Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kargo ve gümrük olayı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
gümrükten kargoyla 2-3 kitap veya 2-3 oyun geçirebiliyoruz kolayca, sorun olmadan.
peki ya yarın öbürgün bir x-box 360, bir ekran kartı, bir snes, bir modem felan almak istedim diyelim bir alışveriş sitesinden.
gümrükten geçerken gene aynı kolaylık oluyor mu?
yoksa terörist muamelesi mi yapıyorlar adama?
Mesaj tarihi:
belirli bi sınır var 200dolar mı ne. bayramlarda bu sınır 400dolar ya da 400euro ya çıkıyo. gümrükte takılınca gümrük vergisi alıyolar. ama paketin üzerine gift yazdırıosan pek sorun olmuyo..
Mesaj tarihi:
bir tanıdığım amerikadan getirttiği elektronik hedeler gümrükten rahat geçsin diye kutusunu açtırıp, ayrıca paketletiyordu o baloncuklu paket malzemeleriyle filan. ben bunu kullanıyordum, orada kalmıştı arkadaş peşimden yolladı filan dedirtiyordu, kutularını manüellerini filan ayrıca göndertiyordu.
belki bi işinize yarar..
Mesaj tarihi:
ya bu gümrük elemanlarının elinde bi tarife var, bu tarifede aklınıza gelip gelmeyen herşeyin adı yazıyor. bu tarifeye göre ödeyeceğiniz vergi belirleniyor. de ki ödeyeceğiniz vergi kabul edilebilir limitlerinizi aştı, "kalsın ben almıyorum" diyemiyorsunuz, gümrükte bıraktığınız her paketiniz için ceza var az buz değil o da.

ben bi tane razer tarantula klavye ve razer exact mate x speed mouse pad getirttim, gümrükteki elemanlar bunu jetonla çalışan tv oyunu sınıfına sokmaya falan kalktılar artık ordan pay biçin. velhasıl-ı kelam denk geldiğiniz memurun zeka ve bilgi seviyesiyle alakalı aslında ama 100 doları geçen paketinizde gümrüğe tabiisiniz.

hele benim dururum çok boktandı çünkü şirket kartıyla almıştım cihazı gidip ce belgesi falan bile aldım sanayi bakanlığı müsteşarlığından hehe
Mesaj tarihi:
arabayi tamamen unutun

araba gecirmek cok baska rejime tabi ve araba olayinda distrubutorluk belgesi lazim veya benzeri araba gecirme belgesi
veya permi hakki
motor durumuma gore %65 ile %87 OTV ustunede %18 kdv oduyorsun bu arada belgelerin olsa bile

xbox vs gecer mi diyenler elinizde faturayla bayramlar ve yilbasini beklerseniz bu donemde 300$ a kadar olan malzemeyi durdurmazlar

ole 400 vs yide izin verirler yine

diger turlu %18 kdv oduyordunuz diye biliyorum mallara, ve avrupa birligi disindansa %10 da vergi olmasi lazim
Mesaj tarihi:
simdi ayda 3-4 kez gumrukten paket kovaliyan biri oalrak bilgili oldugumu soyliyebilirim

simdi 100avronun nun altindaki hersey gumrukten muaftir

100avroyu gecerse cagirirlar sizi gumruge ve sunu soyliyim ordaki adamin insafina kalir bunu degelendirmek

bayramalrda filan yukseldigi olayini duymadim varsa biri gumruk mevzuatindan gosterirse sevinirim normal islem yaptilar hep degisik bisey gormedim

100euro yu gecerse bile urunun turune bakar

normalde gumrukte paketinizi bir x-ray den gecirirler 100 euro nun altinda deklare edildiyse ve elektronik filan degilse sorunsuz gecer kapiniza gelir (postanede birielri yurutmesse tabi)

elektronikde aleti cikarirlar degerine bakarlar *gift* isaretliyse bile sorarlar ne bu diye cunki bazi yasak elektronikler var

ha tabi oncelikle sunu belirtelim degerli bisey alicaksaniz heralde ucuz kargo metodu kullanmiyicaksiniz

UPS FEDEX DHL gibi tasiyicilar bizzat kendileri ugrasip kapinzia kadar getirirler gumruge gitmessiniz sakat bir durum yoksa

*gift* olayindaysa saticidan saticiya degisir
yalan gumruk deklarasyonu uluslararasi bir suctur ve cogu ciddi satici bunu yapmaz paketin ustune sattigi seyi nfiyatini yazar ki yazmasa biel gumrukculer bu konuda uzman bir bakisla lak diye tam fiyatini soyluyorlar basiniz derde girer daha cok odettirir bide dusuk fiyat yazdirirsaniz kaybolur yada kirilirsa sigortasi ustudneki fiyattan odeme yapar riskli bisey

en mantiklisi tanidik birine ambalajini sokturup yollatmak misal amazon ingiltereden aliyorsunuz ingilteredeki akrabaniza yollasin onlar oda size UPS le filan yollasin en temizi bu

ha site adresi lazimsa http://www.play-asia.com/ tavsiye ediyorum ben hatta 50$ bisiler alan varsa kullanamdigim 5 dolar indirim kuponu var elimde veririm direk ziyan olmasin
Mesaj tarihi:
yuksek fiyatalrda gene oluyor
son baktigimda 300euro idi disardan gumruksuz sokma limiti ama kesin degismsitir

bide gumrukde gumrukcunun cok fazla gucu var

atiyorum ps3 aldini A gumrukcusu 2ytl islem parasi ile birakirken B gumrukcusu 40-50ytl odedir C gumrukcusu otv si kdv si susu busu 150 filan odetir D gumrukcusu yan cebe bi 20lik at yallah der

sans birazda
Mesaj tarihi:
peki viktor, UPS, FedEx, DHL hepsi aynı kalitede midir?
yani "ver 60 doları, senin yerine biz uğraşalım, sağ salim getirelim"ci midir 3ü de?
Mesaj tarihi:
Walla bende tam tersini söyleyeceğim , UPS'den uzak dur. Maymun ediyorlar insanı bazen..

DHL en sağlam kargo şirketidir ama diğerlerine göre daha pahalıdır.Fedex'te oldukça iyidir, bugüne kadar sorun yaşamadım.

Ayrıca şu 100$/euro sınır yanlış bir kanı.Çoğu defa 300 350$'ı bulan siparişim oldu ve hiçbir zaman takılmadı.Bu getirdiğin malın cinsi ve ticari durumu ile ilgili sanıyorum.Ben bolca giysi , kitap , cd/dvd, oyun falan getirtiyorum.Ve bunları özel kargo şirketleri yani DHL başta olmak üzere Fedex ile yapıyorum.

Örneğin bir kaç yıl önce 700küsür pounda bir giysi almıştım ve ebay'deki satıcı normal posta ile yolladı ingiltereden.Bu gümrükte kaldı, sanırım 5-10 YTL gibi bir para ödeyerek geri almıştım.

Yani getirtme aracında etkili oluyor gümrüğe takılıp takılmaması konusunda.
Donanimhaberde birisi iphone getirttiğini ve sorunsuz eline ulaştığını yazmış Fedex ile, bir diğeri gümrükte takıldığını ve 1500 YTL ödemek zorunda kaldığını yazmış.İlginç durumlar.
Mesaj tarihi:
bavulla tasimayla ilgili

her ay ortalama iki defa yurtdisina gidiyorum, boyle olunca bayag birsey getiriyorum. Bir kere bavulla elbise getiriyorsaniz hic birsey olmaz.

Ataturk havalimaninin duty freelerin tam sikisinda iki tane amca var, onlar tipinize bakip sizi cagiriyorlar, genelde boyle elinde cok bavul olan tipleri kapiyorlar.

Ben mesela bir keresinde yanimda devasa 3 bavulla geliyordum, yanimda 10 tane ipod var 6 sini aldilar gumruge kaydettiler yalan oldu orada :(

diyeceksiniz niye 4 u gecti adamin keyfine kalmis acikcasi(bir daha yilbasi hediyesi alirsam millete :( )

yoksa ben ayni anda 1 ps3 1 xbox sokmustum kimse birsey dememisti. Tamamen sans, ben cebinde 2 milyon euroyla giren kiside biliyorum :) o yuzden havalimani cikisi tamamen sans, dikkat cekmemeye calisin.
Mesaj tarihi:
ozel kargo sirketiyle getirtiyorsaniz gumrukten aliyor onalr zaten cunki 100euro yu gecsede onalr bir sekidle gecirtiyor takilan normal posta

ha soyel absurt bisey var RC arabalarla ilgilenen adam arabasina 3 tane tekelek seti almis (3x4 den 12 teker) adamdan para istemis saticanmi bunlari diye

gumrukde 100euro yu asinca tek sey onemli
kisisel kullanima mi geldi yoksa ticarimi
havalanindada oyle ayni urunden 4 den fazla yakalarsa kesin aliyor
  • Yeni Oluştur...