Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Osmanlı Padişahlarının Cinsel Tercihleri

Asteroth

Öne çıkan mesajlar

alla alla
her cumlemin basinda
ben inanan bi muslumanim diye baslamak zorund amiyim
sen kimsin ki bana terbiye oretiyosun
tartisma adabi bilmeyen kendi fikirlerine karsi cikildigi an hakarete donen sen nasil oluyoda bana bisiler oretiyosun daha dogrusu
evet osmanli islamiyet diye kabul ettigi arap geleneklerinden batmistir
yuzyllarca sadece asker almak icin yuzunu dondugu anadoluda millet acliktan kirilirken kabeye altin kaplama yaptigindan batmistir
arap alimleri fars bilim adamlarini bagrina basarken turkleri baskente sokmamaktan batmistir
islam adina seyhulislam denen bir adamin yorumuna gore bisiler yaptigi bisileri yasakladigi icin batmistir

ha tabe bunnarin yaninda emperyal paradox sun etkisi yokmudur
wardir elbette en buyuk neden zaten odurda
islamin daha dogrusu yannis yorumlanmis islamin etkisi adsinamaz

bu arada bu patideki islam kelimesi gectikce ususen kalabaligada az kaldi bi kufur edicem
isteyen istedigini der kardesim
hakaret yok
bii yok
burda tarih tartisiyoruz
gercekler ortada
ne sana ne baskasina inancimi dusuncemi aciklamak zorunda deilim
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
matbaanın osmanlıya geç gelmesi diye bişe yok yalnız. müteferrikadan önce 2 deneme oluyor 2 si de batıyor matbaaların. matbaa gelmesin diye bir engel konduğu yok ama matbaaların bastığı kitaplara neden ilgi olmuyor da batıyorlar bu tartışılabilir.

yıllarca coluk cocuk kandırıldımı
Sosyal ağlarda paylaş

yok turk olup olmamasiyla bir derdim yok
ama cokuluslu bir imapratorlugu getirip turk develeti diye sirf boburlenebilmek icin yutturulmasina karsi yazdim ben onu

cunki bunu yapanalr genelde koyu milliyetci sentezciler

zaten absurt olan dunyanin her yerinde milliyetciler koptuklari cok uluslu imparatorlugu gereginden sert elestirirken bizim milliyetciler bunu yuceltip olmadigi sekillere sokmaya calisiyorlar

osmanli turklerin kurmus oldugu turkleri bir azinlik olarak icinde barindiran cok uluslu bir imparatorluktur
turk kelimesi padisahlar icin birsey ifade etmez
ilsmaiyetten onceki turk tarihini kafirler diye gelciek nesillere aktarmiyarak kaybettiren turk kulturunu kafir kokenli diye ayni sekilde araplastirma suretiyle yokeden bir imparatorluk
yunanlinin kendi dinini icra etmesi istedigine inanip kulturunu aktarmasi serbest ancak turkun kulturu ve dini gectim sunni disinda bir meshebi secmesi yasak

oyle abuk bir imparatorluk iste
Sosyal ağlarda paylaş

şu osmanlı vs alevi olayına da bir ufak not düşüp uzuyorum bu başlıktan.

isteyenler; o bahsi geçen katliamların nedenlerini,safevilere ve çaldıran sonrasında anadolu'daki siyasi hareketlere kadar araştırabilirler. iran şiiliğinin anadoludaki etkisini de katarsınız daha güzel olur.
Sosyal ağlarda paylaş

@bonepart : yok estağfurullah ne haddime canım sana terbiye öğretmek =)

dediğin şeyler doğru ,islamla alakası yok onların .ondayım ben .
islamı tabulaşmış bir şekilde ,sanki bir batıl inanç gibi algılayışlarının ve böylece saçmalayışlarının sonucu diyorum .

islamı bilmiyorsan ama anlatabilirim , şey değil yani . zor bir şey değil . internet de kullanıyorsun gerçi artık bir şeyin hasına ulaşmak zor da değil .

ha bi de ,

ne istersen de konuşamazsın kusura bakma burda .keza ben de .mızıkçılık yok .antlaşma yaptık .

@cons : ben kimin ne oldunu nerden bilicem.
ifade islam geri bırakıcı bir şey gibi algılanıyor.
2-3 söz söylese uzamaz .hiç zor değil ,dikbaşlılık hangimizin ki oluyor ozaman ?

bazı değerlerimiz hassas.burda onlara da zamanında laf edildi.
bu da alelade .
ben adamı tanımıyorum ki yani .

hani özür mü dileyim yani şimdi :=)
Sosyal ağlarda paylaş

malik said:
@bonepart : yok estağfurullah ne haddime canım sana terbiye öğretmek =)

dediğin şeyler doğru ,islamla alakası yok onların .ondayım ben .
islamı tabulaşmış bir şekilde ,sanki bir batıl inanç gibi algılayışlarının ve böylece saçmalayışlarının sonucu diyorum .

islamı bilmiyorsan ama anlatabilirim , şey değil yani . zor bir şey değil . internet de kullanıyorsun gerçi artık bir şeyin hasına ulaşmak zor da değil .

ha bi de ,

ne istersen de konuşamazsın kusura bakma burda .keza ben de .mızıkçılık yok .antlaşma yaptık .

@cons : ben kimin ne oldunu nerden bilicem.
ifade islam geri bırakıcı bir şey gibi algılanıyor.
2-3 söz söylese uzamaz .hiç zor değil ,dikbaşlılık hangimizin ki oluyor ozaman ?

bazı değerlerimiz hassas.burda onlara da zamanında laf edildi.
bu da alelade .
ben adamı tanımıyorum ki yani .

hani özür mü dileyim yani şimdi :=)

simdi misal ben bonepart a tapiyorum
kendisi tuuro pantheon undan bir tanri benim inancimda
sende onun dedikelrine akrsi gelerek benim inanclarima saygisizlik yapiyorsun o zaman

eger her kisinin inanci yuzudnen ozgurlukleri kisicaksak hic konusmayali mdaha iyi

Siz olgun ve medeni davranmayi ogreniceksiniz
karsindakinin kabada olsa bir gorus oldugunu ve ne sana ende senin dinine herhangi bir tehdit olmadigini kavriycaksiniz
dunyada birsuru inanc var elbette birtanesi seninkine kotu gozle bakabilir
eger sikayetin varsa polemige girmek yerine mesaji sikayet edersin
onun disinda bu gibi yorumalr dokunuyorsa duymamazliktan gelmek medeni insanin sergiliyicegi yegane davranistir

rahatsiz oldugunuz fikirleri sansurlemek yerine en azindan okumamayi&dinlememeyi yada gormezden gelmeyi ogrenmeniz lazim
Sosyal ağlarda paylaş

her şeyde bir ölçü var .

özgürlüğünde de ,hitabında da ,söyleminde de ,eleştirinde de .

medeniyet ölçüsü bu değil midir ?

benim sabrımın da ölçüsü var ,duyarlılığımında.

yoksa ohoo ,sana laf yetiştireyim ömrüm yetmez yani =)

burda bulunmam medeniyet ölçüsü olmuş benim ehe .
Sosyal ağlarda paylaş

Yani tüm dünya Osmanlıya "Türk" derken, bize göre "Türk" değil öylemi?

Zamanında bazı ülkelerin kralları bizim vezire denkdi. Osmanlı çok güçlü bir imparatorluk kurdu büyüdü gelişti ve öldü. Bu her devletin başına muhakkak gelecek bir süreçtir.

Osmanlı islam la battı demişsiniz. E birader adama sormazlarmı o zaman, bu adamlar bu kadar büyüdükleri zaman müslüman değillermiydi?

Osmanlıyı batıran islam değil, işgüzar bireylerdir. Basiretsiz yöneticilerdir. Çok fazla büyümenin getirdiği kontrolsüzlüklerdir. Bir devletin yıkılmasını nasıl dine bağlayabliyorsunuz.

Osmanlı bizim atamızdır, ve zamanında çok büyük işler yapmışlardır. Bununla gurur duymanın neresi yanlış?
Bu şu demek değil elbette "ah zamanında 7 cihana hakimdik tey tey" diye oturup boş boş konuşmak değildir.
Osmanlı bizim tarihimizdir ve ondan ders alıp nasıl daha iyisini yapabiliriz dememiz icap eder.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
islam nedeniyle geri kalmisligi olsun

bunun neresinde olcusuzluk var allah askina?
adam elestiri yapmis
olcusuzluk "bilmemneyaparim dinsizliginizide atesitliginizide"
oluyor
oysa bunda ne hakaret var ne bisey

ama bunyeniz dine elestiriyi kaldirmiyor acik acik

olcunuz bu

kimse islami elestiremez

boyle bir dusunce fasizmi var iste

evet kanuni doneminde seyhulislamin "bulunucak her seyi bulduk kesfedilicek herseyi kesfettik bundan otesi allaha sirk kosmaktir" diyip medreselerden pozitif bilimleri kaldirdiktan sonraki islam anlayisiyla onceki tasavvuf bazli islam anlayisi ayni heralde

osmanli tarihimizin bir parcasi dogru ama atamiz filan degil
padisahlar turk degil geyigini gectip halka kapali bir hanedan adamin diegr turklerle din haric ortak icbir degeri yok
bu adama nasil bizden diyebiliyroalr aklim almiyor

bugun iranda yasiyan bir turke ahmedinecat neyse 4. muratta bizim icin odur
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:

Zamanında bazı ülkelerin kralları bizim vezire denkdi. Osmanlı çok güçlü bir imparatorluk kurdu büyüdü gelişti ve öldü. Bu her devletin başına muhakkak gelecek bir süreçtir.

Osmanlı islam la battı demişsiniz. E birader adama sormazlarmı o zaman, bu adamlar bu kadar büyüdükleri zaman müslüman değillermiydi?

Osmanlıyı batıran islam değil, işgüzar bireylerdir. Basiretsiz yöneticilerdir. Çok fazla büyümenin getirdiği kontrolsüzlüklerdir. Bir devletin yıkılmasını nasıl dine bağlayabliyorsunuz.

Osmanlı bizim atamızdır, ve zamanında çok büyük işler yapmışlardır. Bununla gurur duymanın neresi yanlış?
Bu şu demek değil elbette "ah zamanında 7 cihana hakimdik tey tey" diye oturup boş boş konuşmak değildir.
Osmanlı bizim tarihimizdir ve ondan ders alıp nasıl daha iyisini yapabiliriz dememiz icap eder.

osmanli turklukten en uzak turkler tarafindan kurulmus devlettir
selcuklunn dagilmasindan sonra kalan tek tuk turk beyliklerini ezip
aman bi daha olur sonra sikinti cikar diye turk adi gecen hersey daha olusmadan ezmistir
Sosyal ağlarda paylaş

Lethious said:
ya 4. murat ya da 2. murat. bunlardan birinin 100'den fazla çocuğu varmış. eşcinsel olamaz yani. (osmanlı padişahlarına bir genç kızın yeni nesil rock gruplarına taptığı gibi tapan tarih hocası söylemişti zamanında.)

escinsel demedik osmanli padisahlarina zaten
oglanci dedik
arada buyuk fark war
biri kadinlarla cinsel iliskiye girmiyo
dieri tuysuz oglanlarla ilskiye giriyor ama kadinlarlada giriyor
kabaca biti gay dieri bi seksuel
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
Flameoffear said:

osmanli turklukten en uzak turkler tarafindan kurulmus devlettir
selcuklunn dagilmasindan sonra kalan tek tuk turk beyliklerini ezip
aman bi daha olur sonra sikinti cikar diye turk adi gecen hersey daha olusmadan ezmistir

Diğer Türk Beyliklerini ezmeleri ve kendi bünyelerine katmaları Osmanlıyı Türk yapmıyormu?
Ertğrul gazi ermenimiydi neydi yani. Nasıl Türklükten uzak diyebiliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

osmanli turklukten en uzak turkler tarafindan kurulmus devlettir diyor dikkat edersen, yıldırım sonrası bütün padişahların anneleri yabancı, türklükten uzaklaşıyorlar.
Padişahın altındaki yönetim kadrosunda türk yok direk. Devşirme hepsi.
Falan filan işte

flameoffear'a cevap verdiydim, araya mesajlar girmiş
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...