Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 http://www.haberturk.com/haber.asp?id=47122&cat=110&dt=2007/12/10 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Gül yeni YÖK Başkanı'nı atadı Eşinin başı açık mı kapalı mı? Görevi sona eren Erdoğan Teziç'in yerine YÖK Başkanlığı görevine Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan atandı. Teziç'in görevinin bitmesinin ardından Cumhurbaşkanı Gül'ün kritik makam için kimi seçeceği merak konusu olmuştu. Prof. Özcan'ın YÖK Başkanı olmasıyla tartışma da sona erdi. Özcan'ın eşinin başı açık olduğu biliniyor. PROF. DR. ZİYA ÖZCAN KİMDİR? TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve ODTÜ'de sosyolog. Aynı zamanda Ankara merkezli düşünce araştırma kuruluşu olan U.S.A.K.'ın (Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu) Bilim ve Danışma Kurulu Başkanı ve UHP'nin (Uluslararası Hukuk ve Politika dergisi)Yazı Kurulu üyesi. Yeni YÖK Başkanı'nın başörtü bakışı "Türban yasağı kalkarsa, üniversitede başı açık kimse kalmaz" diyen Tarhan Erdem'in analizini yorumlayan yeni YÖK Başkanı Prof.Dr. Y. Ziya Özcan, türbana bakışını şöyle ifade etmişti: "Hiç öyle düşünmüyorum. Hatta serbestlik ortamı oluşacağı için türban takanların bir kısmı vazgeçecek. Türban takmayanların gereksiz korkuları var. Serbestlik olursa, daha liberal demokrasi olur. O zaman bu mesele konuşulmayacak. Çevre baskısı asla olmayacak. Kadınlar ilk aşamada eşitlik konusunda kan kaybedebilir. Erkekler açık olana ilgi duyup, farklı davranabilir. İnşallah bunla uğraşmak zorunda kalmayız." Eşi öğretim üyesi Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığı’na atanan Prof. Özcan'ın eşi de Bilkent Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Eğitimi Lisans (Ankara Üniversitesi), 1973 Yüksek Lisans / M.A. (University of Chicago, ABD), 1978 Doktora / Ph.D. (University of Chicago, ABD), 1981 GÜL TAHMİNLERİ BOŞA ÇIKARDI Türkiye bir aydır, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Teziç'in yerine kimi atayacağını merak ediyordu. Kulislerde telaffuz edilen adaylar arasında ismi geçmeyen Yusuf Ziya Özcan’ı atayan Gül, muhtemel YÖK başkanı adaylarını açıklayan medyaya da çalım atmış oldu. Cumhurbaşkanlığı görevine gelişinden bu zamana kadar geçen 100 günde yaptığı atamaların masaya yatırıldığı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün YÖK başkanlığı için hiçbir ipucu vermemesi üzerine, medya, YÖK başkanlığı için her gün bir isim attı ortaya. Teziç’in yerine gelecek olan isim için adete papatya falı açan medyanın, YÖK başkanlığı için ilk YÖK Başkanı olan İhsan Doğramacı'nın kulis yaptığı iddialarına göre, YÖK Genel Kurulu üyeleri Prof. Bülent Zülfikar ve Prof. Halis Ayhan ile Prof. Ergun Özbudun’u, başta anılan isimlerdi… Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK üyeliğine getirilen ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde Sağlık Daire Başkanlığı görevi yapan Bülent Zülfikar’ı, en güçlü YÖK Başkanı adayı olarak veren medya alternatif olarak da, YÖK Genel Kurulu üyeleri Halis Ayhan ile İzzet Özgenç ve Ergun Özbudun’un isimlerini ön plana çıkarmıştı. Yusuf Ziya Özcan’ın atandığı YÖK Başkanlığı için, medya ve kulislerde isimleri ön plana çıkan muhtemel YÖK Başkanları şöyleydi: Prof. Bülent Zülfikar Prof. Halis Ayhan Prof. Ergun Özbudun Prof. İzzet Özgenç Prof. Ali Doğramacı http://www9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=15.05.2006&Newsid=151117&Categoryid=1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 YÖK karıştı! ilk istifa geldi YÖK'te Başkanvekili Aybar Ertepınar istifa etti. Ertepınar, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Bener Cordan ile birlikte 2 Ekim 2001’de Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK üyeliğine atanmıştı. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Ertepınar, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Bener Cordan ile birlikte 2 Ekim 2001’de Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK üyeliğine atanmıştı. DöneminYÖK Başkanı Prof. Dr. Gürüz de boş bulunan Başkanvekilliği görevine Prof. Dr. Ertepınar’ı seçmişti. Prof. Dr. Ertepınar, Başkanvekilliği göreviyle birlikte YÖK Yürütme Kurulu üyeliğine de getirilmişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 hayırlı olsun, ben nükhet yetişi beklerdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 bi hocayı tanımak istiyorsan ekşisözlüğe bakacaksın :p iyi birine benziyor burdan (ama kendisini ilk defa duyduğum için bir fikrim yok bundan başka) http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=yusuf+ziya+ozcan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 iyi birine benziyor evet. hayırlı olur inş .çıldırtmaz insanları . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Kadınlar ilk aşamada eşitlik konusunda kan kaybedebilir. Erkekler açık olana ilgi duyup, farklı davranabilir. İnşallah bunla uğraşmak zorunda kalmayız." Bu lafla ne demek istediğini anlayan biri banada açıklasın,ayrıca gazeteden okuduğum diğer özelliklerinide söyliyeyim: -Akp partisi için 4 yıldır istatistiki veri hazırlayan bir şirketin ortağı -2 sene Malezya üniversitedinde çalışma yapmış -İslam ve ekonomi,islam ve bilim gibi konulardada çalışmaları varmış,kendini muhafazakar olarak tanımlıyormuş. Kaynak: Vatan Gazetesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 ee daha neresi kaldı bakim ele geçirilmeyen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 diyorki turbani serbest biraktigimzida erkekler turbanlialra degil aciklara ilgi duyucagindan turbanli kizlar sorun yasiyabilir zaten gecenelrde bir arastirmada bekar turbanlilarin koca bulamadigini cunki muhafazakar erkeklerinde acik arayip sonradan kapattigini filan soylemsiti demekki neymis butun kzilarin basini kaparsak bu sorunu cozebilirmisiz bu isin gidicegi noktada budur simdiden bikbik etmeye basladilar islamofasistler sekil 1-a da goruldugu gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 bizde kapalı alalım onları açmaya çalışalım derken böyle bi döngüde gitsin dünyam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 adamı tanımadan etmeden tek lafına hemen kalıplar uydurmuşsunuz. ben de akp taraftarı değilim hatta beni en çokr hatsız eden eğitim alanında ne yapacakları belirsizliği. ama bu durumda bile şartlandırılmış yaklaşmamak lazım. yök başkanını atayan kim olursa olsun, atanan yök başkanı da kim olursa olsun, yeterince ıkınırsanız zaten çekiştirecek bir yanını bulabilirsiniz. en basidinden liberal birini atarlarsa da üniversitelere liberallik gölgesi altında din sokmaya çalışıyorlar dediğiniz an zaten muhtemelen potansiyel adayların %50sinden fazlasını elemiş olursunuz. ayrıca medya orta fellik fellik polemik yaratacak söz ve haber arayıp sokaktan geçen adamdan aldığı başlıkları haber yapıyor siz de işinize geliyor diye yutuyorsunuz ya, medya milleti harbiden körleştiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 tabi başı açık olana ilgi gösteririm. kafasını ampul gibi bişeyle sarıp sarmalamış ve neden taktığını bile bilmediği bişeyi kafasına takan bi kafasızla ne işim olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 bu da ekşi sözlükten alıntı ekşisözlük said: at gözlükleri sayesinde bazı medya organları tarafından, adamın kariyeri, bilimsel kimliği, kişiliği bir tarafa bırakılıp "türbana sıcak bakan yok başkanı" damgasını pat diye üzerine yeyivermiş şahıstır. kendisini tanıyan herkes tarafından sevilen ve saygı duyulan, bilim dünyasında saygın bir kişiliğe sahip (ki tübitak gibi bir yerin halihazırda başkan yardımcısıdır) bu adamın bir anda "sürpriz isim! yeni yok başkanı türbana sıcak bakıyor!" sığlıyıyla bir anda kalpleri, gözleri ve beyinleri ideolojilerinin kalınlığıyla ışık bile geçirmez hale gelmiş, elinde kalem tutan bazı çevrelerin, ortalığı yaygaraya verme malzemesi haline getirilivermiştir. zannederim yakın zamanda böyle sığ ve kokuşmuş ideolojiye sahip bir medyanın olduğu bir ülkenin üniversitlerinin, dünya çapında değil ilk 500'e, ilk 1500'e bile girdiğini göremeyeceğiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 İlk açıklaması türbana dair olunca insan ister istemez taraflı düşünüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Adam bir kere ilk olarak tüm yasaklar demiş ki bu gerçekten liberal biri olduğundan olabilir. Nasıl biri olduğunu yapcakları gösterir. Yine üniversitede bir sürü sorun varken en önemli gündem konusu türban olursa benim de gözümde biter bu adam (elbette o da bir sorun ama en büyük ve en önemli sorun değil bence şu an). AKPnin türban politikasını canlı tutması zaten kendine oy veren kesimi düşündüğünü göstermek istemesi diye düşünüyorum. Bu adamın da ona alet olup olmayacağını göreceğiz. Onun dışındaki haberler ise çok saçma, islami konularda araştırma yapmış diyorlar. Direk zaten cümlenin içine islam sokunca insanların rahatsız olacağını bildiği için bu şerefsiz medya böyle dolduruşa getiriyor milleti. Halbuki yayınlarına bakarsanız son 50 yayın içersinden 2-3 tane böyle araştırma çıkıyor ki adam sosyolog zaten türkiyenin pek çok sorununa dair araştırma yapmış. Bence Türkiyedeki sosyolojik sorunlar hakkında bilgisi olan birinin gelmiş olması iyi olabilir. Yani Medya resmen oyun oynuyor milletle çok gülünç yahu. Rezalete bak; son 50 yayın içinden seçtikleri: haber1 said: Aynı zamanda Ankara merkezli düşünce araştırma kuruluşu olan U.S.A.K.'ın (Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu) Bilim ve Danışma Kurulu Başkanı ve UHP'nin (Uluslararası Hukuk ve Politika dergisi)Yazı Kurulu üyesi olan Özcan'ın “İslam Ekonomik Gelişmeye Engelmidir?: Karşıt Delil ve Bazı Metodolojik Düşünceler”, "Muslims in Canada" (Kadana'daki Müslümanlar), "Ülkemizdeki Cami Sayıları Üzerine Sayısal Bir Inceleme" başta olmak üzere çok sayıda makale ve kitabı bulunuyor. Halbuki ben bunlardan daha çok kadın-erkek eşitsizliği, polis eğitim sorunları, öğrenci problemleri ile ilgili araştırmalar görüyorum yayınlarına bakınca. Zaten türkiye ile ilgili sosyolojik araştırmalar yaparken islama hiç değinmemek saçmalık ve harbiden "yobazlık" olurdu. Bunu diyenler bir de gelip bilimsel kimlikten bahsetmesin sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 heayrlı ugurlu olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 gz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK 20 Ekim 1927 Tarih tekerrürden ibarettir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 hey allam gençliğe hitabeden alıntılar falan tanımadan etmeden,akp yaptıysa kesin altında bişe vardır,doğru bir şey olamaz,hayır hayır imkansız gibi "deniz baykal muhalefeti" ekolünden yola çıkılıp yapışıtırlan etiketler komik ve desteksiz olmuş. ekşisözlük said: şimdi sordum soruşturdum, bu adamın cumhuriyet gazetesi ağzı ve bakış açısıyla eleştirebileceğim bir falsosunu bulamadım; yahu baktım, eşinin başı da açık. pipo da içiyor. öğrencileriyle olan ilişkisi de gayet arkadaşvari bir düzlemde imiş. ulan tarikat bağlantısı da yok. "dini yönü kuvvetlidir kesin" desek, zerre alakası yok. sabahtan beri ofisteki seçkinci, laik, jakobenist ve atatürkçü hanım (elbette hepsinin başı açık) ve erkek(elbette hepsi de bıyıksız) arkadaşlarımla purolarımızı içip "ulan napsak napsak da akp hükumetinin yaptığı bir işi daha eleştirsek" diye uğraşırken birden aklımıza adının bir peygamber adı olduğu geldi. "bugün yök'ün başına yusuf adlı birini getirenler yarın devletin başına nuh'u, adem'i, isa'yı getirirler." dedik. muhammed'i saymadık bile. zira ellerinde olsa zaten getirirlerdi. işte böyle. bakalım artık, eleştirecek başka taraflarını da hürriyet'in, kanal türk'ün, cumhuriyet'in falan yardımlarıyla da biraz kassak bulacağız. tanrı beynimize açıklık versin. amin. falan fıstık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Tarih tekerrürden ibarettir yazdım, gençliğe hitabeden de alıntı yaptım, benzer bir yaşamımız var şu an, çok mu dokundu tekrar okumak? Minareler süngümüz, camiler kışlamız desem daha güzel olurdu gerçi artık bunlar moda pardon.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 sovyet rusyada sunguler mumin, minareler kubbe, askerler cami,migferler kislamiz oluyormus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 bre kafirler! nasıl moda dersiniz bir gün herkes müslüman olacak :* tekbir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razienz Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Drakkahn said: Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK 20 Ekim 1927 Tarih tekerrürden ibarettir... Yürüyün gençlik siz kahramanlık hevesini bu işlerde harcamasanız diğerleri ülkemizi nasıl sömürücek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 konuya keskin bir U dönüşü yapmak için tıklayın yeni YÖK başkanı hakkında hiç tanımayanların yukardaki link aracılıyla yüzseysel de olsa bilgi edinmeleri,topice bundan sonra atılan mesajların enazından "bilinçli" bir şekilde atılması hususunda oldukça faydalı olacağı için şiddetle tavsiye edilir. teşekkürler paticik halkla ilişkiler şeysi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar