Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni bilgisayar toplayacağım, Öneriler? Yardım edink!

Batilc

Öne çıkan mesajlar

Cunku Steam motorunun bilgisayari zorladigi falan yok grafik acisindan; ayni detaylarda bir Call of Duty 4, Bioshock, Stalker falan oynamayi denersen farki anlarsin zaten.

Konumuz Crysis'se tatmin edici sekilde calistiriyor 8800GT, GTX'e cok yakin bir performansla hem de. Cesitli testlere bakarsan dedigim gibi, zaten gorursun. Yok sen Crysis'i "illa 1600x1200, 8x FSAA, 32x Anisotropic, Very High oynamam lazim" diyorsan zaten oyle bir kart yok, ciktiginda da en az 600$+KDV olacak, GTX veya Ultra SLI da hicbir zaman hayal ettigimiz kadar ucuza gelmeyecek. O kadar ucuzlamadan uretimi durup piyasadan silinecek cunku, veya esamesi bile okunmayacak kadar iyi kartlar cikacak. Boyle yuruyor ne yazik ki bu piyasa.

Bir de kullanici profili var tabii, benim tahmin ettigim kadariyla Batilc 6 ayda bir biseyleri upgrade etmek niyetinde degil, daha cok "sistemim 2-3 sene gitsin" mantiginda.
Sosyal ağlarda paylaş

abi her konuda söylüyorum, gene söylüyorum. x1950pro ile bioshock, cod4 ve orangebox denedim şu ana kadar. herşey high + 1280*1024 çözünürlükte oynuyorum (mutlaka alın demiyorum -- 2 ay önce olsa belki, şimdi hd38xx daha iyi). gf8 serisine para verirken bi daha düşünün, en azından hd38xx serisine bakın.

dx10.1'i de unutmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

tamamen dogru anlamıssın beni baggio=) 6ayda bir upgrade etmekle ugrasmak dahi istemiyorum, evdeki 2-3sene önce aldığım bilgisayara da ati radeon 9800proyu takmıstım, zamane intel p4 3.2 vermiştim, rami 1gb yapıp bırakmıştım. Halen de o kısmen işimi görür ama o bilgisayar şu anda başka yerde ve eve yeni bir şey almak istiyorum 2-3sene götürsün. Hani yapacağım upg de gidip ram almak olacaktır başka da bir şey değil.

Tek kafama takılan şu kasa meselesi. Paradan tasarruf için güçten feragat etmeye korkuyorum bu sistemde, hoş, Sabancı'da elektrik dalgalanmasını ortaköy kadar yaşamıyoruz ama yine de tırstırır beni. O kadar para harcadığım sistemin heba olmasını istemem.

Sonuç olarak ayrı bir psu alıp, 300wlik dandirik bir kasa bulup psuyu değiştirmem gerekecek gibi görünüyor.

Ve dediğine de baktım, PSU'suz kasaların fiyatını görünce şok oldum tam anlamıyla. Abi 700milyon verilir mi yalnızca içi boş kasaya yahu. 500$+KDV ne demektir!

Ucuz bir bileşim yaratmaya çalışıyorum da, 100doların altına düşmeyecek gibi sanırsam:S???

Bir şeyler çıktı mı siz gezinirken?

edit: Kasayı 200-250wlık bir şey alsam da psuyu değiştirsem sorun çıkarır mı? Yani ne biliyim bu kartların filan oturması için belli bir minimal büyüklükte bi kasa profili yok mudur?
Sosyal ağlarda paylaş

son bir update:

Elimdeki kasa ve ups opsiyonlarını yazmayı unutmuşum.

Power olarak Tagan magan yerine High Power ve Cooler Master diye iki markanın ürününü buldum.

PLUS+ POWER 500W GÜÇ KAYNAĞI
87dolar

HIGH POWER 500W POWERSUPPLY HP-500-A12S
95dolar

Cooler Master
RP-500 EXTREME POWER 500W GÜÇ KAYNAĞI
86dolar

Bi tane de garip bişi buldum Xilence diye bi markanın ama fazla ucuz geldi???

XILENCE XP550 550W POWERSUPPLY
54dolar (????)

Kasalar konusunda da 250w ve 300w baktım

Everest markalar:

SNC-682 250W AIRDUCT ATX SİYAH KASA
29dolar

HR09A HERCULES 300W SİYAH KASA
45dolar

Frisby marka olanlar:

5813WB ATX250,2xUSB,2xFAN,AUDIO BEYAZ KASA
30dolar

FRISBY EM08A-2BK 300W ATX KASA
28dolar

FRISBY 6505BS 300W ATX KASA
33dolar

FRISBY CASE6901-SB 300W ATX KASA
33dolar
------------------

İşte böyle. Kdv dahil değil bunlara tabiki.

En ucuz seçim şu oluyor ama ne kadar sağlıklıdır???

FRISBY EM08A-2BK 300W ATX KASA

XILENCE XP550 550W POWERSUPPLY

82$+KDV oluyor ve önceki 160doların yarısına denk geliyor bu seçim.

Amaaa ne kadar sağlıklı=)?
Sosyal ağlarda paylaş

dediğini bulamadım ama artık battı balık yangider modundayım, toplamda almayı düşündüğüm sistem 2.2 milyara çıktı, önceki verilerde monitörü toplamayı unutmuşum:S şimdi tek derdim şu kasa ve güç konusunu halletmek, önceki sayfada yazdıklarımdan hangi ikiliyi kullanmalı diye. herhalde 54dolarlıkta bi pislik var diye 99luğu aldım, kolonları filan bekletiyorum elimdeki 2+1le 1 ay idare ederim sanırım. geriye kalan 300küsür milyon parayı da taksit vursam olur işte.

Çok canım yanıyor çok, interrail paramı harcıorum artık work and travel'a kaldık:S
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...