pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 eleman olmemis bu arada, komadaymis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 gellidus said: Evine hırsız girince kendini savunabiliyorsunda polis olunca üstüne cip sürene karşı kendini savunmuyormusun.. Yatak odasına girmediği müddetçe vurmaya hakkın yok. Hariçten gazel okumayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Neyse daha fazla yorum yapmayacağım ama takip edelim kim haklı kim değil ortaya çıkar.. Evet polislerimiz süper insanlar demiyorum.. Ama parkta içen adamı dövüp olmesine sebep olan polise sövüp bunu savunuyorsam bir sebebi var heralde.. Bu öylece piskopat bir polis olayı değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 özür dilerim detaylandırmadığım için.. anlarsınız diye dusunmustum yatak odası mantığı ne canına kast etme olayı.. Aynı şekilde silah ruhsatı alırken ne prosedürler var haberiniz varmı olurda birini vurursanız hangi kosullar altında kendini korumak için vurduğun belli olsun diye yapıyorlar.. vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 ewe giren hrısızı wurunca da katil oluosun bu arada. ama ben orda affetmem mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 önceki davalar örnek oluşturur diyosunda bak ne diyicem ben sen bilmediğin konualrda hiç konuşma önceki davaların örnek oluşturması olayı asıl olarak anglosakson hukuk sisteminde vardır,türkiyede uygulanmaz 2.sayfada yazıyor nası bulamadın ya h bendini baya aramışsın. hayır H'ye girmiyor. Hye girmesi için..mesela o cipi kovalayan polis arabalarını birkaç adam durdursa,kovalamayın lan dese,polisin yolunu kapasa,bu tür şeylerin olması lazım. h öle bişi ki barikatın üstüne polisi ezmek için sürdüğü,polisinde kendisini korumak için ateş ettiğini polşsler bile iddaa etmiyor.yok öle bişi yani Başkasının ırz ve canına vuku bulan ve başka suretle men`i (giderilmesi) mümkün olmayan bir taarruzu (saldırıyı) savmak için; burda..allahaşkına,hiç biri tutmuyor.eğer adam arabayı bir hedefe sürse.hadi olabilir dicem..ama hayır yolda gidiyor. uuuf d de olabilir..belki..yani boş atayım belki dolu tutarım diye bu kadar sallanmaz be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Werewolf said: gellidus said: Evine hırsız girince kendini savunabiliyorsunda polis olunca üstüne cip sürene karşı kendini savunmuyormusun.. Yatak odasına girmediği müddetçe vurmaya hakkın yok. Hariçten gazel okumayalım. oraya bir dosek atip misafir vardi, bey horluyodu, hanim kuru fasulye yemis, burda yattim dersen de siyiriyorsun ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Polis cıkşa deseki araba üstüme geliyordu kendimi kenara attım bir el ateş ettim sans eseri ona gelmiş.. Bu polisin canına kast etme değil diyorsanız eyvallah.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 şahit yok tabi ortalıkta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 polisin canına kast yok olayda şahitlerde polisin kendiside ole bişi anlatmıyor. kendilerinin aklına bile gelmemiş ole bişi sallamak,yenmez diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 polis akademisi ogretim uyesi doc. dr. mesut b. eryilmaz, dur ihtarina ragmen devam ediyorsa hala direkt olarak silah kullanma yetkisi olmaz. fakat 3. sahislari tehdit edecek sekilde gidiyorsa eleman, etkisiz hale getirmek icin silah kullanma hakki dogmustur diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 DoGMeaT said: önceki davaların örnek oluşturması olayı asıl olarak anglosakson hukuk sisteminde vardır,türkiyede uygulanmaz hukuk uzmanı değilim ama okulda okuduğum hukuka giriş derslerinden kalan bilgim doğrultusunda yanlış olduğunu söyleyebilirim. hatta ve hatta bir kaç kere önceki davalardan örnek alınarak benzer kararlara varılırsa bunun adı yerleşik içtihat oluyor ki kanunlarda açıkca yazmayan durumlarla ilgili hakim için bağlayıcı oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 İçtihat, kanunun kaynaklarından sayılır, ayrıca hukuki boşluğun olduğu durumlarda da bağlayıcıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 onun olayı ve amacı farklı mesela bir dava açıldı..karar verielcek ama mahkeme ne karar vericeğini bilemez durumda çünkü kanunlarda bu konuda bir yargı yok. ne yapılır? bu konuda daha önceki davalara bakılır,onalra uygun davranılır.ki verilen karar daha oncede verilmiş kararla çatışmasın,meşruluk bozulmasın.daha onceki verilen hükmün tamamen aynısıda verilmez,sadece hükümlerin çatışmaması gözetilir.emsaldir,ama copy/paste olmak zorunda değildir. burda söz konusu olan ceza hukuku.o yüzden ictihata gidilmez. ictihat öle çok görülen,yada her yatgı organınca uygulanabilen bir yol değildir.genelde ictihata başvurmak grektiğinde sorumluluk danıştay,yargıtay gibi yüksek yargı organlarına verilir,davalara orda baklırır,karar verilecekse bu yüksek yargı organları verir. bende ders çalışmış ordumn burda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 o degilde yasanin ustunlugunu savunan insanlara "otoriteye karsi gelen zibidiler" demekde iyiymis cok hosuma gitti otorite yasalarla kurulmuyor demekki otoriter olan herkes kurabilir misal ben simdi gidip komsunun agzini yuzunu dagitsam ne yaptin lan diyince abi otoriteyim ben desem hakli olucam kim takar yasayi yarinda sokaga tukuren adamin kolunu ucuralim oburgunde hizlimitini asan adamlari bazukayla indiririz hatta direk polislere bazuka dagitalim tuckleberry modunda hatta konusmiyan suphelileri yaw mahkeme gunune kadar konusur sucunu kabul eder umuduyla sehir meydaninda carmiha gerelim yasalara filan ne gerek var ver polise direk single action army yi -kimlik gorelim -eee sey yok yanimda -geber *baaaaang* nerden bilcez terorist tecavuzcu olmadigini ya yandan gecen kadina tecavuz ederse yada hirsizlik yaparsa filan piz pesinen oldurelimde her ihtimale akrsi bi sorun cikmasin gorevimizi yapiyoruz nede olsa kim takar yasalari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Polis durduk yere ateş etmemiş. Genç kaçtığı için, uyarıya rağmen durmadığı için ateş etmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 27sf! hâlâ mı aynı terane? ehue.. yok farklı bişi söyleseniz neyse. hep aynı cümleler. ilginç tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 ama anlamamakta ısrar ediyorsunki abso polisin orda ateş etmeye yetkisi yoktu amcalarımız oturmuş uraşmış kanun yazmış demişki şu şu şu durumda ateş edebilrsin polis siklememiş o kanunu budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 peki dağdaki teröristin yargılanma hakkı yok mu abilerim ablalarım, onlara da bayıltıcı iğne atılsın. belki adam dağa yaban domuzu avlamaya gitmişti. çıkıntılık yapmak için sormuyorum, ciddiyim; gayet benzer durumlar değil mi bunlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 dağdaki terörist silahlı ve öldürmek kastıyla ateş ediyor, ayrıca suçu da belli. karşısındaki askerde öldürmezse ölecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 vatandaşın öldürülmesini haklı çıkaranlarda ciddi problemler var.insan düşünmezmi yarın benim başıma gelirse neler olur diye haybeye atıyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 DoGMeaT said: ama anlamamakta ısrar ediyorsunki abso polisin orda ateş etmeye yetkisi yoktu amcalarımız oturmuş uraşmış kanun yazmış demişki şu şu şu durumda ateş edebilrsin polis siklememiş o kanunu budur. polis akademisinden docent doktor bir ogretim gorevlisi konustu, eger polis aracin 3. kisilere veya kendine hasar verecegini dusunuyorsa hareketine devam etmesini onlemek amaciyla ates acabilirmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 aynı şeyi sağından solunda, altından üstünden, kuzeybatısından 27 sayfa daha tartışabilin, memleket kurtulsun diye kilitlemiyorum, bilginize arz edeyim. ufak hatırlatma: haddini aştığını düşündüğünüz mesajlar için şikayet butonumuz var, şaane valla... onu ööle deme, terbiyeni takın, hüüüooopp gibi sevecen uyarılara girişmeden önce (ya da en azından paralel olarak) tıklamayı deneyin, sonuçlarına şaşıracaksınız (ipucu: siliniyo mesajlar inanmazsınız. denemesi bedava!!). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 abi sarhos 20 yasında 3 tane gencten olumune suphenilen bir sistem yok ki turkiyede.oyle bir paranoyak kurallar zinciri varsa sokaga cikarken bere yerine polis helmetlerinden falan takalım polis ucuncu kisilere zararlı gorurse yasama sansı olusturur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 sarhos 3 genc ARAÇ kullaniyorsa, ve israrla DURMUYORSA tehlike arz eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar