Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban okullarda serbest olacak...

Prawler

Öne çıkan mesajlar

Konu biraz başlığından sapıyormuş hissine kapıldığım için sölüyorum ki belli yerlerin belli kuralları vardır. Kılık kıyafet kanunu vardır. TBMM'de şortla oturamadığınız gibi üniversitelere de türbanla giremezsiniz. Dini inancınızı normal yaşantınızda dilediğiniz gibi yaşarsınız ama kurallara da uymak zorundasınız. Bu nedenle üniversitelerde türban tartışmasız yasaktır. Ve öyle de kalmalıdır.

Shadowfruy'nin dediği gibi üniversiteler herkesin dinine açık şekilde giyinmesine izin verecek yerler değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

biri türban taksın bi tanesi kipayla gelsin diğeri papaz başlığı taksın, bi tanesi çarşafla gelsin bir diğeri gene çarşafla gelsin ama boyununda haç olsun, 7/24 kıyafet balosu varmış gibi olsun kampüslerimiz buyrun özgür olun istediğini giy tak istersen çıplak gez peki ahlaki değerler, şıklık, efendilik nerede? hocan takım elbise ile karşında ders anlatırken, bağla kafanı üstelik saçların hava almasın leş gibi kok, şalvarda giyilir yakında cüppede rahat rahat oturursun anfinin kenarına birde minderleri koydukmu oh yayıl, aa neden kantinde yer sofrası bölümü olmasın masada yemek, gavur icadı. nizamı alın götürün memleketten karmakarışık olalım asla birleşmeyelim .
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:
sorun da o zaten birilerinin ne giydiğine karısmak
türban takan takmayan birinin aynı veya farklı giyinmesi neden insanları rahatsız eder ki
saçı açık biri açık bişey giymedi diye kıvranıyor musun
veya türban lı biri, açık bişey giyse farkı ne oluyor
türbanı takan da, dar veya bol bişey giyinen de kendisi
başkalarına ne oluyor
goruntu olarak 1400 yil oncesinin Arap geleneginin gelip Anadolu'nun kulturuymus gibi tasinmasi haricinde, ve tanrinin en guzel yaratisinin kapatilmasina neden olmasi haricinde tabi ki bizi irgalayacak bir durumu yok.

Fakat turban ilk olarak toplumu kategorize ediyor muslumanlar ve musluman olmayanlar diye. Ayni hac, yahudi takkesi vs. gibi. Dinler, ozellikle 3 semitik din, tum safsatalari bir kenara birakirsak, baris icinde yasayamazlar, cunku birinin dogrulugunu soylemek digerinin yanlisligini kabul etmek demektir. Boyle bir ortamda bu dinlere ait kilik kiyafetle "public" mekana cikmak, aciktan aciga bir "benim tarafim bu" gostergesidir, icten ice toplumu boler.

Ikinci ve pratikte daha buyuk olan problem ise, dinlerin sinirlarinin veya dogruluklarinin tartisilmaz birsey olmasidir. Turban Islam dininin gereksinimiyse, X dininin gereksinimi Y olabilir, bu da insanlara her turlu hareketlerini mesrulastirma imkani verir. Boyle birseyin varliginda devlet otoritesinden, hatta duzenden soz edilemez.

Bu apacik 2 sebepten oturu yasak olarak kalmali turban. Insan haklari demek, empati yoksunu bir sekilde sadece kendi haklarini savunmak degildir. Avrupa Insan Haklari Mahkemesi, hani su her firsatta cigirilan insan haklarinin mahkemesi, de birkac yil once ayni karari vermistir.

Insan hakki demeyin yani lutfen.
Sosyal ağlarda paylaş

Theridone said:
pwnbot said:
sen bundan igreniyorsun da turkiyede milyonlarca insan her hafta o kisa sortlarla kosusturan zencileri izliyor, buyuk de keyif aliyor.

kisa sortun sagladigi hareket ozgurlugu ve rahatligi ekle bir de simdi denkleme.

mini etek ne sağlıyor bu denkleme?
Tamam çok estetik. Ben de severim. Ama ne bileyim ya... Hassas konular bunlar forumda konuşarak da olmuyor ki. Yüzyüze konuşsak acaip güzel bi tartışma olurdu.

alttaki mesaji da quotelamayim, rahatlik kisaca. yazin kara carsaf mi giymek daha rahattir yoksa mini etek mi? mini etek diyince frikik geliyor akliniza, ayni boyutta mini sortlar da var.
Sosyal ağlarda paylaş

eheh abi hangi baskıdan söz ediyosunuz ya? gelin bizim kantine bi gün çay ısmarliyim size, dışarda türban takıp okula bereyle gelenleri 100 metreden tanırsınız zaten, hep beraber kantinde oturuyoruz başı açık kızların üzerinde de herhangi bi baskı yok, olamaz da zaten çünkü başı açık olsun kapalı olsun, kızlar hep "kızsal" yöntemler ve muhabbetlerle rahat rahat anlaşıyo. biz erkeklerden daha anlayışlılar yani.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
cuma günleri öğle namazı vaktinde cemaat halinde kılınması farz olan namazdır.ancak cuma namazı islam devletlerindeki müslümanlara farzdır.eğer küfür devletinde yaşanılıyorsa cuma namazı farz değildir, devleti islam devleti yapmak daha mühim bir mesele olur.

bir anadolu lisesi ogrencisinin lise sitesine attigi mesaj mesela. siz daha iyimser bakin, gumbur gumbur geliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:
sorun kılıkta kıyafette değil ki, dini sembol olmasında. yani müslümanların dini sembollerine izin vericeklerse diğerlerine de vermeleri gerekir.
ne biliyim ben satanist olsam ters haçmış ters pentagrammış filan onlarla dolaşsam sorun çıkmazmı?
ya da ne biliyim şamanistim diyelim, sırtımda totemle okula girmeye kalkışsam kabul ediceklermi?

Tabi, sonra demokrasiyi algılama seviyesi yüksek olan toplumumuzda bir güzel ağzını burnunu kırsınlar sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

Diablo said:
newdonis said:
mini etegin niçin giyildigini hepimiz biliyoruz.

niye giyiliomuş.ben bilmiyorumda

mini etek güzel gözükmek : bu sayede erkeklerin dikkatini çekmek için giyilir heralde? sebebi o olmasada sonuçta hepimiz bakmıyormuyuz?kendi adıma konuşayım mini etek giyen birinin bacaklarına bakarım.sen bakmazsan ben anormal degilim.
Sosyal ağlarda paylaş

pwnbot said:
newdonis said:

türbanı bir kadın cinsel bir sembol olarak görülmemek için ,iffetini korumak için takıyor. mini etegin niçin giyildigini hepimiz biliyoruz.

bu kismi boyle yazman gerekirdi.

simdi sana soruyorum, kravatin ne icin takildigini biliyor musun?
erkek cinsel organina isaret eden bir aksesuar zira kendisi.

mayo neden giyilir biliyor musun?
denize girmek icin, beni sev demek icin degil.

denize girerken turban kara carsaf takan "tipler" mi daha tahrik edici peki yoksa amaca uygun kumastan uretilmis, bedenin gunesten faydalanmasini saglayan kesimli mayolar giyenler mi?

hangilerinin meme ucu gozukuyor? genelde kara carsaflilarin. neden? carsaf yataga serilir, onunla denize girilmez.

fantazi ic camasirlari hangi amaca hizmet eder?
cinsel hayata renk katmak, partnerini ateslemek icin.

peki en cok fantazi ic camasiri alan kesimden haberin var mi?
sanirim yok, cunku onlar iffetini koruyor.

oncelikle "onlar" deyiş biçimiyle de faşist oldugunu gösteriyorsun.

en çok fantazi iç çamaşırı alan kesim, kocasına,sevgilisine alıyor.,

buda onun en dogal hakkı .bir kadın kocasınla sevgilisinle herşeyi paylaşabilir.

ben 19 yıllık hayatımda canlı canlı kara çarşafla denize giren görmedim,meme ucu gözükeceginide zannetmiyorum, bu yüzden yorum yapamam.
Sosyal ağlarda paylaş

pwnbot said:
sen bakinca seni gunaha soktugu icin cehennem yolu aciliyor tabii mini etek giyen hatuna da.

hayır ben öyle düşünmüyorum.sonuçta kendisini bir nevi teşhir etmiş oluyor, bu duyguyu yaşamak istemedigi içinde kapanıyor.

senin şuana kadar hoşlandıgın kızların hangisi türbanlıydı?
bu soruya verecegin cevap ,benim demek istedigimi anlatır umarim.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bildiğim ergenliğin bitmesiyle g.tü güzel diye, bacakları düzgün diye hoşlanılan kızlar dönemi de bitiyor. Anca one night stand olur. Bir kızdan hoşlanıyorsan fikirsel açıdan da hoşlanıyorsundur. Türbanın mantığını saçma bulan bir adamın da türbanlı sevgilisi olmaz o yüzden. Di mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...