Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Armor ignore vs haste


guernica

Öne çıkan mesajlar

Selam. Konu daha önce açıldı mı bilmiyorum, araştırdım biraz ama böyle bir topic bulamadım.Eğer varsa linkleyebilir misiniz?Yoksa da bu konuda biraz öneriye ihtiyacım var.SSC-TK itemlerine sahip enchancement shamanım var Kael'i daha yeni indirdik MH'ye başladık.Vaktim olsa badgelerle alınabilicek armor ignore veren itemlar var, kasıp alırım, baktım bişeye yaramıolar dkp biriktirip haste gear kasarım ama deneme yanılma yöntemiyle kaybedicek kadar çok zaman harcıyamıyorum oyun için.Önerisi/bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Ek not: Tier itemları dışındaki her parçayı armor ignore ya da haste rating verenlerle değiştirmeyi planlıyorum.Bir de şu var; T5 enhancement seti 4 parçada flurry den gelen haste i %5 arttırıyor.3 parça var şu anda bugun yarın 4. parçayı da alırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hepsi yararli kanimca. ama armorun physical dmg`a etkisinin hesaplamasini matematiksel olarak bilmiyorum. 1 damage`in kac hasterating yada armorignore oldugunu ogrendikten sonra itemlar arasi karsilastirmayi yapip ona gore duzenleyebilirsin itemlarini. ben sahsen mage olarak haste-crit-hit`i oyle duzenliyorum. pek haste yok ustumde ama olsun :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla tam kesin bisey soyleyemem enchantment shaman icin ama armor penetration i goz ardi etmemek lazim. oldukca iyi dps artisi sagliyo. 1k armor penetration ile 5k armoru olan bi targeta karsi 5% civari bir dps artisi saglaniyor ki oldukca iyi bence. Tabi bu dps artisi targetin armoruna gore azalip artiyo. Daha dusuk armorlu bi bossta daha cok dps artisi oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bana kalırsa eğer t5 veya bu civarda enhancement itemlerin varsa toplayabildiğin kadar armor ignore topla derim. Çünkü stackledikçe artan bir stat fakat bunu yaparken hit ve crit ratingten kısmamaya çalışman lazım. Hit sorun olmasa gerek talentlar vs sebebiyle ama armor ignore yada haste alabilmek için critten çok kısarsan toplamda dps artmak yerine düşecektir.

Raid bosslarının armor değerleri ve armor ignore un %dps olarak artışıyla ilgili olarak şu linki inceleyebilirsin.

Özetlemek gerekirse BT/Hyjal/TK/SSC bossları 6.2k yada 7.7k armor a sahipler, void reaver 8.8k. 6200 armorlu bir boss karşısında sadece 5x Sunder Armor aktif iken 500 armor ignore sana %3.66 civarında bir dps artışı sağlıyor. Fakat işin içine Faery Fire ve Curse of Recklessness gibi diğer raid debufflarıda girdiğinde 500 armor ignore sana %4.08 dps artışı sağlıyor. Buna daha executioner procu dahil değil. "The more, the better" mantığıyla çalışan bir stat yani, ve stackledikçe getirisi artıyor açıkçası.

Şu şekilde de düşünülebilir; armor değeri arttıkça getiris nasıl azalıyorsa bu da tam tersi mantıkta çalışıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu da var.

Haste, weapon speed'in yüksek olduğu zaman daha çok etkisini gösteren bir stat. Sen de enhancement olduğun için her iki weaponun'ın da yavaş olduğunu warsayıyorum(2.6 civarı)

Armor ignore'un etkili olması için bayağı bir stacklenmesi lazım bildiği kadarıyla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:
WFlerin birbirine karışmaması için shamanların iki silahının da 2.6 üzerinde olması gerekmiyor muydu? Haste rating senin rotasyonu, daha doğrusu wf proclarını bozar sanırım. O yüzden en iyisi armor.

flurry, haste proclar falan dahil 1.5a kadar inebiliyor speed wf procları yemeden. eskiden 1.4-1.5 arası dpsi düşürür diyorlardı ama white dmg arttığı için dps düşmediği kanıtlandı yani haste sorun yaratmıyor enhance için. ama armor ignore stacklemek daha mantıklı geliyor banada
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Haftasonuydu, site bakıma girdiydi derken mesaj atan arkadaşlara teşekkür edemedim, biraz geç oldu kusura bakmayın artık :)

Duel wield mongoose, dragonspine troopy, bloodlust, drums of battle, flurry derken zaten haste ratingin dibine vuruyorsun.Armor ignore bana daha mantıklı geliyor artık.Weapon enchantları da executonerla değiştirmeyi planlıyorum.Elitistjerks de enchancement shaman teorycraft vol.1 diye bir threat var biliyorsunuzdur.Orda da executoner>mongoose diyorlar.Bakalım artık deneye deneye görücez hangisi daha iyidir.Biraz zaman alıcak artık ama nabalım, zaten abuk dps rakamları beklenemez enchancement shamandan.Paşa paşa supportumu yapar, melee yi bufflar 800-900 arası dpsimle oynarım(gerçi bazen zor oluyor o değerlere çıkmak).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...