Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Asus Eee PC / 4gb - 8gb

kertenkel

Öne çıkan mesajlar

nesi tekelcilik admalar ilk defa boyle kullanisli bir urun cikartiyolar, ilk cikartan onlar. Bundan once cikan bu boyutta laptoplarin hepsi ya cok pahaliydi ya da cok kotuydu (HPnin vardi cok eskiden 5 6 inch ekranli laptoplari)

Bu laptop su kisiler icin:

Tatile cikiyorsun, resimlerini cektikten sonra kameranda yer kalmadigi icin flickr a upload etmek istiyorsun, tak aciyorsun 1 kilodan hafif laptopunu upload ediyorsun ve isin bitiyor.

Ogrencisin, tek yapmak istediign not almak ve daha sonra bu notlari bir arada gormek, ya da bilgisayarin tamamiyla client side olarak calisicak (#riglous: ssh -X xxx.xxx.xxx.xxx), ynai tum processing i server ypaicak sen sadece sonuc gorup input girmek istiyosun, bunun icin de laptop tasimak istemiyorsun etrafa.

Daha neler yapilabilir diye dusunuyorsun, aliyorsun laptopu icini acip kendin bisiler ekliyorsun, ki ucuz oldugu icin pek bir cazip geliyor bu sana.

Skype dan surekli konusmak istiyorsun milletle, built in kamerasi var laptopun, istediign zaman acip konusuyosun ailenle arkadaslarinla.

Budur yani
Office yuklenmezki windows olmaz ki oyun oynanmaz ki demeyin su alete, eski arabaya binip abi yarisamazsin ki bunla diyorsunuz resmen, amac ve araclarinizi bilin.
Sosyal ağlarda paylaş

evet yüklenin üstüme =)
benim tek derdim öylesine bir alet yapiyorsun 4gb'da birakiyorsun ve tamamen tekelcilige giriyor tek yapanlar onlar bu aleti

nasil olsa millet alacak bari en dandigini yapalim demisler 4gb hdd ne demek cok sacma
acikcasi ben laptop'u satip bir desktop ve böyle birsey almak istiyordum, hatta bu önerilen alet süper bir sey olmus ama hdd olmamis
her zaman söylerim yani
ben öylesine bir alet üzerinde telefonumdaki kadar müzik tasiyamiyacaksam oturdugum cafe de müzigimi dersimi dinleyemeyeceksem bana hitap etmiyor demektir
Sosyal ağlarda paylaş

tekelcilik falan yok ultraslan
adamlar ilk yapanlar, hatta direk su anda rakipleri cikmaya basladi.

Amerikada her yerde wireless var artik, muzigini netten rahatlikla dinleyebiliyorsun (Pandora, Musicovery, last.fm gibi radyolar ile), kimse harddisk istemiyor nerdeyse, filmleri bile rahatlikla slingbox ile stream edebiliyorsun televizyondan.

Ki oturup mp3 tasimak, rip film tasimak genelde illegal oldugundan pek bir market olarak gorulmuyor ultra-portable ureticileri tarafindan. Legal muzik marketi de su anda Itunes ve Rhapsody tarafindan ele gecirilmis durumda, onlarin kendi aletleri var.

Dedigim gibi bu alet bir internet portali, burda (Amerika) kafede oturan biri bu aletle muzigini de dinler pandoradan, dokumanlarini da yazar (google mail i harddisk olarak kullanabiliyorsun sonucta).

ayrica bu laptoplara spinning hardrive koysalar:
1- Pil omru kisalir asiri derecede
2- Boot up time kisalir (sonuc: 1)
3- Daha cok isinir alet (sonuc: 1)

ve tekrar diyorum tekel falan yok ortada, turunun ilk orneklerinden bu bilgisayar, begenmiyorsan daha cok paraya normal harddrive li laptop alirsin, musterileri belli, yapilabilecekler belli bu laptop ile
Sosyal ağlarda paylaş

Senin dedigin sey burda da(almanya) gecerli haklisiniz o acidan düsünecek olursak
nasil olsa herseyi internet üzerinden yapabiliyoruz
fiyati cazip olmasa pes etmezdim ama fiyat tabi herseyi degistiriyor
alanlara hayirli olsun
ben nisan ayini bekliyorum yeni versiyonu cikacakmis o zaman bir girisimde bulunurum artik=)
Sosyal ağlarda paylaş

linux avukatları dava açacaktı buna sanırım.. kendisi Xandros Linux ile geliyor ve linux'un gerekli kaynak kodlarının bir bölümü içinde yokmuş. dolayısıyla başka distro'ları rahatlıkla kuramıyorsunuz. GPL'i bozuyor. ama bunu kaç kullanıcı takar bilmiyorum =P

kişisel fikrim, bu aletten güzel bir oyuncak olur. mobil iletişim için dev yatırımlar yapılır ve bu yönde tüketim alışkanlıkları da coşarken, eeePC gibi aletler aradaki zamanı dolduracaktır.

belki de şu anda mobil cihazların en büyük kaybı, internetin tamamen mobil olamamış olması.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...

Bu arada Asus EEE serisinin masaüstü sürümünü, yani Desktop-EEE EP20'yi duyurmus. Dizüstü EEE'ler orjinalligi ile cigir acmisti. Masaüstü versiyonu o kadar tutulmayabilir, sonucta barebone yada mini bilgisayarlardan cok da farkli yok. Ama yine de güzele benziyor. Yine ufacik. Yine linux ile gelcekmis ve 350$ civarinda olacakmis. "Good enough performance" ne demek merak ediyorum o ayri.

Kaynak: http://www.eee-pc.de/2008/03/15/desktop-eee-asus-ep20/

Sosyal ağlarda paylaş

Adam onun icine 64GBlık SSD koysa herhalde fiyatı 400$ deil en az 800$ olurdu, o yüzden yaptıkları yanlış bişey deil.

2 yıl sonra 64GBlık SSDlerin fiyatları düşer o zaman EEEPC v2.0 evet 64GBlık gelir ama bence adamların yaptıkları tekelcilik falan değil, beğenmiyorsan her zaman farklısını alabilirsin.

2000$lık Mac Airbook kadar performansı götüreceğini, ethernet kartı 3 USB cıkısı gibi guzellikleri oldugunu da hatırlatırım bi bakalım kim tekellik yapıyomuş 400$a. Tek derdi 4GB harddisk eh ama sen de yanında external taşı o zaman.

SSD yerine standard HDlerden taksalar onlar da cok saglam gitmez boyle bi alete, mobilite denince harddisk buyuk bi dusman(ipodunuzu bi yere dusurdunuz calısırken harddisk giderse servise yollarınız duser, ama bu EEEPC'de o kadar kolay olacağını sanmıyorum).
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...