Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uo'ya başlatın beni!!!

ghost_boo

Öne çıkan mesajlar

Bence başlama sonra bırakıcam diye uğraşırsın.
İlk başlarda süper geliyor sürekli oynamak istiyorsun. Sonra bir bakmışsın yaşantını oyuna göre düzenliyorsun. Hafta sonları dışarı çıkmıyorsun, akraba ziyaretlerini iptal ediyorsun, okuldan kaçıp uo oynamaya gidiyorsun. Sabah 5'de kalkıp makro bozulmuş mu diye kontrol ediyorsun. Ağlatıyor insanı bu oyun.
Gerçi şimdi büyüdük küçükken olabilir sadece bunlar.

Geçen sene oynadım mesela bu kadar üstüne düşmedim. Gayet güzel birşekilde sadece stres atmak için oynuyordum. Ama belki artık oyundaki 7. yılım olduğundan yada artık büyüdüğümden böyle oldu.
Ama şu öss bitsin oynarım gene.

Başlıycaksan runuoda başlama. Sphere oyna daha kolay öğrenirsin. Birde oyunu öyle başlayıp 2-3 ay oynayıp süper hale gelmezsin.
Yavaş yavaş oluyor büssürü öğreneceğin şey var.
Sosyal ağlarda paylaş

ultima aslında çok komplike bi oyun crafter olur terzicilik oynarsınız fisher olur balıkçılık yaparsınız bilmem gider hayvan eğiticisi olur gider güçlü dragonlarınızı white wyrmlerinizi arkanıza alır koskoca yaratıklarla savaşırsınız hepsinden öte köprü actionları, champ baskınları, kale baskınları ve pvpler.eğer 4-5 senedir oynamıyorsanız uo yu muhakkak sizi bir şekilde tatmin eder diye düşünüyorum(ki 4-5 seneyi geçtim daha uzun süredir oynamış ve hala oynayan herifler tanıyorum hala tatmin olabiliyorlar).

ultima eğer boş vaktiniz de varsa gerçekten harika bi oyun bağımlı bile olabilirsiniz hatta bile değil bağımlısı olursunuz lan hele bide azcık kavrayıp hırs yaparsanız.

ultima hakkında, warrior-mage (ki mage ustasıyım övünmek gibi olmasın bir gitarist ellerini klavye üstünde nasıl dans ettiriyorsa benimkilerde öyle hehe) template hakkında, pvp hakkında ki sorularınıza tatmin edici cevaplar verebilirim yardıma ihtiyacı olan var ise.hadi bye kib.
Sosyal ağlarda paylaş

şu wow'dan bi ben mi sıkıldım.tamam güzel, kalite, sistemli.
ama şöle bişey varki her yeni şeye sevinip tekrarında sıkıldım ben. çünkü heep tekerrür etti. baydı. bıraktım bende :)
herkesin savundugu şu olay vardır eminim. uoda az biraz daha grafik, üstüne bi çok sistem ve teknik olaylar eklenip dallandıra budaklandıra kassalar bak neler olur...keşke olsa...
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
Bence insanlar uo nun pvp sini tartışırken yanlış noktadan bakıyorlar. UO nun pvp sini güzel kılan şey dinamikler değildi. Baktığınız zaman, hele nebula da poison at, kovala kovala, corp por at kes tadındaydı. iki spell den başka bişey atılmıodu.

oysa, ben wow u bildiğiden onu örnek veriorm, wow un pvp si çok daha kalitelidir. Kombinasyon şansı, ability ya da spell seçenekleri, combat kalitesi son derece güzel.

ancak wow da defalarca, adamı kesebilcekken bıraktığımızı hatırlıyorum. iki kişiyiz örneğin, o da tek başına geçio yanımızdan. ama kesmioruz. neden? çünkü wow da adam kesmek mastribasyondan başka bişey değil. hatta bence hafif sadistlik. öncelikle 2v1 de ya da level farkında keseceğin kesin. kaldı ki, adamı kestiğin zaman ne kazanıosun ki? hiçbişey. hiçbir amaca hizmet etmio sadece adama eziyet ve çoğu zaman ortada bi challenge bile olmuo. kesip kesemeyeceğin belli oluo.

ama uo da kestiğinde lootluosun. hele + lı item çıkınca seviniosun süper.

ayrıca uo da 80 magery ile şov yapan arkadaşlarım vardı ( ben hep biraz ezik bi player dım malesef :) ) yani olay skill değildi. uo da minoc maden basmanın, miner kesmeni zevki bi başkaydı.

ama bn ve tanıdığım pek çok kişi wowda iki level altı ile karşılaşınca el sallayıp geçio.

madenler için bile pk lar eğlenceliydi.

pvp bence değerlendirilirken, adam kestiğinizde sizde yarattığı mutluluk baz alınmalı ve ben en çok uo da bundan zevk alıodum.

uo, dinamikler bakımından elbette ilkel bi oyun. pıt pıt kareler arasında geziosun. ayrıca, hele 10 kişi online ile hiç oynanmayacak bi oyun çünkü pve takılcaksan gerçekten başka oyun oyna.

ama bence pvp severler açısından, bugüne kadar oynadığım oyunlar açısından en zevkli olanı açık ara uoydu ve bunun nedeni sadece basit bi loot olayı değildi. pk-maviş muhabbetleri, mine basmlar, oOoOooOOo layan ölüler, res dilenmece, guildcilik fln.. güzel günlerdi.

ayrıca skatal ı sevdim, yaz ya skatal, yazmamaca ne oluo forum a. baggio da ii çocuk. çok yüklenmeyin. katra, seni fazla takdir edemedim, çok ciddiye alma, herkes tavsiyede bulunmada özgür sonuçta.

pati uo konusunda da: bence biraz "wish talking" dio dimi amerikan sineması buna. uo pek 10 kişi online la zevki çıkarılabilcek bi oyun değil bence. müthiş oyun, hatta şu an setup download nerdeyse bitti, oynıcam ben de. ama harıl harıl server arıorum. osi de olabilir bnce, bakıcam bakalım. ama 300 online lı bi server olcak gireceğim.

nacizane tavsiyem, patileri organize etmek istiosanız, bi sağlam server belirleyin, yabancı türk farketmez. ya orda bi pati guildi kurun ya da ordaki bi türk guildi ile güç birliği yapın, oraya yönlendirin herkesi. bölece hem sinerji olur, hem kalabalık bi guild olur hem de uo nun eski tadı yakalanabilir bence.

sürçi lisan etmişsem affola.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Sailor said:
eh uo'nun teknik anlamda gerçekten dandik olduğu bir gerçek. hız olayı baggio'nun dediği gibi, sadece 3 hız var, yürüme, koşma, atla koşma. uo'nun pvp sistemini de sevmem aslında :) yani adam kaçıyorsa yakalama şansın yok zaten adam da kazma değilse, aynı hızda gidiyorsunuz.
uo'nun en sevmediğim yönü de class mantığının olmaması. yani oyunda öldürmek için uğraşılacak tek bir yaratık yok, ancak uzun süreni var hp'sini çok yaparsan. onun dışında tek kişi ile champion yapmak, df kesmek hiç de görülmemiş şeyler değil. ne bileyim bunlar bana göre uo'nun heyecanını baltalayan şeyler.

Yaratık kesmekten zevk almak nasıl bir duygu anlamıs değilim ya.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
skatal said:
"UO'da "kosmak" bile yok Katra. Hizi degistirecek hicbirsey yok mesela, dikkatini cekti mi hic, buff olsun debuff olsun. Iki tane state var; ya at uzerinde, ya degil. Buna bagli olarak sadece iki hiz kademesi var."

İkitane hız dediğin olay belki sphere de öyleydi ama burada yok, üzerindeki ağırlık bile hızına etki ediyor. Ki sphere de de üzerindeki ağırlık kosma(ve yürüme) hızına etki ederdi çok azdı ama ederdi,koşu yarışı yapmıştı bi arkadaş delucia valisi olmak için hehe(böyle esnek ve eylenceli bir oyun işte sen hesap et durumu). Ben hiç unutmam bux da beni 6 pk koavalarken inventory de ne varsa yere atarda kaçardım. Ki runou da hız meselesi bariz etki ediyor dexin ve inventoryndekilerle.

"Profesyonel anlamda healer yok, resser yok, hepsini mageler yapiyor, mage dediginin bunla uzaktan yakindan alakasi yok halbuki. (Ben biraktigimda tablo buydu en azindan)"

Wariorların kastığı healing ve anatomy ne işe yarıyor peki ? Sen istersen git anatomy heal ve alchemy kas ben doktorum diye gezin ortalıkta seni kimse tutmaz ki. Ki bunu yapan arkadaşlarım olmuştu eskiden, explosion ile pkların bastığı şehirleri kurtarmaya giderdi tek başına hehe, bombacı bi nevi. Oda bi seçenek ve bi çeşit eylence.

"Bunlar sadece iki ornek, bunun disinda modasi gecmis olan bircok sey var, combat ve teknik anlamda bircok eksik var. Landfix gibi birseye bile cozum uretip engelleyecek teknolojiden yoksun. *DUFDUFDUF KTUNN KTINN* disinda birsey yok acikcasi."

Landfix denen olay sphere de vardı Runou da öyle bi sorun yok ve combat teknikleri konusunda uo ile kimse boy ölçüşemez lütfen bunu deme. Aceminin biri gelipde kral pvpciyi kesemez 10x gm charı bile olsa.

"Dedigim gibi zevk meselesi sonucta; aliskanliktan oynanabilir, arkadaslar yuzunden oynanabilir, dedigin gibi KO dandik oldugu icin beles bir oyun olarak tercih edilebilir. (Shadowbane bedava oldugundan beri o ustunlugunu de kaybetti aslinda.) Bunlar disinda kalkip piyasadakilerden iyi demek komik olur ama, hele hicbiri hakkinda iki screenshot/dedikodu disinda bilgin yokken :)"

Bu dediğin oyunların hepsinin tadına baktım, KO,WOW, shadowbane, SRO ki hepside bayık, monitör başında ençok zaman harcayıp hayatını kaydıran. Yada silkroaddaki gibi silk alıp parasını oyuna yatıran ayıptır söylemesi ama 17" delikanlıları ile dolu bu oyunlar. Paran ve boş vaktin varsa kralsın. Fakat uo öyle diğil işte. Şimdiye kadar da hiçbir oyun uo nun bu farkını yakalıyamadı, "ticari sebeplerden"; Çünkü vurdulu kırdılı, bol efektli oyunları seven ve "anaaa adamın suratına bak aynı insan gibi yapmışlar" diyen bir kitleye hitap ediyorlar. A birde arkadaşa dedikodu dışında bilgin yokken konuşuyorsun demişsin ama sen da patiuo nun runuoda koştuğu bilmeyip, buff debuff ve landfix diye olaya bakıyorken biz sana ne demeliyiz acaba ?

Ben ise mesela bir villa aldıktan sonra içini döşemeyi çok seviyorum. Şimdi git ozaman sims oyna dersen ozaman e YUH! derim yani, "sadece skill mi kastın uo da kardeşim" de diyebilirim yani.

Bu bahsettiğin oyunlarda midemi bulandıran şey birde şu, adamın birtanesi 90.lvl karakter kasmış, sen bu adama 10 tane 80. lvl la gitsen yine kesemezsin. Halbuki uoda eğer oyun dinamiklerini iyi biliyorsan ve iyi pvp yapabiliyorsan app charla gm charları kesebilirsin ki ben buna çok şahit oldum.Şayet bana sorarsan oturup da charımı 90 lvl yapacam diye iki hafta monitör başından kalkmamak gibi bi gereksiz eylemi gerçekleştirmem oyun bu sonuçta beni eylendirmesi lazım, boyun ağrısı yapmaya başladımı orada duracaksın.

Bu uzuuuuunca yazım için kusura bakmayın içimi döktüm size. Balonum şirin mi :) ?

yüzde yüz katılıyorum ustam aoc bile bu oyunu yerini tutamaz bence aoc de 2 80 lv yaptım ama uo dan aldığım zevki alamadım...
Sosyal ağlarda paylaş

bao said:
Bence insanlar uo nun pvp sini tartışırken yanlış noktadan bakıyorlar. UO nun pvp sini güzel kılan şey dinamikler değildi. Baktığınız zaman, hele nebula da poison at, kovala kovala, corp por at kes tadındaydı. iki spell den başka bişey atılmıodu.

oysa, ben wow u bildiğiden onu örnek veriorm, wow un pvp si çok daha kalitelidir. Kombinasyon şansı, ability ya da spell seçenekleri, combat kalitesi son derece güzel.

ancak wow da defalarca, adamı kesebilcekken bıraktığımızı hatırlıyorum. iki kişiyiz örneğin, o da tek başına geçio yanımızdan. ama kesmioruz. neden? çünkü wow da adam kesmek mastribasyondan başka bişey değil. hatta bence hafif sadistlik. öncelikle 2v1 de ya da level farkında keseceğin kesin. kaldı ki, adamı kestiğin zaman ne kazanıosun ki? hiçbişey. hiçbir amaca hizmet etmio sadece adama eziyet ve çoğu zaman ortada bi challenge bile olmuo. kesip kesemeyeceğin belli oluo.

ama uo da kestiğinde lootluosun. hele + lı item çıkınca seviniosun süper.

ayrıca uo da 80 magery ile şov yapan arkadaşlarım vardı ( ben hep biraz ezik bi player dım malesef :) ) yani olay skill değildi. uo da minoc maden basmanın, miner kesmeni zevki bi başkaydı.

ama bn ve tanıdığım pek çok kişi wowda iki level altı ile karşılaşınca el sallayıp geçio.

madenler için bile pk lar eğlenceliydi.

pvp bence değerlendirilirken, adam kestiğinizde sizde yarattığı mutluluk baz alınmalı ve ben en çok uo da bundan zevk alıodum.

uo, dinamikler bakımından elbette ilkel bi oyun. pıt pıt kareler arasında geziosun. ayrıca, hele 10 kişi online ile hiç oynanmayacak bi oyun çünkü pve takılcaksan gerçekten başka oyun oyna.

ama bence pvp severler açısından, bugüne kadar oynadığım oyunlar açısından en zevkli olanı açık ara uoydu ve bunun nedeni sadece basit bi loot olayı değildi. pk-maviş muhabbetleri, mine basmlar, oOoOooOOo layan ölüler, res dilenmece, guildcilik fln.. güzel günlerdi.

ayrıca skatal ı sevdim, yaz ya skatal, yazmamaca ne oluo forum a. baggio da ii çocuk. çok yüklenmeyin. katra, seni fazla takdir edemedim, çok ciddiye alma, herkes tavsiyede bulunmada özgür sonuçta.

pati uo konusunda da: bence biraz "wish talking" dio dimi amerikan sineması buna. uo pek 10 kişi online la zevki çıkarılabilcek bi oyun değil bence. müthiş oyun, hatta şu an setup download nerdeyse bitti, oynıcam ben de. ama harıl harıl server arıorum. osi de olabilir bnce, bakıcam bakalım. ama 300 online lı bi server olcak gireceğim.

nacizane tavsiyem, patileri organize etmek istiosanız, bi sağlam server belirleyin, yabancı türk farketmez. ya orda bi pati guildi kurun ya da ordaki bi türk guildi ile güç birliği yapın, oraya yönlendirin herkesi. bölece hem sinerji olur, hem kalabalık bi guild olur hem de uo nun eski tadı yakalanabilir bence.

sürçi lisan etmişsem affola.

güzel anlatım katılıyorum ustam bende bir türk guild kurulursa bende varım derim...uo için
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
ölü konu ama..
ulan baggio ya saygıdan laf edilmez be yuh.

uo nun sorunu da bu zaten arkadaşlar. aşırı fanatiklikten böööle önünü tıkayıp durduk oyunun.
uo nun eksik olduğu noktalar tabii ki var ama..client-side olmadığı sürece herşey yapılabilir..hele ki runuo ile!

o yüzden bence fikirler üretmeliyiz..tartışmak boşa

mesela şey dicem, ben wow çok az oynadım hatta oynamadım diim o kdr az. bu boss olayları falan nası oluo? uo ya nası entegre ederiz? mesela uo daki champları tamerlarla darlayınca her türlü kesiosun o yüzden ben experimental olrak şöle bi neira hazırlamıştım..scripti de yazmıştım

Neira:
-%15 şansla vurduğu petleri korkutup kaçırıo
-canı yarılandıktan sonra her 50 hp'de bir %3 şans insta. kill
-yaratık summon edio
-canı çok düşünce summonları yok edip heal basıo

oyuncu ile test edemedim ama fikir olarak iyiydi :)
Sosyal ağlarda paylaş

b1vRiP said:

Neira:
-%15 şansla vurduğu petleri korkutup kaçırıo
-canı yarılandıktan sonra her 50 hp'de bir %3 şans insta. kill
-yaratık summon edio
-canı çok düşünce summonları yok edip heal basıo

oyuncu ile test edemedim ama fikir olarak iyiydi :)

UO Hardcore modu
Neirada olenler bi daha reslenemesin :P
Sosyal ağlarda paylaş

yanlız bence gayet mantıklı :d
biri yazmış çünkü uo da npcyi zor yapmak hp yi arttırmak demek :) onun yerine böyle güzel abilityler ile şenlenir :)

örnekler:
serverdaki hayvanlarda özel bir pet sistemi varsa male female diye ayrılıosa Semidar a male hayvanlar geri tepiyor.

Rikktor'a Dragon ve WW dalamıyor.

Barracoon da tele açarsan en güçlü oluyor zaten :)

Oaks zaten can sıkıcı o öyle kalabilir.

Harrower tentacle'lar ile boğabiliyor (hahaha)

Mephitis paralysis vuruyo aklın kayıyo.

ilk düşününce hemen bunlar geldi aklıma.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...