Fyrwenn Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Hepimizin bildiği gibi en son patcle s1 setler hp ile satınalınmaya başlandı. Ayrıca s3 setlerde oyun repertuarına eklendi. Bu değişikliklerden sonra farkettiğim kadarıyla bütün BG maplerinin(en azından bizim battle grupta) sayısı nerdeyse 2 kat arttı. Tabi ki bunun bence temel sebebi oyuncuların s1 itemlari kasip arenaya saglam bir resilience ratingle girmek istemesi. Ayrıca duyduğum kadarıyla arena takımlarının sayısında da ciddi bir artış olmuş patchten sonra. E s3' ler için değer herhalde. Benim değinmek istediğim nokta; bu hp ile alınan s1 itemlar ve t6 ile karşılaştırılan s3 itemlar sizce oyunun gidişatına ne ekledi veya ne götürdü? Bunu neden soruyorum, çünkü; eğer official wow forumlarını ve diğer unofficial bir çok wow forumunu takip edenler varsa bu konuda inanılmaz sayıda topic açıldığını farkederler. Bir çok PvE guildinin raidleri sekteye uğradı PvP yapmak isteyen oyuncular sebebi ile, ki bunlardan biri biziz. Yıllardır Hi Goat tayım ama ilk defa bu kadar cok PvP yapmak isteyen adam, ve bu adamlar sebebi ile ertelenen raidler yuzunden oyunu bırakan veya guildten cıkan bu kadar cok hardcore PvE oyuncusu gördüm. Bir çok sevdiğim insan, gerek guild içinde gerek guild dışında ya oyundan baydı ya da kendini sadece PvP ye adadı. Kendim için konuşmam gerekirse, ben zaten son zamanlarda tam casual oldugum icin benim için ii de oldu açıkçası. Arada girip bi kaç arena veya bg yapıp çıkıyorum. Zaten bu patch en cok casual playerlara yaradı herhalde. Kısacası ben bu patchın PvE ve PvP arasına keskin bi çizgi çektiğini düşünüyorum. s3 ve t6 karşılaştırma olayına girmem hiç çünkü bence farklı amaçlara hizmet ediyolar. Ama t6 için aylarca kasılırken, s3 için aynı sürenin hafta bazına düşmesi ayrı bi konu bence. Sizin düşünceleriniz nelerdir genel olarak bu konularda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 bi anlamı kalmadı bt hyjal ın s3 itemlarından sonra zaten cogu bakımdan. zaten 2-3 aya sunwell geleceği icin pve acıgı kapanacaktır bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Pve itemiyle Pvp, Pvp itemiyle de Pve yapilmiyor. Pvp yapacaksaniz S'leri, Pve yapacaksaniz T'lerinizi giyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 silahlar icin aynı sey gecerli degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Silahlar icin 1850 rating lazim. Yani 1500 puanla her hafta 10 mac yapip belese alinamiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 çizgi mizgi çektigi yok. s1'den s2'ye gecerken nasıl herkes kendi yolunda devam ettiyse herkes aynı sekilde devam ediyor. PvE guildinde olup da PvP yapmak isteyenler oluyor ve bu sebepler raidleri aksatıyorlarsa bi zahmet guildden ayrılsınlar. s3 gelmesi ile birlikte olusan tek fark s1 itemlarının honor ile alınabilmesi. bu da arenada basarıyı yakalayamamıs oyuncular için iyi oldu. PvE yapacak bir adamın silah için bossu kesecek vakti gidip arenaya harcıyorsa, o adamın PvE guildinde işi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 toggie ye katılmamak elde değil kardeşim raid şu şu saatler arasında geliyormusun? iyi gelmiyorsan geleni buluruz. hayır insanlar toptan raide ilgi kaybettiyse haftadaki raid saatlerini indirirsin,5 gün raid yapıosan 3 gün yaaparsın ama o 3 gün gelmeyenlerede kicki basarsın illa raid yapcak birileri bulunur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Tier6 e giden yol Level 70 karakter Karazhan prequest Bir kaç ay boyunca Karazhan farmlamak Gruul Heroic factionlarıyla revered rep kasmak Heroic keyleri toplamak Bu arada SSC yapmak Naaru questlerini bitirmek TK attunement ı için magtheridon kesmek. TK ya başlamak Vashjı kesmek Kael'de haftalarca wipe yemek Kael'i kesmek SSC ve TK yı tekrar tekrar herkesin (yeni gelenler, raidde olmayanlar) attune olması için yapmak Hyjal'a girmek, Winterchill'i kesmek Hyjal ve BT'ye aynı anda devam etmek Hyjal da Archimonde'da, BT'de RoS ta zrilyon tane wipe yemek RoS'u geçtikten sonra Mother Shahraz için haftasonları soft reset le Heart of Darkness farmlamak Shahraz ve Council'i geçtikten sonra Illidan phase 2 de N tane wipe yemek Illidan'ı kesmek En önemlisi, dkp biriktirmek ve itemın düşmesi için dua etmek Silahlara bakarsak: Blade of Infamy, 100 dps hyjal 2. boss Blade of Savagery, 100 dps Mother Shahraz Syphon of Nathrezim, 100 dps Supremus Shard of Azinnoth, 106 dps Illidan Warglaive of Azzinoth, 109 dps Illidan ( düşük drop şansı) Şimdi S3 itemlarına giden yola bakalım: Level 70 karakter 10-15gün full honor farm, bu sırada yeşil itemlarla haftada 10 maç arenayla 400-500 arena puanı Season 2 den alınacak itemları aldıktan sonra 75k honor biriktirmeli. Season 3 ün geldiği gün bu 75k honorla istediğimiz season 1 itemlarını alıp arenaya başlamak. Eğer ortalama bir oyuncuysanız 2 haftada 103 dps silahları veya istediğini s3 armour unu toplamak Not: Tier6 a giden yol kısmı kişiden kişiye değişebilir. Benim guildim süper biz Kael'i kestikten 2 haftasonra Illidan'ı kestik derseniz, helal derim. LOL ben Illidan kesmiş guild e girdim, benim için attunement ı yaptılar bu sırada 5/5 tier5 topladım, 2 haftada da 5/5 tier6 topladım derseniz, tebrikler çok güzel leechlemişsiniz derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 geçen bi hesap yaptım kafamda. yeni lvl 70 olan bir karaktere full s1 + vindicator yüzüğü botu belti vs herşeyi için yaklaşık 300k+/- honor gerekiyor. bu işe kendini bir buçuk ay adayan bir adam bir buçuk ayda t4 kıvamında bir pvp setine sahip oluyor. sonrasında ise kendi yeteneğine kalmış o iş. ama şöyle bi durum var yeni 70 olmuş bir karakterle bg yapmak da inanılmaz sıkıcı. kağıt gibisiniz gelen geçen üstünüzden geçiyor. insan sıkılıyor bunalıyor bir süre sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Bu arada bu konu bayağı tartışılıyor son zamanlarda, hem us hem eu general forumlarda sayfalarca tartışma yapıldı. Benim tanıdığım bir çok hardcore raider da rahatsız s3 weaponlarının bu kadar iyi olmasından. Tamam raid yapmayan insan ölsün demiyoruz (tbc den önceki durum) ama bu kadar ı biraz fazla bence de. Zaten resilience çok fazla item budget yiyor, ver weapon a 50 resil pvp de çok iyi yapmak için bir weaponu. Hem pve için de iyi olmamış olur o zaman Büyük ihtimalle bir buff gelicek t6 itemlarına karazhan ssc ve tk ya yaptıkları gibi, bekliyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 bence zaten bu pvp itemlarıyla raid yapılmaz olayı da öncelikli olarak main tank ve healer için geçerli sanırım. bir warlock için s3 setiyle raidde dps yapmak hiç sorun olmaz bence. hit ratingi düşük olur evet ama 10 skillden 1i resistlenir en fazla. zaten lifetap, life drain gibi sonsuza uzayan bir comboları var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 PVP=/=PVE SO NP! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Buyse said: t4 kıvamında bir pvp seti nolur biri bana şunun ne demek oldugunu açıklasın, hala ısrarcısınız şu ayrımı yapamamakta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Blizz istiyor ki butun pvpciler hizlica en iyi pvp setlerini alsin ki arenalarda yetenek konussun, gear degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 PvP itemleriyle kesinlikle PvE yapılamaz. (weaponlar hariç) Ayrıca PvP yapanlar insan zekasına ve yeteneğine karşı, PvE yapanlar NPC'lere ve yapay zekaya karşı çarpışıyor. Eğer PvE konusunda yeterince iyiyseniz, PvP itemlerini topladığınız hızda PvE itmlerini de toplayabilirsiniz. (bkz. Nihilum madem herkes no lifer guildleri örnek veriyor :P) WoW pvpsinde şöyle bir olay var, item sadece bir basamak. Önemli olan top rating'de olmak. Mesela PvP'nin Azzinoth seti kıvamında olan şey, %310'luk netherdrake ve rank almak. Olaya item bazında bakmak bence biraz garip, sonuçta farmerlar, itemı olsun bankası dolsun isteyenler PvE, oyunda adım duyulsun, rankım olsun, turnuvalara çağırılayım diyenler PvP kasıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 toggie said: Buyse said: t4 kıvamında bir pvp seti nolur biri bana şunun ne demek oldugunu açıklasın, hala ısrarcısınız şu ayrımı yapamamakta. gayet de açıklarım. birincisi şekil olarak aynı zaten. ikincisi statlarını oranladığın zaman verdikleri gayet orantılı (aynı şeyleri veriyor demiyorum farklı özelliklere verdiklerini kastediyorum) üçüncü olarak da bu itemları tasarlayanların t4 pve setinin özelliklerini geçmemek gibi bir hedefleri oldugunu düşünüyorum. bu nedenle değişik özellikler verseler de aynı kulvarda iki set. ayrıca kıvamında dedim dikkat edersen aynısı demedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 ben de o yüzden soruyorum zaten. şekilleri ile falan işim yok, statleri farklı özellikler olabilip de aynı kulvarda nasıl oluyor onu anlamadım. oyunda iki kulvar var biri pvp diger pve işte. ve hiçbir zaman tier setler, gladiator setler ile aynı kulvarda olmadı, olmayacak da. hala anlayamadınız ikisi arasındaki farklı. ısrarla pve setleri ile pvp setlerini karsılastırıyosunuz. ayrıca s3 warlock seti ile pve'de (diger classlarda oldugu gibi) bi halt yiyemezsin onu da hatırlatayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 neden yiyemem peki? cidden merak ediyorum? bu setler spell crt vermiyor mu? spell dmg vermiyor mu? pve setlerinden en büyük eksikleri hit rating. elbette bir pve seti giymiş warlock kadar verimli olamazsın ama neden iş yapamaz? neden dpsmeterde ilk 3 e giremez sebebi nedir yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 çünkü verdiği int yeterli değil. pvp itemları kısa süreli fightlar için düzenlenmiştir. pve itemları ise uzun süreliler için. 10 dakika bir boss ile kapısırsan senin mana 5. dakikada dibe dayanır. mana bitince gidip bossa kafa mı atıcan, nasıl dps yapmayı düşünüyosun? pvp dediğin çabuk öldür, geç öl mantıgındadır. bu yüzden statlerde inte değil stama abanırlar. baska hiçbir item ile alamayacagın stam ı alırsın pvp itemları ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 zaten o nedenle warlocku örnek vermiştim. lifetap life drain diye. mana sorunu yaşamazsın ki warlockla. elbette o ara healerın manasından çalmış olursun healer sana heal atarsa o başka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phlox Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 silahlara 2k+ personal rating koysalardı daha bi mantıklı olurdu bence, ya da bt/hyjal silahları bufflansın. pvp silahlarına tek upgrade denildiği gibi buraların son bosslarından var anca, bu da gereken 1850 rating düşünülünce saçma biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krmz Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 eyonix'in şöle bi lafı vardı : "if other people's PvP epics really diminish your raiding accomplishments, it's not your character you are working to advance; it's your ego." açılan onca thread'lerden birine cevabıydı galiba, almışım koymuşum bi kenara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phlox Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 ha pvp yapanlar 103 dps silah almasın demiyorum mesela ben. hyjal/bt 1850 personal rating yapmaktan çok daha zor bana göre. biraz pvp gearı ve bilgisi olan 2-3 adam toplayıp birkaç haftada yapılır 1850 kolayca. diğer yanda da 25 kişi toplayıp kael kesceksiniz ki bunu yaşayan bilir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Yeşil itemlarla haftada 10 maç yapıp 500 puan alan bi takım varmı lol. İnsan basitmiş gibi göstermek istediğinde nekadar kolay dimi :) Bu anca warlock sayesinde mümkün olabilir. Haftada 10 maç yapınca da rating 1700 ü geçemez. 1700 ü geçemeyen bi rating ile 500 puan alınamaz. Herhangi bir class arenaya yeşil itemlarla başlarsa hafta bitiminde 100 den fazla puan alamaz. Komik yani, yeni yetme 70 leri ben instant alıyorum mage'imle (arenada fire takıldığım için düşük ratinglerde geziyorum malum) Yani öyle arenayla item kasmak artık okadar da kolay değil. Millette s3 varken yeşil itemlarla arena fln yapılmaz. Karsına full s3 çıkmaz demeyin çıkıyo. 1600 ratinglerde bile rastlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Yesili birak en azindan s1'ler olmadan 1500 ratingin ustune bile cikamazsiniz sezon basinda. Denemeden etmeden bilmeden savurmaca kolay... Nihilum da t4'lerle Illidan kesti. Demek ki pve ezmode... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar