Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dur ihtarına uymadı öldürüldü

Apache

Öne çıkan mesajlar

özür dilerim detaylandırmadığım için..

anlarsınız diye dusunmustum yatak odası mantığı ne canına kast etme olayı..
Aynı şekilde silah ruhsatı alırken ne prosedürler var haberiniz varmı olurda birini vurursanız hangi kosullar altında kendini korumak için vurduğun belli olsun diye yapıyorlar..

vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs
Sosyal ağlarda paylaş

önceki davalar örnek oluşturur diyosunda
bak ne diyicem ben
sen bilmediğin konualrda hiç konuşma
önceki davaların örnek oluşturması olayı asıl olarak anglosakson hukuk sisteminde vardır,türkiyede uygulanmaz

2.sayfada yazıyor nası bulamadın ya h bendini
baya aramışsın.

hayır H'ye girmiyor.
Hye girmesi için..mesela o cipi kovalayan polis arabalarını birkaç adam durdursa,kovalamayın lan dese,polisin yolunu kapasa,bu tür şeylerin olması lazım.

h öle bişi

ki barikatın üstüne polisi ezmek için sürdüğü,polisinde kendisini korumak için ateş ettiğini polşsler bile iddaa etmiyor.yok öle bişi yani

Başkasının ırz ve canına vuku bulan ve başka suretle men`i (giderilmesi) mümkün olmayan bir taarruzu (saldırıyı) savmak için;

burda..allahaşkına,hiç biri tutmuyor.eğer adam arabayı bir hedefe sürse.hadi olabilir dicem..ama hayır yolda gidiyor.

uuuf d de olabilir..belki..yani boş atayım belki dolu tutarım diye bu kadar sallanmaz be.
Sosyal ağlarda paylaş

Werewolf said:
gellidus said:

Evine hırsız girince kendini savunabiliyorsunda polis olunca üstüne cip sürene karşı kendini savunmuyormusun..

Yatak odasına girmediği müddetçe vurmaya hakkın yok.
Hariçten gazel okumayalım.

oraya bir dosek atip misafir vardi, bey horluyodu, hanim kuru fasulye yemis, burda yattim dersen de siyiriyorsun ama.
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:

önceki davaların örnek oluşturması olayı asıl olarak anglosakson hukuk sisteminde vardır,türkiyede uygulanmaz

hukuk uzmanı değilim ama okulda okuduğum hukuka giriş derslerinden kalan bilgim doğrultusunda yanlış olduğunu söyleyebilirim.

hatta ve hatta bir kaç kere önceki davalardan örnek alınarak benzer kararlara varılırsa bunun adı yerleşik içtihat oluyor ki kanunlarda açıkca yazmayan durumlarla ilgili hakim için bağlayıcı oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

onun olayı ve amacı farklı
mesela bir dava açıldı..karar verielcek ama mahkeme ne karar vericeğini bilemez durumda çünkü kanunlarda bu konuda bir yargı yok.
ne yapılır? bu konuda daha önceki davalara bakılır,onalra uygun davranılır.ki verilen karar daha oncede verilmiş kararla çatışmasın,meşruluk bozulmasın.daha onceki verilen hükmün tamamen aynısıda verilmez,sadece hükümlerin çatışmaması gözetilir.emsaldir,ama copy/paste olmak zorunda değildir.
burda söz konusu olan ceza hukuku.o yüzden ictihata gidilmez.
ictihat öle çok görülen,yada her yatgı organınca uygulanabilen bir yol değildir.genelde ictihata başvurmak grektiğinde sorumluluk danıştay,yargıtay gibi yüksek yargı organlarına verilir,davalara orda baklırır,karar verilecekse bu yüksek yargı organları verir.

bende ders çalışmış ordumn burda
Sosyal ağlarda paylaş

o degilde yasanin ustunlugunu savunan insanlara "otoriteye karsi gelen zibidiler" demekde iyiymis cok hosuma gitti

otorite yasalarla kurulmuyor demekki
otoriter olan herkes kurabilir

misal ben simdi gidip komsunun agzini yuzunu dagitsam ne yaptin lan diyince abi otoriteyim ben desem hakli olucam

kim takar yasayi
yarinda sokaga tukuren adamin kolunu ucuralim
oburgunde hizlimitini asan adamlari bazukayla indiririz
hatta direk polislere bazuka dagitalim tuckleberry modunda

hatta konusmiyan suphelileri yaw mahkeme gunune kadar konusur sucunu kabul eder umuduyla sehir meydaninda carmiha gerelim

yasalara filan ne gerek var ver polise direk single action army yi

-kimlik gorelim
-eee sey yok yanimda
-geber *baaaaang*

nerden bilcez terorist tecavuzcu olmadigini
ya yandan gecen kadina tecavuz ederse yada hirsizlik yaparsa filan

piz pesinen oldurelimde her ihtimale akrsi bi sorun cikmasin
gorevimizi yapiyoruz nede olsa
kim takar yasalari

Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:
ama anlamamakta ısrar ediyorsunki abso
polisin orda ateş etmeye yetkisi yoktu
amcalarımız oturmuş
uraşmış
kanun yazmış
demişki şu şu şu durumda ateş edebilrsin
polis siklememiş o kanunu
budur.

polis akademisinden docent doktor bir ogretim gorevlisi konustu, eger polis aracin 3. kisilere veya kendine hasar verecegini dusunuyorsa hareketine devam etmesini onlemek amaciyla ates acabilirmis.
Sosyal ağlarda paylaş

aynı şeyi sağından solunda, altından üstünden, kuzeybatısından 27 sayfa daha tartışabilin, memleket kurtulsun diye kilitlemiyorum, bilginize arz edeyim.

ufak hatırlatma:
haddini aştığını düşündüğünüz mesajlar için şikayet butonumuz var, şaane valla... onu ööle deme, terbiyeni takın, hüüüooopp gibi sevecen uyarılara girişmeden önce (ya da en azından paralel olarak) tıklamayı deneyin, sonuçlarına şaşıracaksınız (ipucu: siliniyo mesajlar inanmazsınız. denemesi bedava!!).
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...