Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boğaziçi Üniversitesi - Kimya Mühendisliği


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
iki alanda çalışabilirsin kimya mühendisliğinde gelen olarak. ya teorik olarak bilgisayarda bilgisayarların moleküllerin modellenmesi ile çalışırsın (bölümde o konuda çok iyi bir hoca var) ya da genel olarak fabrika işletmesi yönetmesi gibi konularla ilgilenebilirsin ama o konuda çok bilgim yok. laboratuarda çalışmak istiyorsn kimya mühendisliği değil kimya oku. ha ama bence bizim okuldaki en iyi temel bilim bölümü fiziktir tadından yenmez
Mesaj tarihi:
Fiziğe olan ilgim kimyadan biraz daha fazla aslında ama bölüm seçerken az da olsa iş imkanlarını ve maddi olanakları düşünmem gerekiyor.Bir iki fizik müh. ile görüştüm kimya kadar çalışma alanı bulamıyoruz dediler ki öğretmenlik yapıyorlar dersanelerde.Aslında hala karar verebilmiş değilim fizik yada kimya müh. arasında :/


edik.

Merak =)
Mesaj tarihi:
Anam babam İTÜ mezunu Kimya Mühendisleri, Anam Kimya Mühendisleri Odasında 12 sene başkanlık yaptı şimdi başkan yardımcısı. Kimya Mühendislerinin yüzde 95'i Tekstil-Boya fabrikalarında çalışıyor. Ama Boğaziçi mezunu olunca über mühendis olarak ayrıca ne iş yaparsın bilmem.

Ek: Çimento, İlaç, oto yan sanayi fabrikalarında, kalite uzmanlığında, enerji sektöründe, Yağlı boya ve boya sektörlerinde, Su ile ilgili her işte (su arıtma, meşrubat-içki üretimi vb.) iş bulabilirmişsin. Fizk mühendisleri sadece ölçüm-kalibrasyon vb. ufak tefek işlerde çalışabiliyormuş. Profesör Günay Kocasoy varmış Boğaziçi Kimya Mühendiliğinden ona danışırsan sana çok iyi bilgi verirmiş.

Eğitim zorluğu olarak aşağı yukarı aynıymış iki bölüm.
Mesaj tarihi:
hattaha ben girsem yatay geçişle mol. biyoloji ve genetiğemi geçsem yada direk orayamı girsem o.O şu sınav bir geçsinde.


@ombak:çok saol verdiğin bilgiler için ayrıca herkese teşekkür ederim =)
Mesaj tarihi:
boğaziçinde fizik mühendisliği yok fizik var. eğer özel sektörde okumak istersen fiziğin bilgisayar/ekonomi uzantıları var. bence fiziği seviyorsan kessinlikle git boğaziçinin fizik hocaları ile görüş. hatta isim vereyim alpar sevgenle görüş o seni direk fizikçi yapar. ama evet fizik daha çok akademisyen olmaya yatkın. yine de boğaziçi özel sektörde çalışmaya en yatkın fizikçileri yetiştiriyordur türkçede ekonomi gibi opsiyonel modülleriyle herhalde
Mesaj tarihi:
ombakkombak said:
Profesör Günay Kocasoy varmış Boğaziçi Kimya Mühendiliğinden ona danışırsan sana çok iyi bilgi verirmiş.

feci kolpalamışsın. yok böyle bi hoca bizim bölümde.
Mesaj tarihi:
şimdi 20 yıllık üyeyiz madem, adam gibi uzun mesajımız da yok hepsi silindi, bari şöyle tutorial tadında tanıtmak amaçlı uzun bir mesaj yazalım.

bölümde 5. senem ilk önce; bölümü görmüş geçirmiş adamım. lisanstan başladım, lisansı sektirmeden bitirdim, yüksek lisans yapıyorum bölümde. aynı zamanda araştırma görevlisiyim.

öncelikle söyleyeceğim şey şudur: BU BÖLÜM, BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİNDEKİ EN AĞIR BÖLÜMDÜR. kimya müh e geldim, oh boğaziçi diyemezsiniz bu biiiir. güney kampüsü dersleri kırmazsanız adam gibi göremezsiniz bu ikiiiii. kırarsanız benimki gibi ilk başlarda iğrenç ortalamanız olur bu yüzden yüksek lisans yapamazsınız bu üüüüüç.

şimdi bi kere şunu vurgulamak lazım: hayatın rapor yazmak, sınava çalışmak, quiz olmakla geçecek. düşünmeden dahi 3-4 saatte 30 sayfa rapor yazabilecek kıvama geleceksin. uyku uyumayacaksın hele 3/2 de, 4 te rahatlicaksın çünkü artık dizaynı hortaçsu vermiyo :) çıldıracaksın bildiğin. bu bölüm böyle bitiyo. böyle yapmayanlar 6. senesinde falan oluyo genelde. bitirince de video.google.com da che 2007 diye aratınca çıkan videolardaki gibi hoop diye diye oynuyosunuz deliler gibi =)

gelelim bölümün olayına, 2007 mezunuyum demiştim heralde yukarda bi yerde; 2007 mezunu arkadaşlarımdan 15 i aşkını (sayamicam şimdi gece gece) yurtdışında yüksek lisans yapıyo, gerek columbia gibi dünyanın seçkin üniversitelerinde kimya müh üzerine olsun, gerek kimya olsun, gerek mühendislik yönetimi ve tasarımı gibi paralı bölümler olsun. 10 kişi aynı bölümde yüksek lisans yapıyoruz, 5-6 kişi de değişik bölümlerde yüksek lisans yapıyor boğaziçi nde.

çalışanlara gelince, 7-8 kişi ilk başlayanlar için çok iyi maaşlarla tüpraş a girdi, 1 kişi basf te, 1 kişi türk henkelde, bunun yanı sıra isviçrede dupontta, birkaç kişi de çok değişi, ama hepsi bilinmiş kimya firmalarında çalışıyor. boya sanayiinde çalışan tek tanıdığım dahi yok.

hatta garip birşey söyliyim, marshall ın genel (üretim miydi yoksa ?) müdürü, kimya müh odası başkanı boğaziçi kimya müh te yüksek lisans yapmış olan adını hatırlayamadığım bir beyamcadır. yalnız marshall gibi yılda 450,000 ton a yakın üretim yapan firmada çalışan kimya mühendisi sayısı 4 (dört)tür. boyada mühendislik namına hiçbirşey yoktur. gerçekten. tam bir merdivenaltı işi boya.

ben mezunum şimdi, ama sanayiide çalışmak istemiyordum. neden ? işler sıradanlaşıyor bir süre sonra diye. bunun sebebi de türkiyede arge nin olmaması adam gibi. olan arge, sadece yurtdışıdnan gelen reçetelerin türkiyeye uyarlanması şeklinde işliyor. ben modelleme yapıyorum ardeth in belirttiği gibi, biyopolimer master ı yapıyorum diyebilirim, bölüm kimya müh ama tez konum biyopolimerler. modelliyorum falan proteinleri, öyle oynaşıyoruz falan değişik bişey. şimdi anlatamicam onu bugün 2 sunum yaptım zaten :)

benim iş ne işe yarar büyüyünce sorusunun cevabı ise şöyle, drug design diye bi sektör var. ilaç hangi organda nereden etki etmeli, bunun için nası tasarlanmalı falan. türkiyede yoksa da yurtdışında var, ben zaten doktora da yapmayı düşündüğümden başladım master a bu alanda.

kimya müh - fizik olayına gelince, çap yapan bir çocuk var bildiğim şu an 3. sınıflarda, demek ki yapılıyor. yalnız bizim dönemden mezun hiç bir kimse yok çap yapan (çift anadal yani). fakat bizden sonra hocalar karar aldı, bu ne yahu çok az puan veriyoruz, yeter acıyalım şunlara dediler program biraz hafifledi. biraz ama, çok değil.

yatay geçişle niye genetik e geçiyorsun ki ? direk genetiğe gir, puanları üç aşağı 5 yukarı aynı. ayrıca yatay geçiş de kolay birşey değildir, yüksek ortalaman olmadan yatay geçiş yapamazsın.

iso 9001 ve iso 14001 dersleri aldım ben mesela, danşımanlık yapmak için daha çok altı sigma gibi eğitimler almak gerekir lakin. yalnız fizik her alanda kullanılan, daha teorik birşey. örneğin brownian dynamics diye bir olay var, biz protein modellemede kullanıyoruz, amerikan merkez bankası para hareketlerini modellemede kullanıyor :) bunlar ise fizikçilerin çıkarımlarına, ondan sonra da ilgili alanlardaki insanların parametreleri doğru belirleyişine kalıyor.

hey gidi baya döşedik. sorun olursa sor yine.
Mesaj tarihi:
genetik mi genetiğe gireceksen sabancı ya da bilkent bursuluyu dene bence. 9 tane birbirinden enteresan amazonla uğraşmak istemiyorsan tabi...Bölüm ve dersler zor olmamasına rağmen bir kelimeyi yanlış yazdığın zaman %90 puan kıran 9 hocamız sayesinde baya işkence haline geliyor bölüm, ben çok iyi anladım bu dersi diye sınava girenler %40 falan alıp çıkıyor. benim iyi diyebileceğim bir ya da iki hoca var burda diğerleri de gitti zaten sabancıya falan. Boğaziçinde temel bilimci olacaksan bence fizik oku, onun biyofizik modülü var ordan istediğin miktarda biyoloji dersini alırsın. Ben bir fizikçi hocanın tavsiye etmesine rağmen onu yapmadığım için çok pişmanım şimdi bizim bölümün gereksiz hocaları ile uğraşıyorum :p
Mesaj tarihi:
hmmmm =)

şu çap muhabbeti hoşuma gitti az daha ders çalışayım =)

tabi şimdi okuyunca karışık geliyor ama bakalım girersem inşallah ne derlerse ne gerekirse çalışırım yaparım =)

şuan tek yapmam gereken Fizik, Kimya müh. ve Mol. Biyoloji ve genetikten birine karar vermek onun içinde vaktim var sanırsam.Büyük ihtimalle Kimya müh. düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
genetiğe girme boğaziçinde!!
gerçekten ben fizik yaparım severim diyorsan, vaktine yazık genetiğe girme, fiziğe girip genetik alanından alırsın seçmelilerini.
×
×
  • Yeni Oluştur...