Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uo'ya başlatın beni!!!

ghost_boo

Öne çıkan mesajlar

Yalan dolan bir sürü grafikli ama içi boş oyun var piyasada. Hiç biri UO nun yerini tutabilecek durumda değil... UO nun tek sorunu grafik.

Ne oynasın pembe kılıçları olan oynamadığım ama gördügüm kadarıyla binek hayvanın bile olmadığı hack and slash Knight online mı? Yoksa paranı ver toplan git yaratık kes sonra bi daha git yaratık kes.. eeaaa ii o zmaan git yaratık kes oyunu olan wow mu?

Burada sırf çiçek yetişririp onlarla uğraşmak için karakter yaratan insan bile var..

Bu server da online sayısı 50 yi bulsa son derecede zevnkli zamanlar geçirilebilir. Ayrıca runuo da artık pvm de yeterli derecede zevkli. Hani toplan koş koş koş yaratık kes istiyorsan.
Sosyal ağlarda paylaş

UO'da "kosmak" bile yok Katra. Hizi degistirecek hicbirsey yok mesela, dikkatini cekti mi hic, buff olsun debuff olsun. Iki tane state var; ya at uzerinde, ya degil. Buna bagli olarak sadece iki hiz kademesi var.

Profesyonel anlamda healer yok, resser yok, hepsini mageler yapiyor, mage dediginin bunla uzaktan yakindan alakasi yok halbuki. (Ben biraktigimda tablo buydu en azindan)

Bunlar sadece iki ornek, bunun disinda modasi gecmis olan bircok sey var, combat ve teknik anlamda bircok eksik var. Landfix gibi birseye bile cozum uretip engelleyecek teknolojiden yoksun. *DUFDUFDUF KTUNN KTINN* disinda birsey yok acikcasi.

Dedigim gibi zevk meselesi sonucta; aliskanliktan oynanabilir, arkadaslar yuzunden oynanabilir, dedigin gibi KO dandik oldugu icin beles bir oyun olarak tercih edilebilir. (Shadowbane bedava oldugundan beri o ustunlugunu de kaybetti aslinda.) Bunlar disinda kalkip piyasadakilerden iyi demek komik olur ama, hele hicbiri hakkinda iki screenshot/dedikodu disinda bilgin yokken :)
Sosyal ağlarda paylaş

"UO'da "kosmak" bile yok Katra. Hizi degistirecek hicbirsey yok mesela, dikkatini cekti mi hic, buff olsun debuff olsun. Iki tane state var; ya at uzerinde, ya degil. Buna bagli olarak sadece iki hiz kademesi var."

İkitane hız dediğin olay belki sphere de öyleydi ama burada yok, üzerindeki ağırlık bile hızına etki ediyor. Ki sphere de de üzerindeki ağırlık kosma(ve yürüme) hızına etki ederdi çok azdı ama ederdi,koşu yarışı yapmıştı bi arkadaş delucia valisi olmak için hehe(böyle esnek ve eylenceli bir oyun işte sen hesap et durumu). Ben hiç unutmam bux da beni 6 pk koavalarken inventory de ne varsa yere atarda kaçardım. Ki runou da hız meselesi bariz etki ediyor dexin ve inventoryndekilerle.

"Profesyonel anlamda healer yok, resser yok, hepsini mageler yapiyor, mage dediginin bunla uzaktan yakindan alakasi yok halbuki. (Ben biraktigimda tablo buydu en azindan)"

Wariorların kastığı healing ve anatomy ne işe yarıyor peki ? Sen istersen git anatomy heal ve alchemy kas ben doktorum diye gezin ortalıkta seni kimse tutmaz ki. Ki bunu yapan arkadaşlarım olmuştu eskiden, explosion ile pkların bastığı şehirleri kurtarmaya giderdi tek başına hehe, bombacı bi nevi. Oda bi seçenek ve bi çeşit eylence.

"Bunlar sadece iki ornek, bunun disinda modasi gecmis olan bircok sey var, combat ve teknik anlamda bircok eksik var. Landfix gibi birseye bile cozum uretip engelleyecek teknolojiden yoksun. *DUFDUFDUF KTUNN KTINN* disinda birsey yok acikcasi."

Landfix denen olay sphere de vardı Runou da öyle bi sorun yok ve combat teknikleri konusunda uo ile kimse boy ölçüşemez lütfen bunu deme. Aceminin biri gelipde kral pvpciyi kesemez 10x gm charı bile olsa.

"Dedigim gibi zevk meselesi sonucta; aliskanliktan oynanabilir, arkadaslar yuzunden oynanabilir, dedigin gibi KO dandik oldugu icin beles bir oyun olarak tercih edilebilir. (Shadowbane bedava oldugundan beri o ustunlugunu de kaybetti aslinda.) Bunlar disinda kalkip piyasadakilerden iyi demek komik olur ama, hele hicbiri hakkinda iki screenshot/dedikodu disinda bilgin yokken :)"

Bu dediğin oyunların hepsinin tadına baktım, KO,WOW, shadowbane, SRO ki hepside bayık, monitör başında ençok zaman harcayıp hayatını kaydıran. Yada silkroaddaki gibi silk alıp parasını oyuna yatıran ayıptır söylemesi ama 17" delikanlıları ile dolu bu oyunlar. Paran ve boş vaktin varsa kralsın. Fakat uo öyle diğil işte. Şimdiye kadar da hiçbir oyun uo nun bu farkını yakalıyamadı, "ticari sebeplerden"; Çünkü vurdulu kırdılı, bol efektli oyunları seven ve "anaaa adamın suratına bak aynı insan gibi yapmışlar" diyen bir kitleye hitap ediyorlar. A birde arkadaşa dedikodu dışında bilgin yokken konuşuyorsun demişsin ama sen da patiuo nun runuoda koştuğu bilmeyip, buff debuff ve landfix diye olaya bakıyorken biz sana ne demeliyiz acaba ?

Ben ise mesela bir villa aldıktan sonra içini döşemeyi çok seviyorum. Şimdi git ozaman sims oyna dersen ozaman e YUH! derim yani, "sadece skill mi kastın uo da kardeşim" de diyebilirim yani.

Bu bahsettiğin oyunlarda midemi bulandıran şey birde şu, adamın birtanesi 90.lvl karakter kasmış, sen bu adama 10 tane 80. lvl la gitsen yine kesemezsin. Halbuki uoda eğer oyun dinamiklerini iyi biliyorsan ve iyi pvp yapabiliyorsan app charla gm charları kesebilirsin ki ben buna çok şahit oldum.Şayet bana sorarsan oturup da charımı 90 lvl yapacam diye iki hafta monitör başından kalkmamak gibi bi gereksiz eylemi gerçekleştirmem oyun bu sonuçta beni eylendirmesi lazım, boyun ağrısı yapmaya başladımı orada duracaksın.

Bu uzuuuuunca yazım için kusura bakmayın içimi döktüm size. Balonum şirin mi :) ?
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj sana olmadigi icin alintilarla cevap vermen biraz enteresan olmus, ben kendi agzyla baska oyun oynamadigini belirtmis birine laf etmisim, sen ona kalkip "hepsini oynadim" diye cevap vermissin mesela :p neyse konulara gelirsek;

Ben basit birkac ornek verdim sadece, tutup her detayiyla UO'da ne eksik yazacak degilim. Artilari tabii ki var; "sadece" crafter olmak mumkun, bu kadar yaygin olmasinin en onemli sebebi de tabii ki bedava oynanabilmesi.

KRAL PVPCI dedigin de herkesin zamanla ogrendigi belli template taktikleri bilmek ve oyuna alismisliktan ibaret acikcasi. Oyun interface'i o kadar dandik ve kontrolleri o kadar zor ki, bir sene oynamis adamla dort sene oynamis adam arasinda bile belli bir fark olabiliyor evet. Landfix olayini da bir RunUO forumunda okuyali pek uzun zaman olmadi, "sen landfixsiz UO mu oynuyorsun??" seklinde geciyodu konusma hatta ehe.

Kosma konusunda da stamina'dan bahsetmiyorum, "hiz"dan bahsediyorum sadece. Gercekten hiz azalmayi sagladilarsa da bu iki kare arasindaki yuruyuse delay koyarak yapilmistir, bu da hareketinizi kisitlar. Cogu oyunda pixel pixel olan sistem UO'da koskocaman land tile'lar halinde isliyor cunku, "%83 tile yuruyeyim bir adimda" gibi bir sansiniz yok. Hele bir de lag olsa boyle bir sistemde, eyvah.

Herseyi WoW ve grind islerine baglayarak cikis ariyosunuz da, kazin ayagi oyle degil. Tabii ki firmalarin ticari kaygilari da isin icine giriyor level meselelerinde, ama oyuna senelerini vermis adamla iki haftadir oynayan adam ayni olamaz yani, marifet de degil mantikli da degil bu. Onun disinda level isini bitirince begenmediginiz WoW'da bile sadece PvP ile gayet guzel isler yapilabiliyor, zaten PvE gear ile PvP yaparsaniz pek konforlu olmaz sizin icin.

WoW bir yana zaten, ben onu savunmak icin konusmuyorum, Daoc oynadiniz mi hic mesela, duydunuz mu ya da? Savaslar biraz daha yavas, biraz daha yetenege dayali ve cok daha fazla takim calismasina bagliydi orada. Villa dosemek istiyorsan housing de vardi orada hatta. Silkroad falan hikaye zaten, KO da UO'nun moderni, bedava coluk cocuk oyun alani.

Zevk almak baska bisey, "ne oynuyosunuz hala su oyunu be" diyen yok yani, bu kadar ailenize kufur etmisim gibi gaza gelmenize de gerek yok haliyle. Sadece oyunun teknik acidan modern oyunlarla yarisamadigini soyluyorum ki bu bir gercek, aksini iddia eden fanatiklikten eder. EA ciksa "butun free serverlari kapatiyorum" dese mesela Blizzard'in yaptigi gibi, kaciniz OSI'de oynar para verip? En iyi ihtimal 10%.
Sosyal ağlarda paylaş

Anladım güzel kardeşim de sen burada birşeyden bahsetmişsin bende sana cevap vermek istemişim "alıntı yaparak", bu durumda alıntı yapmanın neresi yanlış. İlla benim şahsıma birşeyler söylemiş olman mı lazım alıntı yapmam için. Neyse bu troll kokan konuyu geçelim istersen.

Daldan dala atlamak gibi olmasın ama kimse sana saldırmadı, bende gayet dostça ve geyik içeren bir yazı yazdım, ciddiye alıp ailene küfür edilmiş gibi düşünen burada sadece sensin bence.

Ben şunu anlatmaya çalışıyorum, uo da seni eylendirebilicek herşey var. Güllü dallı, grafik rekortmeni oyunlarda olandan kat kat fazlası, en çok da arkadaşlık var, sanal dünyanın içinde birazdaha samimi bir oyun bu.

UO oynuyacağına gir şunu bunu oyna demişsin ya bende onlara istinaden oynadığım diğer oyunlardaki tecrübelerimi anlattım.

A tabikide benimde birsürü boş ve harcanacak vaktim olsa bende isterim halo3 oynuyayim, gözlerimi ağrıtayim.
Şunu anlamalısın ki ultima
said:
*DUFDUFDUF KTUNN KTINN*
dan ibaret diğil. Bunu iyi biliyorum çünkü bahsettiğin oyunlar ve onların türevlerini çok oynamışlığımız var zamanında.

Kusura bakma alıntı yaptım bana yazmamıştın bunuda :)

Ben sana bu oyunu neden sevdiğimizi anlatmaya çalıştım, olay bundan ibaret; Sana saldırmadık hatta senide seviyoruz.

Evet şu konuda çok haklısın uo paralı olursa kimse oynamaz bende oynamam ama emin ol paralı hiçbir oyunu oynamam. WOW u bile bedava kullanıcı verdiler diye oynadım. UO nın handikapı zaten bedava olması ve insanların oyun ihtiyaçlarına cevap verebilmesi.

UO süper oyundur bunu oynayın bırak diğer oyunları falan da demedim ben, bunu böyle anlamana da anlam veremedim. Ama uo kendini ispatlamış bir oyun aynı SC gibi, grafikleri "bok" gibi olsada bir ülkede milli spor olabilen oyunlar da var.

Bacyo arkadaşım burada konuyu gereksiz dallanıp budaklandırmaya gerek yok, biz uo seviyoruz ve oynuyoruz sende sevdiğini oyna ama ona buna müdahele etme istersen bırak isteyen istediğini oynasın.

Şimdi bu mesajtan sonra senin şööööyle uzuuuuunca trolllük ve fanboy luk kokan bir mesajın gelirsen çok üzülürüm, cevap vermem belki ama gerçekten de üzülürüm. Seni seviyoru(z)m ;) kendine iyi bak senide kötü grafikli, pixel-tile dandiği, buff-debuffdan başka birşey olmayan ama dostluk ve eylence kokan oyunumuza bekleriz.
Sosyal ağlarda paylaş

Crysis multiplayera gelin demiyorum ki, grafik rekortmenligini nereden cikardin? :) Hepsi orta karar grafikli oyunlar, belki Warhammer ve Conan daha iyi olur o kadar, daha cikmadi onlar da bildigin gibi. Tek olayi grafiklerinin iyi olmasi gibi gostermek de yersiz oluyo biraz, Windows'a karsi Linux'u koru korune savunan, hicbir karsi gorusu kabul etmeyen insanlarla ayni mantik.

Kimseyi de yolundan cevirmeye falan calismiyorum, sen ne oynamissin ne oynamamissin pek umrumda degil. Ilk defa MMO oynayacak bir insana durust bi tavsiyede bulunayim dedim sadece, adami dininden cevirecekmisim gibi savundunuz bir anda, bahsettigim bu. Herhangi bir oyunu da ustune savunmus degilim, fan oldugumu nereden cikardin ki? Sakin yazip smile koyup sonra laf sokunca masum gorunuyor saniyosun heralde hala :p

Cevap verebilirsin, vermeyebilirsin, uzulebilirsin, sevinebilirsin, sana kalmis. Ben birakali cok oldu ama, geri donmeye pek niyetim yok bu kadar kaliteli MMO varken. Sana da iyi eylenceler tabii ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
UO'da "kosmak" bile yok Katra. Hizi degistirecek hicbirsey yok mesela, dikkatini cekti mi hic, buff olsun debuff olsun. Iki tane state var; ya at uzerinde, ya degil. Buna bagli olarak sadece iki hiz kademesi var.

Profesyonel anlamda healer yok, resser yok, hepsini mageler yapiyor, mage dediginin bunla uzaktan yakindan alakasi yok halbuki. (Ben biraktigimda tablo buydu en azindan)

Bunlar sadece iki ornek, bunun disinda modasi gecmis olan bircok sey var, combat ve teknik anlamda bircok eksik var. Landfix gibi birseye bile cozum uretip engelleyecek teknolojiden yoksun. *DUFDUFDUF KTUNN KTINN* disinda birsey yok acikcasi.

Dedigim gibi zevk meselesi sonucta; aliskanliktan oynanabilir, arkadaslar yuzunden oynanabilir, dedigin gibi KO dandik oldugu icin beles bir oyun olarak tercih edilebilir. (Shadowbane bedava oldugundan beri o ustunlugunu de kaybetti aslinda.) Bunlar disinda kalkip piyasadakilerden iyi demek komik olur ama, hele hicbiri hakkinda iki screenshot/dedikodu disinda bilgin yokken :)

Koşmak yok? diyorsun.. Hem at için hemde tabanvay için iki tür hız var biri koşmak biri yürümek. Hatta uzağa doğru itersen yakına doğru tıklamaktan daha hızlı hareket ettiğini varsayarsak aslında hız dereceside var..

Ayrıca ninjaysan bu iki hız derecesi arasında yani insan koşusu ve at koşusu arasında bir 3. hız derecen daha var.

Ayrıca hangi oyunda 1010101 çeşit hız var olsa olsa need for speed de vardır. Keza biz bu oyunuda da herhalde senden başka hiç kimsede bu hissi uyandırmamıştır.

Ayrıca sen hangi oyunda bu kadar geniş ev dekorasyonu var, ev yapma seçenegi var söylermisin? Herhalde sims falan demen gerekicek.

Wow da varmı? ben pek hatılamıyorum. Ayrıca vendor koyma vendor ayarları konusunda UO kadar başarılı olan varmı?

Heal etme res etmeyi ise hiç anlamadım bile. Özel olarak healer yok mage var diyorsun ama, healing skill var? achemist var. Onu geçtim paladin skilleri var kendini ve çevresini heal etmek için. Bunu geçtim spellwaveing skillinde bir sürü yeni heal ve cure üzerine farklı kullanım getirebilecek spell var.. Daha ne olsun Memorial Hastanesi de olacak değil ya.

Kaç tane oyunda sen çiçek diktin suladın? Kaç tane oyunda amacın ev eşyası yapıp satmak oldu?

Hele hele combat konusunda hiç eksik yok. Şu anda pvp anlamında en iyi oyun Ultima Online gerek taktik çokluğu gerek item kombinasyonları gerekse ortamı ve karakterin hareketlerini kullanma acısından en iyisi UO.

Diğerlerinde sağa kay sola kay büyü at vijuuuuuuuuuuuv diye ekranda gitsin olayı varki bildigin single player oyunlar gibi bir pvp sahip oluyorsun.

Ancak diğer oyunların sahip olduğu avantaj grafik ve pvm olanaklarındaki iyilik . Belki bundaki en büyük sebep de paralı oyunlarda şirketlerin Pvp insan kaçırır görüşü ile pvm
olanaklarına ağırlık vermesi.

Son cümleyi anlamadım. Nasıl ss ve bir kaç dedikodu dışında bilgim yok? Neye dayanarak bunu söylüyorsun veya neye dayanarak senin daha çok bilgin var? Hangi oyun mesela?
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
Crysis multiplayera gelin demiyorum ki, grafik rekortmenligini nereden cikardin? :) Hepsi orta karar grafikli oyunlar, belki Warhammer ve Conan daha iyi olur o kadar, daha cikmadi onlar da bildigin gibi. Tek olayi grafiklerinin iyi olmasi gibi gostermek de yersiz oluyo biraz, Windows'a karsi Linux'u koru korune savunan, hicbir karsi gorusu kabul etmeyen insanlarla ayni mantik.

Kimseyi de yolundan cevirmeye falan calismiyorum, sen ne oynamissin ne oynamamissin pek umrumda degil. Ilk defa MMO oynayacak bir insana durust bi tavsiyede bulunayim dedim sadece, adami dininden cevirecekmisim gibi savundunuz bir anda, bahsettigim bu. Herhangi bir oyunu da ustune savunmus degilim, fan oldugumu nereden cikardin ki? Sakin yazip smile koyup sonra laf sokunca masum gorunuyor saniyosun heralde hala :p

Cevap verebilirsin, vermeyebilirsin, uzulebilirsin, sevinebilirsin, sana kalmis. Ben birakali cok oldu ama, geri donmeye pek niyetim yok bu kadar kaliteli MMO varken. Sana da iyi eylenceler tabii ki.

Allah allah misyoner seni. Yahu sen dönme güzel kardeşim bende yoluna güller serdim beklemiyorum ki.. Ben oyunları screen shotlardan biliyorum veya dedikodudan biliyorum demedim. Oyun yazarı değilim ama üstüne fikir yürüttüm oyunları yükledim oynadım, gittim izledim, oturdum kastım ve sıkıldım. Sanki bunu yapmak böyle üstadların işi gibi kasım kasım kasılmayada sinir oluyorum. Oyun oynamak sanki böyle profesyonnelik bir gurmelik gerektirir gibi.

Sen katiteli MMO oyna kalitesiz lerini biz oynarız ama kalkıp gelipte benim oyuncu olsun diye çapaladığım bir serverla alakalı foruma giripde köküne kibrit suyu dökme. Git oyna güzel kardeşim ayda ver 10 dolar item istersen ver 5 dolar al online oyna. Ne yazıkkı bu sefer satışta işler eskisi kadar kolay olmaycaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Snare nedir hic duydun mu mesela, ya da speed buff? Cesitli classlarin karsidakini yavaslatan veya grubunu hizlandiran bir takim yetenekleri olur, ne bileyim kacan adama arkadan vurdugunda yavaslatma sansin olur, cani azaldiginda hizi da azalir yarali mantigiyla, vesaire. NFS ornegine de hayran kaldim.

UO bedava bir oyun degil ayrica, siz bedava oynuyorsunuz. Ticari kaygisi yok bizim oyunun gibi birsey demeyin yani, Sailor'un yok tabi ticari kaygisi :) Oynamadigini, sadece gordugunu de kendin soylemissin zaten, iki tane review okuyup, level 32 olup "aman ne sikici oyunmus" deyip birakirsan oyle olur tabi. Dogru duzgun bir karakteri onyargi olmadan oynarsan PvP imkanin da var, PvE de. Sahip olan gereken item setler birbirinden bagimsiz oldugu icin oyununu herhangi birinin ustune yikma sansin da var dedigim gibi, uzaktan gorup duydugun gibi "kes kes gene mob kes" seklinde degil.

Donup dolasip WoW'a geldik yine, benim derdim o degil halbuki. Ev olsun, vendor olsun, dekore edelim diyosaniz Daoc'da var bunlar mesela, gayet detayli olarak. Demin de soyledim ama hizli hizli okumussun heralde, gene geldin Sims dedin cunku, en az NFS kadar guzel bir ornek. Yok biz illa kedi sevicez, cicek suliycaz diyosaniz, eh artik her MMO'nun kendine gore nuanslari vardir, ben burada gelip binbir tane detayi "su oyunda var UO'da neden yok" diye sayiyor muyum? Saymaya da niyetim yok.

Baska oyunlarin PvP'sini "saga kay sola kay, buyu at ekranda ucsun" diye sacma sapan tasvir edebildikten sonra ben neyini tartisayim zaten daha, fanatik olmussunuz bir kere. Kolay gelsin size madem.

edit: Birinize attigim mesaji neden digeri ustune alip cevap veriyor ikidir, kardes falan misiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio, bahsettiğin takım cicisi ya da tek başına über item topla kral ol oyunlarının çoğunu oynadım. Evet, bir çok alanda UOdan üstünler ama unutma ki bir oyunun kalitesini belirleyen en önemli şeylerden biri de oyuncuların kalitesidir. Piyasadaki f2p mmoların çoğunda kaliteden bahsedemiyorsun bile, p2plere gelince.. orda kaliteli insan bulunuyor bulunmasına da bi sürü nerd dolu oluyor. Adam sabahtan akşama oyun oynuyor, sen istediğin kadar oyna yine de o adamla yan yana gelemiyorsun.Böyle tipler de oyun zevkinin içine ediyor insanın.

Gelin burda UO oynayın, oyun güzelmiş değilmiş tartışacağınıza. Kitle güzel, yardımlaşma güzel, oyun içi-dışı muhabbet güzel :)
Daha neyi tartışıyorsunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...