Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

9 Aralıkda Tandoğanda

Çokakýllýadam

Öne çıkan mesajlar

Ya bu ne gece gece çıldırtmayın be

Atatürk'ün tanımı zorlama tanım diyor adam.. ARKADAŞIM ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ IRKA, KANA BAKMAZ. EĞER SEN BU ÜLKENİN VATANDAŞIYSAN VE KENDİNİ BU VATANA ADIYORSAN TÜRKSÜNDÜR

Bende de Bulgar ve Arnavut kanı var.. Ben de Türk değilim o zaman? Irk olarak hiçbirimiz saf Türk değiliz?! Dağdaki pkklı pezevenk ne kadar Kürt-Türk-vs.. karışımıysa ben de o kadar Türk-Bulgar-Arnavut karışımıyım? Ne farkım var benim onlardan?

Hiçbirimiz Türk değilmişiz ulan.. Ne işimiz var bizim bu topraklarda? Hadi sktir olup gidelim.. Ya da TC'yi parça parça bölelim

Bari bu ülkeyi kuran insanın öğretilerini biraz okuyup da konuşun bu kadar cahilce saçmalamayın
Sosyal ağlarda paylaş

slat yorma kendini

bak ben eskdien kasip uzun uzun yaziyordum

sinirlerini bozduguna ve klavyeni yiprattigina degmiyor
nazi bile yaptilar yani daha ne olucak disardan biri okusa kamp kurduk kurtleri toplamaya hazirlaniyoruz sanicak

cak bir ordu goreve bitsin
degmez yani

ozellikle milelte nazi diyip fasist diyip sonra kendielrine takunyali diyince whine topigi acan zihniyetle nereye akdar tartisican

oturup ciddi ciddi bu gibi konualrin tartisilabilicegi biyer degil burasi herseyin basinda objektif tartisabilen yok
ya bizden ya onalrdan mantigi hakim

PKK lilarin %80 i kacirilmis kimseler diyorum adam gelmis PKK nin %80 i HALK diyor

wow forumlarinda warlocklarin nerflenmesi icin whine topigi acsam burdaki bazi insanalrla tartismaktan cok daha yararli olur

o yuzden

Sosyal ağlarda paylaş

Razien,

Ne : Birisi sana birşey söyler, anlamazsın, ne? dersin

Ne mutlu: Örnek diyalog (x: Abi geçen akşam şu hatunlaydım y: Ne mutlu sana) şeklinde kullanılır

Ne mutlu Türk'üm: Ne mutlu Türk olana demektir.. Irk olayından söz edilebilir çünkü yeteri kadar açıklayıcı değildir bu cümle..

Ama gel gör ki sevgili Atatürk'ümüz öyle değil, böyle demiştir:

Ne mutlu Türk'üm diyene!

Atatürk bu cümleyi kullanarak Türk ırkından değil, kendisini bu ülkeye adamış ve yurdunu seven insan topluğunu kastetmiştir..

Yukarda birisi bahsetmiş. 1923 öncesi Türk kavramı ve 1923 sonrası Türk kavramı diye. 23 öncesi Türk demek, o ırka mensup insan demektir. Fakat 23 sonrası Türk demek, TC'de yaşayan ve ülkesi için çalışan, hangi ırka ve dine mensup olduğu önemli olmayan insan demektir.

edit: eheh viktor yazdım artık
Sosyal ağlarda paylaş

Madem öyle neden bu ülkedeki tarih dersleri hep orta asyadan başlar ?? neden sürekli bir türk propagandası yapılır ? Türklük bir ırk ismidir Atatürkte entik yapıdaki farklılıklardan dolayı bunun kavramını değiştirmiştir ama bir yandan egosu Türklüktende vazgeçmemiştir nitekim başarılı olamamıştır zorlama bir tanım olmuştur ama ; sen Atatürk hata yapmaz !!1 demeye devam ediceksin demigod çünkü o
Sosyal ağlarda paylaş

ataturk un basarili olup olmadiginida sen yargiliycaksin artik

burasi bir ulus devleti imparatorluk degil
amerikada nerden basliyorlar tarihe aciba? geldikelri yerdenmi yoksa amerikanin kurulusundan itibarenmi?
yada almanyada?
yada ermenistanda?
yunanistanda?
fransada?
rusyada?

turk tarihi okutmiyip ne okutucaz Turkiye cumhuriyetinde?
yunan tarihimi?

git bak bakalim amerikada amerikan tarihinde nasil anglo-sakson propagandasi yapiliyor

bilgi sahibi olmadan fikri sahibi olan genclik
heaaayth beaah
Sosyal ağlarda paylaş

abi sen neymissin boyle ya

bilimadamalrinin bri turlu ispatliyamadigi tanrinin varligini ispatladin
dinelr ustune bize ders evriyorsun
tarih on numara
ataturk u yargiliycak kadar sosyal bilgi mevcut
amerikayi yargiliyip cok guzel tanim koyuyorsun

yani harcaniyorsun sen burda heaayth beaah

nerden mezunsun? ne bolumu okudun?
Sosyal ağlarda paylaş

Razien said:
Madem öyle neden bu ülkedeki tarih dersleri hep orta asyadan başlar ?? neden sürekli bir türk propagandası yapılır ? Türklük bir ırk ismidir Atatürkte entik yapıdaki farklılıklardan dolayı bunun kavramını değiştirmiştir ama bir yandan egosu Türklüktende vazgeçmemiştir nitekim başarılı olamamıştır zorlama bir tanım olmuştur ama ; sen Atatürk hata yapmaz !!1 demeye devam ediceksin demigod çünkü o

Abi sabrımızı filan mı deniyorsun anlamıyorum ki oradan bak kaç kere demişiz.

'Türk'ün iki tanımı vardır. Biri ırk, diğeri kendini TCye adamışlık.

Yani ırkı Kürt olan biri kendini TCye adarsa adam kendine Türk diyebilir. Bir ideoloji gibi düşün.

Ayrıca darbe kötü birşey midir de Orduyu göreve çağırmayı bir suçmuş gibi gösteriyorsunuz.

Darbeyi kötü amaçlar için kullanırsan tabiki kötü olur şimdi bu cümleyi kurmasam biriniz çıkıcak '80 darbesi süperdi dimi?' diyicek, ben deliricem.

Darbe süperbirşeydir. Ama tabi ki kullanım amacına bağlı.

Mesela bizi Menderesin faşizanlığından, çoğunluk diktatörlüğünden bizi darbe kurtarmıştır.

Ama tabi ki ürkek bir gençlük yetişmesini sağlayanda gene darbedir.

Dediğim gibi kullanım amaçına bakmaktadır.
Sosyal ağlarda paylaş

darbe süper bişeydir sdfsds
geçenlerde bi topikte ne güzel demişti arkadaş, darbeler gençliği depolitize etmedi, monopolitize etti.

bu ülkeye niçin darbe gerekti, ilke ve inkılaplar niçin yerli yerine oturmadı, halk neden benimsemedi, neden menderes %50 oyla iktidara geldi diye sormuyosunuz da, darbe süperdir bizi kurtarmıştır diyosunuz.

darbeler kimi kimden kurtarmıştır, hangi yöntemle kurtarmıştır, kim tarafından düzenlenmiştir, yıktığı düzenin yerine ne getirmiştir?bi sorun kendinize, açın okuyun, araştırın da ondan sonra gelin darbe süper bişeydir diyin.
Sosyal ağlarda paylaş

çok akıllı adamı anladım galiba. darbe amacı iyiyse güzel olur diyor ama bi yandan da sana sorsam halk ihtilali nasıl bişeydir diye. şimdi hem 60 darbesine hem fransız ihtilaline iyidir dersen orda sorun var işte. Türkiye'nin yüzyıllardır yıkamadığı merkeziyetçilik ve koyun olma duygusunu yaşamayı bırakmasını biraz daha ertelemiştir darbeler sadece. Ve kusura bakmayın ama geçen seçimler hakkaten bi halk darbesiydi. Tandoğandakiler yapmıyo o darbeyi "ötekiler" yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...