Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

35 milyar, ufak şehir içi araba tavsiyesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam,

Verilen değerler elde edilirlekn sergilenen sürüş ve parkur ile sizin sürüş karakteriniz ile parkurunuz arasında bir benzerlik olmayabilir. Yoksa bu kadar fark açılması imkânsız :)

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Ttabiki fark olur ancak 9 litreyle 15 litre gibi aşırı bir fark olmaz. 9 litre civarı bir fabrika verisi zaten ortalama bir 1.6 motor aracın fabrika verisi şehir içi tüketim verisidir. 1.6 motorlu bir araçlada 15 litre yakılıyorsa o araçta kesinlikle bir sorun vardır.
aktif olarak kullandığım bazı araçların şehir içi ve karma değerleri şu şekilde
Honda Civic 1.6 125HP
Fabrika Verisi Ş.İçi: 9.1 Karma: 6.7
Kullanım Verisi Ş.İçi: 9.1 Karma: 7.0

Toyota Avensis 1.6 115HP
Fabrika Verisi Ş.İçi: 9.5 Karma: 7.2
Kullanım Verisi Ş.İçi: 9.3 Karma: 7.5

Toyota Yaris 1.3 87HP
Fabrika Verisi Ş.İçi: 6.7
Kullanım Verisi Ş.İçi: 6.9

Opel Astra G 1.6 101HP
Fabrika Verisi Ş.İçi: 9.5
Kullanım Verisi Ş.İçi: 9.5

Burdaki şehir içi değerlerinin hepsi dur kalk trafiktir. Şehir sınırları içinde sabit hızla gitmek şehir içi sayılmaz :) . Mesela Ankara için örnek verirsek işi şehir merkezinde olan ve her sabah ve akşam iş trafiğinde işine giden bir insan şehir içi değerlerini baz almalıdır ancak bilkentte okuyan ve şehirden gelen bir öğrenci karma değerleri baz almalıdır.

Görüldüğü gibi şehir içi değerleri ya aynı yada biraz daha düşük çıkıyor. karma değerlerinin daha yüksek çıkmasının nedeni ise şehir dışı verilerinden kaynaklanıyor. çünkü şehir dışı verileri 90 km sabit hız baz alınarak ölçülüyor haliyle bizde otobanlarımızda veya boş yollarımızda(mesela ankara eskişehir yolunda trafiğe uyup gittiğinizde 100 110 gibi hızlarla gidiyorsunuz) 90 la gitmediğimizden şehir dışı değerlerimiz yüksek oluyor ve bu da karmayı yükseltiyor.
Mesaj tarihi:
kinkpin, toyota ne malı ki :) Neyse kastettiğin arabaların Yaris ile -bence- aynı sınıfta olan modelleri zaten 16 bin YTL'ye fln satılıyor hehe.

Bence bu tüketim testini gelin bide İstanbul'da yapın. Benim araba bile hayatında yakmadığı yakıtı yakıyo bu ara 7.5lt/100km.
Mesaj tarihi:
ankara ve istanbul trafigini karsilastirmak soz konusu bile degil vodanin soyledigi gibi. =/

basmakla da alakasi yok, ivmelenip giderken duran otoban trafigi, ne bileyim 7 tepe istanbulun yokuslari vs.

araclardan bahsettiginiz gucu almak icin de belirli bir devirde kullanmaniz lazim zaten, bunun karsiligi da benzin sarfiyati oluyor.
Mesaj tarihi:
pwnbot said:
ankara ve istanbul trafigini karsilastirmak soz konusu bile degil vodanin soyledigi gibi. =/

basmakla da alakasi yok, ivmelenip giderken duran otoban trafigi, ne bileyim 7 tepe istanbulun yokuslari vs.

araclardan bahsettiginiz gucu almak icin de belirli bir devirde kullanmaniz lazim zaten, bunun karsiligi da benzin sarfiyati oluyor.

istanbuldada olsan 1.6 bir araçla 15 litre yakman olanaksız eğer o 1.6 motor sağlıklı bir motorsa ve sen 15 litre yakayım diye uğraşmıyorsan. 2.0 olsa tamam dicem :)
1.6 yla max yakacağın 11 litre civarıdır isterse istanbul değil mahşer olsun :)

ben civic imle istanbula gittim 5 saat istanbulda trafikte kaldım dur kalk dur kalk sonra ankaraya geri geldim ve otobanda gelirkende 140 km de sabit hızla geldim arada sırada 160 170 gibi hızlara çıktım. ankaraya geri döndüğümde yol bilgisayarı 7.0 litre gösteriyordu :)
Mesaj tarihi:
Rondar uzun yolda da gitmiş olduğun için 7.0L görmen çok garip birşey değil. Ancak istanbulda sürekli dur kalk trafiğinde kalan biriysen (benim gibi) acayip tüketim değerlerine ulaşıyorsun ister istemez. Hatta bu dönemlerde heralde daha çok trafikte kalıyorum ki yaz döneminde 6.5lt olan tüketimim 7.5lt ye çıktı. 2.5 yıldır arabanın tüketimi 7.0lt yi geçmiyordu.

O benzinli arabaları bana verin 12 13 lt yaktırmazsam adam değilim :) Hemde agresif araba kullanan birisi değilim. Sadece dur kalk dur kalk böyle oluyor hehe.

Bu arada A3 1.6 Otomatik ile 17lt yakan var :)
Mesaj tarihi:
ben trafige olabildigince girmiyorum da, otobanda 160-180 ortalamayla giderken 17-18 goruyodum. simdi 110-90 otoban gidiyorum 9.7 litre ortalamam. ama sehir icinde bi tur at, aksam vakti karsiya gec gel, 17 litre gormek zor degil. 3.5 saat kopru trafiginde dur kalk yaptigimi biliyorum, 2ye atma firsati olmadan durarak.

yokus asagi giderken de bosta gidip 2ye atiyorum ustelik.
Mesaj tarihi:
Selam,

Benim araç için 120km/h hız için tüketim değerini 10.8 litre okudum da kitapçığında, afalladım kaldım. Benim eşşek neden fazla içiyor bu mereti acep?!? Bu hafta bir carbon-clean neden kürden yaptırayım kendisine :)

Saygılar.
Mesaj tarihi:
yalan o ya

hele vw grubundaki arabalarin olcumlerin kulliyen yalan daha tutturanini gormedim

birde beyler unutmayin en cok tuketimi etkileyen faktor arabayi ivmelendirme tekniginiz

yani 80 den 120 5 saniye de cikmak var 10 saniyede cikmak var cok farkettiriyor
Mesaj tarihi:
matama said:
yalan o ya

hele vw grubundaki arabalarin olcumlerin kulliyen yalan daha tutturanini gormedim

birde beyler unutmayin en cok tuketimi etkileyen faktor arabayi ivmelendirme tekniginiz

yani 80 den 120 5 saniye de cikmak var 10 saniyede cikmak var cok farkettiriyor

aslında 80-90 la çok uslu gitmeyi başabilirsen fabrika verilerine hatta daha da altına ulaşıyorsun. ama öyle sakin kullanım türkiyede nerdee
Mesaj tarihi:
Tabi fabrika verilerinin ideal koşullarda belirlendiğinide unutmayalım. Düz yolda rüzgar ihmal edilerek fln yazıyorlar o değerleri. Zaten pratikte böyle bir ortamı bulmak mümkün değil.
Mesaj tarihi:
Vodan said:
Rondar uzun yolda da gitmiş olduğun için 7.0L görmen çok garip birşey değil. Ancak istanbulda sürekli dur kalk trafiğinde kalan biriysen (benim gibi) acayip tüketim değerlerine ulaşıyorsun ister istemez. Hatta bu dönemlerde heralde daha çok trafikte kalıyorum ki yaz döneminde 6.5lt olan tüketimim 7.5lt ye çıktı. 2.5 yıldır arabanın tüketimi 7.0lt yi geçmiyordu.

O benzinli arabaları bana verin 12 13 lt yaktırmazsam adam değilim :) Hemde agresif araba kullanan birisi değilim. Sadece dur kalk dur kalk böyle oluyor hehe.

Bu arada A3 1.6 Otomatik ile 17lt yakan var :)

özellikle hızımı belirtmiştim uzun yol dediğimden dolayı. bu hızlarda araçlar çok az yakmazlar uzun yolda. ki istanbulda trafikte 4.5 saat kadar kaldım(cebitin olduğu yerden zincirlikuyuya o kadar zamanda geldim).
Ezbere konuşuyorum gibi geliyor size burda ancak bende bir markanın forumunda yöneticiyim ve bu konu daha önce orada tartıştığımız bir konu. Ordaki bilgilerime ve istanbuldaki arkadaşlarımın söylediklerine dayanarak 1.6 standart bir araçla 15 litre yakamazsınız diyorum eğer yakacam diye uğraşmazsanız :) Tabi kullanımdan kullanıma fark eder. Bende istanbuldaki o trafik sırasında 10.5 litre yaktım :) 15 litre değil. Ki yazdı klimamız açıktı arabada 5 kişiydik vs...
Mesaj tarihi:
Selam,

Trafik gibi elde olmayan etkenler gibi elde olan etkenler de var;
doğru viteste kullanma, kullanım devri, ivmelenme zamanı, lastikler, fren/gaz dengesi...

Rondar'a katılıyorum ben; ortalama bir sürücü 1.6 motor ile 15 litre yakamaz, yakabilmesi için normal dışı kullanım karakteri sergilemeli.

Ben benim araçla acelem olduğu için öğlen vakti Dudullu-Göztepe ve dönüşünü yaptım. 20-22 litre ortalama yaktım. Dengesiz bir sürüş sergiledim, çok defa devir kesiciye yakalandım, gaz ve fren dengesi hak getire :P Normal kullanım ile 14-15 litre, kasarak kullanım 12 litre civarı =)

Saygılar.
Mesaj tarihi:
paramecium said:
Selam,

Trafik gibi elde olmayan etkenler gibi elde olan etkenler de var;
doğru viteste kullanma, kullanım devri, ivmelenme zamanı, lastikler, fren/gaz dengesi...

Rondar'a katılıyorum ben; ortalama bir sürücü 1.6 motor ile 15 litre yakamaz, yakabilmesi için normal dışı kullanım karakteri sergilemeli.

Ben benim araçla acelem olduğu için öğlen vakti Dudullu-Göztepe ve dönüşünü yaptım. 20-22 litre ortalama yaktım. Dengesiz bir sürüş sergiledim, çok defa devir kesiciye yakalandım, gaz ve fren dengesi hak getire :P Normal kullanım ile 14-15 litre, kasarak kullanım 12 litre civarı =)

Saygılar.

Bende Touareg 5.0 V10 la 11.5 litre de yaktım 25 litre de... Ama Touareg V10 25 litre yakıyor demek değil işte bu :) Pedal to the metal şeklinde kullanılırsa 25 de yakar 30 da.
  • Yeni Oluştur...