knoxville Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 öncelikle iyi akşamlar, data dersimin son projesinde istenileni yazarken şu 2 hatayı çözemedim. 1. cannot find symbol method nextString() neden böyle bir hata verdi anlamadım input içinde whitespace'e kadar olan ilk stringi almam lazım ama bu hatayı verdi. nextFloat() da kullanıyorum ama o hata vermiyor. 2. if statement içinde bir array'in dolu olup olmadığına bakmasını istiyorum. code { System.out.println("Enter the ID of the student you want to search"); Scanner idInput = new Scanner(System.in); String SID = idInput.next(); int index = hash(SID); if ( studentID[index] ) { System.out.println(nameStudent[index] + "exists."); return true; } else { System.out.println("Student does not exists."); } } altı çizili olan yerde, != 'NULL' kullandım olmadı. == false dedim incompatible type dedi. (studentID bir string array) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 public static void insert(String nameStudent[], String studentID[], float gpa[]) { int index; String SID; System.out.println("Enter student ID, GPA and name"); Scanner input = new Scanner(System.in); SID = input.nextString(); index = hash(SID); studentID[index] = SID; gpa[index] = input.nextFloat(); nameStudent[index] = input.restOfLine(); } bu da restOfLine ve nextString'in çalışmadığı yer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 != 'NULL' diye yazdigin != null olarak degisebilir mi? ek: nextString dedigin nextLine mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 ilk bolumu yanlis anlamisim ama cevap !=null olacak muhtemelen. If statement icin de array.length()==0 seklinde karsilastirma yapabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 knoxville said: if statement içinde bir array'in dolu olup olmadığına bakmasını istiyorum. Bu cümleyi tam anlayamadım. Ama kilit nokta bu. Birden çok ihtimal var. 1) array'in kendisi null olabilir. studentID != null ile kontrol edebilirsin. 2) array null olmaz ama boş olur. riglous'un dediği gibi studentID.length != 0 ile kontrol edebilirsin. Dikkat length() değil. length burda method değil, array'e ait bir attribute. bir istisna ama bu java'da. normalde bu tür attribute'ler olmaz. 3) array'de aradığın index'teki string null'dur. studentID[index] != null ile kontrol edersin. 4) array'de aradığın index'teki string null değildir, ama içi boştur !studentID[index].isEmpty() // java 1.6 studentID[index] != 0 // java 1.6 öncesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 studentID[index] 'in karşılığında bir string var mı yok mu diye bakıyorum. olay şöyle, kullanıcıdan ID gpa ve isim alıyorum. IDye göre hashing uygulayıp bir index atıyorum. sonra diğer 3 arrayde aynı index'e değerleri veriyorum. studentID[index] != null kullandım. bi de nextString ve restOfLine kullanamıyorum. inputtan whitespace'e kadar olan yeri almak istiyorum mümkün deil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 students.txt içi şöyle çünkü, ID GPA Isim Soyisim ID GPA Isim SOyisim vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Hocam kaç kere söylicem API'ye bak diye. nextString diye bir metod yok. Uydurmuşsun kafandan. :p nextLine var işte Mum'un dediği gibi. nextLine işini görmez tabii. Alacağının token'in String olduğuna eminsen next diye bir metod var. Onu kullan. String döndürüyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 APIde buldum abi zaten restOfLine ile beraber? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Yok hocam Scanner class'ında öyle metod. Nerde buldun? Link ver bakim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 db'nin ici ID GPA Isim Soyisim ID GPA Isim SOyisim seklinde ise niye tokenizer'la tek tek almiyorsun onu anlamadim. Tek tek satirlari oku, her satiri parcalara bol, istedigin gibi yap. @Mirage, saol duzelttigin icin. array.length olayinda haklisin, karisiyo dillerin hepsi birbirine artikin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar