Chasten Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 sonuç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Mıknatıs fasülyeden mi ? Edit: Pardon sen mıknatısı pil sanmışsın.:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 yada sen saat pilini mıknatıs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Chasten said: yada sen saat pilini mıknatıs. http://www.evilmadscientist.com/article.php/HomopolarMotor c/p yaptığın yerde de yazıyor magnet diye. Magnet = mıknatıs İngilizce oluyor kendileri. Saat piliyle vida öyle pile yapışık durmaz yani. Yok öyle bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 niye olmasın yahu. o tel pilden aldığı akımı geçiriyorken gayet manyetik alan oluşturur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 o vida zaten düz mıknatısla öyle dönmez ki, telden akım geçiyor, vida üzerindeki sarımlar açılı olduğu için manyetik alan vida üzerinde moment oluşmasını sağlıyor mantıken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 canni, o pille vida öyle yapışık durmaz demişsin ya bi de, ben seni bi anotla katot arasına bağlayıp içinden şöyle bi 40-50 voltla akım geçirirsem görürüm seni yapışıo musun yapışmıo musun ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 evet o pilde de zaten 40 50 volt akım var (üstünde 1.5 yazıyor ama modifiye edilmiş bu) 5 gr ağırlığında ki vidayı taşıyor. Sitesinde mıknatıs yazıyor halen yok taşırdı yok saat pili o sen yanlış görmüşsün. Ne diyebilirim size. Mıknatıs diyorum tartışma yaratmak için yok yanlış görmüşsün yok üçbinbeşyüz elli volt geçse seni bile çeker. Bırakın bu işleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 o vida da zaten kalas değil metal. ondan 1-5 volt yeterli olur ona. sen bırak bu işleri anlamıosun çünkü. hala sitesinde mitesinde diyosun, ne sitesi arkadaşım ? fizik bu fizik. onun bunun söylediğiyle mi değişecek. olabilir bu mümkün diyorum işte. mıknatıs dediğin şey manyetik alan oluşmasıdır, içinden elektrik akımı geçen tellerin de etrafında manyetik alan oluşur. kaynak lazimsa F = IL x B F = Force, measured in newtons I = current in wire, measured in amperes B = magnetic field vector, measured in teslas x = vector cross product L = a vector, whose magnitude is the length of wire (measured in metres) Maxwell i mezarında zora sokmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 vidanın başında mıknatıs var o şekilde yapışık duruyor pile akımla alakası yok zaten başlangıç poziyonunu ayarlamak imkansız olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 olmaz, elinle tutarsın sonra o durur kendi. edit = ben gidiyorum akşam devam ederiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 toplu iğne olsaydı belki dururdu mıknatısa ihtiyaç duymadan ama o vida durmaz zaten 2. resimde direk duruyor(başlagıç pozisyonu) kasmaya gerek yok; vidanın başındaki saat pili benzeri şey mıknatıs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 selam, ne okuyorsun forgiver? ne notla geçtin üni. deki fizik dersinden ve daha önce kaç kere mıknatısla bu deneyi yaptın ? o pil değil mıknatıs diyelim, yine de o incecik ucundan pile tutunamaz öyle. veya dönmesini nasıl açıklıyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 slm, sly fizik hep kötüyüdü benim, dc sen daha manyetik alan oluşmadan tutunmasını nasıl açıklıyorsun sonra o incecik yerden tutunma için manyetik alanın yeterli olduğunu nereden düşünüyorsun yüzey alanıyla doğru orantılı değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 manyetik alan oluşmadan tutunmuyor zaten. havada duracak değil ya. o incecik yer değil sadece olay, o sağ tarafındaki ince telin içinden geçen akımın yarattığı manyetik alan + kendi içinden geçen akım bağlı tutuyor. o tel etrafında daireler halinde oluşan manyetik alan çizgileri, teli uzaklaştırıp yakınlaştırdıkça vidanın kıvrımlarında moment oluşturup döndürüyor. bu kadar basit. benim fiziğim de hep iyiydi, edit = aa =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 yani vidanın bağlı kalmasını sağlayan ufak pil ile büyük pil arasındaki elektrik akımı! tel sadece büyük ölçüde çevirmek için kullanılıyor orda. daha da bişi yazasım gelmedi daha kaç kere nasıl açıklayabilirim ki aynı şeyi zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 yani mıknatısın hiç bir işlevi yok mu diyorsun? peki bişey sorcam küçükken oynadığımız arabaların içinde çıkan dandik ufak motorlar var ya o motorların dönmesini sağlayan sistemden, bu düzeneğinin herhangi bir farkını söyleyebilir misin? dönmeyi sağlayan şey elbette akım, silindirik bisey olduğu için kendi manyetik alanını, dönmeyi de oluşturabilir, hatta malzemesinden dolayı kalıcı mıknatıs özellediği de taşıyabilir ama bu düzenekte 1.5 V luk elektrik akımıyla bu deney mümkün deil. mıknatıs olamadan o çivi dönmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Sly-One said: yani vidanın bağlı kalmasını sağlayan ufak pil ile büyük pil arasındaki elektrik akımı! tel sadece büyük ölçüde çevirmek için kullanılıyor orda. daha da bişi yazasım gelmedi daha kaç kere nasıl açıklayabilirim ki aynı şeyi zaten. Halen ordakine pil diyor. Abicim bak şimdi şu adamın c/p yaptığı siteye giriyoruz. Daha önce de söyledim de anlamıyorsun özürlüye anlatır gibi anlatıcam dur şimdi. Site burası. http://www.evilmadscientist.com/article.php/HomopolarMotor Şimdi girdik siteye You have one drywall screw, one 1.5 V alkaline cell, six inches of plain copper wire, one small neodymium disk magnet, and no other tools or supplies. You have 30 seconds to make an electric motor running in excess of ten thousand RPM. Can you do it? Surprisingly enough, you can. Neler lazımmış 1.5 v aa pil. 6 inç tel 1 küçük nd mıknatıs. Ee orda küçük pil saat pili diye birşey geçiyor mu? Hayır? Neresini anlamadın sor. Severim ben bilmeyenlere anlatmayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 ok abi siz BAYA zekisiniz ben bişi bilmiyorum. =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 abi zekilikle alakası yok tamam manyetik alanla tutunabilirde, burdaki küçük sey mıktanıs ayrıca sende mıknatıssızını yap görelim bari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Ya kascağınıza yapsanıza, ayrıca 5 yaşındayken babamın dükkanında vidalara yük toplamak (mıknatısa sürtüyorsun) suretiyle çok yapıştırdım uçlarından metal yüzeylere. Yani onu orda akım geçmeden tutmak için adamın vidadan daha ağır bir mıknatıs koymasına gerek yok vidanın başına. Ben de saat piline benzettim ve orada saat pili olması daha mantıklı geliyor gözüme. Sitede "neodymium disk magnet" yazıyor gerçi o parça için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 slycim donus saglayabilmek icin elektrik gucuyle 2 seye ihtiyac wardim 1 akim 2 manyetik alan yaptigin sey akimla ikinci bi manyetik alan olusturup birincisinin yardimiyla donus saglamaktir o tepedeki sey miknatis pil deil pil olsa bi boka yaramaz zaten cunku pil olsa orda durmasinin tek mantigi voltaji arttirmak yada azaltmak olur ki bu deneylde ole bi sinirlayiciya ihtyac yok ha bu arada elektrik muhendisiyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 neodymium disk magnet Şununla bildiğimiz mıknatıslar arasında fark var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Yapıldığı madde farklı işte nd mıknatıslar daha güçlü oluyorlar belki iletkenliği daha fazladır normal(samaryum) mıknatısa göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 ben o mıknatıs değil diye iddaa etmedim ki beyler pil olsa yeterli akım geçiyorsa durabilir dedim. onun hesabını yapmadan bilmem imkansız tabi de. ben YOK OLMAZ'a karşı çıktım orda bi nevi. mıknatısla daha iyi alan oluşturulur haliyle. kırmayalım birbirimizi şurda 2 gram metal için =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar