Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Osmanlı Padişahlarının Cinsel Tercihleri

Asteroth

Öne çıkan mesajlar

Ahem... Osmanlı Padişahlarının Cinsel Tercihlerinin tarihsel bakış açımıza ve kültürümüze ne gibi bir katkısı bulunacak? Magazinsel tarih kokuları geliyor, kameralara oynamayalım.

Adam koskoca ülkenin hükümdarı, kimle ne ile istiyorsa beraber olur size ne kardeşim, rahat bırakın adamları. Fatih Sultan Mehmet Istanbul'u almış ama oğlancıymış deyip sonra cinsel tercihinin Istanbul'un fethindeki etkilerini mi araştıracağız?

Konu güzel gidiyormuş ama tıbbi içeriğe büründüğünden tarihsel etkisini yitirmiş gibi. Ehem...
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada ne guzel is yaw
isinize gelen kismini benimseyin osmanlinin atamiz diye
isinize gelmedi mi
oglancilik olsun
50000 alevinin sirf turkler diye katliami olsun
basarisiz seferleri olsun
islam nedeniyle geri kalmisligi olsun
ortaya koyunca
neye yaricak
olmaz bole tartisma
osmanli dediginiz carpik bir imparatorluk
milleti din seriat diye kandirip sarayda alkolun enfiyenin girla gittigi bir curumusluk
Sosyal ağlarda paylaş

malik said:
said:
islam nedeniyle geri kalmisligi olsun

bilgi düzeyin 0 , saygın 0 ,osmanlı tartışıyosun .
belki de senin gibilerden geri kalıyoruz .

hani sevmiyosun iyi hoş da ,hava atıcam diye yorum yapma bari .

ok tartisalim
ama once seyden baslayalim mi
osmanliya neden matbaanin gelmediginden
yada domuz kili war diye toplari gavur ilan eden seyhulislamdan
?
tartismayi oren ole gel
tartismada fikirlerini ortaya koyarsin
rakibini asagilamassin
Sosyal ağlarda paylaş

Osmanlı yı eleştirirken de insaflı olmak lazım zamanın şartlarını göz önünde bulundurmak ve bir imparatorluk olduğunu göz önünde bulundurmak lazım. Ama bugün dönüpte Osmanlı übermiş hayde osmanlı olalım demekte aptallık. İmparatorluklar çağı çoktan kapandı. Ulus-devletlerin bile sonu geliyor millet neyle uğraşıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

@bonepart: ben osmanlıdan bahsetmiyorum , islamdan dolayı geri kalmışlık ilan etmenden bahsediyorum .

islamla mı bağdaşmış şeyler bahsettiklerin ?

böyle bodoslama giriş yapılır mı, tepkini ortaya koyarken nefretini kusmayacaksın,en azından bildiğin bir şey hakkında konuşman gerekecek.
haksızsın bir de üste çıkayım yapıyorsun , olmaz o.

tartışalım osmanlıyı tartışalım o zaman .

osmanlı zaten islamı bıraktığı zaman çökmeye başladı o yönden bakılırsa .sağlam ipi bıraktığı zaman .övünmye başladığı zaman .beyinleri tabularla kapladığı zaman .bunlar islama mal edildiği ve mutlak gücün kendilerine ait olduklarına inandıkları zaman osmanlı dediğin gibi serseri mayından ibaret oldu .olay bu .

buna saygı duyma ya da inanma ,benimseme ya da ; ama konuşurken insanların kutsiyetlerini aşağıya alıyorsun.bunu ben böyle yapmadım diyorsun ama bilgisizce konuşman da eklenince nefretin açığa çıkıyor ve elbette k,i biz bundan rahatsız oluyoruz .

fikrini açıklasaydın daha güzel açıklayabilirdin , şu yüzden bu yüzden deyip gayet mantıklı ,tutarlı şeylerle dinin geri kalmışlığını kanıtlamaya çalışabilirdin.

özgürlüğün sınırlarını koy o zaman her şeyinde ,ölçülü davran ki en azından nefret kusuyorsun diye anlamayalım biz .
böyle olursa da bizim tepki vermemizden doğal bir şey yok .

yoksa içinden ne diyorsan de ,düşün,beni ilgilendirmez ,o senin hakkın . ama toplulukta ne konuşucamızı bilmemiz gerekiyor ,söylediklerimizi ince eleyip sık dokumamız gerekiyor.

bu buraya katılırken ya da üye olurken senin eyv dediğin antlaşma .
Sosyal ağlarda paylaş

osmanli turk develti bile degil

dilimde tuy kalmadi bunu demekten
cokuluslu bir imparatorluk

ECDADIMIZ KIYMETLIMISSSS diye sahip cikip cengaverlesmek cok sacma

imparatorlugun parcalarindan turkiye haric osmanliya boyle fanatikce sahip cikan yok kaldiki imparatorluk icinde en kotu muameleyi turkler gormus alevi/sii diye kafir ilan edilmis turkmenler listede cingeneleridne bulundugu 3. sinif tehlikel iazinliklara dahil edilmisler
imparatorlugu yoenten devsirmeler padisahalrin analarinin hicbiri turk degil

ha orijin turk 30 tane anne yabanci olsa degismez diyenelre bu isin ihtisasini yapmis hitler kenk i ornek vericem

dunyanin en kafatasci en safkana onem veren insan bile birtek buyuk buyukbabasi/annesi yahudi olan bir adami safkan alman kabul ediyor
biz burda beyazittan sonra turk annesi olmiyan kisielrin olusturdugu bir hanedandan soz ediyoruz oysa

Sosyal ağlarda paylaş

öyle bakarsan milliyetçilik kadar saçma bir şey yok .

o vatan sevgisi ,bayrak sevgisinden ibaretse evet ben de öyleyim de ,saf ırk ilan edeceğin kim var ?yalan bu işler .

bana göre artık ırkçılığa kayıyor bu olaylar ve karşıyım ırkçılığın her türüne de .
Sosyal ağlarda paylaş

numberten said:
Şimdi matbaa'da var her bok var hafızlar işsiz hepsi aç hatta kimse hafız olmak istemiyor hafız bulamıyoruz :( Atarken biraz düşün öyle at tutması zor oluyor.

tabi herkes din adami olmak icin imam hatiplere ilahiyat fakultelerine kosarsa kimse is bulamaz

50 muezzine ihtiyac varken 400 muezzin cikartirsan okuldan 300 unun ac kalamsi gayet normaldir
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor yapma bunu be. Genlerle mi Türk olunuyor? Adamlar (rum aksanıyla da olsa) Türkçe konuşmuyor mu? Konuşuyor. E şimdi anası türk olmayan türk olmuyorsa o zaman nasıl Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkes Türk oluyor?

Osmanlı bir Türk devleti değildir; çokuluslu bir imparatorluktur ama Türklerin veya Türkçe konuşanların merkezinde olduğu bir imparatorluktur.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...