Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

15 Aralık ehliyet sınavı...

Phobos

Öne çıkan mesajlar

Su al yanına. Mendil al sümük sarkarsa falan diye. Sarkmazsa içine çekersin. 2b kalem al. Kafa kağıdını al. Giriş belgesini al. Sınava girmeden tüeletini yap. Akşamdan abdestini al. Sınıfın kapısından girerken desdurrr dicen kitapçığı açarken de beasmaüleayim dicen. Sonra gl
Sosyal ağlarda paylaş

Ehliyet sınavına da son dakkada kitaptan göz gezdir, sora bodoslama girersin bi yere. Aa bu kural neydi diye düşünürken. Yada yaya geçidine park edersin, kaldırıma bırakır iki dakikada gelicem dersin.

Her yıl trafikten 1000 kişi ölüyor, hala biz neden 3. dünya ülkesiyiz diye merak ediyoruz. Al bundan işte. Sınava girmeden son dakkada 2 bakayım ya nolcak...
Sosyal ağlarda paylaş

Drakkahn said:
Ehliyet sınavına da son dakkada kitaptan göz gezdir, sora bodoslama girersin bi yere. Aa bu kural neydi diye düşünürken. Yada yaya geçidine park edersin, kaldırıma bırakır iki dakikada gelicem dersin.

Her yıl trafikten 1000 kişi ölüyor, hala biz neden 3. dünya ülkesiyiz diye merak ediyoruz. Al bundan işte. Sınava girmeden son dakkada 2 bakayım ya nolcak...

Laf değil. Sonuçta milli eğitim bakanlığı o sınavdan geçebilenlerin "ehliyet sahibi olabileceğine" kanaat getirmiş. Adama hile yap, yerine başkasını sok, kopya çek demiyoruz ki? Gerekeni yapıyor işte. Sınavdan geçebilmek için kendisine gerektiği kadar çalışıyor. Eğer o kadar çalışmayla o sınavı geçebiliyorsa, (ki ben geçebildim) ne âlâ. Eğer sen o kadar çalışmayla ehliyet alınamaması gerektiğini düşünüyorsan, emniyet müdürlüğüne ya da milli eğitim bakanlığına falan mail at bildir bu durumu, sonuçta bunun sorumlusu ehliyet sınavına girenler değil.

Ayrıyeten şöyle bir şey var ki, o ehliyet sınavları çok zor sınavlar gibi gözükmese de, cahil kesime oldukça zor sınavlar. Benim sınava girdiğim yerde karşımda oturan adam "7. kez giriyorum, trafikten geçemedim bir türlü" diyordu. Ben ve çevremdeki insanlar gibi halkın kaymağı diyebileceğimiz iyi eğitim alan kesin zaten orada sorulan soruların cevabını aileden olsun, ilkokuldan olsun aşağı yukarı biliyor. Özellikle ilkyardım ve trafik sorularını. Ama bu dediğim gibi, cahil kesim için geçerli değil. O yüzden ben ve çevremdeki insanlara sınavın kolay gelmesi, sınavın aslında çok da kolay olmadığını gösteriyor. Benim (ve çevremdeki diğer çoğu insanın) 2-3 saat çalışıp 80 ve üstü notlarla geçebildiği sınavdan, bir çok insan günlerce çalışıp geçemiyor...

Bir de, o ehliyet sınavına 2 gün daha fazla çalışmakla, bir yere bodoslama girip girmemek arasında tırnağım kadar bile bir bağlantı yok, bu da bulunsun...
Sosyal ağlarda paylaş

indirdim siteden de sorulara baktım; 1-2 soru örneği:

İlk yardımın ilk iki sorusu.

Aşağıdakilerden hangisi kazalara ait bir özelliktir?

A) Önceden tahmin edilebilme
B) Doğal olaylardan olma
C) Genellikle çevreyi etkileme
D) Önlemlere bağlı olarak azalabilme

şaka mı ki bu soru? Ne bileyim...
2. soru daha da komikçe

Ülkemizde en çok ölümle sonuçlanan kaza çeşidi hangisidir?

A) Trafik kazası
B) İş kazası
C) Spor Kazası
D) Ev kazası

Ev kazası nedir? Ayağa vazo düşürmek falan mı? Şu soruyu kim yanlış yapıyor ki? allah allah ne ilginç iş ya...
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu açarken içinde polemik yaşansın istememiştim ama olmuş artık :D

Son bi kaç gündür sadece soru çözmekle idare ediyorumda hep aynı sorular dönüp dolaşıp karşıma çıkıo. Şimdi trafik ile ilgili yasalar/kurallar neyi gerektiriyorsa onu soruyorlar. Yasa tüzüğü içerisinde olmayan bişey sormalarına imkan yok. Motorda da aynı durum söz konusu. Bikaç sistem, çalışma zamanlarına göre motor türleri falan mevcut. burda da kastırcak man aman ÖSS'ye hazırlanır gibi çalışılacak bi durum yok. İlk yardım desen zaten herkesin her daim bilmekle yükümlü olduğu zorunlu bilgiler.

Hal böyle olunca önümüze aynı sorular ısıtılıp ısıtılıp geri geliyor. Sanırım bu tempoyla devam edersem yırtarım bu sınavdan da direksiyon sakat gibi :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...