Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Opel Flextreme Concept

Pasha

Öne çıkan mesajlar

Opel yeni concept araci olan Flextreme i Frankfurt Motor Showda tanitti.

Arka kisminda 2 tane lithium ion battery bulunuyor ve sadece bu bataryalarla 100km yol yapabiliyor. Aracta ayrica 1.3 cdti motor bulunmakta ve toplam 775 km yol yapabiliyor. Bataryalar bosaldiginda devreye giren 1.3 cdti motor bataryalari tekrar sarj ediyor. Egzos emisyon degeri ise sadece kmde 40gr.

Bumerang seklindeki on far grubu en cok dikkat ceken gorsel ozelligi. B sutunu olmamasi ayri bi hava katmis. Kapilar ise once ters acilip daha sonra yukari kalkiyor (suicide).

Sosyal ağlarda paylaş

Seri üretilecek bir araba değil. Bunun motoru daha önce hiç denenmemiş olduğundan bildiğimiz Hybridlere kıyasla daha mühim bir konsept olma özelliği katıyor. Daha önce gördüğümüz hibrit otomobillerde yine elektrik ve benzinli motor birlikte bulunurdu. Elektrik motoru aracı hareket ettirir ve belirli bir hızdan sonra benzinli motora geçilerek düşük tüketim amaçlanırdı.

Bu konseptte ise dizel motor doğrudan elektrik üretiyor ve bu elektrik enerjisi kullanılıyor. Dizel motor doğrudan tekerlekleri çevirmekte kullanılmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Motor konusunda Toyota Prius Hybrid diyorum. Bu mantığı otto ile yapıyor ve diesel ile yapmamasının tek nedeni pek güzel bir diesel motor sahibi olmamaları :) Yoksa uygulamada çok muazzam, teknolojik fark yaratacak bir şey yok.

Arka taraf bana nedense 'tanga' kelimesini hatırlattı :P Öyle bir C sütunu ve dar arka cam tasarlanmış ki, dikiz aynası falan yalan. Kamera koyacaklar kesin.

Ön far grubu karizma evet ama uygulanan bir örnek yapılırsa kaza anında çok can yakacaktır kesin :D

Yanılmıyorsam bu 'arka tampon fantazisi' Opel'de hep var :) İlla bir şey sokacaklar araca abuk sabuk şekillerde.

Genelde şirin ve enteresan bir tasarım.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

bikaç yıl sonra opel modelleri bundaki tasarım unsurlarına sahip olacak işte. Görsel olarak en işe yarayan yanı bu oluyo. Tasarım çalışması yapıp tema belirliyolar, genelde bu "markanın kimliği" haline de geliyo (hatta Audide bi ara suyu çıkmıştı bütün modeller birbirin benziyodu). Bi de bu tür araçlarda geliştirilen ıvır zıvır teknolojiler bi süre sonra üretime girebiliyo...
Sosyal ağlarda paylaş

Elektrik üretiminde de dizel çevrim santralleri olması aslında bu konseptin kulağa biraz daha hoş gelmesini sağlıyor benim gözümde. Daha kitabına uygun birşey aslında. İleride bunun doğal gaz versiyonuda çıkar bak buraya yazıyorum.

Öte yandan, konsept araçlardan gelen geribildirimden faydalanarak seri üretim araçları şekillendiriyorlar. Örneğin Opel, geçtiğimiz mart ayında sergilediği Opel GTC konseptinden faydalanarak şu andaki Vectra isimli modeli yeniliyor. 2008 haziranda satışa sunulacak yeni model bu konsept ile büyük benzerlikler taşıyacak. İsmi de Insignia olacakmış bundan böyle Vectra'nın..

Kaynak vermeye gerek görmüyorum :p İsteyen imzaya baksın :)
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
valla ben amerikadayken dizel normal benzinden pahaliydi ve cogu yerde yoktu

o yuzden hala dizel uzay araci gibi geliyor onlara

su andada pahali :) 50 cent fazla.. eski mercedes ve eski golf ler disinda diesel arac gormedim burda. ve hala a3 gormedim, butun ulkeyi tekrar gezicem bulucam :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...