Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

32bit vs 64bit

Valeron

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar bu bolumu katlettim biliyorum : ) ama yardimlariniza tekrar ihtiyacim var.Moriq,mirage ve en onemlisi baggio pm yoluyla cok yardimci oldular bana bu konularda ama ben tam detayli ve genel,yalin bir anlatimla bilgi rica edicem.$imdi E6750 2.66ghz cift cekirdekli 64bit bir i$lemcim var.Bunun ustunde 64bit xp veya vista kurmak ile 32bit bir xp veya vista kurmak arasinda cok ciddi peformans farklari olur mu?Siz onerirmisiniz,performans acisindan gozle gorulur bi$eyler ya$anir mi?

Ilginize tesekkurler ..
Sosyal ağlarda paylaş

XP x64 daha çok bellekten çok yiyen kullanıcılar için tasarlanmış bir ürün. Eğer fazlaca belleği yormuyorsan (x86 xp'de virtual memory'nin de max 4gb olduğunu hatırlatıyım) x86 kullanabilirsin bence.

Öte yandan her programın x64 versiyonu yok zaten. Dolayısıyla istediğin performansı her zaman alamazsın. Ve dahası, tecrübe etmemekle birlikte x64 xp ile bazı bazı uyuşmazlık şikayetleri duydum. Boşuna başının ağrımasına da gerek yok.

Bence tercihini x86 işletim sisteminden yana yap.
Sosyal ağlarda paylaş

ben şu an 64 bit kullanıyorum. sorun yaşamadım.. programlarda eskisi gibi sorun çıkmıyor. çoğu program çalışıyor. ama şöyle bişe var, 64 bitten yararlanmak için 64bit program ya da oyun kullanman gerek. 64 bit üzerinde 32bit program kullanırsan performans artışı pek olmaz. olanı da gözle görülür derecede olmaz.
modemin usb değilse driver a gerek yok zaten. usb modemler için gerekiyo driver.
onun dışında planetamd64 diye bi yer var orda da araştırma yapabilirsin. bir de www.start64.com diye bi site var, burda da 64 bit programlar mevcut, yeni çıkanlar ekleniyo vs.
son olarak da bişe daha belirteyim, bildiğim kadarıyla 64bit program ile 64bit desteği olan programlar aynı seyler değil. kurdum da bişe değişmedi deme sonra :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...