Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Göz Altları:(:(

Killer

Öne çıkan mesajlar

abi soğuk su kanı yavaşlatır ya millet donarak nasıl ölüyo.sen soğukla ayılıyosun çünkü şok etkisi yaratıyo sabah sabah.sıcak su da mayıştırıyo çünkü hararet yapıyo shs

Ya sabahları duş alamam saçlarım çok zahmetli.bide okula falan geç kalırım.

40 dakikada 5 dakka ara cazip geldi şu anda.thnx kib.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:
E ama ben uyanmak için mesela duşa girince bi anda buz gibi yapıyorum suyu , öyle bi mutlu hissediyorum kendimi , anında zinde oluyorum . Sıcak mayıştırıyor mesela .

sallamiyim şimdi engin bilgimle ama soguk suyla duş aldıgında metabolizman yavaşlar bu nedenle metabolizmanı hızlandırman gereklidir, bunun sonucunda insan hareketlenir, hoplamaya zıplamaya başlar, dirilir.
sıcak suyla yıkanınca da metabolizman hızlanır, hızlanan metabolizma yorgunluk getirir, metabolizmanı yavaşlatman gereklidir bu neticede de mayışma olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bildiğim kadarıyla sıcak yada soğuk kan ı direkt değil, dolaylı yoldan etkiliyor.. O da kan akış hızını. Soğuk damarları büzüyor, dolayısıyla kan akışı yavaşlıyor. Migren gibi durumlarda
yani damarın olduğundan daha fazla genişleyip baskı yaptığı durumlarda, soğuk damarı eski genişliğine dönmesini hızlandırıyor/kolaylaştırıyor. Sıcak, damarı genişletiyor, dolayısıyla dolaylı olarak kan akışı hızlanıyor.. Göz altı morluğu benim bildiğim kadarıyla, yorgunluk , düzensiz beslenme ve uykusuzluğun uzun süre devamı halinde çok belirgin hale gelen birşey. Bunları azaltmak, yada sıcakla toplanan kanın akışını hızlandırmakla geçebilir.. Benimde göz altlarım mordu, duşla falan değil ama uyku düzenimi dengeleyerek azaltabildim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...