Darklight1903 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 iste frostun gucu 1!! ? ? :E Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Şu WWS ye bi ısınamadım gitti. Nedense bazen tutarsız rakamlar çıkabiliyor karşımıza. Şimdi tüm encounter 6 dakika sürmüş bu da 360 saniye eder. 1120 dps yaptığını iddia ediyorsun sen, basit bir hesapla 403k dmg yapmış olman lazım mantık olarak ama nedense çok değerli wws 284k dmg gösteriyor. Neden mi ? Çok basit, oradaki değer efektif dps değil de ondan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 788Dps oluyor 284k dmg ve 6 dakikalık mücadeleye göre. Böyle mi hesaplanıyor yoksa başka bi hesap yolu var mı DPSin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darklight1903 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 theorycraft matematigi yanlis cikabiliyor. misal ben moltenarmor + arcanepotency den +6critile 35 e ulasiyorum. 10% winterschill aliyorum diger mageden, 3% shamandan ama al'ar`da gecen hafta 59% crit ile oynadim bu haftada 53%tu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Sanırım WWS raporları dpsi hesaplarken Presence yani encounter da sağ olarak bulunduğunuz zaman yerine DPS time ı yani dps yaparak harcadığınız süreyi baz alıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phlox Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 charts tabına basın wws reportta, ilkinde mage'in dps time'ı 70%. wws dmg / presence olarak hesaplıyo dpsi, gerçek dpsini 1120*0.7 ile bulabilirsiniz. lurker belowda da 79% dps time. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darklight1903 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 muhtemelen combata girdigin andan ciktigin ana kadar yaptigin dps`i hesapliyordur ama olunce durduruyor mu devam eder mi bilmiyorum benim sw`statsimda dusuyordu yanlis hatirlamiyorsam dps. pek dikkat etmedim gerci Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phlox Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 hayır, yaklaşık 5 sn dmg vurmazsan senin dps süreni durdurur wws. bu yüzden oluyo o farklar. wws dpsleri pek birşey ifade etmez tek başlarına, önemli olan dps ve dps time. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FreEmoon Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 @Aluriel Elbetteki o dps yaptığınız süreyi dikkate alıyor. Orda yazan rakam sizin kapasiteniz oluyor. 10 dakikalık bir combattın 5 dakikası boyunca damage verebilmişseniz, toplam damageiniz 5 dakikaya bölünüyor doğal olarak. Yani gruulda gittiniz taş üstünde shater beklerken bu sürede dps yapmaz iken doğal olarak bu sürede damage/saniye değeriniz düşmüyor. @Phlox WWS de o cambatta herkez aynı sorunları çektiğine göre ve sen kendi classınla "dps time" karşılaştırması yapabilirsin. Ama dps genel bir karşılaştırma yöntemidir. Yani bir rogue %80 dps time'a sahipse diğer roguelar %95ise o rogue için bir problem vardır. Ama rogue %80 dps time varken mage niye %70 demekte mantıklı değildir. Örnek voidde melee %100 oynar ve saf damage kıyası bir anlam ifade etmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Ayrıca buyrun aynı rapordan alıntı yapalım : 3. sıradaki warlock arkadaş Hellock nicki, 821 dps ve 293k dmg yapmışgörünüyor ve bu adam ölmemiş bütün savaş sırasında canlıymış. Fakat ilginçtir ki freemon da bütün savaş sırasınca canlıymış ve rapora göre 1120 dps yapmış ama nedense toplamda Hellock tan daha az dmg yapmış, 284k. Sonuç olarak efektif dps baz alındığında WWS hiç te sanıldığı kadar güvenilir bir kaynak değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 FreEmoon said: @Aluriel Elbetteki o dps yaptığınız süreyi dikkate alıyor. Orda yazan rakam sizin kapasiteniz oluyor. 10 dakikalık bir combattın 5 dakikası boyunca damage verebilmişseniz, toplam damageiniz 5 dakikaya bölünüyor doğal olarak. Yani gruulda gittiniz taş üstünde shater beklerken bu sürede dps yapmaz iken doğal olarak bu sürede damage/saniye değeriniz düşmüyor. çok saçma o zaman wws, senden daha fazla dmg yapan bir adamın senden %20 daha az dpsi varmış gibi görünüyor bu mantıkla gidersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darklight1903 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 burda burst dps olayindan kaynakli olabilir. misal void`de dedigi gibi benim vurmak icin daha az zamanim var ama vurdugumda yuksek dmg cikiyor yani dps`im yukseliyor. ama misal warlock surekli dotluyor kabul edersek adamin timeri surekli isliyor ve dps`i azaliyor. damage`i demiyorum dps diyorum bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phlox Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 wwsde damage done olarak dizin sıraya, ordaki dps gerçek dps değil görüldüğü üzere. isterseniz de dps timela çarparsınız. ki sonuçta önemli olan dmg done, adam 50% dps timela 1.5k dps yapsa kaç yazar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FreEmoon Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 @Aluriel Elbette öyle olucak bunun neresi saçma. karşımızdaki bossa göre başka türlü nasıl kıyaslama yapılabilir ki. Sonuçta sen oynama mekanikleri tamamen farklı 2 clası saf damage'e bakarak kıyaslayamassın. Yukarda editlerken gözünden kaçmış tekrar alıntı yapayım. FreEmoon said: WWS de o cambatta herkez aynı sorunları çektiğine göre ve sen kendi classınla "dps time" karşılaştırması yapabilirsin. Ama dps genel bir karşılaştırma yöntemidir. Yani bir rogue %80 dps time'a sahipse diğer roguelar %95ise o rogue için bir problem vardır. Ama rogue %80 dps time varken mage niye %70 demekte mantıklı değildir. Örnek voidde melee %100 oynar ve saf damage kıyası bir anlam ifade etmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FreEmoon Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Phlox said: wwsde damage done olarak dizin sıraya, ordaki dps gerçek dps değil görüldüğü üzere. isterseniz de dps timela çarparsınız. ki sonuçta önemli olan dmg done, adam 50% dps timela 1.5k dps yapsa kaç yazar Burda önemli olan kapasitedir. Sen karekterinin ne kadarını kullanabiliyorsun. O bossun olayı gereği sen daha kısa süre damage yapabiliyorsun diye toplam damagein düşük olmasımı mantıklı? Atıyorum shade of aranda seni 2 ye taklıyan roguenun kapasitesi senin 2 katınmı yani. Böyle kıyas yapmak daha saçma değilmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phlox Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 senin verdiğin wwsler hakkında yorum yapıyorduk sanırım? gruul ve lurker vermişsin, ikisi de melee veya ranged'e avantaj sağlamıyo. stabil demişsin bi de dps'e, 70% dps time yazıyo, pek de stabil değilmiş sonuçta. yoksa ben demedim voidde roguelar çakar = rogue daha iyi bir class mageden, baya saçma olurdu dimi böyle birşey söylemek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darklight1903 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 tabii ki onemli olan damage done fakat bazi bosslarda bazi classlarin cesitli sorumluluklari var. su anda effectivenessdan bahsediyorsak dps`in yuksek oldugu durumu konusucaz. misal voidde bir melee gecmek buyuk bir olay iken leo`da melee`ye gecilen ranged dpsi bir daha raide almasanizda olur yani bence sorun olmaz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 O zaman dövüş başlar başlamaz ne kadar cd var ise kullanalım 3k dps yapalım sonra yan gelip yatalım bir şekilde ve buraya wws post edelim, bumudur mantık ? DPS time presence a ne kadar uzak olursa WWS raporlarındaki DPS in Efektif DPS ile alakası o kadar azdır. Recount yada Recap tarzı bir addon kullanırsan aradaki farkı anlarsın. DPS : Damage per second Türkçe'siyle saniye başına verdiğin hasar. Benim bundan anladığım şu dur : verdiğin toplam dmg X ve combat süresi Y saniye ise senin efektif dps in X/Y dir. Bunun lamı cimi yok. Şimdi mantıklı düşünerek sana bir soru soruyorum : Aynı combat süresinde senden daha fazla toplam dmg yapan birinden nasıl oluyorda %20 daha fazla dps yapmış oluyorsun ? Sen shatter beklerken yada herhangi bir şekilde frostbolt atmazken senin dps in için hesaplanan zaman duruyor fakat başka class için dot lar yüzünden bu zaman ilerlemeye devammı ediyor ? Mantık bunun neresinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darklight1903 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 mantik yok zaten. bana sorduysan tabii :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FreEmoon Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Phlox said: senin verdiğin wwsler hakkında yorum yapıyorduk sanırım? gruul ve lurker vermişsin, ikisi de melee veya ranged'e avantaj sağlamıyo. stabil demişsin bi de dps'e, 70% dps time yazıyo, pek de stabil değilmiş sonuçta. yoksa ben demedim voidde roguelar çakar = rogue daha iyi bir class mageden, baya saçma olurdu dimi böyle birşey söylemek? İlginç ya burda WWS savunmak zorunda kalıcağım hiç aklıma gelmezdi. Nerdeyse tüm offical forum tartışmalırında tek kabul gören kaynağı burda "ciddiye alınacak bir yer değil" moduna sokmaya çalışıyorsunuz ya çok ilginç gerçekten. Neyse devame edelim. Lurkerda bir melle sheepliyen bir mage, görevi icabı daha yüksek dps time yapması zaten pek mümkün değildir bence. Bu sürede elbette combatın gerisinde kalıcaktır. Bu adamın kapasitesini "aaa dpste 10cu olmuş mal" diye geçiştirmek komik olur. Sonuçta bossa göre dps time değişir üzgünüm. Aluriel said: O zaman dövüş başlar başlamaz ne kadar cd var ise kullanalım 3k dps yapalım sonra yan gelip yatalım bir şekilde ve buraya wws post edelim, bumudur mantık ? DPS time presence a ne kadar uzak olursa WWS raporlarındaki DPS in Efektif DPS ile alakası o kadar azdır. Recount yada Recap tarzı bir addon kullanırsan aradaki farkı anlarsın. DPS : Damage per second Türkçe'siyle saniye başına verdiğin hasar. Benim bundan anladığım şu dur : verdiğin toplam dmg X ve combat süresi Y saniye ise senin efektif dps in X/Y dir. Bunun lamı cimi yok. Şimdi mantıklı düşünerek sana bir soru soruyorum : Aynı combat süresinde senden daha fazla toplam dmg yapan birinden nasıl oluyorda %20 daha fazla dps yapmış oluyorsun ? Sen shatter beklerken yada herhangi bir şekilde frostbolt atmazken senin dps in için hesaplanan zaman duruyor fakat başka class için dot lar yüzünden bu zaman ilerlemeye devammı ediyor ? Mantık bunun neresinde. Aynı combatta benden %20 damage yapmış biri, classının özellikleri gereği, raidde durması söylenen yer gereği, heal alıp alamama gibi durumlar gereği, bossun resistance-armor-ability gibi özellikleri gereği benim 2 katım sürem damage yapmış olabilir. Ama o adamın kapasitesini DPS değeri gösterir. Yani saniyede yapabildiği damage gösterir. Ben shatterbekliyorsam bir sorun olmuştur o bossta, ya resist görmüşümdür ya başka bir sorun olmuştur. Bu her seferinde olacak diye bişey yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Aluriel said: Şimdi mantıklı düşünerek sana bir soru soruyorum : Aynı combat süresinde senden daha fazla toplam dmg yapan birinden nasıl oluyorda %20 daha fazla dps yapmış oluyorsun ? Sen shatter beklerken yada herhangi bir şekilde frostbolt atmazken senin dps in için hesaplanan zaman duruyor fakat başka class için dot lar yüzünden bu zaman ilerlemeye devammı ediyor ? Mantık bunun neresinde. Hangi boss olduguna gore degisir o is bence. Atiyorum boss ara sira magic reflect shield acan bir bosstur, veya polymorph/banish vs. gerektirir, o zaman WWS'deki DPS daha mantikli olur. Yok boss o tip numaralari olmayan, herkesin girstigi bir boss ise, sen de DPS dusmesin diye crit sansinin az oldugu zamanlarda bilerek duruyosan, efektif DPS daha onemlidir tabii ki. Zaten siralamadan anlasilir kimin ne oldugu az cok, magelerin cogunlugu altlarda biri ustteyse (veya tam tersiyse) bir gariplik vardir elbet, incelenir gorulur. Direk "WWS yalandir" demek de cok mantikli degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Söylenenleri çarpıtmakta üzerine yok freemon. Yazdıklarımı okursan Efektif DPS diye birşeyden bahsediyorum oralarda bir yerde. WWS de bu değer ile DPS değeri arasında fark olabildiğinden bahsediyorum duruma göre. Sen ise tutup beni WWS yalancıdır diyormuşum gibi gösteriyorsun. WWS yalancı değildir fakat bir kaç durum söz konusu : Öncelikle DPS time ile Presence Time birbirine ihmal edilebilir düzeyde yakın olmalı. %100 Presence Time,%70 DPS Time olursa sonuçta ortaya çıkan değer efektif dps değildir. Recount kullanmanı öneriyorum bir daha ki gruul da ve orada göreceksin efektif dpsin wws raporundan farklı olduğunu. AYrıca oradaki dps senin de dediğin gibi Potansiyel yada kapasite. Son olarak eğer mümkünse bana yukarıdaki posttaki X/Y nin neresinin yanlış olduğunu anlatırmısın ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Peki Baggio bana şunun nasıl mümkün olduğunu söylermisin : 1 warlock ve 1 mage i karşılaştırıyoruz. mage 285k dmg yapmış, warlock ise 293k, ve bu damageleri aynı sürede yapmışlar. Ama gel gör ki mage in dps i 1120 warlockun ki ise 850 gibi birşey. Mantıklı mı ? Bence değil, hemde hiç değil. Ayrıca freemon belkide %70 dps time ın sebebi mana sıkıntısı olabilir yada bandage kullanmak zorunda kalmış olabilirsin, yada evocation kullanmışsındır. Bütün bunlar efektif dps i düşüren etkenler ve ne yazık ki wws raporlarında görünmüyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Açıkcası dps dedin mi bossu kesmeye başladığın zaman ile ölmesi arasında geçen btün zaman olmalı çünkü senin damage yapman beklenen zaman o süreç yani sen o sürede ne yapıyorsan o senin dps değerindir benim gözümde. Adam çıkar ilk SBda 3k critler sonra durursa dps öküz gibi görünür ama içi boştur. Daha özetle gerekirse o dediğiniz dpsi bütün karşılaşma süresince yapabiliyormusunn yapamıyormusun o önemli bence. Arada bandaj attıysam sonuçta senin dpsin düşmesi mantıklı çünkü dps yapmıyorsun. Sadece dmg verdiğin süreyi katması yanlış bir gösterge. DPS formülü bence: (Toplam DMGınız) /(bütün bossun kesilme süresi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Baggio said: Zaten siralamadan anlasilir kimin ne oldugu az cok, magelerin cogunlugu altlarda biri ustteyse (veya tam tersiyse) bir gariplik vardir elbet, incelenir gorulur. Direk "WWS yalandir" demek de cok mantikli degil. WWS yalandır demiyorum zaten, yerine göre gerçekleri göstermiyor diyorum. O zaman dps e göre değil toplam dmg e göre sıralayalım herkesi daha doğru bir sonuca ulaşırız. Üşenmedim bende buldum bir wws report, benimle hiçbir alakası yok tamamen farklı başka bir forumdan buldum. Görüldüğü üzere burada bir mage 1472 dps yapmış görünüyor Presence Time : %100 ve DPS Time : %96, yani birbirine çok yakın. Şimdi bu adam gerçekten 1472 dps yada ona çok yakın bir rakamda dps yapmış gerçekten. Ama freemon un raporunda böyle değil durum malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar