Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Yök başkanı belli oldu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/7852437.asp?yazarid=2&gid=61&sz=7961

said:
SADECE son bir haftada gidenler:

Yargı...

Türk-İş...

Medyanın yarısı...

YÖK...

Sıra size gelecek.

*

Meslektaşlarımız örtme-gizleme çabası içinde yine, yeni YÖK Başkanı için "muhafazakár liberal demokrat" tanımı yapıyorlar.

Hem "muhafazakár" hem "liberal" nasıl olunur?

Delikli şemsiye gibi...

Yazgıya bakın; o yaptığı araştırma ile "Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı olacağını" biliyor, Abdullah Gül de onu çağırıp "YÖK Başkanı olacağını" biliyor.

İşin hikmetine bakın ki; bu kadar rektör-dekan içinden, yeni YÖK Başkanı şart olan "dekanlık-rektörlük" şartını taşımıyor ama, "türban serbestliğinden" yana...

Yani YÖK’te "türbandan yana dönem" başladı.

Bence "değişik" bir hoca yeni YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan.

Diyelim ki "cami sayısı üzerine" araştırması var, minareleri saymış...

İslami makalelere özel bir ilgisi var, dolayısıyla birçok İslami makalenin sahibi.

Birçok gazetede bu bilgi yoktu; ama Malezya İslam Üniversitesi’nde iki yıl görev...

Ve "vahi" üzerine çalışmalar...

Sonunda "vahi" geliverdi zaten:

"YÖK Başkanı oldunuuuuz..."

*

Neticede YÖK de gitti.

Bu elbette son değil; bundan sonra iktidarın etkili olamadığı ne kadar üniversite yönetimi varsa...

Akademiler, yüksek okullar...

Bilim kurum ve kuruluşları...

Elbette "ılımlı İslam"ı benimsememiş bilim adamları...

Arkasından:

Sivil toplum örgütlerinden, spor kulüplerine kadar...

Medyanın kalanı...

Sermaye...

Tepeden tırnağa her şey gidecek.

Artık kaçınılmazdır.

Sıra size gelecek...

- Bekir Coşkun
Mesaj tarihi:
Drakkahn said:
Makalelerine bakalım, yazdıklarına bakalım, Fethullah Hoca ile ne bağlantısı var bilelim. Ama olur mu, koskoca ekşi sözlük dururken, derslerde anlattığı fıkraları dinleyen insanlar varken, ne gerek var yazdığı kitaplara (varsa), makalelere, düşüncelerine di mi? Koskoca ekşi var abi eşsiz kaynak sitesi.

Belli ki milleti kukla gibi birbirine düşüren medyayı çok iyi takip etmişsin ama bir wikipediayı açıp adamın makalelerine bakmamışsın. Bir sosyoloğun türkiye ile yazdığı 100 makaleden 3ünün içinde müslümanlıkla ilgili bişeyler olması bilimselliktir yobazlık değil. Hatta tersini beklemek yobazlığın dik alasıdır, türkiyenin kültürel yapısını oluşturan bir etkiyi göz ardı etmektir yobazlık.
Mesaj tarihi:
Ensonunda amac sikmabaslara universite kapilarini acmak , kimin vasitasiyla yapildigi onemli degil.
Yeni YOK baskaninin iplerinin kimin elinde oldugu gayet ortada. Kendini busekilde kullandirtan biri nekadar sahane biri olursa olsun benden uzak olsun.
Mesaj tarihi:
Ardeth said:
Drakkahn said:
Makalelerine bakalım, yazdıklarına bakalım, Fethullah Hoca ile ne bağlantısı var bilelim. Ama olur mu, koskoca ekşi sözlük dururken, derslerde anlattığı fıkraları dinleyen insanlar varken, ne gerek var yazdığı kitaplara (varsa), makalelere, düşüncelerine di mi? Koskoca ekşi var abi eşsiz kaynak sitesi.

Belli ki milleti kukla gibi birbirine düşüren medyayı çok iyi takip etmişsin ama bir wikipediayı açıp adamın makalelerine bakmamışsın. Bir sosyoloğun türkiye ile yazdığı 100 makaleden 3ünün içinde müslümanlıkla ilgili bişeyler olması bilimselliktir yobazlık değil. Hatta tersini beklemek yobazlığın dik alasıdır, türkiyenin kültürel yapısını oluşturan bir etkiyi göz ardı etmektir yobazlık.

Açtım baktım, siteyede yazdım hatta kaynak adı altında linkini de koydum. Bak Bekir Coşkun'da açmış bakmış, 3 tane müslümanlıkla ilgili makaleyi görmüş, biz malezya islam universitesini göremedik Bekir Bey onuda görmüş sağolsun. Dont worry be happy...
Mesaj tarihi:
ombakkombak said:
YÖK karıştı! ilk istifa geldi

YÖK'te Başkanvekili Aybar Ertepınar istifa etti. Ertepınar, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Bener Cordan ile birlikte 2 Ekim 2001’de Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK üyeliğine atanmıştı.

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Ertepınar, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Bener Cordan ile birlikte 2 Ekim 2001’de Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK üyeliğine atanmıştı. DöneminYÖK Başkanı Prof. Dr. Gürüz de boş bulunan Başkanvekilliği görevine Prof. Dr. Ertepınar’ı seçmişti.

Prof. Dr. Ertepınar, Başkanvekilliği göreviyle birlikte YÖK Yürütme Kurulu üyeliğine de getirilmişti.

abi nasıl sevinmiş suna baksana hehehe
Mesaj tarihi:
Absolut said:
İlk açıklaması türbana dair olunca insan ister istemez taraflı düşünüyor.

e öyle.

Ardeth said:
Adam bir kere ilk olarak tüm yasaklar demiş ki bu gerçekten liberal biri olduğundan olabilir. Nasıl biri olduğunu yapcakları gösterir.

abi pardon üniversitelerde ne yasağı vardı bir bana onu söyle.
türban dışında dişe dokunur bir yasak mı var da, "tüm yasakları kaldıracağım" diyince türban dışında birşeyi kastetmiş olsun?
Mesaj tarihi:
Zep said:
sakin ol
senin düşüncelirini değiştirmeye çalışan yok.

normalde ekşisözlükten link veren birisi değilim attığım mesajlardan görülebilir.

ancak şöyle bişey var ki bir kaç nedenden dolayı ekşi sözlük bir kişilik hakkında en kolay bilgiye sahip olabilceğin ve objektif görüşlere en kolay ulaşabilceğin bir platform.şimdi nedir bu nedenler bunlarıda açıklıyım senin için düşünemediğin besbelli

Asteroth said:
İlk iş "Karısının başı açıkmış" diye haber yapan adamları kaynak alacağıma, ekşisözlük'ü alırım be. Hürriyet'e, Sabah'a güveneceğime, inan ekşisözlük'teki her kelimeye inanırım. Adam ekşisözlük linki vermiş "Öyle ekşi linki vermekle olmuyo, başka link ver" demişsin. Bu kadar meraklıysan aç google'dan bak arkadaşım, biz sana mı çalışıyoruz burda?

ne yazık ki ekşisözlük, sandığınız kadar "accurate" bir kaynak değil.
wikipedia görünümünde çok ciddi ve çok kesin bilgiler verirmiş gibi yapıp, forum gibi tartışma ortamı sunuyor.
bu yüzden genelde ya onu çok mutlu eden bir olayı koşup sözlüğe yazarlar, ya da onu çok üzen bir olayda.

hani ne biliyim ekşisözlükte de, burda da insanlar gaza gelmiş, "bakın dersini okuyan adam çok gülmüş çok sevmiş, gazeteler hiç bilip bilmeden sayıp sövmüş" triplerine başlamış.

1- onu seven insanların ne olduğunu, kim olduğunu biliyor musunuz ki? belki o "sevdim" diyenler de fetullahçıdır? direk ağır solcu abiymiş muamelesine giriyorsunuz.

2- bir insanın fıkra anlatıp derste öğrencileri güldürmesi ne zamandan beri okul dışında yaptıklarının aynası oldu? bir fetullahçı espri yapamaz mı? espri yapanlar fetullahçı olamaz mı?

3- hadi gazeteler yalan söylüyor diyoruz hemen, peki ekşisözlük'tekilerin yalan söylemediği ne malum? gazetelerde belirli belgelere göre konuşulur genelde, buna rağmen ekşi sözlük gibi sitelerde kişisel düşüncelere göre yorum yapılır.

hani ne biliyim, direk işe gelir gelmez ilk icraatı "yasakları kaldırcağım" diyen bir adama ekşi sözlükte öyle dediler diye kul köle olmamızı beklemeyin.
Mesaj tarihi:
said:
Meslektaşlarımız örtme-gizleme çabası içinde yine, yeni YÖK Başkanı için "muhafazakár liberal demokrat" tanımı yapıyorlar.

Hem "muhafazakár" hem "liberal" nasıl olunur?

Delikli şemsiye gibi...

patide dolu var

limu diyoruz hatta
Mesaj tarihi:
Bone said:
hani ne biliyim, direk işe gelir gelmez ilk icraatı "yasakları kaldırcağım" diyen bir adama ekşi sözlükte öyle dediler diye kul köle olmamızı beklemeyin.

Kimse senden kul köle olmanı beklemiyor BoneC.

Adam daha icraata geçmeden notunu vermeyin, önyargı yapmayın diyorum ben sadece. Ha illa "Yobaz!" yaftasını yapıştıracaksan senin bileceğin iş, benim gözümde sen yobaz olursun, o kadar.
Mesaj tarihi:
Dogru , once sikmabaslar dolsun universitelere ondan sonra notunu verelim.EE sonra ne gececek elimize Asteroth ? Is isten gecene kadar insanlari susturmaya calismasaniz olmazmi ? Sen cok seviyorsan adami oyle yazarsin ne uzatiyorsun ? Bence kuklanin onde gideni , mercenary adam sadece.Parayi vermisler oda birilerinin dudugunu caliyor.
Mesaj tarihi:
Baska bir sarlatanlikta denyonun 'butun yasaklar' lafi.Bak bak bak , herkesin adamiyim mesaji veriyor guya. Turbanla yanyana soylenecek ne yasak varmis ki baska ?

Kagit ustunde herkese ozgurluk getirecekler ama sokakta moblarini salmaya devam edecekler kendilerinden olmayanin ustune.Ozgurluge bak! Ikiyuzlu takiyyeci reziller
Mesaj tarihi:
Soulless said:
Dogru , once sikmabaslar dolsun universitelere ondan sonra notunu verelim.EE sonra ne gececek elimize Asteroth ? Is isten gecene kadar insanlari susturmaya calismasaniz olmazmi ? Sen cok seviyorsan adami oyle yazarsin ne uzatiyorsun ? Bence kuklanin onde gideni , mercenary adam sadece.Parayi vermisler oda birilerinin dudugunu caliyor.

Kimseyi susturmaya çalışmıyorum ben. Kulaktan dolma bilgilerle, saçma sapan analizlerle ve inanılmaz subjektif yorumlarla adama çamu atılmasına karşı çıkıyorum sadece. Gerçi şimdi hazır faşist olmuşken, bi de AKP'ci olayım dur bakalım nasıl oluyormuş. Konuşun arkadaşım, Paticik forumlarında 80 sayfa karşı çıkın yeni YÖK Başkanına, Fetullah'ın dizi dibinde çekilmiş videolarını bulup koyun Paticik'e, söylediği her bir kelimeyi istediğiniz gibi yorumlayın hatta, o adam yine o koltukta oturacak, sizin duruma en ufak bir etkiniz olmayacak.

Lafla peynir gemisi yürümüyor maalesef. Hele "boş" lafla, hiç mi hiç çekilmiyorsunuz. "Halkı sınıflara böldüler" deyip, etiketçiliğin alasını kendiniz yapıyorsunuz. Benim çekemediğim tek nokta budur.
Mesaj tarihi:
Bu kacinci , hele bir durun agzimiza zcsinlar sonra elestiririz vakasi acaba su yobazlar basa geldiginden buyana.Ben kimseyle ayni fikirde olmak zorunda degilim ve bana gore ya ozgurluk yalaniyla kendi islerini yaptirttiklari bir zavalli yada zaten mevkiyi gorunce degiserek gelismeye karar veren bir parali asker.
Bu beni etiketci yada baska birsey yapiyorsada yapsin hic seyimde degil. Ben sana fasist dedigimi hatirlamiyorum ,herhalde uykusuzluk basina vurdu.Bana sorarsan kendi elestirdigin seyi sen yapiyorsun etiketci metiketci diyerek.
Mesaj tarihi:
İnsanları susturmaya çalışmakla itham ettin daha ne olsun? Neyse kişiselleştirmeye gerek yok olayı.

Aslında olayın cevabı gayet basit, senin bi üstteki mesajında da var; "Ben kimseyle aynı fikirde olmak zorunda değilim" Değilsin elbette ama aynısı senin karşıt fikirlerine sahip insanlar için de geçerli.

Olay dönüp dolaşıp yine siyasete gelecek, dallanıp budaklanmasına gerek yok, zaten söylemek istediğimi anlayacağını da sanmıyorum.
Mesaj tarihi:
Nezamandan beri insanlari susturmaya calisma = Fasist oldu bilmiyorum.Ben o degisimi kacirmisim belliki.Herkes kendi dusuncesini yazmali , bak FetoGul I love you diyenlerde oldu bu forumda , Ataturk'e laf atanlarda.Hatta herseyin yaraticisi kutsal spagetti canavari bile elestirildi . Yeni YOK baskaninami agzimiza geleni soylemeyecekmisiz ? Peh
Mesaj tarihi:
E anlamıyosun derdimi işte, uzatma?

Adam daha YÖK Başkanı olalı 2 gün oldu, Sosyolog adamın ülkeyle ilgili 30 tane eserinden tek tek seçilerek "Bak bu İslamcı" denildi.

"Emniyet müdüründen etkilendi Fetullahçı oldu" denildi.

"AKP'yle alakalı şirketin ortağı" denildi, AKP'nin köpeği yapıldı.

"Eşi Bilkent'te öğretim görevlisi, Bilkent Fetullahçı dolu, bu da Fetullahçı" denildi.

Komik iddialar yani bunlar, elle tutulur somut tek bir şey olmamasına rağmen -afedersiniz- itin götüne sokuldu adam. Daha önceki sayfalarda da söyledim, elbette bunların gerçek olması muhtemel (hatta bana kalırsa kuvvetle muhtemel, ne bekliyodunuz ki) ama ortada henüz hiçbir şey yokken adama "ağzına geleni söylemek" önyargıdır.

Bu da konudaki son mesajımdır.
  • Yeni Oluştur...