BonePART Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 alla alla her cumlemin basinda ben inanan bi muslumanim diye baslamak zorund amiyim sen kimsin ki bana terbiye oretiyosun tartisma adabi bilmeyen kendi fikirlerine karsi cikildigi an hakarete donen sen nasil oluyoda bana bisiler oretiyosun daha dogrusu evet osmanli islamiyet diye kabul ettigi arap geleneklerinden batmistir yuzyllarca sadece asker almak icin yuzunu dondugu anadoluda millet acliktan kirilirken kabeye altin kaplama yaptigindan batmistir arap alimleri fars bilim adamlarini bagrina basarken turkleri baskente sokmamaktan batmistir islam adina seyhulislam denen bir adamin yorumuna gore bisiler yaptigi bisileri yasakladigi icin batmistir ha tabe bunnarin yaninda emperyal paradox sun etkisi yokmudur wardir elbette en buyuk neden zaten odurda islamin daha dogrusu yannis yorumlanmis islamin etkisi adsinamaz bu arada bu patideki islam kelimesi gectikce ususen kalabaligada az kaldi bi kufur edicem isteyen istedigini der kardesim hakaret yok bii yok burda tarih tartisiyoruz gercekler ortada ne sana ne baskasina inancimi dusuncemi aciklamak zorunda deilim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 huun said: matbaanın osmanlıya geç gelmesi diye bişe yok yalnız. müteferrikadan önce 2 deneme oluyor 2 si de batıyor matbaaların. matbaa gelmesin diye bir engel konduğu yok ama matbaaların bastığı kitaplara neden ilgi olmuyor da batıyorlar bu tartışılabilir. yıllarca coluk cocuk kandırıldımı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 osmanlida ana dil turkce dieldir turkce + farsca + arapca = osmanlicadir siz bir divan edebiyati siirinden ne kadar anliyosaniz o zamana gidip turkce konussanizda o kadar anlasilirdiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Apache said: yıllarca coluk cocuk kandırıldımı bu soruyu yıllarca "lisede okuduğunuz kitaplarla bana gelmeyin" diyenler cevaplasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 yok turk olup olmamasiyla bir derdim yok ama cokuluslu bir imapratorlugu getirip turk develeti diye sirf boburlenebilmek icin yutturulmasina karsi yazdim ben onu cunki bunu yapanalr genelde koyu milliyetci sentezciler zaten absurt olan dunyanin her yerinde milliyetciler koptuklari cok uluslu imparatorlugu gereginden sert elestirirken bizim milliyetciler bunu yuceltip olmadigi sekillere sokmaya calisiyorlar osmanli turklerin kurmus oldugu turkleri bir azinlik olarak icinde barindiran cok uluslu bir imparatorluktur turk kelimesi padisahlar icin birsey ifade etmez ilsmaiyetten onceki turk tarihini kafirler diye gelciek nesillere aktarmiyarak kaybettiren turk kulturunu kafir kokenli diye ayni sekilde araplastirma suretiyle yokeden bir imparatorluk yunanlinin kendi dinini icra etmesi istedigine inanip kulturunu aktarmasi serbest ancak turkun kulturu ve dini gectim sunni disinda bir meshebi secmesi yasak oyle abuk bir imparatorluk iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Okullarda habire osmanbabslarin tarihi öğretilince, osmanlıda osmanlı diye tutturuyor millet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 said: islam nedeniyle geri kalmisligi olsun bu laftandanda kıllanıyorsanız, inancımıza saygısızlık bilmemne diye zırlıyorsanız birşey denmez size. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 aaa viktor hic turk kelimesi osmanli icin bisi ifade etmez olurmu koskoca 2 padisahin ogretmeni yannis hatirlamiyosam koci bey risalesinde demedi mi turkler cingeneler bilmemneler devlete girdi dirlik duzen bozuldu diye turk dedigin osmanlida cingeneyle birdir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 şu osmanlı vs alevi olayına da bir ufak not düşüp uzuyorum bu başlıktan. isteyenler; o bahsi geçen katliamların nedenlerini,safevilere ve çaldıran sonrasında anadolu'daki siyasi hareketlere kadar araştırabilirler. iran şiiliğinin anadoludaki etkisini de katarsınız daha güzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 @bonepart : yok estağfurullah ne haddime canım sana terbiye öğretmek =) dediğin şeyler doğru ,islamla alakası yok onların .ondayım ben . islamı tabulaşmış bir şekilde ,sanki bir batıl inanç gibi algılayışlarının ve böylece saçmalayışlarının sonucu diyorum . islamı bilmiyorsan ama anlatabilirim , şey değil yani . zor bir şey değil . internet de kullanıyorsun gerçi artık bir şeyin hasına ulaşmak zor da değil . ha bi de , ne istersen de konuşamazsın kusura bakma burda .keza ben de .mızıkçılık yok .antlaşma yaptık . @cons : ben kimin ne oldunu nerden bilicem. ifade islam geri bırakıcı bir şey gibi algılanıyor. 2-3 söz söylese uzamaz .hiç zor değil ,dikbaşlılık hangimizin ki oluyor ozaman ? bazı değerlerimiz hassas.burda onlara da zamanında laf edildi. bu da alelade . ben adamı tanımıyorum ki yani . hani özür mü dileyim yani şimdi :=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Osmanlı imparatorluğu bir Türk devleti olmaktan çok öte Türkleri küçümseyen fermanlar yayan osmanlı yöneticilerine sahipti. Halk içinde Etrâk-ı bî idrâk olarak bilinen idraksız,anlayışsız türkler sözüde bu düşüncenin ürünüdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Masticore said: bi adama 1000 tane karı düşerse bıkar tabi hep aynı şeyden olay da bundan kaynaklanıyor zaten sen padişah olarak zaten ülkenin en taş karılarını harem adı altında kendi zimmetine geçirmişin. ne desen yapıyolar... bayar bi süre sonra... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 malik said: @bonepart : yok estağfurullah ne haddime canım sana terbiye öğretmek =) dediğin şeyler doğru ,islamla alakası yok onların .ondayım ben . islamı tabulaşmış bir şekilde ,sanki bir batıl inanç gibi algılayışlarının ve böylece saçmalayışlarının sonucu diyorum . islamı bilmiyorsan ama anlatabilirim , şey değil yani . zor bir şey değil . internet de kullanıyorsun gerçi artık bir şeyin hasına ulaşmak zor da değil . ha bi de , ne istersen de konuşamazsın kusura bakma burda .keza ben de .mızıkçılık yok .antlaşma yaptık . @cons : ben kimin ne oldunu nerden bilicem. ifade islam geri bırakıcı bir şey gibi algılanıyor. 2-3 söz söylese uzamaz .hiç zor değil ,dikbaşlılık hangimizin ki oluyor ozaman ? bazı değerlerimiz hassas.burda onlara da zamanında laf edildi. bu da alelade . ben adamı tanımıyorum ki yani . hani özür mü dileyim yani şimdi :=) simdi misal ben bonepart a tapiyorum kendisi tuuro pantheon undan bir tanri benim inancimda sende onun dedikelrine akrsi gelerek benim inanclarima saygisizlik yapiyorsun o zaman eger her kisinin inanci yuzudnen ozgurlukleri kisicaksak hic konusmayali mdaha iyi Siz olgun ve medeni davranmayi ogreniceksiniz karsindakinin kabada olsa bir gorus oldugunu ve ne sana ende senin dinine herhangi bir tehdit olmadigini kavriycaksiniz dunyada birsuru inanc var elbette birtanesi seninkine kotu gozle bakabilir eger sikayetin varsa polemige girmek yerine mesaji sikayet edersin onun disinda bu gibi yorumalr dokunuyorsa duymamazliktan gelmek medeni insanin sergiliyicegi yegane davranistir rahatsiz oldugunuz fikirleri sansurlemek yerine en azindan okumamayi&dinlememeyi yada gormezden gelmeyi ogrenmeniz lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 her şeyde bir ölçü var . özgürlüğünde de ,hitabında da ,söyleminde de ,eleştirinde de . medeniyet ölçüsü bu değil midir ? benim sabrımın da ölçüsü var ,duyarlılığımında. yoksa ohoo ,sana laf yetiştireyim ömrüm yetmez yani =) burda bulunmam medeniyet ölçüsü olmuş benim ehe . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Yani tüm dünya Osmanlıya "Türk" derken, bize göre "Türk" değil öylemi? Zamanında bazı ülkelerin kralları bizim vezire denkdi. Osmanlı çok güçlü bir imparatorluk kurdu büyüdü gelişti ve öldü. Bu her devletin başına muhakkak gelecek bir süreçtir. Osmanlı islam la battı demişsiniz. E birader adama sormazlarmı o zaman, bu adamlar bu kadar büyüdükleri zaman müslüman değillermiydi? Osmanlıyı batıran islam değil, işgüzar bireylerdir. Basiretsiz yöneticilerdir. Çok fazla büyümenin getirdiği kontrolsüzlüklerdir. Bir devletin yıkılmasını nasıl dine bağlayabliyorsunuz. Osmanlı bizim atamızdır, ve zamanında çok büyük işler yapmışlardır. Bununla gurur duymanın neresi yanlış? Bu şu demek değil elbette "ah zamanında 7 cihana hakimdik tey tey" diye oturup boş boş konuşmak değildir. Osmanlı bizim tarihimizdir ve ondan ders alıp nasıl daha iyisini yapabiliriz dememiz icap eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 yukardan tek kelime bile okumadan direk copy paste mi yapıyorsun allah aşkına ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 said: islam nedeniyle geri kalmisligi olsun bunun neresinde olcusuzluk var allah askina? adam elestiri yapmis olcusuzluk "bilmemneyaparim dinsizliginizide atesitliginizide" oluyor oysa bunda ne hakaret var ne bisey ama bunyeniz dine elestiriyi kaldirmiyor acik acik olcunuz bu kimse islami elestiremez boyle bir dusunce fasizmi var iste evet kanuni doneminde seyhulislamin "bulunucak her seyi bulduk kesfedilicek herseyi kesfettik bundan otesi allaha sirk kosmaktir" diyip medreselerden pozitif bilimleri kaldirdiktan sonraki islam anlayisiyla onceki tasavvuf bazli islam anlayisi ayni heralde osmanli tarihimizin bir parcasi dogru ama atamiz filan degil padisahlar turk degil geyigini gectip halka kapali bir hanedan adamin diegr turklerle din haric ortak icbir degeri yok bu adama nasil bizden diyebiliyroalr aklim almiyor bugun iranda yasiyan bir turke ahmedinecat neyse 4. muratta bizim icin odur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 ya 4. murat ya da 2. murat. bunlardan birinin 100'den fazla çocuğu varmış. eşcinsel olamaz yani. (osmanlı padişahlarına bir genç kızın yeni nesil rock gruplarına taptığı gibi tapan tarih hocası söylemişti zamanında.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Flameoffear said: Yani tüm dünya Osmanlıya "Türk" derken, bize göre "Türk" değil öylemi? Zamanında bazı ülkelerin kralları bizim vezire denkdi. Osmanlı çok güçlü bir imparatorluk kurdu büyüdü gelişti ve öldü. Bu her devletin başına muhakkak gelecek bir süreçtir. Osmanlı islam la battı demişsiniz. E birader adama sormazlarmı o zaman, bu adamlar bu kadar büyüdükleri zaman müslüman değillermiydi? Osmanlıyı batıran islam değil, işgüzar bireylerdir. Basiretsiz yöneticilerdir. Çok fazla büyümenin getirdiği kontrolsüzlüklerdir. Bir devletin yıkılmasını nasıl dine bağlayabliyorsunuz. Osmanlı bizim atamızdır, ve zamanında çok büyük işler yapmışlardır. Bununla gurur duymanın neresi yanlış? Bu şu demek değil elbette "ah zamanında 7 cihana hakimdik tey tey" diye oturup boş boş konuşmak değildir. Osmanlı bizim tarihimizdir ve ondan ders alıp nasıl daha iyisini yapabiliriz dememiz icap eder. osmanli turklukten en uzak turkler tarafindan kurulmus devlettir selcuklunn dagilmasindan sonra kalan tek tuk turk beyliklerini ezip aman bi daha olur sonra sikinti cikar diye turk adi gecen hersey daha olusmadan ezmistir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Lethious said: ya 4. murat ya da 2. murat. bunlardan birinin 100'den fazla çocuğu varmış. eşcinsel olamaz yani. (osmanlı padişahlarına bir genç kızın yeni nesil rock gruplarına taptığı gibi tapan tarih hocası söylemişti zamanında.) escinsel demedik osmanli padisahlarina zaten oglanci dedik arada buyuk fark war biri kadinlarla cinsel iliskiye girmiyo dieri tuysuz oglanlarla ilskiye giriyor ama kadinlarlada giriyor kabaca biti gay dieri bi seksuel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 BonePART said: Flameoffear said: Yani tüm dünya Osmanlıya "Türk" derken, bize göre "Türk" değil öylemi? Zamanında bazı ülkelerin kralları bizim vezire denkdi. Osmanlı çok güçlü bir imparatorluk kurdu büyüdü gelişti ve öldü. Bu her devletin başına muhakkak gelecek bir süreçtir. Osmanlı islam la battı demişsiniz. E birader adama sormazlarmı o zaman, bu adamlar bu kadar büyüdükleri zaman müslüman değillermiydi? Osmanlıyı batıran islam değil, işgüzar bireylerdir. Basiretsiz yöneticilerdir. Çok fazla büyümenin getirdiği kontrolsüzlüklerdir. Bir devletin yıkılmasını nasıl dine bağlayabliyorsunuz. Osmanlı bizim atamızdır, ve zamanında çok büyük işler yapmışlardır. Bununla gurur duymanın neresi yanlış? Bu şu demek değil elbette "ah zamanında 7 cihana hakimdik tey tey" diye oturup boş boş konuşmak değildir. Osmanlı bizim tarihimizdir ve ondan ders alıp nasıl daha iyisini yapabiliriz dememiz icap eder. osmanli turklukten en uzak turkler tarafindan kurulmus devlettir selcuklunn dagilmasindan sonra kalan tek tuk turk beyliklerini ezip aman bi daha olur sonra sikinti cikar diye turk adi gecen hersey daha olusmadan ezmistir Diğer Türk Beyliklerini ezmeleri ve kendi bünyelerine katmaları Osmanlıyı Türk yapmıyormu? Ertğrul gazi ermenimiydi neydi yani. Nasıl Türklükten uzak diyebiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 sadrazamliga yukselmis tek bir tane turk olmamasindan olabilir mesela yada turkler icin koylu yoruk devleti bozanlar demesindne olabilir her onmli pozisyona devsirmeleri getirmesinden de olaiblir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Lethious said: ya 4. murat ya da 2. murat. bunlardan birinin 100'den fazla çocuğu varmış. eşcinsel olamaz yani. (osmanlı padişahlarına bir genç kızın yeni nesil rock gruplarına taptığı gibi tapan tarih hocası söylemişti zamanında.) ortası 3. murat =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
THARKAS Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 yahu cok enteresan...sen su an ne kadar turksen osmanlida o kadar turktu. ayni topraktasin...turk devrimi yapildi adin turkiye oldu diye irkin degismedi. osmanliyi padisahlardan ibaret gormeyin komik oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 osmanli turklukten en uzak turkler tarafindan kurulmus devlettir diyor dikkat edersen, yıldırım sonrası bütün padişahların anneleri yabancı, türklükten uzaklaşıyorlar. Padişahın altındaki yönetim kadrosunda türk yok direk. Devşirme hepsi. Falan filan işte flameoffear'a cevap verdiydim, araya mesajlar girmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar