Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yunanistana yakışan hareket(!)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bende pkk bayragını savunmadım zaten ama bir spor musabakasıyla osmanlı seferinin alakasıda yok.sen damarına basarsan adam sempatizanı olmasa bile gıcık kaptırmak için öyle hareket yapar illaki.

madem ülkenle ilgili bir görüntü olusturacaksın kurtulus savasından bir ornek versin osmanlı ne alaka?
Mesaj tarihi:
Fenerlilerin yaptığı en doğru hareketti heralde şimdiye kadar "istanbul since 1453" pankartının açılması... İstanbulumuz'a megaloideaları doğrultusunda Konstantinopolis diyen aptallara verilecek en güzel cevap olmuştur
Mesaj tarihi:
buradan yönetici abilerimize ve ablalarımıza(emalet var tek herhalde) sesleniyorum.

lutfen uyelık asamasında ufak bir paragraf verilsin ve uc sıklı bir cevap sunulsun.okumaktan cekındıgı halde foruma uye olmaya calısan ınsanlar engellensın.
Mesaj tarihi:
Burax said:
aynı mantıkla Atatürk'ün de dili ege demeye dönmüyordu ondan ege için akdeniz diyordu değil mi?

o zamanlar ege denizi akdeniz'in bir parçası olarak görülüyordu. zaten aydın insanlar telaffuz sorunu yaşamazlar ama sıradan halk kendine göre yontuyor bazı şeyleri.

Aket-Atum said:
İstanbul Rumca, Konstantinapolis ise Latincedir.

Nereden çıkardın? Şehir anlamına gelen "polis" kelimesi Yunanca'dır bir kere. Konstantin'de imparatorun adı. Konstantin'in şehri yani. Türkler'in ağzında da kestampol, istanbul şeklinde değişime uğramış.
Mesaj tarihi:
bir yerden çıkarmadım, Nilüfer turizmin dergisinde okudğum için kaynak belirtemeyeceğim ( ama yazarı bir profesördü) kusura bakmayın.

ayrıca nette (eğer varsa) dediğimi destekleyecek bir kaynak bulana kadar Haçlı seferlerine kadar İstanbul'un adının "byzantium", haçlı seferleri sırasında ise şu anki İstanbul yerinde kurulan geçici latin roma (emin değilim isimden) imparatorluğu esnasında "Konstantinapolis" olduğunu da belirteyim.

kaynak editi:
Byzantium

said:
Byzantium (Greek: Βυζάντιον ) was an ancient Greek city, which, according to legend, was founded by Greek colonists from Megara in 667 BC and named after their king Byzas or Byzantas (Βύζας or Βύζαντας in Greek). The name "Byzantium" is a Latinization of the original name Byzantion. The city is what later evolved to be the center of the Byzantine Empire, (the Greek-speaking Roman Empire of late Antiquity and the Middle Ages) with the name Constantinople.
Mesaj tarihi:
MacLeod said:
fenerlilerin açtığı bayrakla terör bayrağı açanları bir tutan zihniyetede allah akıl fikir versin.

Şaşırdılar iyice fanatiklikten
  • Yeni Oluştur...