Fortuna Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Beyler JPEG dosylara zoom yaparken görüntüyü bozulmasını engelleyecek bir program arıyorum,bileniniz var mı? (Biraz daha detay vermek gerekirse CSI vari zoom yapınca oluşacak olan karelenmeyi düzeltecek bişiy.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 PhotoZoom diye bir program var kare kare olma olayını bir yere kadar düzelten, bir bak istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 sanmıyorum öyle bişe olduğunu. CSI dediğin şu diziyse, orda çözünürlük çok yüksektir. zomladığında once bi karelenir, sonra normal olur. imkansız senin dediğin şey. ancak şöyle olur, değişik efektler kullanır program, karlere gider ama yine değişen bişe olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 resimler vektorel (jpeg degil) veya yeterli buyuk resolution da olmadigi surece imkansiz sharp edersin ama blurdan ve jpeg compressiondan kaynaklanan bilgi kaybi geri getirilemez televizyonda gordugunuz seylere inanmayin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Ya zaten ben televizyonda gördüm obarey bende istiyorum demedim.Zaten CSI'da da prof kameralar ile çekiyorlar ve onlarda zaten yaklaşınca neredeyse hiç kayıp olmuyor.Ben netten bulduğum resimler için falan demiştim,mümkün mü diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 bi hatunun msn resmi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kfg Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 ya aslında soyle bi program olsa, mesela bir resim piksellerden olusuyo ya, o resmi buyutunce o piksellerin arası acılsa, arayı onlarla aynı veya yakın renkte piksellerle doldursa kalite bozulmadan resim buyumus olmaz mı ? (bu konuda hic bi bilgim yok =), cahil edasıyla konusuyorum da mantıklı geldi bir an eheh)... edit: hatta üşenmedim çizdim... resmin asıl hali 1. resim, büyütünce 2. resim gibi arası acılıyor, arasında bos pikseller oluyor, sonra da program aradakileri yanındaki piksele gore dolduruyor, (burada bi yanında farklı bi yanında farklı renk var, ama o yapılır, mesela ilk piksel ortada olur, 9 pikselin ortasında olsa onun etrafındaki 8 pikseli doldurur... program daha advanced bisiy olur tabi) en sonunda da resim 3. resimdeki halini alıyo, aynı kalitede buyumus oluyo gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Uygun şekilde yazabilirsen programı,mümkün aslında.Renk kodlarına göre falan zoom derecesene göre ayrı ayrı yaparsın ama ne kadar düzgün olur onu bilemem. Hayır MSN'den kız resmi değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 yok öle bişi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Çok önyargıyla yaklaşmışsınız hepiniz. Tamam asıl resim gibi çözünürlükte olmuyor ama en azından kare kare olayı kayboluyor, daha "bakılabilir" bir forma giriyor. Hele msnden alınan resimlerde cidden başarılı, denedim çünkü. Örnek olsun diye sol üstteki pati logosunun asıl hali, zoomlu hali ve PhotoShopla yapılmış zoomlu halini koyuyorum: Asıl hali: Zoomlu hali: PhotoZoomlu hali: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 tamam sharping yapilmis iste, hatta pati logosu sadece iki ana renk icerdiginden cok rahat da yapilmis, ama birkac renk daha olsa daha karmasik bi resim olsa resize ettigin anda bozar. biraz yukarda belirtilen interpolation olmadan yapilan method, interpolation yaparsan her pixel icin etrafindaki pixellere bakiyor. Datayi mukemmel sekilde alamazsin yani on yargili yaklasmiyorum matematiksel kanitlari var bunlarin, 2-D gaussian kernelden convolve edilen datayi tam inverse alabilme olayi yok, olsa sorun halledilirdi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 yoktan pixel yaratırsan olur o dediğin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 convolution correaltion gaussian hede hodo blurleyip kare olayini kurtariyoda, ince detayda gidiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 kfg, o yaptığına bi bak bi allah aşkına, elinde daha büyük pixellerden başka bişey varmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 kfg öyle de yapsan sonuc değişmeyecek, yine aynı şeyi göreceksin. zaten zoom yaptıgında olan olay senin dediğine benzer bişey. pixel büyütüyorsun işte. ilk verdiğin kare, ikinci verdiğin kare gibi büyüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 yalniz kfgnin soyledigi sey yapiliyo yanlis hatirlamiyosam, ya da ona benzer bisey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 evet yapılıyo, adına zoom diyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 zuhaha evet normal zoom mantığından bir farkı yok onun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 cok flamerda olmıyımde, teoride yazılım imajı trace lerse önce (ki ufak ve renkli imajlarda oda bi halta yaramaz hanı pati logosu bi derece) sonra imajı büyütüp tracelediği vektorden olşturduğu imaj la orjinal imajın büyütülmüş halini üste üste bindirip bazı paremetrelere göre (ama muhtemelen %50 den fazla tutmıycaktır) blur ve sharpen vererek az bucu bişiler elde edebilir. ama sanmıyorum öle bi program olduğunu veya düzgün sonuc vereceğini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 ee aslında tam örtüşmese de (istenilenle) büyütme ve resize olayında seam carving isimli teknoloji gelecek vaadediyor genelde seam carving sığmayan fotoları küçültmek için kullanılsa dahi benzer yöntemlerle geliştirilmiş büyütme işlemi için de kullanılan birkaç farklı program var tabii. şu an piyasada free olarak bulabilirsiniz ararsanız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 raster ı vector e cevırıp buyutsek olmaz mı?? edt:imla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 nasıl ceviricekğine bakar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kfg Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 ehehe abi bu konuda bi bilgim olmadıgını soyledim zaten, niye gaza geldiniz ki =)... bi de ben elimle cizdigim icin sonrakilerdeki pikseller ilkindekilerden kucuk olmus da sonraki resimdeki her piksel ilkiyle aynı boy olsa iste, resim sanki aynı sekilde 4 katına cıkmıs oluyo gibi geldi bana, ama normal zoom un mantıgıymıs demek o, ne diyelim peki =)... bi an guzel gelmisti eheh... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 cuce bazi programlar o dedigini yapiyolar, ama cok basit derecede. O sorunu cozebilirsen bir cok vision ci sana tapar yani :) (ben de dahil) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 normal zoom eldeki pixelleri büyüterek (yani görüntüyü yakınlaştırarak) zoom yapar. bu da, pixeller ufak ufakken resim gayet güzelken, yakınlaşıp pixelleri görmeye başladığın zaman kötü bir görüntüye neden olur. sen zoomu farklı birşey mi sanıyordun :) dizilerde, filmlerde, oyunlarda felan olur, böyle aşırı bulanık görüntüyü tek bir tuşla süper sharpened, detaylı, kaliteli görüntüye çevirir. hastasıyım onların hehe. onu yapamaz tabii ki de, şu özellik ilgimi çekti. bir jpeg'i matematiksel olarak inceleyip, her ani renk farkını bir çizgi gibi hesaplayıp, çizgileri vektörel şekilde büyüten ve çizgiler arasında kalan renkleri de renk tayfına göre hesaplayıp genişleten sonra da bu büyütülmüş resmi jpg olarak kaydetecek. Hani photoshop gibi, seam carving gibi şeyleri yapıyorlar da bir bunu mu yapamıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar