dufrasne Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 aha tartışma konusu; ışınlanma gerçekleşebilir mi? ışınlanma gerçekleşirse özel mülkiyet ortadan kalkar mı? bitmeyen bir kaos mu yaşanır yoksa komünal düzene mi geçilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 ışınlanma kısmen gerçekleşti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Bahsettiğin boyutlarda mümkün olup olamayacağı konusunda bir fikrim olsa gidip makale yazardım zaten :p Bırak o işi gerçekten yapmayı, onun yapılıp yapılamayacağını göstermek bile çok büyük bir olay. Ama dediğin şeyi küçük parçacıklarla yapıyorlar, electron vs gibi. Yani kullanım alanları başka. Şu an teleportasyon için kullanılan yöntemlerden başka yöntemler bulmak gerekecek muhtemelen. Ayrıca bence moleküler transportasyon sırf karizma olsun diye verilmiş bir isim ben daha molekülleri ışınlayanı görmedim açıkçası :p bilim adamları bir makalede said: QUANTUM TELEPORTATION has been experimentally demonstrated by physicists at the University of Innsbruck (Anton Zeilinger, 011-43-676-305-8608, anton.zeilinger@ uibk.ac.at; Dik Bouwmeester, [email protected]). First proposed in 1993 by Charles Bennett of IBM (914-945-3118) and his colleagues, quantum teleportation allows physicists to take a photon (or any other quantum-scale particle, such as an atom), and transfer its properties (such as its polarization) to another photon--even if the two photons are on opposite sides of the galaxy. Note that this scheme transports the particle's properties to the remote location and not the particle itself. And as with Star Trek's Captain Kirk, whose body is destroyed at the teleporter and reconstructed at his destination, the state of the original photon must be destroyed to create an exact reconstruction at the other end. In the Innsbruck experiment, the researchers create a pair of photons A and B that are quantum mechanically "entangled": the polarization of each photon is in a fuzzy, undetermined state, yet the two photons have a precisely defined interrelationship. If one photon is later measured to have, say, a horizontal polarization, then the other photon must "collapse" into the complementary state of vertical polarization. In the experiment, one of the entangled photons A arrives at an optical device at the exact time as a "message" photon M whose polarization state is to be teleported. These two photons enter a device where they become indistinguishable, thus effacing our knowledge of M's polarization (the equivalent of destroying Kirk).What the researchers have verified is that by ensuring that M's polarization is complementary to A's, then B's polarization would now have to assume the same value as M's. In other words, although M and B have never been in contact, B has been imprinted with M's polarization value, across the whole galaxy, instantaneously. This does not mean that faster-than-light information transfer has occurred. The people at the sending station must still convey the fact that teleportation had been successful by making a phone call or using some other light-speed or sub-light-speed means of communication. While physicists don't foresee the possibility of teleporting large-scale objects like humans, this scheme will have uses in quantum computing and cryptography. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 simdi benim bunlari soylemem cok basit kacicak belki yada konuyla alakasiz kalicak olabilir, ancak boyle seyler bulunsa bile bizim haberimiz olana kadar cok zaman gecicek, bunu eminim sizde biliyorsunuzdur. ben bu konuyla ilgili bi kac tane kitap okudum ki, isinlanmanin 10 yil once bulundugunu idda eden kitaplardi, roman degil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 yaa bırakın allasen demek istiyorum :D onu 10 sene önce bulana 10 sene boyunca nobel verirler bence hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 10 sene once bulunmuş olsa bence bulan kişi/kurum çaktırmamazlık gibi bişi yapamazdı, dünyanın yöneticisi olmuş olurdu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 ben bulsam kimseye soylemem valla :P oyle dunyayi ele gecirme gibi bi fantezim falan da yok lol. gerci zaten isinlanmanin imkansiz oldugunu dusunuyorum, molekul ayirma/birlestirme geyigi olsa bile yine hat falan gerekir (telefon hatti gibi) diye dusunuyorum. tabi konuyla ilgili hic bi bilimsel bilgim yok o da ayri mesele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 bulabilirsem post ederim; gorunmezlik deneyleri sirasinda, radyo frekanslarinin karismasiyla gorunmez yapilmaya calisan madde ortadan kaybolup baska bir noktada beliriyor. bunun kolpa yada gercek oldugunu kanitlanamaz.herseyden once derin devlet var. firtinalarin kontrol edilip silah olarak kullanilmasini yalanlayan ABD'nin daha once kullanmis oldugunu kanitlayan bilgilerde var. ben size kesin 10 yil once bulunmustur diyemem zaten :).. bulunmussa bile haberimiz olmayacaktir ama. onun disinda dunyayi yoneten ulkelerin bole seylere ihtiyaci var mi oda tartisilir, yada zaten sahip olup olmadiklari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 mümkün olsa bile diyelim dağıtılıp evrenin öbür ucunda tekrar birleştirildik, fiziksel fark yok ama kalp atışımız tekrar nasıl sağlanacak? yanımızda timer lı şok cihazı da mı götürecez diye merak ettim. ışınlanma sırasında o timer 0 lanmaz mı :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 ışınlanmayı bulsam her gece kız yurduna damlarım. kimseye de bişey söylemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Sly-One said: mümkün olsa bile diyelim dağıtılıp evrenin öbür ucunda tekrar birleştirildik, fiziksel fark yok ama kalp atışımız tekrar nasıl sağlanacak? yanımızda timer lı şok cihazı da mı götürecez diye merak ettim. ışınlanma sırasında o timer 0 lanmaz mı :p walla cok sey olur gibi geliyor :) molekuler disorder en basta gelir heralde :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 fede said: ışınlanmayı bulsam her gece kız yurduna damlarım. kimseye de bişey söylemem. fede :) tellerden falan atla, arka kapidan gir. kasma bu kadar isinlanmayla falan :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Quibble said: bulabilirsem post ederim; gorunmezlik deneyleri sirasinda, radyo frekanslarinin karismasiyla gorunmez yapilmaya calisan madde ortadan kaybolup baska bir noktada beliriyor. ben size kesin 10 yil once bulunmustur diyemem zaten :).. bulunmussa bile haberimiz olmayacaktir ama. ya bi bilim adamı bulursa bunu? her bilim adamı devletin özel kurumları için çalışmıyor. http://www.plos.org/ Bu sadece bir örnek. Bi de görünmezlik deneyi derken? Radyofrekanslarını karıştırarak bildiğimiz adamı göze görünmez mi yapmaya çalışıyorlar? Bildiğin fotonlar içinden geçiyo falan? O da yetmemiş gibi bu sırada adam görünmez oluyor? Japonlar da senelerdir salak gibi kameralarla arkadaki görüntüyü öne yansıtmaya uğraşıyorlar meğersem radyofrekansları ile oluyomuş(tabi bu sadece radarları yanıltmaksa o zaman sözüm yok o doğru, ama radarları yanıltmaya çalışınlan bir radyodalgası deneyinde birini ışınlamaları daha da komik açıkçası). Şey gördüm ben de, fantastik dörtlü de bi alet vardı evrendeki tüm dilleri ingilizceye çeviriyodu. Ona benzemiş biraz. Afedersin ama dalga geçilmeyecek gibi değil. Bilimsel kanıdını bıraktım, olabilirliğini teorik olarak gösteren bilimsel bir makale ya da yayın koy her türlü kapağa razıyım. Ama derin devlet tabi saklamıştır makaleleri... edit: Lütfen popüler bilim ile gerçek bilimi karıştırmayın. Popüler bilimi, ya gerçek bilim adamları bilimi insanlara sevdirmek için yazar ya da hınzır zeki insanlar insanları şaşırtıp para kazanmak için yazar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 said: Ardeth Şey gördüm ben de, fantastik dörtlü de bi alet vardı evrendeki tüm dilleri ingilizceye çeviriyodu. Ona benzemiş biraz. hitchhiker's guide to the galaxydeki kulağa takılan balığı diyo olmayasın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 fantastik dörtlüde de vardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 hmm ben hatırlamıyorum onu. jessica albaya fazla dalmışımdır o an. konu dağılmasın. çok önemli :o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Buarada yanlış hatırlamıyorsam kalsiyum iyonu büyüklüğünde maddeleri de elektromanyetik alanlarda hapsederek bir şekilde teleport etmeyi başarmışlardı. yanış hatırlamıyorsam bu tabi protondan da büyük bir maddenin teleport edildiğini gösterir ama moleküle çıkıldı mı bilmiyorum :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 benim birsey idda edip tartismadigim farkindasin dimi? haklisin abi scientific proof olmamasiyla birlikte mantikli da gelmiyebilir. haklisindir. ben paylasayim dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 bi de bu molecular transport olayını çözüp quantum computer yapmayı başaran olursa zaten imba^imba olacak o arkadaş. görünmezlik dengi birşey olur öyle bir hesaplama kuvveti herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 isinlanma olsa bence kimseye rahatzilik verilmez... isinlanmanin olmasi icin her iki tarafta da gecebilecek yer olmasi lazim... bi alet sizi baska bi yere tek basina gonderemez... gondermesi icin o gitceiniz yerde de o aletten olmasi lazim die dusunuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 chipte bir yazı vardı, star trek dizisindeki teknolojilerin uygulananları, uygulanabilir olanları, uygulanamaz olanları diye anlatmışlardı uzun uzun. orda ortalama bir insan vücudunun içerdiği moleküllerin dizilişinin sayısal ortama geçirilmesi durumunda ortaya çıkacak verinin dünyadaki tüm hddlerin kapasitesinden daha fazla bir veri içerdiği için uzun vadede uygulanamaz olduğunu söylüyorlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 information theoryde o tarz şeyler vardı. misal sanki evredeki tüm parçacıkları(boyutunu hatırlamıyorum atom mu atom altı mı) temsil etmek için yaklaşık 2^26 bit lazımdı gibi birşeyler hatırlıyorum. çok fantastik bir database hocamız var hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 huun said: chipte bir yazı vardı, star trek dizisindeki teknolojilerin uygulananları, uygulanabilir olanları, uygulanamaz olanları diye anlatmışlardı uzun uzun. orda ortalama bir insan vücudunun içerdiği moleküllerin dizilişinin sayısal ortama geçirilmesi durumunda ortaya çıkacak verinin dünyadaki tüm hddlerin kapasitesinden daha fazla bir veri içerdiği için uzun vadede uygulanamaz olduğunu söylüyorlardı. bak aslında buna düz hesap bakarsan, "bugunku tum hddlerın kapasitesi" bi 10 yıl sonra cebimizde olabilir yani. ışınlanma olayı olursada artık - uzaktan olmaz - diyen ablalarımıza süper yanıt olur. yeter çektim ankara-istanbul arasını yau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nihlathak Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Ardeth said: bi de bu molecular transport olayını çözüp quantum computer yapmayı başaran olursa zaten imba^imba olacak o arkadaş. görünmezlik dengi birşey olur öyle bir hesaplama kuvveti herhalde Imbakare olduktan sonra istenilen her turlu b.k gorunur vaziyette de yenilebilecegi icin -sonucta supraimba'sin, t.ssaklar surunerek geliyor o derecesin yani- o saatten sonra artik gostere gostere takilmanin tadina varilir gibime geliyor benim birazda :) MT mumkun olur mu olmaz mi, olursa nasi olur, ilk denemeler esnasinda fly 3'u mu cevirirler kazara,bulari bilemiyorum ancak eger bunu evrenin bile fark edemeyecegi bir hizda yapabilirsek ne kalbimiz durur, ne de molekuler bazda bir problem cikar obur tarafa vardigimizda cunku deconstructing ve reconstracting sureclerinin "biraz" hizli olmasindan oturu canli daha "neler oloyor" bile diyemeden islem tamamlanmis olur. Utopik oldu, ama olsundu zaten canliyi isinlamanin kendi utopik... Yada bir baska acidan bakacak olursak molekuler transport yapan var zaten, lvl 70 rogue basiyo shadowstep'i geliyo yanina kafasi rahat bisekilde. Olmadi maiev var o da hoppidi hoppidi seklinde uzuyor, kesmezse mage'ler var blink atiyolar, o da yetmezse lagli oyuncular var frame atlaya atlaya mutemadiyen bir molekuler transportasyonla dolasiyorlar etrafta. Son olarak ben bi de ethereal'lerdende supheleniyorum, MT'ye cok musait yapilari var aklimizda bulunsun bi kenara yazalim. Ulaaaan vay anasini satayim cok muhim biseymis bu MT wow'da simdi cakozladim vay vay... Iki geyik ekledim araya, dagitmayin ha konuyu sonra bana patlamasin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CANKHAN Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Hatalı alıntı yapmışım,kusura bakmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar