Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

JPEG'e Zoom yapma


Fortuna

Öne çıkan mesajlar

sanmıyorum öyle bişe olduğunu. CSI dediğin şu diziyse, orda çözünürlük çok yüksektir. zomladığında once bi karelenir, sonra normal olur. imkansız senin dediğin şey. ancak şöyle olur, değişik efektler kullanır program, karlere gider ama yine değişen bişe olmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya aslında soyle bi program olsa, mesela bir resim piksellerden olusuyo ya, o resmi buyutunce o piksellerin arası acılsa, arayı onlarla aynı veya yakın renkte piksellerle doldursa kalite bozulmadan resim buyumus olmaz mı ? (bu konuda hic bi bilgim yok =), cahil edasıyla konusuyorum da mantıklı geldi bir an eheh)...

edit: hatta üşenmedim çizdim...





resmin asıl hali 1. resim, büyütünce 2. resim gibi arası acılıyor, arasında bos pikseller oluyor, sonra da program aradakileri yanındaki piksele gore dolduruyor, (burada bi yanında farklı bi yanında farklı renk var, ama o yapılır, mesela ilk piksel ortada olur, 9 pikselin ortasında olsa onun etrafındaki 8 pikseli doldurur... program daha advanced bisiy olur tabi) en sonunda da resim 3. resimdeki halini alıyo, aynı kalitede buyumus oluyo gibi...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok önyargıyla yaklaşmışsınız hepiniz. Tamam asıl resim gibi çözünürlükte olmuyor ama en azından kare kare olayı kayboluyor, daha "bakılabilir" bir forma giriyor. Hele msnden alınan resimlerde cidden başarılı, denedim çünkü. Örnek olsun diye sol üstteki pati logosunun asıl hali, zoomlu hali ve PhotoShopla yapılmış zoomlu halini koyuyorum:

Asıl hali:



Zoomlu hali:


PhotoZoomlu hali:

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tamam sharping yapilmis iste, hatta pati logosu sadece iki ana renk icerdiginden cok rahat da yapilmis, ama birkac renk daha olsa daha karmasik bi resim olsa resize ettigin anda bozar.

biraz yukarda belirtilen interpolation olmadan yapilan method, interpolation yaparsan her pixel icin etrafindaki pixellere bakiyor.

Datayi mukemmel sekilde alamazsin yani on yargili yaklasmiyorum matematiksel kanitlari var bunlarin, 2-D gaussian kernelden convolve edilen datayi tam inverse alabilme olayi yok, olsa sorun halledilirdi :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cok flamerda olmıyımde,

teoride yazılım imajı trace lerse önce (ki ufak ve renkli imajlarda oda bi halta yaramaz hanı pati logosu bi derece) sonra imajı büyütüp tracelediği vektorden olşturduğu imaj la orjinal imajın büyütülmüş halini üste üste bindirip bazı paremetrelere göre (ama muhtemelen %50 den fazla tutmıycaktır) blur ve sharpen vererek az bucu bişiler elde edebilir.

ama sanmıyorum öle bi program olduğunu veya düzgün sonuc vereceğini.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ee aslında tam örtüşmese de (istenilenle) büyütme ve resize olayında seam carving isimli teknoloji gelecek vaadediyor

genelde seam carving sığmayan fotoları küçültmek için kullanılsa dahi benzer yöntemlerle geliştirilmiş büyütme işlemi için de kullanılan birkaç farklı program var tabii.

şu an piyasada free olarak bulabilirsiniz ararsanız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ehehe abi bu konuda bi bilgim olmadıgını soyledim zaten, niye gaza geldiniz ki =)... bi de ben elimle cizdigim icin sonrakilerdeki pikseller ilkindekilerden kucuk olmus da sonraki resimdeki her piksel ilkiyle aynı boy olsa iste, resim sanki aynı sekilde 4 katına cıkmıs oluyo gibi geldi bana, ama normal zoom un mantıgıymıs demek o, ne diyelim peki =)... bi an guzel gelmisti eheh...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

normal zoom eldeki pixelleri büyüterek (yani görüntüyü yakınlaştırarak) zoom yapar. bu da, pixeller ufak ufakken resim gayet güzelken, yakınlaşıp pixelleri görmeye başladığın zaman kötü bir görüntüye neden olur.
sen zoomu farklı birşey mi sanıyordun :)

dizilerde, filmlerde, oyunlarda felan olur, böyle aşırı bulanık görüntüyü tek bir tuşla süper sharpened, detaylı, kaliteli görüntüye çevirir. hastasıyım onların hehe.

onu yapamaz tabii ki de, şu özellik ilgimi çekti.
bir jpeg'i matematiksel olarak inceleyip, her ani renk farkını bir çizgi gibi hesaplayıp, çizgileri vektörel şekilde büyüten ve çizgiler arasında kalan renkleri de renk tayfına göre hesaplayıp genişleten sonra da bu büyütülmüş resmi jpg olarak kaydetecek.

Hani photoshop gibi, seam carving gibi şeyleri yapıyorlar da bir bunu mu yapamıyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...