Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Saddam`dan Neden Nefret Etmeliyiz

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Saddam'dan neden nefret etmeliyiz?

Tamam.. Amerika'dan nefret edelim. Vietnam'ı, Hiroşima'yı anımsayalım. Amerika'nın yoksul ülkelere yağdırdığı bombaları düşünelim. Şu anda Amerika'yı yönetenlerin 'çete' gibi davrandığını aklımızdan çıkarmayalım. 'Çete'nin gözlerini kan bürüdüğünü, tek amaçlarının petrol olduğunu bilelim. Emperyalizme lanetler yağdıralım. Hatta Saddam'ı Amerika'nın beslediğini, büyüttüğünü, çizginin dışına çıktığında da 'düşman' ilân ettiğini kabul edelim. Bütün bunlar tamam...

Peki bunlar böyle diye Saddam'dan nefret etmeyecek miyiz?

Halbuki, Saddam'dan nefret etmek için nedenlerimiz var. Hem de Amerika'dan nefret etmek için geçerli nedenler kadar sağlam...

İşte onlar

BİR Birden 5 bine kadar saymaya çalışın... Ne kadar vaktinizi alır? Ne kadar sürede bıkarsınız? Muhtemelen üşenirsiniz, bıkarsınız. Ama Saddam bıkmadı, üşenmedi. Halepçe'nin üzerine attığı zehirli gazlarla, kimyasal silahlarla 5 bin kişiyi öldürdü... 16 Mart 1988'de Halepçe'yi, Yıldırım Türker'in deyişiyle 'açık hava mezarlığı'na çevirdi... Sokakta oynayan çocuklar, yemeğini ocakta bırakıp kaçmaya çalışan kadınlar, oldukları yerde kaskatı kesildiler. Saddam, Kürt şehri Halepçe'nin üzerine en küçük bir tereddüt dahi geçirmeden ölüm gazını attı. 15 yıl geçti. Bu katliamın hesabını vermedi. Hâlâ koltuğunda oturuyor.

İKİ Halepçe Katliamını tüm dünyaya duyuran "sessiz tanık" Ramazan Öztürk'ün çektiği o fotoğrafı anımsalım Hani ağzı açık bebek, babasına sımsıkı sarılmış, öylece kalmış. Üzerlerinde çok yabancı duran bir kirli beyaz kimya tozu. Hiçbir şey olmasa, sırf bu fotoğraf karesinin anlattığı çıplak gerçek bile Saddam'dan nefret etmek için yeterli değil mi?

ÜÇ Sadece Halepçe mi? Saddam, Serdeşt kentinde de 700'e yakın insanı katletti. Serdeşt'in bir Ramazan Öztürk'ü yoktu, 11 yıl gizli tutuldu bu katliam. Sadece Serdeşt mi? Saddam'ın, koltuğunu korumak için yaptığı toplu katliamların haddi hesabı yok.

DÖRT Amerika'nın biricik dostu olduğu zamanlarda tuttu İran'a saldırdı. Devrim yapmış ülkenin iç karışıklıklarla boğuştuğu bir zamanda Amerika'nın dolduruşuyla savaşı başlattı. İran'a da kimyasal bomba attı. Binlerce kişinin ölümüne neden oldu. O savaşın yaraları hâlâ sarılmış değil..

BEŞ Tam 24 yıldır beş milyon Iraklı'yı rehin almış durumda... Halkı, onun gözünde sadece ve sadece iktidarını sürdürmek için kullanacağı canlı kalkan... O halkı için değil, halkı onun için var... İdamlar, baskılar, kurşunlamalar, sürgünler, hapis cezaları... Kısacası bir cehennem kurmuş yeryüzünde. Kaçımız böyle bir ülkede yaşamak isteriz?

ALTI Saddam Kürtler'e karşı acımasız da Şiiler'e ve Türkmenler'e karşı çok mu hoşgörülü? Güneydeki Şiilere karşı giriştiği katliamları unutacak mıyız? Ya Türkmenler? Bağdat'tan bir yolunu bulup Türkiye'ye kaçan herhangi bir Türkmen'le konuşmak, onların nasıl bir zindan içinde yaşadıklarını görmek için yeterli..

YEDİ Önce Batıcı, laik görünümlü ilkel bir Arap milliyetçiliği... Ardından Ortadoğu'daki İslami hareketleri etkilemek için bayrağa iliştirilmiş "Allahu Ekber" ve kamera önünde namaz kılmalar... Ortadoğu'da uyuşturulmuş halkların neden etkileneceğini çok iyi bildiği için hiç bir incelikli manipülasyon gayreti olmaksızın, bir anda İslamcı olabilen bir şark kurnazı.. İktidarını korumak için halkını tarihin gördüğü en büyük katliamlarla öldüren bir adam, yine iktidarı için kolaylıkla renk değiştirmez mi?

Bir soru var çoktandır aklımda "Son zamanlarda ortaya çıkan şu savaş karşıtı eylemleri acaba Saddam hangi ruh haliyle izliyordur?".

O eylemlere bakarken dudağına iliştirdiği hınzır gülümsemeyi görür gibi oluyorum. Bu durum beni fena halde yaralıyor.

Diyeceğim şu ki Hiçbir şey yapamıyoruz, bari bu adamdan nefret edelim... Nefretimizi hiçbir şey eksiltmesin. Amerika bile...

Ahmet Hakan, Sabah Gazetesi
18.03.2003

Ahmet Hakan'ın çok beğendiğim bu yazısını sizinle paylaşmak istedim.Sakın bu yazıdan amerikan taraftarı olduğumu sanmayın.İnsanları öldüren hiçkimsenin taraftarı olamam.[hline]Derler ki biryerden sonra acımaz daha fazla...
Mesaj tarihi:
Saddam dan nefret etmek neyi deiştirir ki?
O saldırı da sadece saddam ölcekse eyvallah. Defolsun gitsin dünyaya uzak allaha yakın olsun.. dünya'nın gördüğü sayılı piskopat katillerden biri.. Ama hakkaten neyi deiştirir?
O 10.000 kişi öldürmüş olsun amerika kaç kişi öldürcek dersiniz?[hline]Join Our Army.. OrcMasters
DivX Listem
Mesaj tarihi:
iyi de bu medyanın klasik numarası
saddam'ın kötü yanlarını ortaya koyalım böylece insanlar savaşı desteklesinler vs. vs.
birincisi bu savaşın nedeni saddam değil,
ikincisi bir diktatör ne kadar kötü olursa olsun bu başka bir ülkeye onu yok etme hakkını vermez, hele de bm dururken abd'ye bok yemek düşer
üçüncüsü de saddam zaten esas olarak abd kuklasıdır, sonradan sapıtmıştır...[hline]"soyut gerçek olmaz, gerçek daima somuttur."
V. İ. Lenin
Mesaj tarihi:
Bu arada unutmadan ekleyelim ortadoğunun en demokratik rejimlerinden biriside Irak'dadır. Ayrıca sokak gösterilerine bakın çarşaflı kadın yok denecek kadar azdır. Ortadoğunun Türkiye'den sonra en laik müslüman ülke de yine Iraktır.[hline]
I get knocked down
But I get up again
You're never going to keep me down

YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ

[Bu mesaj fedaykin tarafından 19 Mart 2003 20:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Biliyorum o hatayi bende farkettim, zaten sen mesaji yazmadan oncede degistirmistim :-)

Simdi ben Irak demokratiktir demiyorum dikkatini cekerim, bolgedeki en demokratik devletlerden birisidir diyorum. Kısaca ehveni şer meselesi.

Kadınların kapalı gezmesi konusunda ise yanılıyorsun, en basitinden benim dayım yıllarca bilimum arap ülkesinde çalıştı buna Irak'da dahil Suud'da Libya'da. Bunlar içinde onun anlatımıyla en çağdaş olanı, halkının en aydın olduğu ülke Iraktı. Ayrıca çarşaf kullanımı da çok düşük oranda ki zaten televizyonda gösterileri de izlerseniz durumun bu olduğunu sizde görürsünüz. ayrıca Devrim Komuta Konseyinde bir kadın üye var. Başka kaç arap ülkesinde kaç kadın bu derece yüksek bir konumda.

Şimdi ben Saddam'ı destekliyorum demiyorum ama birisi tü kaka diyeceksek bölgenin koşullarını da göz önüne almak lazım. Evet Almanya ile karşılaştıracak olursak ülkede katı bir faşizm kol geziyor ama Suud ile karşılaştırırsak da demokrasinin yılmaz bir kalesi.[hline]
I get knocked down
But I get up again

Mesaj tarihi:
Bu arada geçen hafta bugün Uluslararası af örgütü ABD ve insan hakları ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu. Irak'a laf ederken dünyanın "en demokratik" ülkesi ABD'yi es geçmek olmaz diye onu aşağıda yolluyorum.
[hline]
ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ BASIN AÇIKLAMASI

AI Index: AMR 51/038/2003
Basın Duyuru No: 057
12 Mart 2003

ABD: Guantanamo tutukluları- hukuki kara delik büyüyor

Uluslararası Af Örgütü, Guantanomi tutuklularıyla ilgili dünkü federal mahkeme kararının ABD'nin uluslararası şöhretine ve dünya çapında kabul görmüş temel insan hakları standartlarına daha da fazla zarar vereceğini ifade etti.

UAÖ, "Her tutuklunun gözaltında bulunmasının yasal olup olmadığını bir hukuk mahkemesinde kontrol etme hakkı, uluslararası hukukun temel ilkelerinden biridir. Bu tutukluları hukuki bir kara deliğe sıkıştırarak ABD yönetimi keyfi, karşı konamaz gözaltının kabul edildiği bir dünyayı desteklemektedir" dedi.

40 üzerinde farklı uyruktan 600'den fazla kişi Küba'daki Guantanamo Körfezi'ndeki ABD Deniz Kuvvetleri Üssü'nde tutulmakta. Bunlardan bazıları avukatla, akrabalarıyla görüştürülmeksizin ya da mahkemelere çıkarılmaksızın bir yıldan fazla bir süredir oradalar. Sınırsız gözaltı durumu gözaltındakilere ve ailelerine yapılan bir zulümdür.

UAÖ, "ABD hükümetinin kendi yurttaşlarına bir başka ülkede benzer muamele yapılmasını hoşgörmeyeceğine şüphe yok" dedi.

İnsanları Guantanamo Körfezi üssünde tutarak ABD'nin onları ABD mahkemelerinden etkin biçimde uzak tuttuğu açıktır; çünkü ABD hukuku, Anayasanın federal hükümetin ABD dışında yabancı uyruklarla ilgili fiillerine uygulanabilirliğini kısıtlamaktadır.

ABD Columbia Bölgesi Temyiz Mahkemesi dün tutukluların gözaltına alınmalarının hukukiliğini, Guantanamo Körfezi'nin Kuba'nın egemenliğinde olduğu ve bu nedenle tutukluların ABD Anayasasının koruması altında olmadığı gerekçesiyle, ABD federal mahkemelerinde sorgulayamayağı kararını verdi

Ancak, ABD'nin 1992 yılında taraf olduğu Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesinin şartlarını da içeren uluslararası hukuk, taraf devletin yargı yetkisinde olan kişiler için ülke sınırları dışında olsalar bile geçerlidir.

UAÖ, "ABD hükümetinin 11 Eylül 2001'den beri defalarca tekrarladığı uluslararası insan hakları standartları ve hukukun üstünlüğüne bağlılığını azaltmayacağı iddialarını hatırlıyoruz. Bu sözler, Guantanamo'da tutulan kişilere temel hakları tanınmadığı her gün biraz daha anlamsızlaşıyor" dedi.

Arka plan
Nisan 2002'de ABD hükümetine gönderdiği 61 sayfalık memorandumda Uluslararası'nın altını çizdiği noktalardan bazıları şunlardı:

Uluslararası Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi'nin (UMSHS) Madde 2(1)'i şöyle der: "Bu Sözleşmeye taraf her devlet, kendi ülkesinde ve yargı yetkisi içinde bulunan tüm bireylere ırk, renk, cinsiyet, siyasal ya da başka bir görüş, ulusal ya da toplumsal köken, doğuş ya da başka statü gibi herhangi bir ayrım gözetmeksizin bu Sözleşmede tanınan hakları sağlamayı ve bu haklara saygı göstermeyi üstlenir"; buna ulusal köken dahildir. UMSHS tarafından kurulan ve sözleşmenin uygulanmasını denetleyen uzman kurum olan İnsan Hakları Komitesi, Sözleşmenin taraf devletin kontrolu altında bulunmayan yerler için de geçerli olduğunu net olarak belirtmiştir.

UMSHS Madde 9(4): "Yakalanarak ya da tutuklanarak özürlüğünden yoksun bırakılmış olan bir kimsenin tutuklanmasının yasallığı konusunda gecikmeksizin karar verilmesini ya da yasal değilse salıverilmesi için mahkeme önüne çıkarılmasını isteme hakkı vardır" der. İnsan Hakları Komitesi bu "önemli garantinin... yakalama ya da tutuklama yoluyla özgürlüğünden yoksun bırakılmış herkes için geçerli olduğunun" altını çizmiştir. Aslında, Komite bu hakkın, devlet olağanüstü hal durumunda olsa bile azaltılamayacağını ifade etmiştir.ABD 1992 yılında Sözleşme'yi onaylarken, "ABD, Sözleşmeye Taraf Devletlerin, sözleşmeyle kabul edilmiş ve koruma altına alınmış hakların kullanılmasına mümkün olduğunca herhangi bir kısıtlama ya da sınırlama getirmekten kaçınması gerektiğine inanmaktadır" demiştir.

Uluslararası Af Örgütü ne Memorandum'a ne de daha sonra gönderdiği çok sayıda yazışmaya hiçbir yanıt alamamıştır. Ayrıca Guantanamo'da tutulanları ve onları denetleyen görevlileri ziyaret taleplerine de yanıt veya onay alamamıştır.[hline]
I get knocked down
But I get up again

Mesaj tarihi:
Amerika savasi kazanirsa bile saddami ele gecirecegini/oldurecegini hiiic sanmiyorum ben, saddamdan nefret etme adiyla binlerce iraklinin olumune sebep olacak bir savas desteklenemez.[hline]Gesp (a.k.a Baggio)
Level 50 Eldritch Officer of Soul Reavers, Hib/Exc
Email: [email protected] | Icq: 5100111
Mesaj tarihi:
said:
GeeM, 19 Mart 2003 19:08 tarihinde demiş ki:
Saddam dan nefret etmek neyi deiştirir ki?
O saldırı da sadece saddam ölcekse eyvallah. Defolsun gitsin dünyaya uzak allaha yakın olsun.. dünya'nın gördüğü sayılı piskopat katillerden biri.. Ama hakkaten neyi deiştirir?
O 10.000 kişi öldürmüş olsun amerika kaç kişi öldürcek dersiniz?[hline]Join Our Army.. OrcMasters
DivX Listem

+1 lik..[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
  • Yeni Oluştur...