asinanyavuz Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Evet, sevgili patiler, çamaşır nasıl yıkanır? nelere dikkat edilir? ne kadar deterjan, ne kadar yumuşatıcı konur? ve nereye, ne zaman konur? neler nasıl yıkanmalıdır? açıklamalarınıza müteşekkir olurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 hmm. bildiğim kadarını anlatayım, aslında resimli de yapabilirdim de vaktim yok, neyse. çamaşır yıkamak öncelikle ciddi bi iştir. şakaya gelmez. sıra bazlı gidersek belki daha düzenli olur, 1) kirli çamaşır ırkları toplanır 2) bu kirli ırklar türlerine göre ayrılır a)pammıklılar (bildiğimiz tişört kot mot felan işte. insan diyelim) b)yünlüler (yımışacık bunlar. evet kazaklarımız. elfer) c)narin çamaşırlar (ipek gecelik falanmı acaba. neyse. night elf bunlar. emo takılırlar) d) varmıydı başka? vardır da neyse. 3)ayrılan türler kendi içinde beyazlar ve renkliler diye tekrar ikiye bölünür. bu noktada doğru renk ayrımının yapılması lazım zira beyazlarla renkli bişi atarsanız beyaz mor oluyo felan. 4) gelelim makinamızın kontrol paneline. çok yeni bi makina değilse üstünde iki tane yuvarlak çevirmeli dalga ve 800>500 diye yazan bi tuş olur. bu tuşun bi olayı yok es geçiyoruz. iki yuvarlak dalgadan biri santigrat derece dieri ise program menüsü. menü dediğime bakmayın sadece harfler var. 5) her ırkın en stabil yıkandığı sıcaklıklar ve program harfleri var. renkli pammıklılar- B/30~40 derece beyaz pammıklılar- B/70 derece yünlüler- J/30 derece narin çamaşırlar (-_ , hiç narin çamaşırım olmadı bilmiom bunu. 6) bu tabloya göre ırklarımız seçtik ve hangi program ile sıcaklıkta yıkanacağını bilioruz artık. gelelim ırkların makinaya yerleştirilmesine. makinanın önünde kocaman bi kapak var. onu açıyoruz. içine çamaşırlarımız atıoruz. 7) çamaşırları tersten atmak genelde daha iyidir. 8) tersten derken arkanızı dönüp atmayın. yani terzyüz edip atın çamaşırları. 9) yeterince çamaşır koyduktan sonra kapağı kapatıyoruz ve deterjan gözünü açıyoruz. 10) deterjan gözü 3 haneli bişi. en soldaki kısım yumuşatıcı kısmı. istiosanız oraya yumuşatıcı koyabilirsiniz. ortadaki yer genellikle deterjanın konulduğu yer. altında II yazar ayrıca. buraya deterjanımızı göz kararı boca edioruz. miktarı kirliliğe göre değişir. bi de en sağda I yazan bi yer var, o da ön yıkama yaptırırsak extra deterjan koymak için. ön yıkama nedir? hmm. 11) ön yıkama şey için, hani dielim leş gibi çamaşırlarımız var. lan bunları önce bi ön yıkayalım, daha temiz olsun şeysi. eğer ön yıkama yapacaksak program harflerini alfabetik olarak bi öne alıyoruz galba. bundan emin değilim lan. dur fazla konuşmayım, neyse ön yıkama yapmayıverin. 12) en son deterjanımızı koymuştuk. işte o deterjan gözünü de kapatıp makünamızın çalışma düğmesine basıoz, çalışıo o da. 2 küsür saatte bitiyo sonra. he bu işte. ama yanlış olduğum noktalar olabilir, bilen biri düzeltsin plx, simultane tutaorial bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 çok teşekkür ediyorum. fakat göz kararı olayı aştı beni ya :) şöyle hayal meyal bişi sallasan? ben boca ederim şimdi yazık olur :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 ozmn şöle diyim, normal kirlilik seviyesinde (nası bişeyse bu da, neyse) deterjanı doldurduğun haznenin yarı yüksekliğine kadar deterjan boca et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 I yerine ben direk deterjanı bocalıyordum ön yıkama falan kastırmadan 0_o gayet de temizleniyorlar da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar