Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

O/B ses kartı ve mouse cursor problemi

Korax

Öne çıkan mesajlar

Birbiriyle pek bağlantıları olmasada başlıyorum sormaya.

Şimdi anakartım Gigabyte P35c DS3R Ses kartı realtek(ses çipi yada neyse)
Kart 7.1 ve 6 giriş var arka tarafta.

Girişler şu şekilde : 1 Front | 1 Rear | 1 Subw/Center | 1 Side | 1 Mikrofon | 1 Line-In

Belli başlı ses kartı problemlerini sıralayım;

O/B ses kartından line in'den ses alamıyorum(bişeyi falan bağladığımda bilgisayar almıyo sinyali).resimde kapalı görünüyor ama açtığımda falanda sinyal gelmiyor.Gitar bağlıyorum mp3 player falan bağlıyorum genede.Ya çalışmıyo o giriş(ki takarken çıtı çıtı ses geliyo,sinyal alıyo orası) yada software bi problem..

En önemli olay resimde göründüğü gibi;kırmızı ile daire içine aldığım seçenekleri seçip,kısıp sesini açamıyorum.Onlar kilitli öylece.Tek oynatabildiğim kayıt denetimi seçeneği oda Stereo Mix yerine geçiyo zaten şu durumda.

Yani problemi pratik olarak anlatmam gerekirse;
Kayıt denetimi,stereo mix'i,line in'i ve mikrofonu gruplamış bişekilde hepsini açıp kapatıyo.Ama görünürde hiçbirinin volume'ü yerinden oynamıyo.

Stereo mix'i nekadar çok açık tutarsam,radyoda yada kayıtta ses okadar çok gidiyo genel mix'e ve doğal olarak peak vererek distorte oluyo.Bende normal olarak sesi baya bi kısıp(winamp üzerinden falan) öyle çalmak yada kayıt yapmak,ses klibi yollamak zorundayım.Ama öyle oluncada kayıt denetimi kısık olduğundan dolayı mikrofonun sesini açamıyorum ve konuştuklarım duyulmuyo.Yani mikrofonun sesini tek olarak açıp kapatamıyorum.İlla kayıt denetiminden yükselticem.

Bunun çözümü nasıl olur?O seçilemeyen seçenekleri nasıl aktif edip seçebiliriz?Öyle bi olay varmı yoksa eski driver falanmı yüklemem lazım?(ki denedim banamısın demedi)

Mouse cursor olayına gelince,bi cursor pack kullanıyorum.Animation'lı cursorlar kullanyorum yani böyle güzel kalitede falan.Enson aldığım a4tech kablosuz set hedesinden ve yüklediğim gereksiz programından sonra cursor animationlarlar'ı falan durduk yere durmaya başladı.Sonra ben bu gereksiz programını sildim,düzeldi bi nebze.Hala durduk yere kafasına göre duruyo falan animation ve her seferinde denetim masası > fare den cursor'ları değiştirip tekrar seçmem gerekiyor.

Yani benim mouse'un idle pozisyonu kendi kendine etrafında dönme animasyonu.Durduk yere çat diye kitlenmiş gibi duruyo öylece,sinir bozucu bişey.

Varmıdır bilen duyan.Ses olayı çok daha öncelikli.

Sosyal ağlarda paylaş

Kendi kontrol programı bu mavili mavili olan değilmi ki zaten?Sitesinden de çektim,gigabyte sitesinden de çektim farklımı diye yok,banamısın demedi.Deli olacam bu konuda sanırsam HD Sound card falan zımbırtısı diye öyle saçmasapan bişeyler var.Olmadı alıcam bi soundblaster live! onla idare edicem artık..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...