makinenin hep açık olması işime gelmiyor =P bunun için bir rehper gibi birşey varmı bildiğiniz (daha önce denediğimde 1 bilgisayar 1 türlü bağlanmak istemedi ne yazıkki, elimde hub için kablolar vesaire hepsi hazır). Birde hub bağlantısı yapılabilirse şu andaki sistem kurulumundan farklı olarak ne gibi güvenlik açıkları ortaya çıkabilir. Bilgisi olan varsa, paylaşabilirse çok teşekkür ederim =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 HUB ile sadece lan kurabilirsin. HUB ile interneti yayman için, interneti dağıtan bilgisayarın açık olması gerekecek yani yine. İnterneti direkt dağıtmak için router alman lazım. Router'lar güvenlik açısından güvenliler. Çoğunun içinde firewall da bulunuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Hmm peki bu kopmalar neden oluyor =/ hub ile felan uğraşmak istemiyordum zaten. Şuanki düzende düzgün çalışsa yeterli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 aynı sorunu biz de evde yaşıyoruz. güzel güzel çalışırken networkteki bilgisayar bir anda net bağlantısını yitiriyor anca ben bağlantımı kesip restart atınca falan düzeliyor. ağlayasım geliyor benim de. network ne kadar sorunlu bir olgudur ya yüzyıldır hep sorunlu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Çok uğraşmana gerek yok zaten ana makinadan huba hubdab 2.bilgisayara kablo birde neti nasıl kullanıyorsan ordan huba.Full açıklardım ama bastit bir işlem az okuyarak korkunu yenmeni istiyorum açıkcası :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Makine vista mi? Bende de yapiyor, bugun yarin kablo cekicem o yuzden.. Ben wireless den diye dusunuyodum.. Saatlerce nette aradim ama cozum bulamadim, benimle ayni sorunu yasayanlar olmasina ragmen.. Onlarda bulamamis tabii gordugum kadari ile.. Bende ki sorun ozetle cok benzer seninkine.. Nete bagliyken aniden kopuyorum, ve restart atmadan duzelmiyor. Restart atarkende zaten shutting down hedesinde donuyor, hard reset yapmam gerekiyor.. Cok ilginc cozemedim, eger ayni sorunu yasiyosak muhtemelen kablo ile de cozulmez.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Bizde 2 xp var, sorunun kablodanda olduğunu sanmıyorum. Bu kesintiler çok evvelden olmuyordu =/ yeni yeni başladı gibi birşey. Acaba windows update felan ederken biryerlerde patladımı ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 bizde de 2 xp yüklü makine var. ana bilgisayarı formatlamıyorum da diğerini yeni formatladım yine düzelmedi. bazen 3-4 gün hiç sorun çıkarmıyor bazen de yarım saatte bir net bağlantısı gidiyor ama ağı görmeye devam ediyor. kablodan olduğunu ben de sanmıyorum hiç. ethernet kartından şüpheliyim bir tek ama onu da deneme şansım yok yeni ethernet kartı alana dek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Waqas Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Ethernet kartlarinin uclarindaki temassizlik olma ihtimali ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar