Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilkent Fizik ve Çalışma Temposu

diablotg

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar bilkent fizik bölümü 1.sınıf öğrencisiyim.Notlarım hiç iç açıcı değil , bilmğiyorum sınavlardan 3-5 gün önce çalışmaya başlıyorum derslere katılıyorum ama notlarım çoğunlukla eğri altında geldi ve bu artık çileden çıkardı beni ya.Günlük çalışmam gerekiyo herhalde her gün kaç saatimi ayrıcam hangisine ne kadar nasıl çalışılır ne yapılır ya artık aptal muamelesi göstercem kendime yeter bu ne ya eğri altı ağri altı yapan nasıl yapıor ya salmak yok ama zirveye oturmak istiyorum artık engin tecrübenizle ve bilginizle yardım lütfen saoplun
Sosyal ağlarda paylaş

ya bide böyle çalışmaya oturunca sürekli ilgim daılıyor yada ne biliyim erkenden çalışmaya başlayınca falan böle bütün gün çalışıp günüm biticek falan diye düşünceler geliyor kafama ama halbuki benim herşeyim fizik yani sürekli onu düşünmem gerekiyor böyle bir durumda ya ne eksik ne yapmam lasım artık bi çözüm bi yerden başlamam lasım olmaz yoksa bu böyle
Sosyal ağlarda paylaş

Dalga geçiyorum , ADHD teşhisi koymadıkça doktor alma . Alamazsın zaten reçetesiz . Ama hiç bi şekilde dikkatimi toplayamıyorum diyorsan git bir psikoloğa , anlat , o seni psikiyatra yönlendirir , çakar ritalini . Zaten leblebi gibi dağıtıyolar artık , bir özelliğimiz kalmadı . Hiperaktif olmak elitlikti eskiden =/ . Uykusuzluk yapar , iştah keser . Sabah 3 saatlik uykula kalkarsın , 1 tost yersin , üstüne bi tane ritalin atarsın , 3 gün uyumuş gibi zinde hissedersin kendini 4 saat boyunca . Gerçi ritalin daha çok çocuklara verilir , önce bundan verirler bünyen alışsın diye , sonra concertaya geçerler , o 12 saat etkili , biraz daha değişik etkileri , yan etkileri falan daha az . Ben sevmiyorum o yüzden , yan etki şart .
Sosyal ağlarda paylaş

adam gibi kütüphaneniz varsa git çalış orda derim yinede :))
ben lise hayatım boyunca 30 dk oturup çalışmamıs bir adamim, universiteye gelince kütüphane yaşamına aliştim , 1 ay önceden kapaniyorum günde 10 saat,arada boş takılmacada oluyor falan, eğer dikkat toplama sorunun varsa özellikle sessiz basik bir kütüphane tam sana göre.

hatta 2 saat sonra çıkıcam şimdi mesela sabaha kadar kütüphanedeyim ben, 2gündür evde yarım yamalak çalışıp kandirdim yine kendimi :)

diablotg said:
peki o zmn soruyu şimdi biraz değiştirelim diyelim ki konstrasyonumu topladım çalışıyorum ama nasıl çalış çalış kötü not alınac demek ki çalışamamışsın dır yani bunun bir yolu yordamı yokmudur ?

var daha çok çalışıcaksın demekk oluyor bu, başka yolu yok :)
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:
O zaman bölüm tercihin yanlış , kafan basmıyor demektir . Değiştirmen tavsiye edilir .

çüş oha yuh, kafam basmasa bu bölümü seçermiyim yada kafam basmasa bu kadar matematiksel ve fiziksel içerikli şeyler düşünebilirmiyim yoha direk yardın ya altüst ettin yani ne güsel de destek verdin ya saolasın
Sosyal ağlarda paylaş

ne yapmak istediğine sen karar verebilirsin imkansızlık sana öğretildi zorlukta aslında öyle birşey yok ne istersen yapabilirsin.Sen zekisin demiyorum insanlar her zaman istediklerini yapabilmişlerdir sadece bunun farkına varanlar sivrilir.ders çalışmış olmak için çalıştığım zamanlarda benim notlarımda düşüktü inan.herşey sende bitiyor.

adam gibi çalışta seçme imkanın olsun ilerde zar atma.

unutma biraz daha çalışmassan onun gerçek olduğunu düşünmene gerek kalmayacak.Nihah

edik:imla
Sosyal ağlarda paylaş

"Kafan basmıyor derken..." diyip dediğimi düzelticektim de düzeltmiyim , o da bir olasılık küçük de olsa . Benim gözümde tabi , seni bilmiyorum ben yazdıklarından yola çıkarak öyle dedim . Ama diyorsan ki kafam basar ama olmuyor , üniversite hayatına yeni alışmaya başladığın için sana biraz ters gelmiş olabilir , zor olduğunu hissettiğin için başaramıycak gibi olursun o yüzden kötü not alırsın vs. Ben mesela bir dersi 3. kere alıyorum , kafam basar ama kendimi şartladım zor olduğuna ve resmen yapamıyorum . Şunu da unutma sen o okula ve o bölüme kurayla seçilerek girmedin , belirli bir başarı sağladın , bir yeterliliğin var ki o bölümde okuma fırsatına sahipsin yani .
Sosyal ağlarda paylaş

çalışma..

+1 adam bul!

yanına birisini al. iki kişi çalışmak her zaman daha kolaydır. yanına aldığın eleman kafa olsun, sorun çıkarmasın, satıcı olmasın yeter.

okulda çalışın, evde çalışmak yalan hep.

sabahlamak iyi bi şey değildir. kasmadan düzgün çalışmak iyidir.

2kişinin avantajı ise "biriniz sıkıldığında diğeri hâlâ yola devam ediyorsa senin de devam etmen gerekir" gerçeğidir. "dur abi!" diyemezsin canına tak etmedikçe. ama ikiniz de sıkılırsanız 3-4saat "ara" verilmiş olabilir..

böle bişiler işte
Sosyal ağlarda paylaş

tek çalışırsan da (ki ben tek çalışırım hep) sakın soruları sadece inceleme. yapacağın en büyük hata sadece soru incelemektir. eline bir kağıt al, konu işlerken kitaptan bir soruya geldiğinde cevabını kapat soruyu ne kadar vaktini alırsa al çöz. konu çalışmaktan daha faydalıdır soru çözmeye çalışırken öğrenmek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...