Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux Kurulum Sorunu

Kithnos

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar şu linux deryasına bi dalıyım dedim daha once bi kez ubuntu kurmustum sorunsuz ama su an nedense yapamıyorum ( bilgisayarım da degisti bu arada donanım olarak ) oncelikle bilgisayarımı formatladım tertemız 2 tane hdd var,Ubuntu cd sinden boot edip start or install hedesine girince noapic yazıp oyle deyin diyor acamıyor..noapic yazıp - ki ne demek oldugnu da bilmiyorum kendisinin - oyle boot edince acılabılıyor ama mouse falan hareket etmıyor install i yapamıyorum bi turlu,

Suse denedim 10.3 install ettim cd yi cıkarıp tekrar baslatın diyor kurulum tamamlanması için tekrar basltınca Suse acılmıyor , zor bela safe modda acıp kurulumu tamamladım ama yine de Suse acılmıyor...

Hataların ne oldugunu da tam anlatamıyorum anlamadıgım ıcın lınux hedelerınden ve termınolojısınden , ama belki daha once bu olayı tecrube etmıs patiler varsa yardım beklıyorum microsoft ızdırabından kurtarın huleyn beni
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Forumda gordugum kadariyle Ubuntucular artti , biraz yardim edin de ben de kurayim , ne kabiz bi sistemmis , hardware sorunu var heralde kuramiyorum... Ekran direk kapaniyor Start or install ubuntu diyince.. noapic nolapic vga=771 hepsini denedim boot ederken ( ne ise yaradiklarini bilmesem de)
Asus geforce EN8600 GT silent
Asus m2n4 anakart
AMD 64 x2 6000+ islemcim var ,bu donanimla ilgili bir sorun olabilir mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

oncelikle, live cd ile oturum acabiliyor musun? yani ubuntu desktop'a gelip isletim sistemini kullanabiliyor musun? internete filan girip cirkin gnome oyunlarina goz gezdirebiliyor musun?

olmuyorsa oncelikle live cd acilmadan onceki menuden cd tutarliligini kontrol ettirebilirsin. eger cd'de bir sorun yoksa www.ubuntu.com/getubuntu/download adresinden alternate cd'yi indirip metin tabanli bir arayuzle yukleme yapabilirsin. bu sekilde surucu vs sorunlarindan arinmis bir yuklemen olur.

yok eger cd'de problem varsa iso dosyasini tekrar indirip tekrar cdye yazmayi deneyebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok cd de problem , ubuntu nun kendisi yolladi ztn kargoyla.Bende de cesit cesit surumleri var daha once eski bilgisayarima sorunsuz kurmustum...Bu elimdeki CD ile metin tabanli nasil kurarim ? Sorun ne olabilir ki ben ona takildim ?

not : Yok live olarak da acilmiyo,yani masaustune gelemiyorum hic..
Sosyal ağlarda paylaş

benzer sorun su an kullandigim alette oldu ama 256mb ram var bunda. ondandir dedim gectim ben.

Ozellikleri:
ASUS 1.2 AMD
256MB RAM
LG CDRW
80GB HDD
GeForce2 MX

Simdi yeni aldiysan aleti bunlarla bi alakasi oldugunu sanmiyorum. Zira ben bu alete 256MB RAM daha takip virtualBox kurdum. O yolla Win altinda Ubuntu'yu yukledim. Ha RAM ekledikten sonra tekrar kurmayi denemedim hic.

Bu yuzden RAM'lerinde herhangi bir sorun olup olmadigini kontrol ettirmeni oneririm.

Olmadi SWAP ekle
Sosyal ağlarda paylaş

SWAP ekle demissin de o , setup sirasinda yapilacak bir islem degil mi ? Ben masaustune hic gelemiorm ki , live cd yi boot et diyip enter deyince , monitor gidiyor.
Ram 2 gb bir sorun oldugunu da sanmiyorum Ram lerde ama yapabilecegim bir kontrol varsa yapiyim.Virtual box la nasil kuruyoruz , indiriyim bakiyim neymis?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...