Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

35 milyar, ufak şehir içi araba tavsiyesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Seat ibiza 1.4tdi stylance(full paket) 2008 modeller kampanyali olarak 30k ytl kusur gibi bi fiyata gidiyor su siralar. Ekonomik ve kendi capinda rakiplerine gore konforlu bi arac. goz atmaya deger.
Tipiyle ilgili problemlerin varsa da ayni platform uzerine uretilen vw polo ve skoda fabia da goz onunde bulundurulabilir. Aralarinda cok belirgin farklar olmamakla beraber nasil kullanilacagina gore degisir, ornegin seat daha spor suspansiyonlar ve belirgin hatlarla daha ziyade spor bi karakter cizerken, skoda genis ic hacmiyle(digerlerine gore =P) ve bagaj kapasitesiyle one cikar. polo bildigin polo.

ayrica toyota auris d-4d baz paketin fiyati da 34-35 civari bisey olmali, corsa nin en dolu paketine tercih edecegim bir arabadir.
Mesaj tarihi:
B sınıfı bakmana gerek yok bu ara Opel'de 6.500YTL indirim var. Astra 1.3 CDTI Enjoy 35.500 YTL. Otomatik istersen 2.000 daha koy üzerine. C sınıfı arabaya binmiş olursun :)
Mesaj tarihi:
yeni corsalardan sikayet eden yok bu aralar. easytronic olur dersen 1.3 cdti corsa 34bin ytl civari. tam otomatik sadece 1.4 benzinli modellerinde mevcut.

ve evet vodan dogru soylemis 6500 ytl indirim var astralarda :)
Mesaj tarihi:
Selam,

Lancia alıp da Fiat servislerine gitmek bana koyardı açıkcası :

Ben soruya soruyla cevap vereyim; hangi araçlara bindin veya test sürüşü yapabildin? Raftan domates salçası öner demek gibi oluyor da bu azıcık. En azından sen beğendiklerini söyleyeceksin ki biz de onların +/- yönlerini yorumlamaya çalışalım elimizden geldiğince. Yoksa 40 tane fikir çıkar durur :P

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Seat leon hakkında ne düşünürsünüz?

mesela:http://www.sahibinden.com/araci_sifir_aldim_sigara_ic_ilmemistir_c_ok_temizWQQaXQQ5354161WQQpXQQdisplayitem

edit:pardon,ufak denmiş o zaman ibiza arkadaş söylemiş zaten..
Mesaj tarihi:
ya aslında ark alıcak bende ona önerilerde bulunuyorum.
Sizin dediklerinizi söylüyorum bir,bir.
Astradan ziyade o fiyata corsa full tercih ediyor kendileri.

Bu easytronic'in esprisi ne bu arada?
Mesaj tarihi:
easytronic tiptronik gibi kullaniliyo. tek farki elektronik kontrollu duz vites olmasi :) baski balata kullaniyo o yuzden dusuk viteslerde ayagini gazdan cekmezsen biraz sarsintili vites degistiriyo.

alistiktan sonra problem kalmiyo ancak tam otomatik varken ve sehir icinde kullanilicaksa tercih edilmemeli :)
Mesaj tarihi:
Alacağı full Corsa'nın donanım seviyesi ortalama bir Astra'dan çok fazla olmayacaktır. Misal, sadece Corsa'nın en üst donanım seviyesi olan Cosmo'da yol bilgisayarı bulunur :)
Sana şöyle bir örnek daha vereyim;

Yeni Corsa 5 Kapı | 1.3 CDTi Dizel- 90 HP Enjoy | 33.861,00 YTL
Yeni Astra HB | 1.3 CDTi Dizel- 90 HP Enjoy | 35.550,00 YTL

İkisi arasında çok bir fark yok. Ben olsam Astra'yı tercih ederdim daha güvenli, daha kullanışlı, daha konforlu olur.

Easytronic şanzıman ise, oldukça kötü vites geçişleri olmakla birlikte aslında otomatikleştirilmiş manuel şanzımandır. Vites geçişleri elektrik kontrollü olarak otomatik yapılmaktadır. İstenirse Tiptronic kullanıma da imkan verir ve normal otomatik şanzımanlarda olan ekstra yakıt tüketimi Easytroniclerde bulunmaz. Easytronic şanzıman kendi karakteristiğinde tam otomatik olmadığından yokuşta kayma yaparken 2006 yılından sonra standart donanıma giren Hillholder sistemi sayesinde yokuşta kayma gibi bir durum yaşatmaz. Ayrıca Easytronic şanzıman ile birlikte ESP Plus standart olarak gelir.
Mesaj tarihi:
İllaki dizel diyorsunuz yoksa kesinlike Jazz derdim.

İllaki dizelse de ben de arkadaşlar gibi 1.3 cdti Corsa veya Yaris D4D derim
Ancak Corsa yerine yine arkadaşların dediği gibi Astra almak Corsa almaktan daha mantıklı olacaktır. Sadece donanım olarak düşünmeyin araçlar donanımla sınıf atlamaz. Astra Corsa'dan çok daha kaliteli bir araçtır. Ayrıca boyutlarına baktığınızda arasında çok çok çok az bir fark olduğunuda görürsünüz. Corsa D öyle çok küçük bir araç değil adı Corsa sadece.
Yaris ise o sınıftaki en performanslı dizel motor bildiğim kadarıyla ve donanım olarak da çok başarılı. Ayrıca işçilik kalitesi bakımındanda gözlediğim kadarıyla başarılı bir araç. Bunun yanında çok iyi frenleri var.
Yaris Hatchback 1.4 D-4D Dizel MultiMode Sol Special 33,750 YTL
Mesaj tarihi:
Yok Yaris'te 90HP, Opellerde 90HP. Toyota'nınki 1.4, Opel'inki 1.3 motor. Yaris'in içi pek iyi değil ya ben pek tutmadım kapı içi kaplamalarını fln. Ayrıca bagajı çok çok küçük 2 kitap anca sığar o derece :)
Mesaj tarihi:
Vodan inda soyledigi gibi herseyden once ortada sinif farki var en dolusunu dahi alsan bi ust segment daha tercih edilir duruyor fiyat ve guvenlik bakimindan. Bunun tek istisnasi ibiza gibi duruyor ki rakipleri icerisinde en fazla donanimi en ucuza o sagliyor.

bunun disinda yaris denilmis ama, hani ondan once corolla hb ile yaris arasinda tam istenilen tanima uygun auris var, astradan biraz ucuza neredeyse ayni veya belki biraz daha donanimli olarak geliyor comfort paketi.

Elbette astrayi kotuledigim icin degil, yanlis anlasilmasin. Alternatif olarak goz onunde bulundurulmasi gereken bi arac olarak gordugum icin soyluyorum. Ama corsa yi kotuluyorum evet, 33+ kytl verdikten sonra icine ne koyarsan koy yine corsa iste.

Ayni fiyata yepyeni araba 308 var iste 1.6hdi comfort paketle satiliyor, ki tartismasi yapildi peugeout lar icerisinde bariz kalite farki farkedilir bi arac.
Mesaj tarihi:
astra her halukarda corsadan iyidir evet ancak amac otomatik almaksa astranin tam otomatik opsiyonu yok malesef. easytronic o kadar mi kotu derseniz aslinda hayir. 1-2 gun sonra alisinca sarsintili vites gecisleri bitiyo ancak dur kalk trafikte kafanizi duvarlara vurdurucak kadar sinirlendiriyo.

eh kimse 2.5bin ytl esktra odeyip dur kalk trafikte silkelenmek istemez heralde :)
Mesaj tarihi:
308'in iç mekan kalitesi gerçekten çok güzel olmuş ancak sanırım fiyatı bayağı bir yüksek. Lansmanda şöyle bir açıklama yapılmıştı.

said:
Peugeot Türkiye Genel Müdürü Jean Pierre Vieux, otomobil fiyatlarının düşmesinin müşteri lehine olmadığını belirterek, fiyat savaşına girmemek için yeni otomobili tanıtım fiyatından piyasaya sunacaklarını söyledi..

Web sitelerine 308'in herşeyini koyup fiyat listesini koymamaları da edilecek küfürlerin yaratıcılığından çekinmeleri olsa gerek.

ps: Çok yazı yazınca illede Astra al diyormuş gibi bir durum oluşmasın ben ortaya atılan araçlar konusunda bildiklerimi yazmaya çalışıyorum. Astra bu ara uygun fiyatlarla satılıyor. Yoksa Opel'den komisyon aldığımı falan çaktırmadım umarım..
Mesaj tarihi:
Vodan said:

Web sitelerine 308'in herşeyini koyup fiyat listesini koymamaları da edilecek küfürlerin yaratıcılığından çekinmeleri olsa gerek.

Vodan; ilk basta benimde gozumden kacti fakat 308 lerin fiyat listesi sitelerinde mevcut, sadece diger araclarla birlikte vermek yerine yine ayni sayfada sag ust kosede 308 kampanya fiyatlari diye ayri bir baslik dusmeyi yeglemisler.

Bi onceki mesajimda belirttigim 308 1.6hdi comfort paketi ise 34.9kytl idi.
  • Yeni Oluştur...