Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Isiktan hizli isik?

Hergonan

Öne çıkan mesajlar

böyle büyük kolpalar atacaksanız kaynağını tam verin (ki dalga geçmek yerine inanalım), şu an tüm relativite formülleri ışıktan daha hızlı herhangi birşeyin olmaması üzerine kurulu, olamaz demiyorum ama olduğu kanıtlanmış olsa o formüller şu an gözden geçiriliyor olurdu ve öyle birşeyi duymamış olmamam düşük bir ihtimal herhangi bir derste (eğer ki gerçekten gözlemlenmiş ve gözlemlendiği kabul edilmiş bir fenomen olsa).

Ya yanlış hatırlıyorsun ya da yazmak için yazıyorsun, ikincisi ise çok fena.
Sosyal ağlarda paylaş

hollydog said:
ya tam ısmını hatırlamıorumda evrende bır madde varmıs ısıktan 100 kat daha hızlı olan sımını unuttum p ile baslıodu photon deıldı ama o zaTEN ısık demek uc dort sene once bılım teknık dergısınde okumustum dvd arısvıne bakarsan bulabılırsın..

bizim bi memet abi war
burdan adanaya arabayla 4 saatte gidiyomus
Sosyal ağlarda paylaş

bişi merak ettim.

Sly-One said:
Bir maddeyi ışık hızına çıkarabilmek için, o maddeyi ışık fotonu kadar küçültebilio olman lazım.

şimdi bir metre boyundaki bir radyo dalgasındaki ile cep telefonumdan çıkan fotonun boyları aynı mı ? aynıysa da değilse de bu en boy yükseklikler nelerdir ?
Sosyal ağlarda paylaş

ahah fizikçi arkadaşları deli edercesine başlayayım. ışıktan hızlı birkaç şey duymuştum. bunlarla ilgili kaynakları kasarsam bulurum hatta kasarsanız siz de bulursunuz :D . amacım fikir teatisi

1- büyük patlama (big bang) sırasında evren ışıktan 100 kat hızlı genişledi deniliyor. nerde genişledi genişleyen neydi ? bunları bilmiyorum.

2-karadelikler ışığı yakalıyorlar. bu fotonun kütlesi olduğu ya da parçacık davranışı gösterdiği gibi bir anlama geliyor olabilir. bir de ışığı yakaladığına göre gravitasyon dalgalarının ışıktan hızlı olduğu gibi bir anlama geliyor olabilir. evren büzüldüğünden ışık deliğe akıyor'dan öte birşeyler vardı. yani kaçan ya da doğrulutusu değişen (kime göre neye göre) işte odaklanan mı diyelim fotonlarla ilgili.

3-ikiz fotonlar hadisesi: kalsiyum atomuna enerji yüklenmesi ve bu atom'un saldığı fotonların (ki bunlar aynı anda var olan iki foton) zıt yönde gitmelerine ilişkin deneyler. şimdi burada ışık hızını geçen şey fotonlar değil :). burada bu bir birine zıt yönde hareket eden fotonlardan birine uygulanan kuvvetin aynı andan diğer fotonda da etkileşiminin görülmesi. burada çok daha sayko bir durum var ama bu fotonların arasında bir ışıktan hızlı bir bağlantı olduğu iddiası. not: bu deney dolayısıyla ortaya atılan bir dünya hurafe var. hem bazıları tıbbi meraklılarına duyurulur.

4-ayhh bunları yazarken unuttum daha var.
Sosyal ağlarda paylaş

bi sürü yazdım formüllerini tekrar yazmayacağım.

tachyonlar teorik maddecikler 1960 senelerinde mi ne fikri ortaya atıldı ama hala bi olay yok. anti-maddede ilk çıktığında teorik fizikçi bulmuştu (diraac) ama sonra varlığı kanıtlandı.

karadelikler ve bigbang hakkında ise bilimsel bilgiye sahip olmadığım için ne desem boş.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada yanlıs hatırlıomusum o seyın adı takyon du

takyon (tachyon), yunancada 'hizli' anlamina gelir. bu particle'larin isik hizindan daha hizli hareket ettigi dusunulmektedir. ilk olarak fizikci arnold sommerfeld tarafindan bulunmustur. takyonlarin en ilginc ozelligi enerjileri dustugu zamanlarda hizlarinin artmasidir. bu teoriye gore, takyonlarin gidebilecegi en yavas hiz isik hizidir. bu nedenle, takyonlar bugunku fizikte bilinen causality anlayisini violate ederler. bu particle'larin yuksek enerjili carpisma ortamlarinda olustuklari soylenir, bu nedenle, genellikle cosmic isinlar icerisinde arastirilir.

bkz: superluminal fenomen

http://scienceworld.wolfram.com/physics/Tachyon.html
http://evrenselenerji.sitemynet.com/takyon.htm
http://www.genbilim.com/fizik/soyut_evrenin_temeli_takyonlar.html
Sosyal ağlarda paylaş

ışığın ne olduğunu anlarsak mesele çözülmüş olur sanırım

ışık nedir? arkadaşlar ışık maddenin çözünmüş enerji halidir. yani siz bir nesneyi enerji vererek enerjisini artırırsanız o madde iyi ce hızlanır kütlesi artar uzunluğu artar. zamanı genişler ve böyle ce gider ve en sonunda çözünerek enerji olur.

yani şu an için ışık hızında fener yaksak demen çok saçma bu bir çünkü ışık hızında fener olmaz o fener enerji olur:)

ikinci bir husus ışık hızını geçmek mümkün değildir deniliyor. yani ışık hızından ötesi yok kardeş.

ama
Sosyal ağlarda paylaş

ama büyük patlama da evren ışık hızının üzerinde ki bir hızla genişledi diye hatırlıyorum belli süreliğine.bu nasıl oluyor onu anlamıyorum.

bir de ışık hızında giden araba fenerlerini yak sa ne olur diye birsey de var ışık hzında giden araba yakacak lambası kalmaz çözünür enerji olur
Sosyal ağlarda paylaş

yazan oldu mu bilmiyorum ama eğer böyle bişey olsaydı bug olurdu zira bunu karşılıklı dizilmiş iki ayna arasındaki sonsuz görüntü olarak düşünebiliriz çünkü ışık hızıyla giden bir nesnenin ucuna ampül onun ucuna bir başka ampül onun ucuna diğer bir ampül diye sonsuza dek giderdi dfds.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...