Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux altında VST çalıştırma rehberi (kaynak kodlarından) - Ubuntu

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Not: Sadece test sistemimde ve Ubuntu üzerinde denedim. Başka dağıtımlarda denedikçe yeni konular açacağım ve buradan bölüm yöneticilerine bir isteğim var: Benim için başa bir konu yapıştırabilir misiniz? Linux altında ses prodüksiyonu için başka rehberler de yazmayı planlıyorum. Ben bitirdikçe eklersiniz ilk konuya, çok işe yarar olabilir bence. Bulduğumuz başka rehberleri de Türkçeleştirip koyarız, siz de birşeyler yazarsınız.

Reaper'ı duymuşsunuzdur, eğer duymadıysanız; kendileri çok iyi bir sequencer. Ama sadece Windows altında çalışıyor -ki bu bir engel değil. Wine kullanacağız.

JACK Audio Server'de gerekli. Onu add/remove kullanarak basitçe yükleyebilirsiniz.

Gerekli paketler için(Jack'i kurduktan sonraonYönetici konsolunu açın ve aşağıdaki komutu girin:

apt-get -y install wine wine-dev libjack0.100.0-dev qjackctl build-essential

Şimdi Reaper için gerekli olan asio desteğini inşa etmeniz gerekli. Buradan wineasio'nun son *.tar.gz sürümünü indirin. JackLab'ın programcıları hazırlamışlar bunu ama ben JackLab'ı bir günlük kısa ve ınanılmaz buglı bir deneyimin ardından sildim için kullanmanızı önermem. Ben 0.5 versiyonunu kullandım. 0.1'de çalıştı ben de, ötekileri denemedim. Sonra Steinberg'den asio-sdk'yi indirmeniz gerek. Burada o da.

İki dosyayı da Home klasörünüze alın ve sırasıyla açağıdaki komutları girin(parantezler komutun ne işe yaradığını açıklıyor)

tar zxvf wineasio-0.1.tar.gz

unzip asiosdk2.2.zip

bunlar sıkıştırılmış dosyaları açıyor)

cd wineasio-0.1 (klasöre giriyor)

cp /ASIOSDK2/common/asio.h (asio-sdk'den asio.h kaynak dosyasını kopyalıyor wineasio klasörüne)

make (wineasio'yu derliyor)

make install (wineasio'yu yüklüyor)

regsvr32 wineasio.dll (dll'yi register edin)

ln -s /usr/lib/libjack-0.100.0.so.0 /usr/lib/libjack.so.0 (Jack ile birlikte kullanabilmenizi sağlıyor.)

Şimdi Reaper'ı ayarlamanız gerekli. Wine'ı kullanarak programı yükledikten sonra:

winecfg

Komutunu girin ve açılan yere reaper.exe'yi ekleyip uyumluluğu Windows XP ya da 2000'e (hangi sizin için daha iyi çalışırsa) ayarlayın ve Audio sekmesinden sadece Jack'i şeçin.

Jack serveri başlattıktan sonra Reaper'ı açın ve vst kullanmaya başlayın.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Hata yapmışım bir yerde:

[hr]
cp /ASIOSDK2/common/asio.h Bu satırın sonuna bir nokta eklenecek, şöyle:

[hr]
cp /ASIOSDK2/common/asio.h .
  • Yeni Oluştur...